HomeTELEVIZIUNESportSchi alpin: Norvegianul Svindal şi americanca Vonn au câştigat globurile de cristal la coborâre

Schi alpin: Norvegianul Svindal şi americanca Vonn au câştigat globurile de cristal la coborâre

Probele de coborâre masculină şi feminină, programate miercuri în cadrul finalelor Cupei Mondiale la schi alpin din staţiunea elveţiană Lenzerheide, au fost anulate din cauza ceţii, care le-a permis norvegianului Aksel Lund Svindal şi americancei Lindsey Vonn să câştige globurile de cristal la această disciplină.

Svindal, 30 ani, campion mondial la coborâre, ocupa primul loc în clasament, înaintea ultimei curse, cu un avans de 58 de puncte faţă de învingătorul de anul trecut, austriacul Klaus Kroell. Este primul succes pentru norvegian în Cupa Mondială la proba de coborâre.

Cursa masculină a fost amânată de mai multe ori şi a fost anulată în final, aceeaşi soartă fiind împărtăşită şi de cursa feminină programată tot miercuri, pe aceeaşi pistă.

Globul de cristal la feminin a intrat în posesia americancei Lindsey Vonn, aflată în refacere după accidentarea suferită în februarie la slalom super-uriaş, la Mondialele din Austria. Americanca a câştigat trofeul doar cu un punct avans faţă de slovena Tina Maze.

AGERPRES

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.alexandru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns