Connect with us

ALL MEDIA

Scrisoare Deschisa adresata Membrilor CNA cu referire la sanctiune 50.000 lei aplicata Antenei 1

Published

on

 

Fiind in mod oficial informati cu privire la sanctionarea statiei TV Antena 1 cu amenda in cuantum de 50.000 lei pentru difuzarea in cadrul editiilor din data de 06 si 07 octombrie 2010 ale emisiunii “Acces Direct” a unor imagini ce ar fi fost neadecvate tronsonului orar de difuzare a emisiunii, am luat act de motivatiile in fapt si in drept invocate in decizia 1050 / 2010.

In multe dintre luarile de pozitie, dar si cu ocazia emiterii de decizii sanctionatorii, Consiliul National al Audiovizualului isi intemeiaza reactiile pe aplicarea cu rigurozitate a dispozitiilor legale, pe impartialitate, dar si pe alte considerente care deseori devin contradictorii in raport cu activitatea Consiliului.

O astfel de constatare ce evidentiaza in primul rand, diferenta unitatii de masura cu care este analizata activitatea televiziunilor, dar mai ales lipsa de justete ce se manifesta cu privire la statiile TV Antena 1 si Antena 3, este chiar cazul filmului realizat cu mijloace neprofesionale si in cadrul caruia erau prezentate momente petrecute de dl Irinel Columbeanu in compania a doua domnisoare.

Imaginile in cauza, difuzate de Antena 1 in scop de analiza in cadrul emisiunii “Acces Direct” au produs indignarea majoritatii membrilor Consiliului National al Audiovizualului, pana intr-acolo incat emisunea in cauza, in ciuda audientei inregistrate, era catalogata drept “mizerabila” desi reactia aceleiasi persoane la momentul vizionarii fragmentelor (de emisiune) denota in mod indiscutabil amuzamentul fatis.

De retinut este ca, emisiunea difuzata de Antena 1 continea semnul de avertizare potrivit caruia accesul minorilor la vizionarea imaginilor impune acordul prealabil al parintilor.

In acelasi ton, o alta statie de televiziune -ProTv-:

–          prezenta in data de 05 octombrie 2010, in cadrul emisiunii “Happy Hour” in intervalul orar 17.45 – 19.00, in chiar prima parte a emisiunii, respectiv la revista presei, subiectul „Blonda lui Iri x 2, ilustrarea fiind realizata cu aceleasi imagini (avandu-i ca protagonisti tot pe dl Irinel Columbeanu si cele doua invitate ale sale), sursa declarata a imaginilor fiind publicatia SPY,

–          revine in data de 10 octombrie 2010 si, in intervalul orar 13.00 – 14.00, dedica unul dintre subiectele emisiunii “Apropo TV”, aceluiasi subiect de presa pentru care Antena 1 era drastic sanctionata (cu amenda in cuantum de 50.000 lei) de membrii Consiliului National al Audiovizualului.

Mai mult decat atat, televiziunea concurenta Antenei 1, respectiv ProTv, difuza in cadrul emisiunii “Happy Hour” imagini continand scene de nuditate (Irinel Columbeanu sarutand sanii uneia dintre invitatele sale), imagini care, la montaj, fusesera eliminate de echipa Antenei 1 cu buna stiinta.

In aceeasi perioada, respectiv in data de 06 octombrie 2010, o alta statie tv a grupului Pro (AcasaTv) acorda spatiu de emisie aceluiasi subiect si acelorasi imagini, in cadrul emisiunii „Povestirile de Acasa„, incepand cu ora 17.30, fara ca prin aceasta sa fie atrasa in vreun fel atentia vreunuia dintre membrii Consiliului National al Audiovizualului.

In aceste conditii, observand consecventa cu care Consiliul National al Audiovizualului sanctioneaza statia TV Antena 1 pe subiecte ce sunt tratate cel putin similar si de alte statii de televiziune, nu intelegem care este gradul de liniaritate si unde este impartialitatea cu care Consiliul intelege sa abordeze si sa trateze jucatori mass-media ai aceleiasi piete.

In aceeasi nota (discordanta fata de impartialitatea deseori invocata de membrii Consiliului) fiind si modalitatea de analizare ce a stat la baza sanctionarii Antenei 1 cu intreruperea emisiei pentru o durata de 10 minute, vom incerca sa gasim si sa intelegem cauza tratamentului ce este cu rigurozitate aplicat Antenei 1 in pofida demersurilor profesionale pe care echipele tuturor emisiunilor noastre le fac pentru cresterea audientei noastre care, cel putin in ultima perioada, este mai mult decat elocventa.

Retoric intrebandu-ne daca acestea sunt diferentele ce trebuie artificial create pentru generarea si mentinerea unui mediu concurential echilibrat, asteptam totusi decizia Consiliului pe marginea solicitarii de reanalizare a cazului nostru, respectiv de eliminare a sanctiunii, chiar si in conditiile in care ni se impune ca, pana la reanalizare, sa comunicam publicului sanctionarea Antenei 1.

Gasind totodata ca lipsa de partinire ar trebui sa isi faca loc, macar intr-un tarziu, si in domeniul audiovizualului, inca mai suntem incredintati ca doar profesionalismul, completa informare si renuntarea la pozitii de forta pot aduce publicului telespectator beneficiul unei societati echilibrate in care cu totii sa contribuim la crearea unor repere, inclusiv morale, stabile si constante in timp.

In alta ordine de idei, exista si multe alte ratiuni, in mod special de ordin tehnico-juridic, ce vor sta la baza contestarii in justitie a sanctiunii pe care o apreciem cel putin disproportionata si netemeinica.

Avem, de asemenea, convingerea ca tuturor acestor argumente li se va acorda intreaga atentie din partea altor foruri, realmente impartiale, acesta fiind cazul jusitiei care a recunoscut deja uneia dintre televiziunile noastre dreptul la libera exprimare si informare a publicului telespectator.

In sustinerea afirmatiilor noastre anexam prezentei inregistrari ale emisiunilor la care facem referire.

Cu deosebita stima,

Sorin ALEXANDRESCU,

Director General

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALL MEDIA

Peste 45.000 de fotografii au fost înscrise în competiția Huawei Next Image Awards

Published

on

 

Competiția “Next Image”, lansată de Huawei la nivel global, atrage atenția a mii de oameni. Peste 45.000 de fotografii realizate cu ajutorul telefoanelor mobile au fost înscrise în platformă de către participanți.

În România, pasionații de fotografie s-au lăsat inspirați de tot ceea ce îi înconjoară și au înscris peste 3.000 fotografii. Cei care doresc să se înscrie în continuare în competiție, pot încărca propriile cadre până pe data de 20 august, pe platforma dedicată – http://campaign.consumer.huawei.com/ro/, în șase categorii care au ca scop explorarea limitelor expresiei vizuale: Faces, Good Night, Hello, Life!, Check-In, Nature și Story Board.

Te-ai gândit vreodată cum se simte un fotograf profesionist atunci când munca lui este apreciată de o audiență largă? Dacă te regăsești în această postură, să știi că nu ești singurul! Numărul de fotografii care s-au înscris în competiția “Next Image”, organizată de Huawei, o dovedește perfect – doar în România, participanții au înscris peste 3.000 fotografii realizate de ei. Cea mai populară categorie de până acum este Nature, cu peste 16.000 de fotografii înscrise în total în competiție, la nivel global. Dacă te gândești să mergi într-o vacanță, aceasta va fi o ocazie potrivită să îți înscrii imaginile surprinse în această categorie.

Este fascinant să regăsim atât de multe povești unice și interesante, în fiecare dintre fotografiile înscrise în competiția “Next Image”. Va fi extrem de greu să selectăm marele câștigător din rândul fotografiilor deja înscrise în competiție și ne așteptăm să primim chiar mai multe înscrieri în perioada următoare”, afirmă Tomasz Lazar, membru al juriului și laureat al World Press Photo.

Pe lângă șansa de a deveni fotografi recunoscuți, prin publicarea fotografiilor în revista National Geographic, câștigătorii se vor putea bucura de premii substanțiale. Câștigătorul marelui premiu, pentru cea mai bună fotografie, va primi suma de 10.000 de euro, un laptop Huawei MateBook X și șansa de a pleca într-o expediție foto în Italia. Autorii celor mai bune 3 fotografii din fiecare categorie (Faces, Good Night, Hello Life!, Check-In, Nature, Storyboard), vor câștiga premii în bani, laptopuri Huawei Matebook X și smartphone-uri din seria Huawei P20.

Așadar, în cazul în care consideri că ai o înclinație spre fotografie, nu mai ezita și înscrie-ți fotografiile în competiție până la data de 20 august. Perioada de votare se încheie pe 28 august, iar juriul va decide câștigătorii pe data de 10 septembrie.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Zile de foc în Grecia: Echipa de corespondenți Digi 24 a realizat, în medie, 17 transmisiuni pe zi

Published

on

Foto Credit: DIGI 24
 

Echipa Digi 24 care a ajuns în Grecia, miercuri, a transmis nu mai puțin de 17 corespondențe pe zi, din Mati, satul distrus de incendiile devastatoare izbucnite la începutul acestei săptămâni.

Cei trei membri ai echipei, Marian Tănase (operator), Laurențiu Rădulescu (reporter) și Adrian Rotaru (DSNG), au făcut 14 ore, pe ruta București-Sofia-Atena și s-au oprit în satul Mati, la aproximativ 25 de km de Atena. Localitatea, distrusă în proporție de 98%, conform evaluărilor făcute de autoritățile elene, oferă o priveliște dezolantă, cu cele peste 100 de case distruse de flăcări și rândurile de mașini carbonizate.

”Cel mai mare impediment a fost să îi facem pe oameni să ne vorbească, mai ales după ce au pierdut tot ce aveau”, spune reporterul Laurențiu Rădulescu. Echipa a reușit, totuși, să identifice în zonă câțiva români care locuiau acolo și i-au convins să povestească prin ce au trecut.

Acomodarea cu subiectul, cu locul și punctele de unde s-au făcut intervențiile a fost una anevoioasă pentru echipă. Nu este ușor să vorbești când ai în fața ochilor un asemenea tablou. ”Satul este unul cu străduțe înguste de maximum 5 m, cu case și de o parte și de cealaltă, iar fiecare locuitor are cel puțin câte o mașină a lui, ca să nu mai vorbim de turiștii veniți aici în sezonul estival”, a descris Laurențiu, într-o intervenție de vineri dimineață, la Matinalul Digi FM. ”În lateral, este un drum național cu două benzi. Toți cei care au venit pe drumul național au mers spre sat și spre mare, crezând că se vor salva. Cei din sat au început să urce spre drumul național, crezând, la fel, că se pot salva. Dar drumurile s-au blocat și, practic, oamenii s-au trezit înconjurați de foc din toate părțile”, explică reporterul Digi 24, pe baza informațiilor strânse de la martori.

Sub impresia celor văzute și a mărturiilor obținute de la localnici și autorități, este greu să îți păstrezi sângele rece, detașasarea. ”Cel mai important pentru echipă, într-o astfel de situație, este să îți conservi energia și să nu se atașezi profesional. Am văzut copii morți, oameni găsiți îmbrățișați după ce au fost prinși de foc, am văzut detalii care îți rămân pentru totdeauna în minte”, adaugă Laurențiu, admițând că este una dintre cele mai dificile misiuni jurnalistice de până acum.

Echipa va transmite și în zilele următoare corespondențe de la fața locului, ținând la curent spectatorii Digi 24 cu evoluția celor mai grave incendii produse în Grecia, în regiunea Attica, în care și-au pierdut viața cel puțin 85 de persoane.

Digi 24, cea mai credibilă televiziune de știri din România⃰, transmite 24 de ore din 24, 7 zile din 7, informații despre temele de moment și evenimentele care pun lumea în mișcare. Parte a Grupului Digi Communications, Digi 24 abordează cu echidistanță și profesionalism subiectele relevante din actualitatea internă și internațională, oferind publicului emisiuni informative, dezbateri, analize și interviuri, sub sloganul ”Informația la putere”.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Amalia Enache revine in echipa Stirilor PRO TV

Published

on

 

Jurnalista Amalia Enache revine la pupitrul Stirilor PRO TV dupa o pauza de doi ani. Vedeta va prezenta jurnalul de noapte din 13 august, informeaza TV Mania.

Eu mă întorc acum la „Ştirile Pro TV“ la majoratul meu în Pro, la exact 18 ani de la angajare. În august 2000 se întâmpla să încep. După atâta timp, meseria aceasta îţi curge prin vene. Chiar când nu eşti acolo, în redacţie, receptezi informaţiile ca şi când tu ai fi la treabă. Cred că în prima seară când voi prezenta, voi fi ca şi când şi ieri am făcut tot asta, nu în urmă cu doi ani“, a declarat Amalia Enache pentru TV Mania.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending