HomeALL MEDIAȘefa CNA, despre intenția colegului său Jucan: „Nu face altceva decât plângeri penale”

Șefa CNA, despre intenția colegului său Jucan: „Nu face altceva decât plângeri penale”

Președintele Consiliului Național al Audiovizualului, Laura Georgescu, a afirmat joi că actul pe care l-a semnat luni de suspendare a ridicării semnalului DDTV la satelit de către Digital Sky este unul administrativ,iar acțiunea sa se încadrează “în fișa postului”, informeaza Agerpres.

laura georgescu - CNA

“Nu este nicio decizie, este un act administrativ pe care președintele îl semnează. Dacă voiam să închid abuziv (DDTV), ceea ce încearcă dânsul (Alexandru Jucan) să sugereze, se întâmpla asta sâmbătă, când toți am fost la serviciu. (…) Eu îmi fac fișa postului. (…) Nu face altceva decât plângeri penale. De aceea, nu este așa spectaculos pentru mine. În secunda în care văd derapajul, acționez. Adresa trimisă în data de 21, după orele 16,00, este reconfirmată a doua zi prin votul Consiliului. Actele administrative le semnez eu, ca președinte. (…) Știu ce înseamnă interes de serviciu și abuz în serviciu”, a declarat Laura Georgescu.

Consiliul Național al Audiovizualului a decis marți în unanimitate, la propunerea președintelui CNA, Laura Georgescu, să solicite Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) și Digital Sky suspendarea temporară a difuzării postului DD TV până la soluționarea “aspectelor de natură penală”.

Alexandru Jucan și-a exprimat nemulțumirea că înaintea deciziei de marți a Consiliului, președintele CNA a trimis luni Digital Sky o adresă prin care a solicitat, în fond, același lucru cu cel decis o zi mai târziu de întreg Consiliul. Jucan susține că pentru acest act intenționează să depună plângere penală împotriva președintelui Consiliului, Laura Georgescu, pentru că CNA trebuia să se pronunțe prin vot în ședință asupra suspendării ridicării semnalului DDTV.

Televiziunea OTV a început să emită în noaptea de vineri spre sâmbătă în România pe frecvența de satelit a postului DDTV. Modificarea grilei de programe a oricărui post de televiziune trebuie anunțată și aprobată de CNA. Grila DDTV aprobată de CNA include difuzarea de filme, într-un procent de 67,5%, și programe preluate de la televiziunea de muzică populară Inedit TV — 32,5%.

Licența OTV România a fost retrasă în ianuarie 2013 pentru neplata amenzilor.

Potrivit Laurei Georgescu, pe site-ul autorității de reglementare în domeniul audiovizualului din Italia, L’Autorita per le garanzie nelle comunicazioni (AGCOM), figurează societatea OTV SRL cu sediul la Roma, căreia i s-a eliberat autorizație de difuzare a unor programe de televiziune prin satelit în data de 30 septembrie 2013.

Digital Sky revine la ridicarea semnalului DDTV la satelitul Eutelsat 16 grade Est în condițiile în care radiodifuzorul respectă grila inițială aprobată de CNA, fără OTV, în urma unei discuții desfășurate joi între membrii CNA și Dan Diaconescu, reprezentantul SC Telecroma Media SRL, deținătorul licenței audiovizuale pentru DDTV

Lasa un comentariu aici!

Written by

laura.cristea@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns