HomeMAGAZINEurovisionSelectia Nationala Eurovision 2013: Asculta piesele din cea de-a doua semifinala!

Selectia Nationala Eurovision 2013: Asculta piesele din cea de-a doua semifinala!

Cea de-a doua Semifinala a Selectiei Nationale Eurovision 2013 se va desfasura pe data de 24 februarie si va fi transmisa de TVR 1, incepand cu ora 21:00. Pe site-ul TVR au fost facute publice videoclipurile de la auditiile live, iar mai jos vi le prezentam si noi.

1. Ovidiu Anton – Run away with me:
Fostul solist al trupei Pasager, care a lasat o impresie placuta si in Finala din 2012, vine anul acesta cu o balada pop-rock. Sunt interesante sunetele de la inceput, insa nici piesa pe de-a intregul nu este de lepadat. In plus, Ovidiu are o voce foarte buna si poate prinde Finala.

2. Leticia – We are one:
O prestatie live de exceptie, probabil dupa Cezar, cea mai buna pestatie de la Preselectii. Piesa mi se pare ca da usor in Eurodance, nu are acel ceva pe care l-a avut „Euphoria”. Calificarea in Finala o are asigurata, insa ii va fi foarte greu sa obtina biletul pentru Malmo.

3. Mosquito – Feel the same:
Mosquito = Florin Iordache, finalist Megastar 2 si fost component al trupei Krypton. Piesa pe care Florin ne-o propune este produsa de Gabriel Baruta, cel care a compus si piesa „Change” care a reprezentat Romania la Eurovision 2011. Florin canta foarte bine, insa melodia chiar nu spune absolut nimic. Nicio sansa la Finala.

4. Alin Vaduva – Storyline:
Alin Vaduva a ocupat locul 2 in cadrul primului sezon X Factor si, acum, vine la Eurovision cu o balada foarte buna pe care o canta perfect. Este posibil sa fie un „Dark Horse” in aceasta Semifinala.

5. Al Mike feat. Rennee Santana – What is love:
Al Mike = Mihai Alexandru, compozitor al piesei ce a ocupat locul 10 pentru Romania la Eurovision 2003. Renee Santana = nepoata legendarului Carlos Santana. Piesa este tot un Eurodance, insa foarte diferita de „We are one”. Renee canta foarte bine deci sunt sanse sa vada Finala.

6. Diana Matei – Ma ma he:
Mi se pare foarte ciudat sa o vad pe Diana fara taraf si cantand o astfel de melodie. Ceva este deranjant pentru mine aici si nu-mi dau seama, doar ca nu mai suport. Nici nu viseaza la Finala!

7. 9 Gardens – All for naught:
Poftim? Carui gen apartine aceasta piesa? Eu nu inteleg nimic din ce canta solistul, nu stiu decat ca este un proiect nascut in Elvetia si finisat la Baia Mare si care nu va prinde Finala.

8. Zuralia – Sukar Transilvania:
Serios? Eu nu stiu ce a fost in capul juriului de la Preselectii, dar piesa asta nu suna decat a „Goran Bregovich wannabe”. Nu am ce sa comentez! Ultimul loc in Semifinala!

9. ABCD – Final de razboi:
Cristina (ex-Impact) are o voce excelenta si vine cu o piesa foarte buna dar care are un mare dezavantaj, este cantata in limba romana. Daca venea cu o varianta in engleza sansele erau chiar foarte mari, insa asa….

10. Elena Carstea Muttard – Spinning:
Marea perdanta a Selectiei Nationale din 2004 revine la Eurovision cu o piesa care este din alt film si care nu are legatura cu acest concurs. Se va califica in Finala cu aportul juriului.

11. Narcis Iustin Ianau – Seven:
Pe Narcis il stim dupa ce a facut senzatie in primul sezon „Romanii au Talent”, insa piesa cu care vine nu are nici sare si nici piper. Daca se va califica, o va face datorita vocii.

12. Claudiu Mirea – I feel so high:
Claudiu a castigat Megastar 3, apoi a fost si pe la Vocea Romaniei, acum vine la Eurovision cu o piesa fada. Nu stiu ce se intampla in aceasta Semifinala, dar s-au adunat foarte multe piese de acest gen. Nu stiu daca se va califica.

13. Andrei Leonte – Paralyzed:
Dupa ce a castigat primul sezon X Factor si s-a bucurat de succes cu piesa „Te iubesc cat 2”, Andrei Leonte aduce o piesa foarte buna la Eurovision si pe care o canta perfect. Il asteptam si in Finala din 9 martie si, de ce nu, si la Malmo.

14. Cristian Prajescu – The best thing in life is to love:
Desi are doar 16 ani, Cristian Prajescu a primit porecla de „Bryan Adams al Romaniei” si piesa cu care vine nu este rea deloc, insa ar putea avea probleme, deoarece nu este foarte cunoscut.

15. JuL – Wake me up:
Fosta componenta a trupei Hi-Q, JuL, ne propune o piesa produsa de Viki Red. Melodia are tot ce-i trebuie, inclusiv dubstep. Nu va merge la Malmo, dar in Finala se va califica fara probleme.

16. Phaser – Pur toi et pour moi:
Inca o piesa de umplutura. Nu-mi place limba franceza si pe la jumatatea piesei deja adormisem. Nu are nicio sansa la Finala!

Acum sa recapitulam. Se califica sigur: Andrei Leonte, Leticia, Elena Carstea Muttard, ABCD si Al Mike feat. Renee Santana.
Se vor bate pentru calificare: Ovidiu Anton, Alin Vaduva, Claudiu Mirea, JuL, Cristian Prajescu si Narcis Iustin Ianau. Beneficiind de o voce foarte buna si de aportul juriului, cel mai probabil, Narcis Iustin Ianau se va califica in Finala.

Lasa un comentariu aici!

Written by

lucian.zavoianu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

Latest comment

Lasă un răspuns