joi, martie 28, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
    AcasăA-Z NEWSSerialul documentar MARTE are premiera globala pe National Geographic Channel

    Serialul documentar MARTE are premiera globala pe National Geographic Channel

    PREMIERA: Dintre toate planetele din sistemul nostru solar, niciuna nu a aprins imaginația noastră colectivă precum Marte, o parte misterioasă și indelebilă a spiritului vremii.

    Încercarea de a trimite oameni pe Marte a angajat cele mai strălucite minți ale științei într-o cursă spațială modernă și a pătruns și în cultura populară prin intermediul unor producții de succes precum ”The Martian” al lui Andy Weir și prin mesajele senzaționale pe Twitter ale astronautului Scott Kelly.

     

    National Geographic Channel (NGC), producătorii Brian Grazer, Ron Howard și Michael Rosenberg de la Imagine Entertainment, câștigători ai premiilor Oscar și Emmy, și nominalizații la Oscar și câștigătorii premiului Emmy, producătorii Justin Wilkes și Dave O’Connor de la RadicalMedia și-au unit forțele pentru a purta privitorii în spațiu mai departe decât au fost purtați vreodată până acum, prin evenimentul de televiziune global MARTE.

    Difuzat în premieră de National Geographic Channel, în data de 13 noiembrie, la ora 21.00, serialul documentar MARTE – cu acțiunea amplasată atât în viitor cât și în prezent – va redefini povestirea de televiziune îmbinând scenariul de tip film artistic și efectele vizuale cu cele mai bune secvențe de documentar pentru a transmite o poveste coerentă și incitantă despre neobosita încercare a omului de a coloniza Marte.

     

    Serialul eveniment global cuprinde șase episoade și relatează povestea impresionantă a unei misiuni fictive către Marte în anul 2033. Producătorii executivi Howard și Grazer l-au ales pe vizionarul regizor mexican Everardo Gout (”Days of Grace”) să conducă regia celor șase episoade, filmate anul acesta în Budapesta și Maroc. Secțiunile bazate pe scenariu se concentrează asupra primei misiuni cu echipaj uman către Marte, la bordul navetei spațiale Daedalus. Voiajul său de debut, din 2033, este realizat de un echipaj internațional atent selecționat și format din șase astronauți excepționali:

     

    Comandantul misiunii, americanul Ben Sawyer (Ben Cotton); pilotul misiunii, Hana Seung (Jihae), de origine coreeano-americană; hidrologul și geochimistul spaniol Javier Delgado (Alberto Ammann); medicul și biochimistul francez Amelie Durand (Clementine Poidatz); inginerul mecanic și roboticianul nigerian Robert Foucault (Sammi Rotibi); exobiologul și geologul rus Marta Kamen (Anamaria Marinca). Pe Pământ, echipa de control a MMC din Londra îi include pe: sora geamănă a Hanei Seung, controlorul de zbor (CAPCOM) Joon Seung (de asemenea interpretată de Jihae) și CEO-ul francez al MMC, Ed Grann (Olivier Martinez).

     

    După ce Daedalus amartizează cu succes și echipajul instalează o primă bază de operațiuni, fizicianul nuclear britanic Leslie Richardson (Cosima Shaw) va conduce echipa de colonizare din Faza 2, alături de soțul său, botanistul experimental de renume mondial, Dr. Paul Richardson (John Light).

     

    MARTE aduce laolaltă cele mai bune minți ale lumii așa cum nu s-a mai realizat anterior. Imaginați-vă cea mai mare conferință TED cu cei mai fascinanți oameni de pe Pământ. Interviurile din serial au fost realizate cu:
    • Charles Bolden, administrator NASA; fost astronaut NASA
    • Neil DeGrasse Tyson, director al Hayden Planetarium
    • Peter Diamandis, fondator și președinte executiv al fundației XPrize
    • David Dinges, profesor al departamentului de psihiatrie din cadrul Universității Pennsylvania
    • Casey Dreier, director al departamentului de politică spațială din cadrul Planetary Society
    • Ann Druyan, producător executiv și scenarist pentru serialul documentar Cosmos
    • Charles Elachi, director pensionat al Jet Propulsion Lab (JPL) al NASA; profesor emerit Universitatea Caltech
    • Jim Green, director al diviziei de știință planetară a NASA
    • John Grunsfeld, administrator asociat NASA, Directoratul pentru Misiuni Științifice; fost astronaut NASA
    • Jennifer Heldman, cercetător planetar NASA
    • Jedidah Isler, astrofizician premiat; explorator în devenire National Geographic
    • Thomas Kalil, director adjunct, White House Office of Science and Technology
    • Roger Launis, director asociat în departamentul colecții și probleme custodiale al Muzeului Național al Aerului și Spațiului din cadrului Institutului Smithsonian
    • John Logsdon, fondator al Space Policy Institute din cadrul Universității George Washington
    • James Lovell, fost astronaut NASA; comandant al misiunii Apollo 13
    • Elon Musk, CEO al SpaceX
    • Stephen Petranek, autor al cărții ”How We’ll Live on Mars
    • Mary Roach, autor al cărții ”Packing for Mars”
    • Jennifer Trosper, administrator al misiunii Marte 2020, JPL
    • Andy Weir, autor al romanului ”The Martian”
    • Robert Zubrin, președinte al The Mars Society

     

    National Geographic va transmite, într-un efort fără precedent, povestea MARTE pe multiple platforme, incluzând și un serial premergător din șase părți. Before MARS, lansat înainte de premieră, este o complexă experiență de realitate virtuală transmisă pe www.MakeMarsHome.com. Va exista, de asemenea, instalația MARS Experience în New York, în octombrie. În plus, MARTE va reprezenta povestea principală a ediției din noiembrie a revistei National Geographic și va fi subiectul unei cărți de sine stătătoare, ”MARS: Our Future on the Red Planet”, ce va fi pusă în vânzare pe 25 octombrie.

    Cartea ”MARS: The Red Planet”, de la NG Kids, va fi scoasă pe piață pe 27 septembrie.

     

    Foto Credit: National Geographic Channel

     

    Dorin Huntai- Redactor-Șef

    Editor-in-Chief, Founder, Owner | dorin.huntai@radardemedia.ro

    Dorin Huntai- Redactor-Șefhttp://www.radardemedia.ro
    Editor-in-Chief, Founder, Owner | dorin.huntai@radardemedia.ro
    ARTICOLE SIMILARE

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    - Advertisment -spot_img

    Articole recente