HomeALL MEDIAProiecteSES lanseaza cu succes satelitul ASTRA 2F

SES lanseaza cu succes satelitul ASTRA 2F

SES (Bursa de valori Euronext Paris si Luxemburg: SESG) anunta lansarea cu succes a noului satelit ASTRA 2F care a avut loc vineri, 28 septembrie, la bordul rachetei purtatoare Ariane 5 din Kourou, Guiana Franceza. Aceasta este cea de-a 36-a lansare SES reusita de pe Ariane.

ASTRA 2F a fost construit de Astrium in Toulouse cu ajutorul unei platforme Eurostar E3000 si transporta sarcini utile in banda Ku si Ka pentru asigurarea unor servicii foarte performante de Direct-to-Home (DTH) si de banda larga de ultima generatie. Este primul dintr-un program de investitii in trei sateliti (ASTRA 2E, 2F si 2G) care asigura capacitate de inlocuire si dezvoltare pentru Irlanda si Marea Britanie in sectorul 28,2/28,5 grade est. Incepand cu luna octombrie 2013, noii sateliti din acest sector vor folosi si un spectru de frecvente suplimentare pentru care SES a primit dreptul de folosinta de la Media Broadcast, in baza unui contract incheiat in anul 2005. Noul satelit spatial ASTRA 2F asigura si capacitate in banda Ku pentru servicii paneuropene si pentru Africa Subsahariana. Sarcina sa utila in banda Ka va permite SES Broadband Services sa suporte viteze de descarcare de pana la 20 Mps.

„Lansarea cu succes a satelitului ASTRA 2F face parte din programul nostru de extindere si inlocuire a flotei”, a declarat Romain Bausch, Presedinte si CEO al SES. „ASTRA 2F va asigura o capacitate de inlocuire fara intreruperi pentru clientii nostri din Marea Britanie, cum ar fi BSkyB, BBC, ITV, Channel 4 si Channel 5 si ne va permite sa operam o capacitate suplimentara la 28,2/28,5 grade est pe satelitii SES. Acest sector orbital deserveste in prezent aproape 13 milioane de gospodarii din Marea Britanie si Irlanda. Vrem sa multumim partenerilor nostri de lunga durata Astrium si Arianespace pentru succesul acestei misiuni.”

ASTRA 2F a avut o masa de lansare de sase tone, produce 13 kW de energie si are o durata nominala de viata de 15 ani. Este cel de-al cincilea satelit Eurostar din flota SES. Noul satelit spatial va intra in functiune comerciala in urmatoarele cateva saptamani, dupa incheierea programului complex de testare pe orbita.

Lasa un comentariu aici!

Post Tags
Written by

mihai.stirbu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns