HomeALL MEDIASIGMA TV AJUNGE DIN NOU LA STUDENȚII DE LA JURNALISM

SIGMA TV AJUNGE DIN NOU LA STUDENȚII DE LA JURNALISM

În cadrul proiectului « Practicanţii de azi, profesioniştii de mâine ai televiziunilor »,  proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, “Investeşte în oameni!” se va organiza seminarul de practică la Universitea din București- Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, în data de 31 mai, la sediul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

 

Seminariile organizate au scopul de-ai conştentiza și informa pe studenţi cu referire la viitoarele stagii de practică, progresul acestora, modul și perioada de desfăşurare, impresii de la stagiile de practică de până acum, dar şi alte informaţii necesare studenţiilor care vor veni in stagiile de practică, Sigma TV- “Televiziunea ta de practică”.

O nouă sesiune de practică este programată să înceapă în luna iunie 2012

Până acum 500 de studenți au finalizat stagiul de practică în Studiourile Sigma TV și la partenerii media: TVR, SRR și DC News, în perioada iunie 2011- aprilie 2012.

Studenții absolvenți de la Sigma TV au realizat materiale video care au fost publicate pe site-ul proiectului www.televiziuneameadepractica.pub.ro, acestea reprezentând și finalitatea stagiilor de practică.

Studenții care vor să se inscrie într-un stagiu de practică la Sigma TV se pot inregistra pe site-ul proiectului completând un formular. www.televiziuneameadepractica.pub.ro

Mai multe impresii si păreri vis-a-vis de stagiile de practică puteți găsi pe Grupul Virtual de Discuții care poate fi accesat la următoarea adresă www.televiziuneameadepractica.pub.ro.

 

Alte seminarii de practică vor fi origanizate în luna mai 2012 la Universitatea din București- Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I. L. Caragiale” din București, Universitatea de Vest din Timișoara și la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași.

Stagiile de practică de la Sigma TV sunt gratuite și pot beneficia de ele toți studenți și masteranzii care îndeplinesc condițiile de inscriere. Studentii care vor veni în practică la Sigma TV primesc tot suportul logisitc și didactic asigurat de profesori specializați în mass media și de tutori care au asigurat buna desfășurare a practicii în studiourile de televiziune partenere de până acum. De asemenea, studentii au la dispoziție ghidurile de practică pentru cele  doua domenii: Tehnic și Știintele Comunicării- Creație, realizate în cadrul proiectului „Practicanții de azi, profesioniștii de maine ai televiziunilor”, acestea pot fi descarcate gratuit de pe site-ul www.televiziuneameadepractica.pub.ro .

 

Informaţii despre proiectul “Practicanţii de azi, profesioniştii de  mâine ai televiziunilor”

 

“Practicanţii de azi, profesioniştii de mâine ai televiziunilor” este un proiect, co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 .

Proiectul vine în sprijinul tuturor studenţilor indiferent de facultate pentru a stimula participarea la stagiile de practică în instituţii de media şi nu numai, sub indrumarea profesorilor şi tutorilor specializaţi.

1000 de studenţi vor beneficia de suport prin acest proiect în urmatorii doi ani, studenţii având posibilitatea să-şi găsească mai uşor de muncă în domeniul media la finalizarea facultaţii.

Materialele realizate de către studenţi in cadrul stagiilor de practică vor putea fi vizionate atât prin intermediul platformei web a proiectului, cât şi prin intermediul postului de televiziune Sigma TV, unde se va desfăşura ultima parte a stagiilor de practică.

Postul Sigma TV, a cărui licenţă audiovizuală este deţinută de Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, va fi unul dintre studiourile de televiziune în care studenţii vor putea face practică şi eventual lucra, după finalizarea proiectului.

Iniţiatorul proiectului este Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, având parteneri, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „IL Caragiale” din Bucureşti, Facultate de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării – Universitatea Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi.                                                           Proiectul se derulează pe o perioadă de 3 ani, începând cu luna august 2010 .

Scopul acestei prezentări este de a vă informa cu privire la activităţile proiectului şi la oportunităţile oferite ca urmare a participării în cadrul proiectului ca beneficiar al stagiilor de practica.

 

Ca student :

  • poţi afla despre desfăşurarea stagiilor de pregătire practică dintr-o broşură, afiş, sau de pe site-urile proiectului;
  • poţi participa la unul din seminariile de informare şi promovare ce se vor desfăşura semestrial în fiecare universitate parteneră;
  • te poţi înscrie prin intermediul platformei web în vederea selecţiei pentru participarea la stagiile de practica
  • beneficiezi de indrumarea unui cadru didactic supervizor intr-o instituţie de presă ;
  • poţi urma stagiul de practică în condiţii net superioare din punct de vedere calitativ;
  • poţi fi unul dintre cei care va fi premiat în cadrul proiectului şi angajat intr-o instituţie media;
  •  cei care va fi premiat în cadrul proiectului şi angajat intr-o instituţie media;

 

www.sigmatv.pub.ro

          Site-ul Sigma TV

www.televiziuneameadepractica.pub.ro

         Site-ul proiectului

 

Facebook – SIGMA TV

http://www.facebook.com/pages/Sigma-TV/139038416150470

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns