HomeMAGAZINSistemul de operare Windows 8.1 atrage noi utilizatori!

Sistemul de operare Windows 8.1 atrage noi utilizatori!

Versiunea îmbunătăţită a sistemului de operare Windows 8, dezvoltat de Microsoft, Windows 8.1, a reuşit să atragă noi utilizatori în luna octombrie.  Numărul calculatoarelor personale care folosesc sistemul au crescut de la 6,67% la 10,92% în septembrie, potrivit CNET, informează Mediafax.

Deşi consumatorii nu au fost foarte încântaţi de Windows 8, în principal din cauza interfaţei complet schimbate, Microsoft a reuşit să recucerească din terenul pierdut după lansarea anul trecut a Windows 8.1, care prezintă câteva dintre caracteristicile versiunilor anterioare.

În luna august, compania americană a reintrodus butonul de oprire în meniul de start, precum şi posibilitatea rulării mai multor aplicaţii de pe desktop. De asemena, viitoarea versiune a sistemului de operare de la Microsoft, Windows 10, va reveni la modelul de interfaţă promovat de vechile versiuni.

Cu toate acestea, majoritatea utilizatorilor rămân fideli versiunilor mai vechi de windows, precum Windows 7 sau XP, potrivit datelor furnizate de Net Applications şi citate de CNET.

La finele lunii octombrie, numărul calculatoarelor care utilizau Windows 7 a crescut la 53,05%, de la 52,71% în septembrie,. Windows XP avea o cotă de piaţă de 17,2% luna trecută, în scădere de la 23,87% în septembrie. XP pierde tot mai mulţi utilizatori după ce Microsoft a renunţat, în aprilie, să mai ofere suport tehnic pentru această versiune.

Windows 8.1 se situa pe locul al treilea, urmat de Windows 8, cu o cotă de piaţă de 5,88%, Mac OS X 10.9 (3,66%), Windows Vista (2,82%), Windows NT (1,64) şi Linux (1,41%).

Foto Credit: microsoft.com

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.ivascu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns