Connect with us

Emisiuni

SPECIAL Programe dedicate Micii Uniri, la TVR

Published

on

Foto Credit: TVR
 

Duminică, 24 ianuarie, telespectatorii TVR pot urmări programe speciale dedicate Micii Uniri. TVR Iaşi asigură transmisiuni directe de la manifestările din Piaţa Unirii din Iaşi, la împlinirea celor 157 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Unirea într-un singur stat a fost pentru români idealul de veacuri. Unirea Naţiunii s-a împlinit treptat, în diferite etape istorice. Duminică, 24 ianuarie, TVR ne propune să retrăim, pe parcursul unei zile, cele mai importante evenimente ale unuia dintre cele mai semnificative momente din istoria naţională, Mica Unire.

România s-a născut la Iaşi este titlul documentarului care demarează seria programelor speciale de la TVR 1 din 24 ianuarie, difuzat de la 10.40, preluat de la TVR Iaşi (difuzat în simulcast şi la TVR Moldova şi reluat, de la 17.30, la TVR Internaţional). Realizatoarea Gabriela Baiardi îşi propune să explice de ce Iaşul este oraşul unirii românilor în momente istorice importante, dezvoltând mişcarea separatistă de la 1859.

De la 11.20, TVR 1 ne aşteaptă în Iaşul care uneşte, un program special, difuzat în direct din Piaţa Unirii din Iaşi, preluat tot de la TVR Iaşi şi transmis în simulcast cu TVR 3, TVR Internaţional şi TVR Moldova. Ediţia specială cuprinde manifestările omagiale dedicate împlinirii a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române: onorul prezentat de Armata Română, intonarea Imnului Naţional, ceremonialul religios Te Deum, discursuri ale oficialităţilor centrale şi locale, ceremonialul depunerii de coroane la monumentul lui Alexandru Ioan Cuza, defilarea detaşamentelor militare, intonarea Horei Unirii şi desfăşurarea Horei Populare.

De la ora 13.00, la TVR 1 putem revedea o ediţie specială a Tezaurului folcloric, cu tema „Hora şi Tricolorul, simboluri ale unităţii naţionale”.

După-amiază, de la 18.35, TVR 1 difuzează documentarul Zbuciumatul destin al lui Cuza Vodă, preluat, de asemenea, de la TVR Iaşi şi difuzat, de la 20.30, şi la TVRi. De aproape 70 de ani, Ruginoasa doreşte să-l aducă pe Cuza Vodă la locul iniţial al înmormântării în „gropniţa domnească”. Filmul prezintă atât argumente care susţin acest demers, cât şi motivaţia celor care se opun.

Filmul este urmat, de la 19.10, de un alt documentar, semnat de Oana Lazăr, de la TVR Iaşi – Elena Cuza – doamna României. Vlăstar al familiei moldoveneşti Rosetti, Elena şi-a asumat cu destoinicie şi spirit de sacrificiu rolul de Doamnă a ţării. L-a sprijinit mereu pe Alexandru Ioan Cuza în domnia sa dificilă.

TVR 2 a programat duminică, 24 ianuarie, de la ora 16.00, dezbaterea moderată de istoricul Dorin Matei, cu titlul Alexandru Ioan Cuza – Omul şi timpul său, emisiune realizată de Georges Boisnard. Istoricii Georgeta Filitti şi Sergiu Iosipescu sunt invitaţii care vor discuta despre modul în care nu greşelile, ci faptele mari ale lui Alexandru Ioan Cuza l-au dus spre o abdicare forţată.

Admirat de unii şi contestat de alţii, aşa cum se întamplă cu cei care domină o epocă istorică, Alexandru Ioan Cuza a rămas pentru români şi istoria românilor omul „Micii Uniri de la 1859”, care, după 7 ani de glorioasă domnie, a avut alţi 7 ani de dureros exil printre străini, acolo unde a trecut în nefiinţă fără să-şi mai revadă ţara.

Tot TVR Iaşi este „responsabil” cu programul special dedicat Micii Uniri şi la TVR 3. De la ora 9.00, putem urmări, în direct, emisiunea-magazin Unirea, Naţiunea a făcut-o!, despre semnificaţia Unirii şi personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza, emisiune realizată de Vasile Arhire. Vom afla mai multe despre viaţa şi domnia lui Cuza, despre reformele sale cele mai însemnate, precum şi despre cei mai apropiaţi susţinători ai săi. La dezbatere vor participa istorici, muzicieni, scriitori, elevi olimpici, cercetători ştiintifici, vom vedea imagini în direct din Piaţa Unirii, dar şi reportaje din Iaşi, Bârlad, Galaţi.

De la ora 18.00, tot la TVR 3, intrăm pentru două ore, în lumea balurilor din vremea Unirii, evenimente care constituiau principalul divertisment la mijlocul secolului al XIX-lea. În emisiunea Magazin de sărbătoare: Balurile din vremea Unirii, transmisă de la Muzeul Unirii din Iaşi, ascultăm muzică clasică şi lăutărească, dansăm vals şi menuet, vorbim despre viaţa mondenă, măşti, obiceiuri culinare şi modă vestimentară.

Balurile din vremea Unirii sunt evocate de istoricii Aurica Ichim şi Sorin Iftimi, de muzicologul Carmen Chelaru şi artista plastică Miruna Haşegan, precum şi de interpreţi de la Liceul de Arte „Octav Băncilă” (coregrafia Cristina Todi) şi Universitatea de Arte „George Enescu” (coordonator, Ciprian Chiţu). Emisiunea este difuzată şi la TVRi şi TVR Moldova.

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Emisiuni

Horia Brenciu, despre următorul câștigător ”X Factor”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1
 

Horia Brenciu, juratul care a reușit până acum să câștige de două ori X Factor” alături de discipolii săi Jeremy Ragsdale și Adina Răducanu, încearcă deja să facă portretul robot al următorului artist care va pleca acasă cu marele premiu. 

La fiecare început de sezon, fiecare dintre cei patru jurați încearcă să își facă o strategie și caută potențialul în fiecare concurent care urcă pe scenă la audiții. Aceștia speră să găsească în fiecare o calitate pe care să o poată șlefui, asemeni unui diamant, pentru a putea străluci cu adevărat în etapele finale ”X Factor”. Horia Brenciu este de părere că un lucru este însă esențial pentru oricine își dorește marele premiu: ”Ca să câștigi X Factor, trebuie să iubești publicul, iar el să îți dea înapoi iubirea”. În plus, juratul consideră că foștii concurenți și câștigători precum Florin Ristei, Olga Verbiţchi sau Jeremy Ragsdale au stabilit anumite standarde. ”Noi mergem într-o expediție de jumătate de an, nu pot lua alături de mine pe cineva temător, îmi trebuie cutezanță!”, a adăugat Horia Brenciu.

Cel de-al optulea sezon ”X Factor” se anunță plin de surprize încă de la început. Mihai Bendeac și Vlad Drăgulin s-au alăturat echipei și vor căuta factorul X alături de Delia, Carla’s Dreams, Horia Brenciu şi Ştefan Bănică. Telespectatorii vor avea astfel și ei ocazia să decidă alături de jurați cine merită sau nu să ajungă pe marile scene ale lumii, încă din etapa audiţiilor. Noi povești spectaculoase, talente care merită să fie arătate, momente care vor surprinde sau vor emoționa sunt scoase la iveală în noul sezon ”X Factor”, ce va avea marea premierã pe 26 august, de la 20:00, la Antena 1.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Gianina Corondan revine in televiziune, la Antena 1

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1
 

Gianina Corondan va intra în culisele “Te cunosc de undeva!”, în cel de-al 13-lea sezon al show-ului care începe, din 8 septembrie, la Antena 1, și le va arăta telespectatorilor ce se ascunde în spatele fiecărei transformări pe care o vor realiza Connect-R, Alexandra Velniciuc, Romică Țociu, Ana Baniciu și Raluka, Mihai Trăistariu, Carmen Rădulescu, Alin Gheorghișan, Barbara Isasi, solista trupei Mandinga, și Jean de la Craiova.

De ceva vreme, am pornit într-o călătorie incredibil de interesantă în lumea oamenilor care muncesc cu spor. Fac Vizite de lucru în fabrici, ONG-uri etc. Și iată că am fost invitată să fac o Vizită de lucru și în fabrica “Te cunosc de undeva!”, fapt care m-a bucurat foarte tare, căci voi vedea cum se transformă artiștii cunoscuți în alți artiști cunoscuți, dar și ce ar trebui eu să fac în cazul în care aș vrea să mă pun în pielea lor. Sunt prietena lor aici, dar și curioasa de serviciu! Voi fi la antrenamente, la repetiții, în spatele scenei, la cabine, în camera transformărilor, spune Gianina, entuziasmată.

După antrenamentele la care a luat deja parte, Gianina și-a făcut o primă impresie despre concurenții acestui sezon. “Ei spun că sunt emoționați și că le e foarte greu, dar eu îi văd foarte relaxați. A, și mănâncă pe sistem nervos”, mai spune ea, amuzată.

Ce va surprinde Gianina Corondan în culisele show-ului, telespectatorii Antenei 1 vor vedea, din 8 septembrie, în cel de-al 13-lea sezon “Te cunosc de undeva!”.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Octavian Strunilă, dezvăluiri inedite din Madagascar, la Ultimul Trib

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1
 

Octavian Strunilă se află la peste 7.000 de kilometri distanță de România, în Madagascar, acolo unde au loc filmările pentru ”Ultimul Trib”, show ce va fi difuzat de Antena 1 în aceastã toamnã.

Deși prin natura show-ului, concurenții sunt cei care vor fi supuși unor încercări grele, nici pentru prezentatorul emisiunii lucrurile nu par să fie prea simple: ”E foarte frumos în Madagascar, dar sunt tot felul de vietăți ciudate, nu știi ce zboară în jurul tău, nu știi ce gândaci, șopârle găsești noaptea în cameră. Şi nu glumesc, mici șopârle foarte prietenoase găsesc în fiecare seară în camerã, ori pe pereți, ori când dau cearşaful la o parte. Câte o mică prietenă șopârlițã, povesteşte amuzat prezentatorul show-ului.

Cei care s-au înscris în această aventură exotică au trecut prin schimbări bruște, căci climatul, șocul cultural, condițiile dificile și jocurile extrem de solicitante sunt doar o parte dintre cãrora  concurenții au fost nevoiți să le facă față încă din prima zi: ”Unii dintre ei dorm pe o plajă pustie, alții dorm într-un sat alături de localnici, iar satul respectiv nu are nici măcar curent electric”, mărturisește prezentatorul show-ului. Cu toate acestea, se pare că dorința de a învinge este mai mare ca orice impediment, iar concurenții își găsesc resurse necesare să continue această experiență exotică: ”Străinii care sunt alături de noi, echipa ce ne ajută cu montarea jocurilor, formată din oameni care vin din toată lumea- Belgia, Columbia, Brazilia, Argentina, a fost foarte mirată. Chiar ei au spus că nu au mai văzut până acum concurenți atât de descurcăreți, în toate țările în care au filmat acest format.

Ultimul Trib” este un show adaptat după celebrul format ”Nomads”. Trei triburi – unul de vedete, unul de sportivi și unul compus din oameni de rând – vor fi trimise în Madagascar, unde vor fi supuse unei aventuri exotice, care le va pune la încercare atât abilitățile sociale, cât și cele fizice. În ciuda personalităților complet diferite ale membrilor, fiecare trib va trebui să își dovedească puterea de a rezista sub impactul șocului cultural, dar și sub presiunea eforturilor fizice.

Tribul sportivilor este format din: Alex Filip, Cornelia Condeescu, Lola Crudu, Daniel Chiriță, Ioana Șulea, Mircea Zamfir și Roxana Chiperi. Cei șapte sportivi își vor măsura puterile cu tribul format din vedete și cu cel format din oameni de rând: Mirel Magop, Silviu Mircescu, Cosmin Pădureanu, Oana Dedeu, Ema Șerban și cuplul format din Gabriela Popa și Silviu Geandra. Cel de-al treilea trib, cel al vedetelor, este format din Dorian Popa, Dima Trofim, Daniela Crudu, Sorana Darclée Mohamad, Ionuț Iftimoaie, Paula Chirilă și Sorin Brotnei.

În fiecare săptămână, aceștia se vor lupta pentru ”Teritoriu”, iar în timp ce tribul câștigător va fi cazat într-un resort de lux și va fi răsfățat zilnic, cel de pe locul doi va locui într-un sat alături de localnici, unde membrilor tribului le vor fi trasate sarcini zilnice în schimbul cărora vor primi o porție simplă de mâncare și nu neapărat un pat, ci mai degrabă un loc în care să doarmă. Acesta nu este însă nici pe departe cea mai grea situație în care se poate găsi un trib: cei care vor fi pe locul trei vor trăi întreaga săptămână într-un loc izolat, cu resurse minime. În plus, la finalul celor șapte zile de încercări grele, membrii triburilor vor fi nevoiți să se lupte și pentru a rămâne pe insulă.

Săptămână de săptămână triburile își vor măsura puterile în competiții spectaculoase și tensionate atât pentru ”Teritoriu”, cât și pentru ”Eliminare”, pentru ca în final doar opt membri să mai rămână în confruntarea pentru miza cea mare: premiul în valoare de 100.000 de euro. Nimeni nu va ajunge însă la acesta fără a suferi transformări, fără a-și dezvălui adevărata față și fără ca telespectatorii să afle cine este cu adevărat.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending