HomeLIFE STYLEStefan Hrusca, concert extraordinar de colinde

Stefan Hrusca, concert extraordinar de colinde

hruscaSala Palatului a răsunat de colinde tradiţionale româneşti, interpretate de Ștefan Hruscă, în cadrul unui concert extraodinar organizat de ELITE ART Club UNESCO.

Concertul a început puţin după ora 19:30, cu o sală plină până la refuz şi timp de o oră şi jumătate cei peste 4.000 de oameni prezenţi au ascultat şi au cântat alături de Ştefan Hruşcă refrenul unor colinde precum ‘Florile dalbe’, ‘Sfântă-i sara de Crăciun’, ‘Trei păstori’, ‘Afară ninge liniştit’, ‘Linu-i lin’. Melodii mai vechi, precum ‘Rugă pentru părinţi’ şi “Săracă inima me” au stărnit valuri de emoţie, fiind răsplătite de aplauze prelungi care au răsunat în decorul tradiţional maramureşean, realizat de organizatorul ELITE ART Club UNESCO.

Promotor al datinilor românești și al educării tinerei generații în spiritul tradiției, Ștefan Hrușcă a invitat în concert şi un grup de colindători – ”Dubași”, și copii din zona sa natală, care au interpreta alături de el. Deşi evident emoţionaţi de mulţimea publicului, tinerii colindători au încântat audienţa cu vocile lor care au răsunat la „Zăurel” şi „Deschide, Nană, uşile”, dar şi cu costumele şi dansurile specifice zonei Maramureşului. Pe întreg parcursul concertului, artistul a fost acompaniat de Ionuţ Cădariu (clape) şi de Mario Florescu (percuţie).

La finalul concertului, organizatorii au oferit cadouri de Crăciun tuturor artiştilor prezenţi pe scenă, iar Ştefan Hruşcă a dăruit atografe tuturor celor care au rămas să îl felicite, în ciuda orei târzii.

În spiritul dăruirii, o parte din fondurile obținute din vânzarea biletelor vor fi donate ”Fundației Silvia Kerim”, care are ca scop încurajarea și susținerea tineretului în asumarea responsabilă a rolului de inițiatori ai shimbărilor pozitive și durabile la nivelul comunității.

De asemenea, 28 de brazi, parte din decorul şcenic, au fost donaţi în scopuri caritabile. Brazii au fost cumpăraţi de la ICAS şi dăruiţi în ghivece cu pământ, ELITE ART Club UNESCO militând pentru protejarea mediului înconjurător.

Co-producătorii evenimentului: ELITE ART Club UNESCO, Europa FM, Ella Traveland
Partenerii media ai evenimentului: 24 FUN, Oblique TV, Ring, Stiumuzica.ro
Ștefan Hrușcă este cu siguranță figura reprezentativa a colindului românesc și cel mai îndrăgit interpret de muzică folk. A debutat ca artist în 1981 alături de Cenaclul Flacăra și în trei ani susținuse deja peste 1000 de spectacole împreună cu Cenaclul. Din 1991 s-a stabilit în Canada, dar revine în fiecare an în țară pentru a petrece principalele sărbători creștinești în ținutul de care se simte profund legat, Maramureș.

Lasa un comentariu aici!

Post Tags
Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns