Connect with us

Campanie TV

Știrile Pro TV lansează campania Fără părinți, fără viitor

Știrile Pro TV, lansează din 21 iunie 2016, în cadrul jurnalului de la ora 17:00, campania Fără părinți, fără viitor, semnată de Elena Lasconi, corespondent Știrile PRO TV. Ea a pregătit o serie de reportaje ce prezintă povești cutremurătoare ale copiilor abandonați de părinții plecați să muncească în străinătate, adolescenți și tineri cu vieți distruse – o nouă generație de sacrificiu.

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Știrile Pro TV, lansează din 21 iunie 2016, în cadrul jurnalului de la ora 17:00, campania Fără părinți, fără viitor, semnată de Elena Lasconi, corespondent Știrile PRO TV.  Ea a pregătit o serie de reportaje ce prezintă povești cutremurătoare ale copiilor abandonați de părinții plecați să muncească în străinătate, adolescenți și tineri cu vieți distruse – o nouă generație de sacrificiu.

De aproape zece ani, Europa a înlăturat granițele pentru români, iar fenomenul migrației a luat amploare. Peste trei milioane de cetățeni lucrează și acum în vest. În urma lor, peste 350.000 de copii au rămas… aproape ai nimănui. Elena Lasconi a vorbit cu sute de tineri care au trăit, iar mulți încă trăiesc, departe de părinții lor și a bătut țara în lung și în lat pentru a afla adevărul despre situația acestor copii, care se pregătesc să intre cu adevărat în viață purtând povara unui trecut dramatic.

A fost cea mai dificilă campanie pe care am realizat-o în 21 de ani de jurnalism. În primul rând, am reușit cu greu să pătrund în această lume a generației abandonate. Din mai multe motive. Copiilor le e rușine să vorbescă despre viața lor. Tutorii evită orice contact. Autoritățile încearcă să ascundă situația reală. Pentru că este rușinos ceea ce se întâmplă. Apoi, pur și simplu, aveam în față o poveste atât de dură, încât mi-era imposibil să o arăt la televizor. Așadar, măcar aparent, am plecat la drum, deși existau destule motive care să descurajeze un jurnalist. Poate și de aceea, am acea satisfacție personală după realizarea acestor reportaje. Iar asta li se datorează Alexandrei, lui Abel și Manu, Rebecăi, lui Georgel, Ceciliei, Amaliei, Mariei și tuturor celor care mi-au dat șansa de a le asculta povestea. Și, poate, de a le acoperi, măcar un pic, golul pe care l-au resimțit atunci când au vrut să spună ce îi apasă și n-au avut cui să se adreseze.” a declarat Elena Lasconi.

Acești tineri sunt dezorientați și plini de furie, deprimați și nefericiți, infractori, alcoolici, dependenți de droguri, mame minore și victime ale mafioților. Generația lor intră în maturitate fără orizonturi, rănită, eșuată, așa cum nicio altă generație nu a mai făcut-o până acum.

Pe parcursul campaniei, vă voi prezenta și povești cu personaje a căror identitate nu o vom dezvălui. Sunt situații în care am descoperit legături între copiii abandonați și lumea interlopă, mafioți extrem de periculoși, anchetați de poliție. Orice element care ar putea duce la identificarea protagoniștilor le-ar putea pune în pericol viețile. Am sunat din primărie în primărie. Am fost prin închisori, centre de reabilitare comportamentală, la dezalcoolizare. Am mers în casele unor asistenți maternali ori în centre pentru protecția copilului.

Nu o să le uit niciodată privirile celor cu care am stat de vorbă.  Cred că nici războaiele nu au marcat atât de dramatic viitorul acestei țări ca faptul că o generație întreagă de părinți și-a abandonat copiii pentru mirajul Occidentului. Am făcut mii de kilometri pentru că am vrut să aflu adevărul. De ce tu, părinte, îți lași cel mai de preț dar de la Dumnezeu în urmă? De ce îl uiți? De ce-l gonești, când te imploră să rămâi? De ce tu, stat român, nu faci cât trebuie pentru aceste suflete ce tânjesc după atenție? Mă tot urmăresc vorbele unei fete care îmi spunea, înghițindu-și lacrimile, ce a simțit atunci când s-a trezit singură: “SIMȚI CĂ NU EȘTI BUN”! ”,  a completat Elena Lasconi.

Poveștile acestor copiii, dramele cutremurătoare pe care le-au trăit pot fi urmărite începând de marți, 21 iunie, la Știrile PRO TV de la ora 17:00.

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Campanie TV

,,Neatza cu Răzvan și Dani” lanseazã campania ,,Te iubesc, Mama!”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Cea mai simpatică echipă a matinalilor de la ,,Neatza cu Răzvan și Dani” nu ratează nicio ocazie de a sărbători momentele frumoase alături de telespectatori, de aceea în luna femeii au pregătit un concurs surpriză pentru cei din fața micilor ecrane.

,,Te iubesc, Mama!”  este prilejul perfect pentru fiecare concurent să o surprindă pe cea mai specială femeie din viața sa. Între 1 și 8 martie, pe site-ul emisiunii, http://a1.ro/neatza-cu-razvan-si-dani/, se va găsi o secțiune specială destinată acestui concurs, unde telespectatorii se pot înscrie cu o fotografie. Imaginea trebuie să respecte tema ,,Eu și mama” și să fie însoțită de un mesaj de dragoste pentru aceasta.

Pe perioada acestui concurs va fi desemnat zilnic câte un câștigător, căci cele mai inedite și emoționante declarații vor fi premiate chiar de către echipa matinalilor. Premiul constă într-un fotoliu, iar acest dar poate fi oferit de fiecare concurent mamei sale, pentru că în luna femeii momentele speciale încep de la prima oră a dimineții, chiar din platoul matinalilor ,,Neatza cu Răzvan și Dani.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Campanie TV

Andreea Țopan, reporterul Observator, despre siguranța din mediul online

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Într-o societate în care tehnologia are un rol imens în influențarea vieții indivizilor, Andreea Țopan, reporterul Observator, a atras atenția asupra reversului medaliei- nesiguranța din mediul online.

Alături de Liviu Arsene, specialist în securitate informatică, cei doi au expus în emisiunea matinală ,,Neatza cu Răzvan și Dani” riscurile conectării nesigure la rețele, dar și metodele de a preveni acest lucru.

În prezent, foarte mulți oameni dețin un aparat care se contectează la internet, însă cei mai mulți nu conștientizează pericolele la care se expun. De exemplu, o simplă conectare la o rețea gratuită de WI-FI poate divulga date personale importante, căci hotspot-ul respectiv ar putea să fie controlat de un hacker. Jumătate dintre utilizatori nu adoptă nicio măsură de precauție în momentul în care folosesc o rețea WI-FI publică și nu cunosc îndeajuns măsurile speciale pe care ar putea să le ia pentru a spori siguranța. Efectele reale ale unei conectări pe o rețea incertă includ accesarea la datele din telefon, din agendă, dar și implicații mai grave precum accesarea la datele contului bancar. Mai mult decât atât, toate gadget-urile care ne ușurează viața ne-o pot și îngreuna, pentru că fiecare deține un senzor GPS care depistează activitatea utilizatorului, iar camerele și microfoanele televizoarelor și calculatoarelor pot înregistra chiar și fără permisiunea individului atunci când sunt controloate de un atacator.

Echipa Observator a realizat un experiment pentru a trage concluzii împreună cu specialiștii asupra siguranței din mediul online. Pe parcursul unei zile întregi reporterul Andreea Țopan a folosit două telefoane pe modul avion, fără să fi introdus sim-ul, dorind să vadă ce se întâmplă în momentul în care nu te conectezi la rețea. Cu toate acestea, internetul a depistat activitatea, iar Liviu Arsene a atras atenția asupra faptului că ,,internetul nu doar că vede, dar și aude ceea ce faci.

Pentru a ne proteja, specialiștii ne recomandă să nu oferim informații personale în momentul în care ne conectăm la o rețea publică, fie cu telefonul, tablet, sau laptopul. Putem instala o soluție de securitate, care depistează aplicațiile nelegitime și putem să căutăm soluții de criptare, de anonimizare, în cazul în care rețeaua este nesecurizată. La fel, utilizarea contului bancar ar trebui să se facă mereu din aplicația băncii respective și nu din versiunea de site, pentru a evita orice fel de pericol.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Campanie TV

Ionela Lucan, reporter Observator, vorbește despre violența domestică

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Violența domestică este o problemă socială gravă care afectează atât viața victimei, cât și a celorlalți membri ai familiei. Ionela Lucan, reporterul Observator, a fost invitată în această dimineață la ,,Neatza cu Răzvan și Dani” și alături de un psihoterapeut specializat în acest domeniu, a vorbit despre cauzele fenomenului, dar și despre posibilele modalitățile de soluționare.

Deși 8,5% din români consideră că violența domestică este întâlnită doar în familiile sărace, iar 15,3% din aceștia doar la oamenii needucați, în momentul de față, o femeie din zece este afectată de violența domestică în fiecare an, iar acest abuz nu are legătură directă cu statutul civil, etnia, religia sau trecutul socio-economic. Mai grav este că mai mult de jumătate din români, aproape 60%, tolerează comportamentele violente din familie și chiar le consideră justificate. Din păcate, un număr îngrijorător de femei abuzate nu depun plângere împotriva agresorului, iar teama și procesul greoi prin care se obține un ordin de protecție sunt doar două motive în acest sens. Mandatul de restricție este singurul instrument pe care victima îl are în legislația românească din acest moment, dar până la obținerea și respectarea lui este cale lungă. Durează aproximativ 72 de ore pentru ca ordinul să fie emis, însă ca acest lucru să fie posibil, femeile au nevoie de probe audio, video, de martori, dar și de un certificat medico-legal.

Statisticile arată că, în România, 20% dintre ordinele de protecţie sunt încălcate de agresori, iar judecătorii cred că e nevoie de schimbarea legii. Până atunci, victimele se luptă, de unele singure, cu agresorii și cu procedura greoaie din tribunale. Din anul 2012 au fost eliberate aproximativ 16.000 de astfel de hârtii, dar există și exemple care indică încălcarea lor, din nenumărate motive. Ionela Lucan declară că resursa umană în departamentul de poliție este un aspect de luat în calcul, pentru că în lipsa brățărilor de supraveghere, agenții ar trebui să stea cu ochii permanent pe agresori, situație care este aproape imposibilă.

 

O femeie este bătută la fiecare 30 de secunde, adică aproape 1,2 milioane de românce cunosc violența domestică, iar soluționarea acestui fenomen include atât schimbări în mentalitate, cât și un sprijin concret din partea autorităților. Anca Maftei, psihoterapeutul care a însoțit-o pe Ionela Lucan, a subliniat faptul că există cereri pentru schimbarea legii. Un nou proiect prevede ca femeile agresate să primească un ordin de protecţie pe loc, direct de la Poliţie, iar poliţiştii să poată intra în locuinţa unde are loc abuzul chiar şi fără mandat. Însă până atunci, din nefericire, centrele de protecție sunt singura soluție a femeilor care sunt agresate: ,,Sunt câteva fundații care oferă un spațiu locativ, de siguranță, pentru femeile care se decid să își protejeze copiii.. Chiar și așa, nu sunt suficiente, iar fenomenul devine un aspect extrem de îngrijorător în societatea noastră, care afectează atât persoanele direct implicate, femeile, dar și copiii.

START VOT PREMIILE RADAR DE MEDIA 2018 – Etapa preliminară

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending