HomeLIFE STYLEStolojan a renuntat la functia de Premier !

Stolojan a renuntat la functia de Premier !

Theodor Stolojan, premierul desemnat de preşedintele Traian Băsescu, a renunţat la nominalizarea pentru funcţia de premier, urmând să-şi depună madatul.theodor-stolojan-2
Preşedintele Băsescu va decide pe cine va desemna din nou pentru acestă funcţie.
Agenţiile de presă vehiculează ideea că preşedintele Băsescu il va desemna în funcţia de premier pe Emil Boc.

Stolojan a declarat că „argumentul meu este că cei doi preşedinţi care au semnat parteneriatul trebuie să îşi asume garanţia asumării acestui parteneriat prin cele două funcţii de prim-ministru şi de preşedinte al Senatului”.

„Prin acest gest doresc să dau o speranţă tinerei generaţii de politicieni care doresc să intre în politică la nivelurile de vârf” a mai precizat Stolojan.
Preşedintele Traian Băsescu trebuia să susţină o declaraţie de presă în jurul orei 12:30, la Palatul Cotroceni, însă această declaraţie a fost amânată.
În urma deciziei lui Theodor Stolojan de a-şi depune mandatul de premier, liderii partidelor politice parlamentare au fost convocaţi, luni la prânz, la Cotroceni, de către şeful statului.

Potrivit Constituţiei, Articolul 89, după desemnarea unui premier Parlamentul are 60 de zile la dispoziţie pentru valida un guvern. Dacă parlamentul respinge două solicitări de investitură şi termenul de 60 de zile este depăşit, preşedintele României poate dizolva Parlamentul, ceea ce ar duce la alegeri anticipate. Dizolvarea Parlamentului nu este posibilă în ulimele şase luni de mandat ale preşedintelui şi nici în situaţii de urgenţă.

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns