HomeALL MEDIAStudiourile Sony vor produce mai puţine filme şi se vor concentra mai mult asupra producţiilor TV

Studiourile Sony vor produce mai puţine filme şi se vor concentra mai mult asupra producţiilor TV

Compania Sony Pictures Entertainment va produce mai puţine filme şi va realiza o tranziţie „semnificativă” de la marele ecran la mult mai profitabilele producţii de televiziune şi va opera mai multe posturi TV, au anunţat directorii executivi de la Sony Corp., joi, în California, scrie MEDIAFAX.

Acest anunţ a fost făcut într-o perioadă în care Sony încearcă să obţină sprijinul investitorilor, după ce Daniel Loeb, directorul unui fond de investiţii, a cerut grupului, într-o scrisoare publică, în luna mai, să ofere investitorilor o parte din profiturile sale obţinute din industria de divertisment şi să facă o serie de reforme pentru a îmbunătăţi profitabilitatea companiei.

Sony a ajuns la concluzia că poate obţine suma de 250 milioane de dolari prin reducerea cheltuielilor fixe şi variabile şi a cheltuielilor cu investiţiile şi va face acest lucru în următorii doi sau trei ani, a anunţat Michael Lynton, CEO-ul companiei Sony Entertainment.

Sony a spus, totodată, că lucrează cu un „terţ” – identificat de presa americană ca fiind Bain & Co – pentru a identifica şi alte posibilităţi de reducere a costurilor.

Potrivit lui Michael Lynton, divizia de film de la Sony, care include activităţile cinematografice şi cele de televiziune, va obţine venituri de 8,4 miliarde de dolari în anul fiscal 2015 şi va avea o rată a profitului de 7,4%. În divizia de muzică, Sony se aşteaptă la venituri de 4,8 miliarde de dolari şi o rată a profitului de 9,5%.

Amy Pascal, directorul diviziei de film de la Sony, a spus că renumitul studio hollywoodian va reduce numărul de pelicule pe care le face – anul viitor va lansa mai puţin de 20 de filme. În anii precedenţi, Sony a lansat 23 de filme. Sony va lansa anul viitor patru filme în sezonul estival, în comparaţie cu nouă cât a lansat în 2013.

Lasa un comentariu aici!

Written by

mihai.stanciu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns