Connect with us

Film

Super filme de Paşti la Pro TV: Vagabondul milionar şi Iron Man – Omul de oţel şi În căutarea fericirii

Published

on

 

Vagabondul milionar (Slumdog Millionaire, 2008), senzaţia Oscarurilor din 2009, va fi difuzat de Pro Tv sâmbătă, 3 aprilie, de la 21:15. Filmul, în regia lui Danny Boyle, a fost distins cu opt Oscaruri din nu mai puţin de zece nominalizări şi a devenit unul dintre puţinele care a obţinut de-a lungul istoriei atât de multe prestigioase statuete.

Vagabondul milionar a câştigat, printre altele, Oscarul pentru cea mai bună regie, cel mai bun scenariu adaptat, cel mai bun montaj, fiind totodată cel de-al unsprezecelea film care câştigă Oscarul pentru cel mai bun film fără ca măcar unul dintre actori să fie nominalizat pentru rolul său. Iar Vagabonul milionar nu a gustat succesul doar pe cel mai celebru covor roşu din lumea filmelor, pentru că în palmaresul său se mai află încă şapte premii BAFTA şi patru Globuri de Aur. Este primul film de la Lista lui Schindler încoace care a câştigat premiul pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor şi cel mai bun scenariu la Globurile de Aur, BAFTA şi Oscar.

Practic, pe lângă renumitele Oscaruri, producţia a mai primit încă 100 de premii din cele 150 de nominalizări.

Jamal Malik, un orfan de 18 ani care a crescut în mahalalele oraşului Mumbay este pe cale să trăiască cea mai importantă zi din viaţa lui. În timp ce o ţară întreagă îl priveşte la televizor, el este doar la o întrebare distanţă de a câştiga incredibila sumă de 20 de milioane de rupii la varianta locală a concursului Vrei să fii milionar? Şi pentru că tot veni vorba de mulţi bani, filmul a depăşit suma de 377 milioane de dolari la încasări, în timp ce bugetul său a fost de doar 15,1 milioane de dolari.

Jamal, personajul central al peliculei, este întrebat în deschiderea filmului de inspectorul de poliţie, care îl bănuieşte că a trişat, de vreme ce un băiat crescut în mahala nu are de unde să ştie atât de multe, dacă nu cumva a avut un complice care tuşea în public. Replica se bazează pe o întâmplare cât se poate de adevărată. În 2001, la versiunea din Marea Britanie a showului Vrei să fii milionar?, un concurent a câştigat fabuloasa sumă de 1.000.000 de lire sterline. Totuşi, în timpul emisiunii, cineva din public a fost auzit tuşind constant, iar starea concurentului i-a făcut suspicioşi pe producători. Mai târziu, pe baza înregistrărilor, s-a aflat că respectivul a avut, într-adevăr, un complice în public, care tuşea în momentul în care auzea răspunsul corect.

E cât se poate de adevărat că performanţa se bazează foarte mult pe muncă. Însă în cazul lui A.R. Rahman, inspiraţia a avut rolul decisiv, având în vedere că i-a luat numai 20 de zile să compună întreaga coloană sonoră ce avea să răsune în sufletul multora, mai ales după ce a fost distinsă cu premiul Oscar. Iniţial, melodia Jai Ho fusese compusă pentru un alt film, însă producătorul nu a considerat că este potrivită, aşa că a fost folosită în Vagabondul milionar.

Will Smith este chiar în prima zi de Paşte, de la 22:30, În căutarea fericirii (The Pursuit of Happyness, 2006) la Pro Tv, într-un rol memorabil, pentru care a şi fost nominalizat la Oscar. Bazat pe o poveste de viaţă adevărată, filmul îl are în centrul atenţiei pe Chris Gardner, un bărbat care deşi pierde tot, trebuie să facă tot posibilul pentru a-i asigura fiului său un trai decent. Will Smith şi Jaden Smith nu sunt tată şi fiu doar În căutarea fericirii, ci şi în viaţa reală şi, aşa cum Will Smith a mărturisit, a fost nu doar o experienţă interesantă, ci şi una din care a avut de învăţat, ca actor.

Special pentru a intra cât mai bine în pielea personajului său, Will Smith a fost antrenat de campionii Tyson Mao şi Toby Mao pentru a rezolva cubul lui Rubik în mai puţin de două minute. Telespectatorii vor putea să vadă dacă starul a fost sau nu un elev eminent, chiar în prima zi de Paşte, de la 20:30, la Pro Tv. Iar efortul lui nu s-a oprit aici, pentru că actorul a vrut cu orice preţ să-l înţeleagă cât mai bine pe adevăratul Chris Gardner. De aceea, cei doi au petrecut mult timp împreună, iar Will a fost foarte atent la interlocutorul său, aşa cum şi Chris Gardner a mărturisit, „Eu şi Will am luat cina la el acasă şi stăteam de vorbă, când am observat ceva ce m-a făcut iniţial să mă simt inconfortabil. Am sesizat că mă urmărea cu foarte mare atenţie.

Nu mai fusesem niciodată studiat până atunci, cel puţin nu în felul acela”. Mai mult decât atât, Will Smith a povestit că Gardner a stat pe platourile de filmare zi de zi. La finalul peliculei, când Chris şi fiul lui se plimbă lipsiţi de griji, un bărbat trece pe lângă ei. Acesta este adevăratul Chris Gardner, omul a cărui viaţă atât de încercată a inspirat acest film.

Dincolo de faptul că au devenit celebri preţ de câteva clipe, oamenii fără locuinţă care au făcut figuraţie în film au fost plătiţi cu 8.62 de dolari pe oră şi au beneficiat de mese gratuite. Pentru unii dintre ei, aceştia au fost primii bani pe care i-au câştigat după o bună perioadă de timp.

A doua zi de Paşte, de la 20:30, Robert Downey Jr., actor nominalizat de două ori la Oscar, este Iron Man – Omul de oţel. Nominalizat la două Oscaruri, filmul inspirat de celebrele benzi desenate publicate de Marvel Comics, a avut un buget de 140 de milioane de dolari şi încasări de peste 585 de milioane de dolari. Alături de Robert Downey Jr., telespectatorii Pro Tv îi vor putea umări pe Jeff Bridges, câştigătorul de anul acesta al Oscarului pentru cel mai bun actor şi Gwyneth Paltrow, şi ea distinsă în trecut cu un Oscar.

Înainte de a fi dat startul filmărilor, Robert Downey Jr. şi-a amplasat biroul la distanţă foarte mică de cel al regizorului Jon Favreau, tocmai pentru a discuta despre personaj şi pentru a se implica în scenariu. Scenariul nu a fost definitivat însă până în momentul în care au început filmările, deoarece producătorii s-au axat pe poveste şi pe acţiune, aşa că dialogurile au fost, în mare parte, improvizate. Regizorul a recunoscut că acest lucru a făcut ca filmul să pară mult mai natural.

Pentru a intra cât mai bine în pielea personajelor, Robert Downey Jr. a petrecut cinci zile pe săptămână la antrenamente şi a practicat artele marţiale, iar Jeff Bridges şi-a lăsat barbă şi s-a ras în cap. Din fericire, era un look pe care voia să-l testeze de mai de mult, iar Iron Man – Omul de oţel l-a convins să facă asta. De asemenea, tot pentru a-şi înţelege cât mai bine personajul, Obadiah Stane, Jeff Bridges a studiat câteva benzi desenate, iar frumoasa Gwyneth Paltrow a făcut acelaşi lucru. Ea le-a cerut celor de la Marvel Comics să-i trimită toate benzile desenate care i-ar fi putut fi de folos pentru a-şi cunoaşte personajul, Pepper Potts.

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Film

„Procesul”, documentarul semnat de Claudiu Mitcu și Ileana Bîrsan, in cinema!

Published

on

 

„Procesul”, documentarul semnat de Claudiu Mitcu și Ileana Bîrsan, va rula de vineri în cinematografele din România.

Distribuit de Wearebasca, filmul va putea fi văzut în București (Hollywood Multiplex, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Cinemateca Union, Cinemateca Eforie, Cinema Europa), Baia Mare (Cinema Dacia), Botoșani (Cinema Unirea), Craiova (Cinema Modern), Gura Humorului (Centrul Cultural Gura Humorului – Casa de Cultură), Iași (Cinema Ateneu), Pitești (Cinema “Sebastian Papaiani), Slobozia (Casa de cultură), Târgu Mureș (Cinema Arta).

Proiecții speciale sunt programate la Iași și Botoșani. Vineri, 13 iulie, de la ora 18:00, la Cinema Ateneu, Ileana Bîrsan, Mihai Moldoveanu și avocata Alina Cojocaru vor răspunde întrebărilor publicului.

Co-scenarista Ileana Bîrsan participă sâmbătă, 14 iulie, ora 20:00 la premiera de la Cinema Unirea din Botoșani.

“Procesul” va rula în premieră la Timișoara în cadrul „Ceau, Cinema!” – vineri, 20 iulie, de la ora 22:00, la Grădina de Vară “Capitol” în prezența echipei (Ileana Bîrsan, Mihai Moldoveanu și avocata Alina Cojocaru).

Din 20 iulie, documentarul va putea fi urmărit și la Bârlad (Cityplex Victoria) și Constanța (Cityplex), iar pe 27 iulie la Brașov (Cinemateca Patria).

Luni, 23 iulie, Ileana Bîrsan va fi prezentă la Cinema Arta din Arad pentru o discuție cu publicul.

Nominalizat la Gala Premiilor Gopo din acest an, la categoria „Cel mai bun documentar”, filmul urmărește cazul lui Mihai Moldoveanu, fost ofițer al armatei române, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru o crimă pe care susține că nu a comis-o. După un lung șir de încercări de a-și demonstra nevinovăția, în iunie 2012 Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a hotărât că – în cauza Moldoveanu împotriva României – a avut loc o încălcare a dreptului la un proces echitabil.  Acuzatul nu a avut avocat, nu a fost audiat și nu s-au administrat în mod direct probe.

Documentarul îl urmărește pe Mihai Moldoveanu după eliberarea provizorie și se concentrează pe rejudecarea dosarului și consecințele noii sentințe, oferindu-i spectatorului rolul de jurat într-un caz complicat și controversat.

Cu un scenariu scris de Ileana Bîrsan și Claudiu Mitcu, „Procesul” a avut premiera mondială anul trecut în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania și a fost inclus în competiția națională de documentare la Astra Film Festival Sibiu.

Imaginea poartă semnătura lui Andrei Butică, montajul Cătălin Cristuțiu, sound-designer Ioan Filip, mixajul a fost realizat de Dan-Ștefan Rucăreanu, iar muzica a fost compusă de Camil Dumitrescu. Producătorii sunt Claudiu Mitcu, Robert Fița și Ioachim Stroe.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

„Incredibilii 2” o nouă aventură de familie pentru iubitorii de animații cu super eroi

Published

on

 

Una dintre cele mai de succes animații cu super eroi revine pe marile ecrane cu o nouă poveste incredibilă în care Helen trebuie să refacă reputația familiei, iar Bob să găsească o soluție la provocările vieții de zi cu zi alături de Violet, Dash și micuțul Jack-Jack, care pare să fie revelația casei.

Filmul „Incredibles 2” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera în cinematografe pe 27 iulie 2018, în format 3D (subtitrat şi dublat), IMAX 3D (subtitrat), 4DX 3D (dublat) şi Dolby Atmos.

În „Incredibilii 2”, Holly Hunter și Craig T. Nelson dau viață lui Helen și Bob Parr, iar Sarah Vowell e vocea adolescentei sarcastice Violet. Huck Milner dă viață puștiului de 10 ani Dash, iar Samuel L. Jackson lui Lucius Best, cunoscut ca Frozone.

Alți actori care își împrumută vocile personajelor din animație sunt Brad Bird (vizionara fashionistă Edna “E” Mode), Bob Odenkirk (omul de afaceri Winston Deavor),  Catherine Keener (experta în tehnică Evelyn Deavor), Jonathan Banks (Rick Dicker), Sophia Bush (eroul în devenire Voyd) și Isabella Rossellini (influenta avocată a Incredibililor).

Scris și regizat de Brad Bird și produs de John Walker și Nicole Paradis Grindle, filmul abundă în muzica compusă de premiatul compozitor Michael Giacchino.

 

O familie ca oricare alta

Când a apărut pentru prima dată, super producția „Incredibles / Incredibilii” a devenit instant un hit în cinematografele din toate marile orașe ale lumii, adunând încasări de peste 633 de milioane de dolari și câștigând un premiu Oscar pentru cel mai bun film de animație.

Succesul n-a constat însă în puterile eroilor sau anti-eroilor, potrivit regizorului Brad Bird, ci tocmai în dinamica familială. „Eu cred că oamenii se identifică ușor cu personajele din film și ăsta e principalul motiv pentru care super eroii sunt așa de îndrăgiți. «Incredibilii» și «Incredibilii 2» sunt practic filme despre o familie ca oricare alta”.

De la lansarea primului film „Incredibilii”, în 2004, producțiile cu supereroi au devenit foarte populare, însă asta nu stirbește cu nimic povestea actuală, din contră. „Ideea că supereroii noștri își pot face griji legate de job, salariu sau plata chiriei e încă foarte captivantă. Provocarea lor este să se descurce în viață, chiar dacă au super puteri trec prin aceleași provocări ca noi”, explică regizorul.

 

Helen trece în prim-plan

În noua poveste a „Incredibililor”, Helen are parte de propria aventură, devenind unul dintre personajele cheie ale filmului. „Am vrut ca asta să fie aventura lui Helen și m-am gândit cum se va simți Bob în situația asta, mai ales că are parte și de multe responsabilități domestice”, spune regizorul filmului.

„Bob nu e un tată rău. E doar puțin cam plin de sine și crede că se descurcă în orice situație. Orice părinte, sunt convinsă, ca va recunoaște că sunt momente în care ești la pământ, mai ales când ai un toddler în peisaj. Iar Jack-Jack pare toddler-ul clasic, face numai ce vrea el și se enervează instant dacă i se interzice ceva”, explică producătoarea filmului  Nicole Paradis Grindle.

Aventura lui Helen este plină de provocări și în afara casei, mai ales că în noul film își face apariția un răufăcător periculos și genial. „Răufăcătorul ăsta e diferit și poate manipula oamenii de la distanță, iar Helen e singura care îl poate opri și poate restabili echilibrul, iar dacă ea dă greș, misiunea ei de a îi readuce pe Incredibili nu poate reuși”, spune producătorul John Walker. „Incredibilii sunt ilegali, iar ca să le schimbe statutul, Helen trebuie să schimbe legea. Însă, ca să schimbe legea, nu are altă soluție decât să o încalce. Iar pentru a-și salva familia, trebuie să o părăsească”, adaugă supervizorul poveștii, Ted Mathot.

Potrivit regizorului Brad Bird, povestea caută un echilibru între aventură și aspectele banale ale vieții de familie, e ca un fel de dans între ordinar și fantastic. „Nu există una fără alta, o vedem pe Helen cum răspunde la telefon – în mijlocul unei lupte cu răufăcătorii – ca își ajute copilul care nu-și găsește pantofii”, mai spune Bird.  Sau o vedem pe Violet cum își folosește puterea invizibilității exact când se simte umilită. „Publicul va empatiza cu asta, toți facem așa uneori”,  completează Bird.

Filmul a fost editat în așa manieră încât să reflecte dualitatea vieții familiei Parr, cu schimbări dese de planuri, de la misiunile lui Helen, la viața de familie.

 

Un tribut adus primului film

Creatorii noului film „Incredibilii” aduc un tribut primei producții, recreând atmosfera ei, care a fost inspirată de filmele cu spioni, mai ales cele ale anilor ´60. De la arhitectură, la mașinile folosite, până la personaje, pelicula originală respira un aer al anilor ´50-´60, cu ceva accente actuale.

„Nu ne-am propus să redăm anii aceia, ci amintirile oamenilor legate de ei. E ca un fel de viitor retro”, spune designerul de producție Ralph Eggleston. Noul film abundă în arhitectura de la mijlocul secolului trecut, iar personajele nu sunt neapărat reale, ci mai degrabă autentice. „Nici măcar nu e vorba de realitate aici, ci de autenticitate. Personajele sunt autentice, chiar dacă gleznele lui Bob sunt foarte mici, iar umerii lui nu încap în același timp pe ușă”, mai spune el.

 

Sinopsis

Familia de supereroi iubită de toată lumea se întoarce cu o nouă aventură în „Incredibilii 2”. Numai că, de data aceasta, Helen (vocea lui Holly Hunter) e în centrul acţiunii, lăsându-l acasă pe Bob (vocea lui Craig T. Nelson) pentru a încerca să se descurce împreună cu Violet (vocea lui Sarah Vowell) şi Dash (vocea lui Huck Milner) cu actele de eroism ale vieţii normale, de zi cu zi. Adaptarea e grea pentru toată lumea şi devine cu atât mai grea cu cât nimeni din familie nu ştie care sunt superputerile bebeluşului Jack-Jack, care apar spontan şi imprevizibil. Dar atunci când un nou ticălos urzeşte un complot genial de periculos, familia de Incredibili şi Frozone (vocea lui Samuel L. Jackson) trebuie să găsească o cale de a lucra din nou împreună, ceea ce e mult mai uşor de spus decât de făcut, oricât ar fi ei, cu toţii, de incredibili.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Vertical Entertainment prezintă „Supraviețuind pe mare” din 27 iulie la cinema

Published

on

Foto Credit: VERTICAL ENTERTAINMENT
 

Cu Shailene Woodley și Sam Claflin în rolurile principale, drama romantică „Supraviețuind pe mare” este inspirată din experiența adevărată trăită de un cuplu aventurier ale cărui întâlniri întâmplătoare îl conduce mai întâi către dragoste, apoi către adentura vieții.

Navigatori împătimiți, cei doi îndrăgostiți, Tami Oldham și Richard Sharp, nu și-au imaginat nicio secundă că vor ajunge direct în mijlocul unuia dintre cele mai catastrofale uragane din istorie. După trecerea furtunei, Tami se trezește într-o barcă serios avariată, lângă partenerul ei grav rănit. Fără nicio cale de ajutor, tânăra trebuie să găsească puterea și hotărârea de a căuta soluții de salvare pentru ea și iubit.

„Supraviețuind pe mare” este o emoționantă poveste despre determinare și puterea iubirii care are premiera pe marile ecrane din țară din 27 iulie.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending