Connect with us

Film

Super filme de Paşti la Pro TV: Vagabondul milionar şi Iron Man – Omul de oţel şi În căutarea fericirii

Published

on

 

Vagabondul milionar (Slumdog Millionaire, 2008), senzaţia Oscarurilor din 2009, va fi difuzat de Pro Tv sâmbătă, 3 aprilie, de la 21:15. Filmul, în regia lui Danny Boyle, a fost distins cu opt Oscaruri din nu mai puţin de zece nominalizări şi a devenit unul dintre puţinele care a obţinut de-a lungul istoriei atât de multe prestigioase statuete.

Vagabondul milionar a câştigat, printre altele, Oscarul pentru cea mai bună regie, cel mai bun scenariu adaptat, cel mai bun montaj, fiind totodată cel de-al unsprezecelea film care câştigă Oscarul pentru cel mai bun film fără ca măcar unul dintre actori să fie nominalizat pentru rolul său. Iar Vagabonul milionar nu a gustat succesul doar pe cel mai celebru covor roşu din lumea filmelor, pentru că în palmaresul său se mai află încă şapte premii BAFTA şi patru Globuri de Aur. Este primul film de la Lista lui Schindler încoace care a câştigat premiul pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor şi cel mai bun scenariu la Globurile de Aur, BAFTA şi Oscar.

Practic, pe lângă renumitele Oscaruri, producţia a mai primit încă 100 de premii din cele 150 de nominalizări.

Jamal Malik, un orfan de 18 ani care a crescut în mahalalele oraşului Mumbay este pe cale să trăiască cea mai importantă zi din viaţa lui. În timp ce o ţară întreagă îl priveşte la televizor, el este doar la o întrebare distanţă de a câştiga incredibila sumă de 20 de milioane de rupii la varianta locală a concursului Vrei să fii milionar? Şi pentru că tot veni vorba de mulţi bani, filmul a depăşit suma de 377 milioane de dolari la încasări, în timp ce bugetul său a fost de doar 15,1 milioane de dolari.

Jamal, personajul central al peliculei, este întrebat în deschiderea filmului de inspectorul de poliţie, care îl bănuieşte că a trişat, de vreme ce un băiat crescut în mahala nu are de unde să ştie atât de multe, dacă nu cumva a avut un complice care tuşea în public. Replica se bazează pe o întâmplare cât se poate de adevărată. În 2001, la versiunea din Marea Britanie a showului Vrei să fii milionar?, un concurent a câştigat fabuloasa sumă de 1.000.000 de lire sterline. Totuşi, în timpul emisiunii, cineva din public a fost auzit tuşind constant, iar starea concurentului i-a făcut suspicioşi pe producători. Mai târziu, pe baza înregistrărilor, s-a aflat că respectivul a avut, într-adevăr, un complice în public, care tuşea în momentul în care auzea răspunsul corect.

E cât se poate de adevărat că performanţa se bazează foarte mult pe muncă. Însă în cazul lui A.R. Rahman, inspiraţia a avut rolul decisiv, având în vedere că i-a luat numai 20 de zile să compună întreaga coloană sonoră ce avea să răsune în sufletul multora, mai ales după ce a fost distinsă cu premiul Oscar. Iniţial, melodia Jai Ho fusese compusă pentru un alt film, însă producătorul nu a considerat că este potrivită, aşa că a fost folosită în Vagabondul milionar.

Will Smith este chiar în prima zi de Paşte, de la 22:30, În căutarea fericirii (The Pursuit of Happyness, 2006) la Pro Tv, într-un rol memorabil, pentru care a şi fost nominalizat la Oscar. Bazat pe o poveste de viaţă adevărată, filmul îl are în centrul atenţiei pe Chris Gardner, un bărbat care deşi pierde tot, trebuie să facă tot posibilul pentru a-i asigura fiului său un trai decent. Will Smith şi Jaden Smith nu sunt tată şi fiu doar În căutarea fericirii, ci şi în viaţa reală şi, aşa cum Will Smith a mărturisit, a fost nu doar o experienţă interesantă, ci şi una din care a avut de învăţat, ca actor.

Special pentru a intra cât mai bine în pielea personajului său, Will Smith a fost antrenat de campionii Tyson Mao şi Toby Mao pentru a rezolva cubul lui Rubik în mai puţin de două minute. Telespectatorii vor putea să vadă dacă starul a fost sau nu un elev eminent, chiar în prima zi de Paşte, de la 20:30, la Pro Tv. Iar efortul lui nu s-a oprit aici, pentru că actorul a vrut cu orice preţ să-l înţeleagă cât mai bine pe adevăratul Chris Gardner. De aceea, cei doi au petrecut mult timp împreună, iar Will a fost foarte atent la interlocutorul său, aşa cum şi Chris Gardner a mărturisit, „Eu şi Will am luat cina la el acasă şi stăteam de vorbă, când am observat ceva ce m-a făcut iniţial să mă simt inconfortabil. Am sesizat că mă urmărea cu foarte mare atenţie.

Nu mai fusesem niciodată studiat până atunci, cel puţin nu în felul acela”. Mai mult decât atât, Will Smith a povestit că Gardner a stat pe platourile de filmare zi de zi. La finalul peliculei, când Chris şi fiul lui se plimbă lipsiţi de griji, un bărbat trece pe lângă ei. Acesta este adevăratul Chris Gardner, omul a cărui viaţă atât de încercată a inspirat acest film.

Dincolo de faptul că au devenit celebri preţ de câteva clipe, oamenii fără locuinţă care au făcut figuraţie în film au fost plătiţi cu 8.62 de dolari pe oră şi au beneficiat de mese gratuite. Pentru unii dintre ei, aceştia au fost primii bani pe care i-au câştigat după o bună perioadă de timp.

A doua zi de Paşte, de la 20:30, Robert Downey Jr., actor nominalizat de două ori la Oscar, este Iron Man – Omul de oţel. Nominalizat la două Oscaruri, filmul inspirat de celebrele benzi desenate publicate de Marvel Comics, a avut un buget de 140 de milioane de dolari şi încasări de peste 585 de milioane de dolari. Alături de Robert Downey Jr., telespectatorii Pro Tv îi vor putea umări pe Jeff Bridges, câştigătorul de anul acesta al Oscarului pentru cel mai bun actor şi Gwyneth Paltrow, şi ea distinsă în trecut cu un Oscar.

Înainte de a fi dat startul filmărilor, Robert Downey Jr. şi-a amplasat biroul la distanţă foarte mică de cel al regizorului Jon Favreau, tocmai pentru a discuta despre personaj şi pentru a se implica în scenariu. Scenariul nu a fost definitivat însă până în momentul în care au început filmările, deoarece producătorii s-au axat pe poveste şi pe acţiune, aşa că dialogurile au fost, în mare parte, improvizate. Regizorul a recunoscut că acest lucru a făcut ca filmul să pară mult mai natural.

Pentru a intra cât mai bine în pielea personajelor, Robert Downey Jr. a petrecut cinci zile pe săptămână la antrenamente şi a practicat artele marţiale, iar Jeff Bridges şi-a lăsat barbă şi s-a ras în cap. Din fericire, era un look pe care voia să-l testeze de mai de mult, iar Iron Man – Omul de oţel l-a convins să facă asta. De asemenea, tot pentru a-şi înţelege cât mai bine personajul, Obadiah Stane, Jeff Bridges a studiat câteva benzi desenate, iar frumoasa Gwyneth Paltrow a făcut acelaşi lucru. Ea le-a cerut celor de la Marvel Comics să-i trimită toate benzile desenate care i-ar fi putut fi de folos pentru a-şi cunoaşte personajul, Pepper Potts.

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Film

Jennifer Garner este imbatabilă în „Peppermint: Gustul Răzbunării”, doar la cinema

Published

on

Foto Credit: VERTICAL ENTERTAINMENT
 

Familiarizată cu scenele de acțiune, dar și cu poziția de părinte responsabil, actrița Jennifer Garner se transformă în mașinărie de ucis în căutarea dreptății, odată cu premiera filmului „Peppermint: Gustul Răzbunării”, din 21 septembrie, pe marile ecrane.  

Spre deosebire de majoritatea filmelor de acțiune, „Peppermint: Gustul Răzbunării” construiește povestea în jurul unei eroine. „Mi-a plăcut enorm povestea autentică și faptul că personajul principal este feminin, semnificație căreia îmi place să îi dau importanţa cuvenită”, își amintește actrița, care a acceptat fără ezitare roul de luptătoare neînfricată.

Garner continuă: „Nu am mai interpretat până acum un personaj care să solicite nevoia viscerală de a apară și proteja familia, însă ideea este una cu care mi-a fost foarte ușor să rezonez”.

Efortul fizic intens pe care l-a presupus pregătirea pentru rol, i-a oferit actriței ocazia de a-și reface condiția fizică de invidiat, după o pauză prelungintă de la luptele directe și cascadorii. După ani la rând în care a interpretat-o pe super-agentă Sydney Bristow în popularul serial TV „Alias” sau filmele „Elektra” și „Regatul”, Garner s-a orientat către partituri mai dramatice.

Pregătită să revină la acțiune odată cu rolul lui Riley, Jennifer a avut ocazia să își întreacă toate limitele din mai multe puncta de vedere, cea mai mare provocare fiind aceea de a combina experiența dramatică și cu cea de actor de acțiune. „N-am mai filmat o scenă de luptă de mai bine de 11 ani, o pauză extrem de lungă pentru o revenire în forță cum plănuiam, însă am avut convingerea că sunt capabilă. Antrenamentul fizic este cel care a ajutat-o pe Riley să își canalizeze disperarea și motivația emoțională din spatele răzbunării sale”, explică actrița.

După ce sistemul legal muşamalizează crimele, Riley, îndurerată şi frustrată, decide să facă singură dreptate şi pune la cale o răzbunare cu de-a dreptul sângeroasă. Cu o motivaţie personală incredibilă, se antrenează draconic timp de cinci ani atât fizic cât şi psihic pentru a deveni imbatabila. Folosindu-se de locaţii secrete subterane şi informaţii obţinute din interiorul poliţiei, aceasta reuşeşte să îi pedepsească în mod sistematic pe toţi cei consideraţi de ea vinovaţi de pierderea soţului si a copilului.

Distribuit de Vertical Entertainment, „Peppermint: Gustul Răzbunării” are premiera pe marile ecrane din 21 septembrie.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

,,Călugăriţa: Misterul de la mânăstire” a băgat spaima în box office-ul românesc pentru al doilea weekend consecutiv

Published

on

Foto Credit: VERTICAL ENTERTAINMENT
 

După ce a devenit filmul horror cu cea mai bună lansare pe marile ecrane din România, în urma acestui weekend producţia filmată în întregime la noi în ţară, ,,Călugăriţa: Misterul de la mânăstire” a condus pentru al doilea weekend consecutiv box office-ul autohton unde a generat încasări în valoare de 911.112 lei, după ce a fost vizionat de 45.667 spectatori.

Cu un total de 3.631.231 lei, peste 190.209 de spectatori au ales să vadă noul film care şi-a propus să readucă teroarea în cinematografe este regizat de Corin Hardy („The Hallow”) şi produs de James Wan, alături de Peter Safran, cel din urmă fiind responsabil de toate filmele din franciza ,,The Conjuring”. ,,Călugăriţa: Misterul de la mânăstire” descoperă originile demonului Valak, care şi-a făcut simţită prezenţa malefică pentru prima oară în „The Conjuring 2.”

Atunci când o tânără călugăriţă de la o mânăstire din România se sinucide, un preot cu un trecut zbuciumat şi o măicuţă novice sunt trimişi de Vatican să investigheze cauzele. Împreună trebuie să descopere secretul profan care ameninţă abaţia. Riscându-şi vieţile, credinţa şi chiar sufletele, aceştia se vor confrunta cu forţa malefică a calugăriţei demonice, pe care publicul a mai văzut-o în filmele „Trăind printre demoni”. Toate acestea vor transforma mânăstirea într-un câmp de luptă îngrozitor între cei vii şi cei blestemaţi.

În filmul ,,Călugăriţa: Misterul de la mânăstire” joacă actorul nominalizat la Premiile Oscar, Demian Bichir (cunoscut pentru „A Better Life”) în rolul Părintelui Burke, Taissa Farmiga (cunoscut pentru serialul de televiziune „American Horror Story”) în rolul Maicii Irene, şi Jonas Bloquet (cunoscut pentru „Elle”) în rolul unui sătean de-al locului, Frenchie. Distribuţia îi include şi pe Charlotte Hope (cunoscută pentru serialul de televiziune „Game of Thrones”) în rolul Măicuţei Victoria, de la mânăstire, pe Ingrid Bisu (cunoscută pentru „Toni Erdmann”) în rolul Măicuţei  Oana, şi pe Bonnie Aarons, care a jucat în „The Conjuring 2″ în rolul personajului principal.

 

Hardy a regizat ,,Călugăriţa: Misterul de la mânăstire” după un scenariu scris de Gary Dauberman (cunoscut pentru filmele „IT”, şi „Annabelle”) şi o poveste de James Wan şi Dauberman.  Richard Brener, Walter Hamada, Dave Neustadter, Dauberman, Michael Clear şi Todd Williams au fost producătorii executivi.

Lui Hardy i s-au alăturat Maxime Alexandre, director de imagine (cunoscut pentru „The Voices”, „Annabelle: Creation”), Jennifer Spence, designer de producţie, (cunoscută pentru „Annabelle: Creation”, „Lights Out”, şi seria „Insidious”), editorii Michel Aller (cunoscut pentru „Lights Out”, „Paranormal Activity: Ghost Dimension”) şi Ken Blackwell (cunoscut pentru „Ouija”, „Friday the 13th”) şi  designerul de costume Sharon Gilham (cunoscută pentru serialul de televiziune „Black Mirror”). Muzica a fost compusă de Abel Korzeniowski (cunoscut pentru „Nocturnal Animals”).

New Line Cinema prezintă producţia Atomic Monster / Safran Company, ,,Călugăriţa: Misterul de la mânăstire.”

Filmul este distribuit în 2D, IMAX, 4DX  şi alte formate premium de către Warner Bros. Pictures, în România prin Vertical Entertainment.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Vertical Entertainment prezintă „O simplă favoare” din 14 septembrie la cinema

Published

on

Foto Credit: VERTICAL ENTERTAINMENT
 

Cu subtile nuanţe noir, „O simplă favoare” construieşte într-o atmosferă modernă şi elegantă o poveste captivantă concentrată în jurul lui Stephanie (Anna Kendrick), o mamică pasionată de vlogging care caută să descopere adevărul din spatele dispariţiei subite a prietenei sale (Blake Lively). Investigaţia curioasei tinere va scoate la iveală secrete întunecate, răsturnări de situaţie şi trădări care îi vor da peste cap viaţa liniştită de până atunci.

Un thriller uluitor, uşor condimentat cu umor şi ironie, „O simplă favoare” va fi o revelaţie pe marele ecran, dozând perfect iubirea şi loialitatea cu răzbunarea şi crima. Distribuit de Vertical Entertainment, filmul va avea premiera în cinematografele din ţară începând cu 14 septembrie.

 

Titlul original: A Simple Favor

Gen: Thriller, Mister

Regia: Paul Feig

Scenariul: Darcey Bell, Jessica Sharzer

Producători: Jessie Henderson, Paul Feig

Distribuţia: Blake Lively, Anna Kendrick, Linda Cardellini, Rupert Friend, Henry Golding

Casa de producţie: Lionsgate

Limba: Engleză

Lansare în România: 14.09.2018

 

Cu subtile nuanţe noir, „O simplă favoare” construieşte într-o atmosferă modernă şi elegantă o poveste captivantă concentrată în jurul lui Stephanie (Anna Kendrick), o mamică pasionată de vlogging care caută să descopere adevărul din spatele dispariţiei subite a prietenei sale (Blake Lively). Investigaţia curioasei tinere va scoate la iveală secrete întunecate, răsturnări de situaţie şi trădări care îi vor da peste cap viaţa liniştită de până atunci.

Un thriller uluitor, uşor condimentat cu umor şi ironie, „O simplă favoare” va fi o revelaţie pe marele ecran, dozând perfect iubirea şi loialitatea cu răzbunarea şi crima. Distribuit de Vertical Entertainment, filmul va avea premiera în cinematografele din ţară începând cu 14 septembrie.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending