Connect with us

ALL MEDIA

Susține Anim’est 2013! Festivalul apelează la public pentru a face posibilă ediţia a 8-a

Published

on

Asociaţia Estenest, organizatoarea Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, anunţă lansarea unei campanii de strângere de fonduri prin care speră să obţină resursele necesare pentru continuarea evenimentului şi în 2013.

Deşi a devenit unul dintre cele mai importante evenimente culturale din România şi unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animaţie din Europa Centrală şi de Est,  Anim’est este grav afectat de o acută lipsă de fonduri, însăşi ediţia din 2012 fiind pusă mult timp sub semnul întrebării.

Estenest apelează, astfel, la toţi susţinătorii festivalului, la cei care cred în misiunea şi valorile Anim’est. Contribuţiile acestora, mari sau mici, pot fi, împreună, esenţiale pentru organizarea unei noi ediţii a festivalului.

De 7 ani organizatorii încearcă, prin toate mijloacele şi cu toate resursele pe care le deţin, să aducă publicului cele mai noi si mai importante produse animate și, nu în ultimul rând, să reanimeze animaţia românească. În cei 7 ani de existenţă, Anim’est a adus celor peste 100.000 de spectatori peste 2000 de filme de animaţie, 10 workshopuri şi 2 ateliere de animaţie, în afara festivalului (Animation Worksheep – aprilie 2011 şi mai 2012). Dorinţa organizatorilor este ca Animation Worksheep să devină prima școală de animație din România, un atelier permanent de animaţie, cu traininguri, masterclass-uri, cursuri pe tot timpul anului.

Anim’est a crescut de la an la an, invers proporţional cu sprijinul financiar obţinut din partea instituţiilor publice (mă refer aici în special la CNC). În acelaşi timp cu evoluţia festivalului, am asistat şi la un progres al animatorilor români, pentru o parte dintre ei, participarea la următoarea ediție a festivalului fiind motivul principal pentru care realizează în continuare filmuleţe animate. În 2006, erau înscrise doar 2 scurtmetraje românești, în 2012 aproape 50. Între timp, CNC-ul a creat o linie separată de finanţare pentru filmul de animaţie. Mai mult, în 2011 se lansa la Anim’est primul film animat românesc de lung metraj, din ultimii 20 de ani. După o prezenţă consistentă la festivalurile internaţionale (printre care şi o menţiune specială la Locarno 2011), Crulic – Drumul spre dincolo în regia Ancăi Damian, a câştigat Premiul pentru cel mai bun lung-metraj animat, la Festivalul de la Annecy, Franţa, obţinând astfel cea mai importantă distincţie europeană pentru un film animat. Filmul de animaţie românesc a renăscut şi începe să conteze din nou iar Anim’est este momentan principala/singura platformă de promovare a lui, a declarat Vlad Ilicevici, directorul executiv al festivalului.

Anim’est a funcţionat până acum cu fonduri extrem de mici, însă cu un capital de entuziasm, atât al echipei, al voluntarilor, al colaboratorilor şi al partenerilor, cât şi al publicului.

Anim’est vrea, poate şi trebuie să crească. Este o datorie față de publicul său și față de tinerii animatori pe care încearcă să îi susțină. Este o evoluţie naturală, în condițiile în care interesul global pentru animație este într-o creștere explozivă. Procentul de animație 3D și CGI în cinematografia internaționala crește și el cu rapiditate. Dacă instituțiile publice autohtone nu s-au lăsat convinse, în ciuda tuturor realizărilor festivalului, Anim’est apelează la cei pentru care acest festival a fost creat: publicul. Fiecare dintre voi este important pentru Anim’est și sper că şi pentru voi Anim’est contează...a continuat Vlad Ilicevici.

Campania de strângere de fonduri are ca scop obţinerea sumei de 15.000 de euro pentru organizarea ediţiei din 2013 a festivalului, şi acoperirea unor costuri precum drepturile de difuzare ale filmelor, transportul copiilor de 35 mm sau al casetelor, logistica necesară organizării unor evenimente – expoziţii, ateliere, spectacole, cazarea şi transportul unor animatori străini.

În schimbul sumei donate, cei care aleg să sprijine festivalul vor fi recompensaţi de Anim’est – cu mulţumiri speciale în publicaţiile festivalului, DVD-uri cu scurtmetraje româneşti de animaţie, Welcome Kit-ul festivalului 2013 cuprinzând toate materialele primite de invitaţi, invitaţii VIP 3 zile la Anim’est 2013 (incluzând cazare, acces la toate evenimentele şi proiecţiile din cadrul festivalului). De asemenea, la atingerea unor targeturi intermediare (2000 de euro, 5000 euro, 10000 euro), Anim’est a pregătit o serie de recompense şi surprize: proiecţii, evenimente şi petreceri cu intrare liberă pentru susţinătorii festivalului.

Pentru mai multe detalii despre campania Anim’est și donații, vă rugăm accesați www.animest.ro/sustine-anim-est-2013.aspx

 

Lasa un comentariu aici!

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

ALL MEDIA

Programe TVR, difuzate de un post tv fără acordul televiziunii publice

Published

on

Televiziunea Română a constatat faptul că Cinemaraton difuzează producţii TVR fără acordul postului public, încălcând legislaţia în domeniu. De asemenea, grila de programe a postului Cinemaraton este alcătuită în mod preponderent din producţii ale postului public de televiziune, în condiţiile în care Televiziunea Română nu a primit o solicitare în acest sens.

 

Printre producţiile difuzate fără acordul TVR se numără: „Memorialul Durerii – Mişcările studenţeşti din 1956”, realizator Lucia Hossu Longin; „Memorialul Bucureştilor (2) – Biserica Ienei”, realizator Lucia Hossu Longin; „Memorialul Durerii – Canalul Morţii”, realizator Lucia Hossu Longin; „Memorialul Durerii – Mircea Dinescu”, realizator Lucia Hossu Longin; „Reconstituiri – Ministerul Adevărului”, realizator Lucia Hossu Longin, scenariul Dan Necşulea sau „Tandreţea Lăcustelor”, regia Dan Necşulea.

 

Prin această situaţie, Cinemaraton încalcă prevederi din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare precum şi din Decizia CNA nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

În aceste condiţii, Televiziunea Română a transmis o notificare prin care interzice Cinemaraton să mai utilizeze fără acord, înregistrările SRTv, în caz contrar rezervându-şi dreptul de a de a sesiza organele jurisdicţionale.

De asemenea, TVR  a semnalat Consiliului Naţional al Adudiovizualului această situaţie pentru ca forul, în calitate de garant al interesului public si de unica autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale,  să dispună măsurile pentru intrarea în legalitate a postului menţionat.

 

 

  • În conformitate cu prevederile art.13 alin. (1) lit. a) şi f), art 1063 alin. (1) lit a), f) şi  g),  precum şi art. 113 lit. b), e) şi i) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare, SRTv în calitate de titular de drepturi de autor, producător de înregistrări audiovizuale şi organism de televiziune, are dreptul exclusiv de a autoriza sau interzice utilizarea producţiilor proprii, inclusiv prin reproducere, radiodifuzare şi punere la dispoziţia publicului pe Internet.

 

** În situaţia utilizării producţiilor SRTV (preluate de la foşti angajaţi sau din alte surse) în vederea includerii în emisiuni de televiziune, există obligaţia legală privind  obţinerea acordului SRTv în calitate de titular de drepturi.  Difuzarea unei înregistrări audiovizuale produse de TVR, în tot sau în parte, fără acord, cu înlăturarea siglei producătorului, poate întruni elementele constitutive ale următoarelor infracţiuni prevăzute de Legea nr.8/1996, radiodifuzarea operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe, fără consimţământul producătorului, faptă pentru care legea prevede  închisoare de la o lună la un an sau amendă (art 140 alin. (1) lit c).

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

In grila Kanal D revine show-ul „Bravo ai stil! All Stars”. Iata care sunt concurentele!

Published

on

Cele mai valoroase competitioare din primele trei sezoane „Bravo, ai stil!” se pregatesc de participarea in show-ul devenit fenomen

 

„Bravo, ai stil! All Stars” aduce cea mai intensa si spectaculoasa competitie de stil la un alt nivel, aruncand in lupta cele mai pregatite concurente din sezoanele precedente ale sow-ului . Frumoase, hotarate, curajoase in alegerea tinutelor si deja trecute prin „sita” intransigenta a juratilor si a publicului, 11 fete dintre cele mai stilate se vor lupta din nou pentru marele premiu de 100.000 de lei.

Telespectatorii vor avea ocazia sa le reintalneasca si sa le voteze pe Silvia, Alina, Andreea, Larisa (concurente in primul sezon), Marisa, Denisa, Otilia, Irina (concurente din cel de-al doilea sezon), Iuliana, Emiliana si Beatrice (participante in cel de-al treilea sezon „Bravo, ai stil!”).

 

Exigenta va fi maxima la „Bravo, ai stil! All Stars”, asteptarile din partea juratilor, uriase. Fetele au castigat deja experienta, sunt obisnuite si cu lumina reflectoarelor si cu cele mai aspre critici membrilor Juriului, pot evita cu mai multa usurinta eventuale capcane ale contracandidatelor in lupta pentru marele premiu. Editiile precedente „Bravo, ai stil!” au constituit pentru aceste tinere o adevarata scoala, o perioada a formarii in mai multe sensuri, pentru ca dincolo de deprinderea abilitatii in a-si alege tinutele, acestea  au invatat sa se cunoasca mai bine, si-au rafinat reactiile si au castigat de partea lor un public numeros, extrem de fidel.

Cum se vor descurca, de aceasta data, cele mai puternice concurente de pana acum, veti putea urmari in „Bravo, ai stil! All Stars”, din 22 ianuarie.

 

Emisiunea va fi difuzata in fiecare zi, de luni pana vineri, de la ora 16:30, la Kanal D. Prima Gala „Bravo, ai stil! All Stars” va putea fi urmarita sambata, 27 ianuarie, imediat dupa „Exatlon”.

 

Foto Credit: KANAL D

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Operatorul de cablu UPC a introdus postul de televiziune Minimax HU

Published

on

UPC România a introdus în grila sa de programe postul Minimax, varianta în limba maghiara. Deoarece Minimax este un canal de televiziune atât de îndrăgit de micii telespectatori, de la începutul acestui an, feed-ul unguresc al postului este disponibil abonaților la pachetul Panonia de la UPC, fiind accesibil și locuitorilor din zonele vorbitoare de maghiară din România.

 

Introducerea feed-ul unguresc al postului Minimax în grila UPC aduce un plus de calitate și divertisment și prin prezența în program a noilor seriale marca DreamWorks (difuzate și pe Minimax România), achițizii recente de amploare în portofoliul postului de televiziune pentru copii. În plus, Minimax Ungaria difuzează filme animate, serialul producție proprie „Little Marron Club” (care combină animația și live-action- ul, pentru a spune o poveste plină de muzică și prietenie) și „Masha and the Bear” (populara serie animată rusească inspirată de poveștile pentru copii despre micuța Masha și ursul care o salvează de fiecare dată când dă de greu).

 

Minimax HU este disponibil la numărul 790 din EPG.

 

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Trending