HomeALL MEDIATEDxBucharest 2013 – o explozie de inspirație pentru peste 700 de participanți la Auditorium Pallady

TEDxBucharest 2013 – o explozie de inspirație pentru peste 700 de participanți la Auditorium Pallady

A cincea ediție TEDxBucharest a avut loc sâmbătă, 9 Noiembrie, la Auditorium Pallady și a reunit un număr de peste 700 de participanți. 19 momente extraordinare ale spekerilor și performerilor români sau internaționali au inspirat publicul cu poveștile lor de succes sau melodiile pline de entuziasm. Speakerii au reușit să trezească în cei prezenți la eveniment spiritul de aventură, fascinația pentru arhitectura contemporană, dar și ritmul muzicii interioare din fiecare persoană. Performance-urile au întreținut atmosfera la TEDxBucharest, 2013, ținând o sală întragă entuziasmată întreaga zi de 9 Noiembrie, într-un maraton de idei. 

Simina Tănăsescu, Dragoș Dubina, George Popescu, Sabina Alistar, Moonlight Breakfest, Yana Buhrer Tavanier, Mircea Manolescu, Dorin Ștefan, Mihai Dumitrescu, Karina Holkekim, Berti Barbera, Paul Radu, Martin Harris, Lucian Despoiu, Silent Strike, Florin Georgescu, Ion Neculai, Alin Uhlmann Ușeriu și Grigore Leșe au urcat pe scena TEDxBucharest, fiecare dintre ei reușind să inspire publicul cu poveștile lor cu tema Make it Happen, fie că a fost vorba despre proiecte de business de mare succes, ori de expreimarea creativității prin muzică.

Ambasadorul Marii Britanii la București, Martin Harris, și fosta practicantă de sporturi extreme, Karina Kolkekim au fost deosebit de apreciați de public și au reușit să impresioneze sala prin discursurile lor. S-au remarcat și Dorin Ștefan, aducând inovația arhitecturală pe scena TED, Grigore Leșe – prin muzică și povețe, Lucian Despoiu – cu o nouă viziune a comunicării politice, dar și restul speakerilor extraordinari, alături de performance-urile Moonlight Breakfast și Silent Strike, ce au adus ritm și energie în sală.

”Sunt foarte bucuros că un număr atât de mare de oameni a participat la ediția de anul acesta a TEDxBucharest și că acest cadru de networking devine din ce în ce mai apreciat. Poveștile speakerilor au fost cu adevărat inspiraționale și unele chiar emoționante. Cred ca am reușit să le oferim participanților o experiență deosebită și sper că în curând conferințele TEDx să devină un eveniment care trebuie bifat an de an.”, a declarat Andrei Dinu, organizator TEDxBucharest 2013.

 Toate momentele de pe scenă, alături de poveștile speakerilor au fost ilustrate pe hârtie de Paul Dumitru de la White Board Stars și au fost puncte de atracție în pauzele conferinței.

În cadrul celei de-a V-a ediție, TEDxBucharest a organizat un concurs de idei în spritul ”Ideas worth sharing”, în care participanții au venit cu propriile sugestii de proiecte inovative în spiritulMake it Happen. Câștigătorul TEDxBucharest Ideas Competition a fost Ana Maria Constantin, care a propus cursuri pentru profesori, referitoare la managementul problemei dislexiei. Locul al doilea a fost ocupat de unul dintre speakerii TEDx, Florin Georgescu, care a prezentat un proiect al unei școli de dresaj pentru câinii-ghid, pentru persoanele cu deficiențe de vedere, iar pe locul al treilea s-a clasat Adelina Cristea, cu ideea unui container în care oamenii să poată împărți lucrurile de care nu au nevoie. Câștigătorii au fost aleși în urma votului celor peste 700 de participanți la conferința TEDx Bucharest.

Proiectele învingătoare vor beneficia de consultanță și au fost alese dintre 10 alte proiecte preselectate de un juriu format din ambasadorii TEDx: Ionuț Bonoiu (Forbes — redactor șef), Claudiu Șerban (Capital — director editorial), Alex Giboi (Agerpres — director general), Directorul Asociației Mai Mult Verde Association Doru Mitrana, Oricum.ro — Daniela Ștefănescu — Online Communication Manager, Sandra Ecobescu, președinte al Fundației Calea Victoriei, Iulian Văcărean, fondator Beneva Association, Cristian Vasile de la București Optimist și Cristian China-Birta—blogger. Cei 9 ambasadori au susținut cauza TEDxBucharest și au fost implicați în promovarea valorilor TED.

Printre partenerii care au susținut acest eveniment in 2013 se numără BRD Groupe Societe Generale, Petrom, Pepsico, Grolsch, The Public Advisors, Hello Menthol, Qzine, Contego Coffe, All.ways Forward, Acer, Imbold, Philips Sarto, Cool Rentals, Fablab, Armand, Fotograful Tau, Anagrama BlackCab, 2deco, Domicilio, Hub Bucharest, Acuarela, mediaTrust, Uniunea National a Notarilor Publici din România,  precum și Adevărul, ca Partener Media Strategic.

Partenerii media TEDxBucharest 2013 sunt: Igloo, Arhitectura, Cariere, România Pozitivă.ro, Șapte Seri, Agerpres, Progresiv, Bursa, Feeder.ro, Forbes, PR Wave, Biz, Iqads, Bestjobs, Agora, Esquire, Manager.ro, România-Insider.com, 4inmasina, IT Trends, CityCompass, Digital Trends, All Hollow, Decât o Revistă, Capital, The Money Channel, Radio Guerrilla, La Punkt, HotNews.ro, Ejobs, HRB Expert, Juridice, HRManager, ABC Antreprenori.

Lasa un comentariu aici!

Written by

laura.cristea@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns