HomeLIFE STYLETeleviziunile din Trustul Media Pro au vândut cea mai multă publicitate în 2008, urmate de posturile Trustului Intact

Televiziunile din Trustul Media Pro au vândut cea mai multă publicitate în 2008, urmate de posturile Trustului Intact

Trustul Media Pro a reusit in 2008 sa vanda cea mai multa publicitate din peisajul media romanesc conform datelor din studiul Media Fact Book 2009, publicat, luni de Initiative Romania, scrie Mediafax.

Posturile ProTv, Acasa, Pro Cinema, Sport.ro si MTV au atras peste 54% din totalul de publicitate vandut anul trecut.

Potrivit Media Fact Book, în România, televiziunile au atras anul trecut 62% din veniturile totale nete din publicitate, adică 337 de milioane de euro. Studiul precizează că televiziunea rămâne cea mai importantă sursă de divertisment a românilor şi noile posturi TV de nişă – dedicate sportului, muzicii, filmelor etc. – continuă să ia din audienţa de la marile staţii.

Totodată, Media Fact Book estimează, pentru acest an, o scădere a bugetelor de publicitate TV cu 30-35%, faţă de 2008, declinul estimat depinzând de evoluţia în ultimul trimestru al anului 2009.

În topul veniturilor totale nete din publicitate, posturile TV din grupul Media Pro sunt urmate de televiziunile din trustul de media Intact, din care fac parte, printre altele, Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia, care au atras aproximativ 20% din bugetele de publicitate TV, posturile SBS (Prima TV şi Kiss TV) şi televiziunile din portofoliul Societăţii Române de Televiziune (TVR1, TVR 2, TVR Cultural) – fiecare cu câte 6%, Realitatea Media (Realitatea TV, Romantica) – 5% şi Kanal D – 4%.

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Latest comment
  • protv-ul a facut manevre..

Lasă un răspuns