HomeALL MEDIATenis: Djokovic şi Serena Williams, desemnaţi campioni mondiali în 2012 de ITF

Tenis: Djokovic şi Serena Williams, desemnaţi campioni mondiali în 2012 de ITF

Sârbul Novak Djokovic şi americanca Serena Williams au fost desemnaţi marţi campioni mondiali pentru anul 2012 de către Federaţia internaţională de tenis (ITF).

Djokovic, nr. 1 mondial, a câştigat această distincţie pentru a doua oară consecutiv după un an în care s-a impus în şase turnee, dintre care Openul Australiei şi Turneul Campionilor de la Londra.

 

 

Serena Williams a primit pentru a treia oară această recompensă, atribuită în funcţie de rezultatele din turneele din circuit, Jocurile Olimpice şi probele pe echipe, având mai multă greutate turneele de Mare Şlem.

Jucătoarea americană în vârstă de 31 ani a câştigat în 2012 turneul de la Wimbledon şi US Open, ducând la 15 numărul titlurile de Mare Şlem. Ea a câştigat şi titlul olimpic, ceea ce i-a permis să o devanseze pe belarusa Viktoria Azarenka, nr. 1 mondial.

Fraţii Bob şi Mike Bryan au fost distinşi la dublu masculin, pentru a noua oară în 10 ani, italiencele Sara Errani şi Roberta Vinci la dublu feminin, canadianul Filip Peliwo şi americanca Taylor Townsend la juniori, francezul Stephane Houdet şi olandeza Esther Vergeer la tenis în scaun rulant.

AGERPRES

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.alexandru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns