HomeALL MEDIATenis: John McEnroe vine la BRD Năstase Ţiriac Trophy, pentru un demonstrativ electrizant

Tenis: John McEnroe vine la BRD Năstase Ţiriac Trophy, pentru un demonstrativ electrizant

Fostul jucător american de tenis John McEnroe va participa la două meciuri demonstrative, cu ocazia turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy, din circuitul ATP, ce se va desfăşura la Arenele BNR, în perioada 21-29 aprilie.

Anunţul a fost făcut miercuri de organizatorii competiţiei de la Bucureşti, cu premii de aproape 400.000 euro. John McEnroe va juca pe 24 aprilie împotriva lui Andrei Pavel un singur set. După aceea se va disputa o partidă de dublu, în care pe teren vor intra Ilie Năstase şi Mansour Bahrami, alături de John McEnroe şi Andrei Pavel.

Bogdan Enoiu, preşedintele turneului, a anunţat că premiile sunt de 398.259 euro, cu 10 la sută în creştere faţă de 2011. El a spus că pe tabloul de simplu figurează trei învingători în ediţii precedente: Gilles Simon (nr. 13 ATP), germanul Florian Mayer (18), austriacul Jurgen Melzer (20). Enoiu a mai precizat că, spre deosebire de ediţiile precedente, dintre cei 19 jucători calificaţi direct, lipsesc acum spaniolii. Explicaţia este că ei participă, în această perioadă la un turneu la Barcelona. Va lipsi, de asemenea, şi Victor Hănescu, înscris la turneul din Spania.

Bogdan Enoiu a mai menţionat că doi jucători români vor primi câte un wild-card, Adrian Ungur şi cel care va obţine rezultate bune la patru turnee challenger, organizate de BRD la Arad, Timişoara, Sibiu şi Braşov, de câte 30.000 euro fiecare.

Guy Poupet, preşedinte-director general BRD Groupe Société Générale, a spus: ”Mă bucur că această competiţie poartă alături de numele nostru, numele celor mai buni jucători români de tenis Ilie Năstase şi Ion Ţiriac. Este important că vom susţine, în afară de această competiţie alte patru turnee la Arad, Timişoara, Sibiu şi Braşov. Dorinţa noastră este să promovăm tenisul şi să contribuim succesul jucătorilor români”.

Ilie Năstase a transmis scuze din partea lui Ion Ţiriac, pentru faptul că nu poate participa la conferinţa de presă. ”Cu ocazia acestui turneu se va vorbi despre România. Vreau să îl provoc şi pe Gheorghe Hagi să intre pe terenul de tenis”, a declarat Năstase, iar Gheorghe Hagi a replicat: ”Depinde de forma fizică”.

Intrarea este liberă pentru publicul larg în perioada 21-22 aprilie, iar copiii cu vârsta preşcolară, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de acces liber în ziua de 23 aprilie şi între 25 şi 27 aprilie, în limita a 1.000 de intrări pe zi.

Biletele şi abonamentele ediţiei 2012 sunt disponibile spre vânzare pe www.eventim.ro şi în reţeaua Eventim (Vodafone, Germanos, Orange, Domo, Librăriile Humanitas, Cărtureşti).

AGERPRES

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.alexandru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns