Connect with us

ALL MEDIA

Terapeutul Marius Vornicescu ne raspunde la intrebarea: De ce vegetarian?

Published

on

 

     „Nimic nu va fi atât de benefic pentru sănătatea oamenilor şi nu ne va mări şansele de supravieţuire pe Terra ca evoluţia la o dietă vegetariană”.  

Albert Einstein

„ Tot ceea ce e necesar pentru ca răul să triumfe, este ca omul bun

să nu facă nimic.”

Edmund Burke

Câţi dintre oameni au acasă animale de companie câini sau pisici? Mulţi. De compasiunea şi dragostea faţă de animalele de companie au profitat marile concerne, creând mâncare artificială dar şi profituri uriaşe. Câţi dintre acei oameni care afirmă sus şi tare că iubesc animalele, în special câinii şi pisicile, au aceeaşi dragoste şi compasiune faţă de porcul din coteţ pe care îl taie şi mănâncă în special de sărbători? Dragostea faţă de animale, cum ar fi porcii, găinile, oile, vacile, peştii, este uitată şi convertită în necesitate.

Conştiinţa oamenilor a scăzut atât de mult încât porcul nu mai e porc, găina nu mai e găină, oaia nu mai e oaie, ci e HRANĂ. Dar nişte animale ucise, hăcuite şi apoi „cosmetizate”  pentru a fi vândute pot fi numite HRANĂ? Nu cred.

Isador Duncan spunea: „Atât timp cât servim noi înşine drept morminte vii pentru animalele asasinate, cum putem spera în domnia păcii pe pământ?”

Este foarte adevărat că puţini dintre noi am omorât animale, dar prin faptul că noi cumpărăm mereu şi mereu, nu facem altceva decât să întreţinem această mega industrie a cărnii.

Ne facem complici la decapitarea a milioane de animale pentru a ne satisface nu numai foamea ci şi poftele. Este foarte comod să plăteşti pe altcineva să ucidă în locul tău. De cele mai multe ori nici nu ne gândim la asta. Probabil că dacă am fi nevoiţi să ucidem noi pentru a ne procura hrana, mulţi nu ar fi în stare şi ar începe să îşi pună întrebări despre viaţă, despre modul de a gândi, despre alimentaţie şi multe altele.

„ Există totuşi o strânsă legătură între ospăţul de care tocmai te-ai bucurat şi abatorul ascuns grijuliu la mile distanţă.”

Ralph Waldo Emerson

„Expoziţia de cadavre” din abatoare, supermarket-uri şi alte magazine de profil nu face altceva decât să arate cât de mult a decăzut umanitatea în zilele noastre, culmea, în era informaţiei când e foarte uşor să te documentezi despre nocivitatea consumului de carne.

Oamenii de azi nu mai sunt interesaţi de un mod nou de viaţă, nu au timp pentru altceva, dar o mare parte îşi doreşte o schimbare radicală în ceilalţi. Cu toţii vrem o viaţă mai bună, o lume mai bună, dar nu facem nimic pentru a schimba ceva.

În acest sens Mahatma Gandhi spune: „Tu trebuie să reprezinţi schimbarea pe care doreşti să o vezi în lume”.

Aşadar să începem cu noi transformarea, iar cei din jur vor vedea un exemplu viu.

„Nu încape nici o îndoială că o foamete mai mare poate fi ameliorată cu o cantitate dată de grâu prin eliminarea completă a animalelor (din procesul de producţie al mâncării).

            Este nevoie de aproximativ 900 kg de concentrate (grâne) date vitelor pentru a produce destulă carne şi alte produse animaliere – pentru a susţine o persoană timp de un an, în timp ce 180 kg de cereale (grâu, porumb, orez, soia etc.) mâncate direct, vor susţine o persoană timp de un an. Astfel, o cantitate de grâu mâncată direct va hrăni de cinci ori mai mulţi oameni decât dacă ar fi întâi dată la animale si apoi mâncată indirect de oameni sub formă de produse animaliere… ” M. E. Ensminger, Ph. D, specialist în agricultura animală, recunoscut internaţional.

 

Este incredibil cum planeta îşi poate reveni, trecându-se la o alimentaţie vegetariană. Am observat că mulţi intră în panică când le spui că nu mănânci carne,  de parcă numai asta ar fi pe pământ ca şi aliment. Lumea devine imediat interesată de nutriţie şi te întreabă: „Şi ce mănânci?” sau „Dar din ce îţi iei proteinele?”.

Mă „amuză” aceste întrebări atât de dese şi mă gândesc câţi din cei ce mă întreabă ştiu ce sunt proteinele şi de câte ori în viaţa lor s-au gândit cu adevărat la ce conţine carnea şi la „suportul” proteic oferit de aceasta.

Aceste două întrebări parcă sunt setate în creierele oamenilor care consumă carne, întrucât puţini dintre aceştia au făcut excepţia să nu mi le adreseze.

„Pare necinstit ca elita intelectuală din ţările bogate să se poticnească pe subiectul a prea mulţi copii în naţiunile lumii a doua şi a treia, în timp ce ignoră supra-popularea cu vite şi realitatea unui lanţ trofic care îi privează pe săraci de hrană, pentru a procura bogaţilor o dietă stabilă de carne de la animale crescute cu grăunţe”. Jeremy Rifkin, autor al „Beyond Beef”, „The Rise and Fall of the Cattle Culture”, preşedinte al Greenhouse Crisis Foundation, Washington D.C.

 

Nemaimâncând carne,  practic încurajezi un mod de viaţă sănătos, un mod de a gândi sănătos, iubirea şi compasiunea faţă de animale şi nu numai. În noi stă puterea schimbării. Lumea trebuie să devină mai bună.

“Nedreptăţile îngrozitoare şi suferinţele impuse rasei animale, formează cel mai negru capitol din istoria umanităţii.”
Edward Augustus Freeman

 

Capitol din cartea: ” Arta de a fi lacto vegetarian” de Marius Vornicescu

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALL MEDIA

Competiția de fotografie Next Image va avea loc în Europa Centrală și de Est și țările nordice

Published

on

 

Huawei, lider în tehnologie și inovație la nivel global, lansează competiția de fotografie Next Image Mobile Photography Contest, oferindu-le posibilitatea tuturor pasionaților de fotografie cu smartphone-ul să își împărtășească viziunea asupra lumii moderne cu ajutorul propriului limbaj și al sistemului avansat de cameră care pune în lumină fotografia inteligentă. Fotografiile pot fi înscrise în competiție în perioada 09 iulie 2018 -20 august 2018.

Pasionații de fotografie își pot înscrie cadrele pe platforma dedicată competiției – http://campaign.consumer.huawei.com/ro/, în șase categorii care au ca scop explorarea limitelor expresiei vizuale: Faces, Good Night, Hello, Life!, Check-In, Nature și Story Board. Fotografiile înscrise vor fi prezentate într-o galerie online și vor face subiectul unui vot public, până pe data de 28 august 2018. În săptămâna următoare, membrii juriului internațional vor alege câștigătorii din rândul primelor 50 cele mai votate fotografii din fiecare categorie. Juriul este format din:

  • Yanmin Wang – Președinte Huawei Consumer Business Group Huawei Europa Centrală și de Est și țările nordice
  • Dominic Bracco – Fotograf oficial National Geographic
  • Alex Lambrechts – Fotograf certificat Leica
  • Tomasz Lazar – Laureat World Press Photo
  • Bobby Anwar – Fotograf danez
  • Gal Gadot – Actriță, imaginea seriei Huawei P20

 

Primele 50 de fotografii din clasamentul Europei Centrale și de Est și țărilor nordice vor fi, de asemenea, înscrise în competiția globală Next Image.

„Am considerat întotdeauna camerele drept o caracteristică principală a smartphone-urilor noastre și ne bucurăm să vedem că, odată cu cea mai nouă tehnologie disponibilă, oamenii pot surprinde imagini la o calitate superioară. Iar odată cu lansarea competiției Next Image sperăm să oferim șansa acestei noi generații de fotografi să își găsească inspirația”, a declarat Zachary Jianglinchao, Country Manager Huawei Romania.

„Smartphone-urile fac posibil un nou tip de fotografie, unul care ne permite să fim mai spontani și creativi, mult mai confortabil pentru persoana aflată în spatele camerei. Cred cu tărie că telefoanele care îmbină viziunea fiecăruia dintre noi cu o cameră avansată pot fi folosite ca mediu de exprimare artistic, ajutându-ne să schimbăm modul în care vedem lumea. Această competiție ne oferă ocazia să interacționăm cu tot ceea ce ne înconjoară și să explorăm limitele creativității noastre”, a declarat Vlad Eftenie, ambasadorul competiției Next Image în România.

Premiul pentru câștigătorii fiecărei categorii va consta în câte un Matebook X, publicarea fotografiei în revista National Geographic și suma de 2,000 euro. Ocupanții locurilor doi și trei vor primi câte un smartphone Huawei P20 Pro, respectiv un Huawei P20. Nu în ultimul rând, juriul va acorda un titlu Grand Prix, al cărui premiu va consta într-un Matebook X, publicarea fotografiei câștigătoare în revista National Geographic, suma de 10,000 euro și șansa de a participa, în luna septembrie, în Italia, la o expediție fotografică de 10 zile, organizată de National Geographic.

Odată cu introducerea primei camere duale pe un smartphone, pentru modelul P9, Huawei a stabilit un nou standard în industria camerelor prezente pe dispozitivele mobile. Acum, aproape trei ani mai târziu, compania face același lucru cu lansarea Huawei P20 Pro, primul smartphone care folosește un sistem triplu de lentile, alături de un sistem avansat de inteligență artificială (AI) care îmbunătățește calitatea imaginilor și sparge barierele fotografiei. Combinând datele primite de la toți cei trei senzori, P20 Pro oferă o calitate fără precedent a imaginilor în condiții de lumină scăzută sau contrast ridicat.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Statiile tv ale Antena TV Group S.A. si Antena 3 S.A. raman in grilele UPC si FOCUS SAT si dupa iesirea din “must carry”

Published

on

 

Posturile de televiziune Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel si ZU TV vor continua sa fie distribuite neintrerupt, in retelele UPC si pe platforma DTH Focus Sat, in baza parteneriatului stabil si de lunga durata pe care Antena TV Group S.A. si Antena 3 S.A. il au cu UPC Romania SRL si cu Focus Sat Romania SRL.

In luna iunie 2018 trustul INTACT a anuntat iesirea posturilor sale tv din “must carry” si incheierea unui parteneriat cu grupul RCS& RDS pentru acordarea dreptului de retransmitere a programelor tv.

Canalele Tv Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel si Zu Tv vor mai putea fi receptionate in curand doar in retelele distribuitorilor care doresc incheierea unui contract de retransmisie.

In acest moment, astfel de contracte sunt semnate cu societatile RCS & RDS, UPC, Focus Sat, Orange si alte societati de distributie cu acoperire locala si regionala. De asemenea, exista discutii cu ceilalati distribuitori de programe tv cu scopul incheierii contractelor de distributie.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Intact Media Group semneaza cu Ringier Sportal tranzactia legata de brandul Gazeta Sporturilor

Published

on

 

Intact Media Group si Ringier Sportal (joint venture intre Ringier Romania si Sport Media Group din Bulgaria) au ajuns la un acord in tranzactia legata de brandul Gazeta Sporturilor (gsp).

Tranzactia include editiile print (cu o medie de vanzari de 20.000 exemplare zilnic) si online (cu 3.5 milioane unici lunar) si asigura transferul echipei.

„Ma bucur ca am reusit sa castigam loialitatea unei audiente de sport semnificative si sa cream un brand foarte puternic – Gazeta Sporturilor. In acest moment, intrucat strategia noastra este sa ne concentram pe business-ul nostru principal de televiziune, radio si digital, am considerat ca Ringier este cel mai bun loc pentru a pastra calitatea gsp, a ii asigura dezvoltarea si a integra echipa. Sunt multumita ca am ajuns la un acord benefic pentru toate partile implicate si le doresc tuturor mult succes.”, a explicat Camelia Voiculescu, Presedinte Intact Media Group.

“Ne vom asigura ca GSP.ro isi va consolida pozitia de leader pe piata portalurilor de sport din Romania”, spune Robin Lingg, Membru al Boardului Executiv al Ringier AG.”Vom extrage toate sinergiile rezultate din punerea laolalta a operatiunilor de media ale Ringier, a expertizei digitale a Sportal Media Group si a continutului de inalta calitate al Gazetei, pentru a atinge impresionante noi standarde”.

Tranzactia va fi finalizata dupa aprobarea din partea Consiliului Concurentei.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending