Connect with us

ALL MEDIA

The Alternative School for Creative Thinking lanseaza semestrul Cannes

Published

on

Lansarea semestrului Cannes de la The Alternative School for Creative Thinking vine cu o noua structura de cursuri si concursuri, permitand participantilor sa opteze cu precadere pentru disciplinele care ii intereseaza in mod direct, mai ales daca vor sa participe la competitiile dedicate de la Cannes Lions.

Calificarea pentru competitiile de la Cannes reprezinta pentru cei mai multi dintre studenti o motivatie puternica de inscriere la The Alternative School, la fel ca si faptul ca de 9 ani fara intrerupere studentii si absolventii The Alternative School performeaza la nivel international, acolo unde s-au specializat peste 250 dintre ei (www.canneslions.com, www.eurobest.com, www.dubailynx.com).

In 2014, Romaniei i-au fost alocate locuri in competitiile de PR si DESIGN. Exista deschidere si pentru competitia de CYBER, complet reinventata, in masura in care vor exista suporteri nanciari pentru aceasta categorie si un interes conturat pentru
participare.
Cursurile The Alternative School, ce ii pregatesc pe participanti cu intalniri de lucru si asimilare ghidate de profesori cu performante internationale, dureaza 7 saptamani si incep din 18 martie. Ele vor  structurate pe 3 module – PR Contemporan (marti 19-21 h), DESIGN (joi 19-21 h), CYBER ( miercuri 19-21h) si INTEGRATED (sambata intre 11 am si 14 pm). Indiferent de
optiunea pentru cursul de PR, CYBER sau cel de DESIGN, cel de INTEGRATED este obligatoriu.

Costurile participarii incep de la 200 de E, in functie de varsta, categoria de inscriere si mod de inscriere (individual sau in echipa). Limita de varsta a celor interesati de participarea la competitiile de la Cannes este de 28 de ani.
La acest program de creative MBA participa profesionisti din industria de RELATII PUBLICE, DESIGN, departamente de marketing, brand building, creatie, strategie si social media, e de partea clientului, e de partea agentiilor de comunicare.
Cei interesati se pot inscrie pana pe 15 martie. Profesorii semestrului Cannes 2014 sunt performeri de la client si din agentii, din tara si strainatate. Ei vor tine cursuri direct sau prin skype, live, si tot in aceeasi maniera vor evalua rezolvarile si vor oferi feedback.

Pentru cursul de PR au confirmat participarea in calitate de speakeri – Alina Damaschin,Oana Bulexa, Hortensia Nastase, Ioana Manoiu, Monica Jitariuc, Anca Nuta, Crenguta Rosu.
Speakeri la cursul de Design sunt:Andres Vergara, Alex Haidamac, Ioana Halunga, Micha Riss, Iashido, Gabriel Mihai Botarel.
Speakeri la cursul de Integrated sunt Nir Refuah, Mihnea Gheorghiu, Mihai Gongu, Laura Nedelschi, Cristina Oncescu, Mihai Dragnea, Doina Costache.
Anuntarea tuturor speakerilor, precum si lansarea catedrei / competitiei de CYBER va  facuta in perioada imediat urmatoare.
In al 9-lea an de existenta, programul The Alternative School ofera o experienta educationala unica, unde practicieni cu rezultate remarcabile, romani si straini, impartasesc din experienta lor, evalueaza rezolvarile studentilor, dau feedback  constructiv si ofera studentilor ghidaj in exersarea abilitatilor de Creative Thinking. La finalul programului, care functioneaza dupa principiile ”learning by admiring, learning by doing”, cei mai buni absolventi ai programului se vor calica pentru urmatorul nivel: studiu si competitie in contextul Cannes Lions 2014, cel mai reputat eveniment dedicat creativitatii la nivel mondial. Intregul program educational e armonizat de fondatorul sau, Teodora Migdalovici, ambasador al Cannes Lions in Romania.
Cel mai recent si mai sonor premiu obtinut de o echipa Alternativa a fost aurul castigat de Alex Haidamac / Natalia Sfetcu la competitia Young Lions Design, in 2013. O surpriza la fel de placuta a fost Grand Prix la categoria PR, in contextul Eurobest 2013, castigat de Mihai Gongu si echipa lui de la GMP, al carei director de creatie este.
In 2005, Mihai s-a calificat in prima echipa de Young Lions din Romania si dupa prima participare la Cannes n-a incetat sa performeze pe scenele lumii, atat in calitate de jurat, cat si de competitor.

Votaţi AICI în FINALA premiilor Radar de Media, ediţia Primăvară 2014

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

ALL MEDIA

TVR a programat ediţii in memoriam dedicate celebrului regizor Lucian Pintilie

Published

on

Televiziunea publică va difuza o serie de programe dedicate celui care a fost Lucian Pintilie, personalitate marcantă a cinematografiei româneşti.

Sâmbătă, 19 mai, de la ora 23.00, TVR 1 difuzează o ediţie a emisiunii „Dosar Romania” dedicată  filmului „Reconstituirea”, capodopera semnată de marele regizor. Cornel Mihalache a realizat dosarul „Reconstituirii”, un document de televiziune care ne dezvăluie culisele filmării şi ne aduce mărturii inedite despre felul în care lucra regizorul Lucian Pintilie. Actorii Vladimir Găitan, George Mihăiţă, Ileana Popovici, George Constantin şi Ernest Maftei vorbesc despre film, filmări şi timpurile în care a fost realizată „Reconstituirea”.

Considerat cel mai bun film românesc din toate timpurile, de către Asociaţia Criticilor Români de Film, „Reconstituirea” este programat duminică, 20 mai, pe TVR 2 de la ora 13.10. Lucian Pintilie relatează anchetarea (reconstituirea) unei bătăi între doi tineri. Prin actele de o crasă stupiditate miliţienească, ce pot fi considerate veritabile scene de comedie neagră, se produce tragedia unei lovituri mortale chiar sub ochii investigatorilor. La scurt timp de la lansarea din 1968, filmul a fost interzis şi relansat în 1990. Scenariul a fost scris după nuvela omonimă a lui Horia Pătraşcu, textul literar bazându-se pe un fapt real. În film au jucat Vladimir Găitan, George Constantin, George Mihăiţă, Emil Botta, Ernest Maftei şi Ileana Popovici.

Lungmetrajul va fi difuzat şi pe TVR Internaţional, duminică, de la ora 23.00.

TVR 3 difuzează sâmbătă, respectiv, duminică, de la ora 17.00, „Fără Titlu”, un making of al producţiei „De ce bat clopotele Mitică?” şi un making of al filmului „Balanţa”.

Ediţia „Fără Titlu” dedicată lungmetrajului „De ce bat clopotele Mitică?” va fi difuzată şi pe TVR Internaţional, duminică, de la ora 16.00.

 

Născut la 9 noiembrie 1933, la Tarutino, în Basarabia (azi în Ucraina), Lucian Pintilie a absolvit, în anul 1956, Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”. A regizat numeroase spectacole de teatru, iar anul 1965 a marcat debutul său în cinematografie, cu filmul „Duminică la ora 6”.

De numele său se leagă capodopere precum „Reconstituirea”, „Le Tableau”, „Salonul nr. 6”, „Balanţa”, „O vară de neuitat”, „Prea târziu”, scurtmetrajul „Tertium non datur”, „Terminus Paradis”, „Capul de zimbru”, „După amiaza unui torţionar” sau „Niki Ardelean, colonel în rezervă”.

 

Foto credit: Playtech

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Radio

Pavel Bartoș exclusiv pentru DigiFM: „Mă deranjează termenul de vedetă”

Published

on

Foto Credit: DIGI FM

Pavel Bartoș a fost invitatul lui Cătălin Striblea la emisiunea “Oameni de Colecție”, emisiune de interviuri unice, difuzate LIVE pe pagina de facebook DigiFMRadio și în fiecare duminică, on air, la DigiFM.

Cătălin Striblea a început interviul cu o scurtă prezentare a lui Pavel Bartoș, în care a enumerat motivele pentru care acesta este celebru. Actorul a avut însă niște remarci la acest termen.

„Nu știu dacă a fi celebru este un vis al meu. Încerc doar să îmi fac treaba. Mă deranjează termenul de vedetă. Vedetă înseamnă ceva mult mai complex. Vedetă este Simona Halep, Gică Hagi, Ilie Năstase. Eu mă consider o persoană publică, cu un oarecare succes. Mă bucur că am succes în teatru cât și în televiziune.”

Pavel Bartoș a vorbit despre înscrierea la facultate, la Teatru. Uitase banii de înscriere acasă și chiar dacă i-ar fi trimis mama sa banii, ar fi ajuns prin mandat poștal abia în 3 zile. Acest lucru ar fi însemnat să rateze înscrierea, pentru că era ultima zi.

“Am uitat banii de înscriere la facultate. Am intrat în cancelarie, erau vreo 7-8 profesori. Le-am zis că am uitat banii de înscriere la teatru acasă și am nevoie de 5000 de lei. <<Mă ajutați? Promit că peste 3 zile, când vin banii, vi-i dau!>>. ”

Pavel a avut mare noroc, pentru că unul dintre profesori a apreciat curajul său și i-a împrumutat banii. “Din fundul sălii, profesorul de franceză, domnul Ionescu a zis <<Ia uite, mă! În sfârșit cineva cere bani pentru că vrea să facă școală. Da, îți dau eu, tinere!>>. Venea apoi la toate examenele mele și mereu îmi spunea că au fost cei mai bine investiți bani”, a completat el.

Mama sa credea că el va da la Drept. După ce a intrat la Teatru, Pavel s-a dus acasă să îi dea vestea cea mare. Iar dialogul dintre ei, a sunat cam așa (după cum ne-a povestit actorul):

-Mamă, am intrat!
-Ce bine!
-Da, dar trebuie să îți spun ceva! Am intrat la Teatru!
-Pauză…. E facultate. Tot e bine. Măcar nu ajungi golan!

Pavel a povestit și despre o întâmplare, din copilărie, care l-a marcat destul de mult.

”Pe data de 3 martie am pierdut cartela. Până pe 31 martie, mă gândeam că nu o să avem ce să mâncăm. Am refăcut drumul de acasă la magazin de trei ori, plângeam. Până la urmă m-am întors și am întrebat vânzătoarea. Am găsit cartela acolo, o adusese un domn. E foarte important ca generațiile de acum să știe că nu e bine cum a fost. ”

Cătălin Striblea a vrut să știe cât de apropiat este Pavel Bartoș de Smiley.

„Suntem mai mult decât prieteni. Smiley este un membru al familiei. Mi-e dor când nu suntem împreună. El are o educație foarte sănătoasă și se simte asta. Are mult bun simț. Datorită lui pot să zic că am devenit un om mai bun. Nu a zis niciodată ceva de rău de nimeni.”

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Iuliana Tudor, gânduri despre Cristian Țopescu: „Am pierdut cu toții un OM bun”

Published

on

Iuliana Tudor, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de televiziune din România, a lansat o scrisoare deschisă pe pagina sa de Facebook, în amintirea celui care a fost și va rămâne -OMUL Cristian Țopescu.

 

Domnule Țopescu,

…domn, așa cum ați fost toată viața, asa cum m-am adresat dumneavoastră întotdeauna, deși mereu mă invitați să vă spun pe nume. Ați plecat…e gol tare în urmă pentru familie, pentru breaslă, pentru toți românii. Am pierdut cu toții un Om bun și un Profesionist rarisim! Pentru că așa ați fost!
Am pierdut cu totii pe cel mai apropiat comentator, care ne-a adus în case prin comentarii excepționale marile bucurii ale sportului romanesc! Pentru că așa ați fost!

Am pierdut cu toții, noi colegii din TVR, un reper. Ați iubit Televiziunea Română și ne-ați iubit pe noi toți, așa cum o poate face doar cel care înțelege rostul și esența acestui loc. Aveați un cult pentru „cea mai frumoasă meserie din lume” cum îmi spuneați, făcută la postul public. V-amintiți? Eram la parterul blocului turn și mi-ați spus: „Cine are vocație pentru meseria făcută la postul public de televiziune are sanșa de a face arta aici”.

Îmi vor lipsi mult convorbirile cu dvs… Telefonul primit în fiecare an de ziua mea mi se părea fantastic și atât de onorant că în fiecare an, dvs, marele Cristian Țopescu găseați un răgaz pentru a mă suna și a-mi spune „La mulți ani!”. Și ce mult vă bucura să vă povestesc despre „tizul” dumneavoastră, cum vă plăcea să-i spuneți fiului meu care poartă și numele Cristian. Ne veți lipsi!!!

Să vă fie…liniște și lumină! Rămas bun!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending