HomeMAGAZINEvenimente„Toamna Băimăreană”, șapte zile de sărbătoare pentru băimăreni

„Toamna Băimăreană”, șapte zile de sărbătoare pentru băimăreni

 În acest an, la iniţiativa primarului băimărean, Cătălin Cherecheş, va avea loc prima ediție a „Toamnei Băimărene” în cadrul  căreia se va desfășura și „Sărbătoarea Castanelor”. „Toamna Băimăreană” se va desfăşura în perioada 24 – 30 septembrie.

„Toamna Băimăreană” vine cu un program amplu care va cuprinde concerte de muzică clasică, muzică de fanfară, dance, folclor, folk, pop, rock, dar şi expoziţii de artă şi fotografie.

În acest an vor fi organizate trei parade, faţă de una singură cum era în anii trecuți. Băimărenii vor putea urmări Parada oficială, care va deschide sărbătoarea, una a şcolilor şi liceelor din Baia Mare, dar şi parada sportivilor băimăreni.

O noutate, în acest an, băimărenii vor avea parte şi de Ziua Recoltei, un adevărat târg al producătorilor şi al meşterilor populari, unde vor putea admira şi achiziţiona produse tradiţionale ecologice.

Din cadrul „Sărbătorii Castanelor”, care se va desfășura în perioada 28-30 septembrie, nu va lipsi tradiţionala expoziţie, „Expo-Flora Maramureş”, care se află la cea de a 29-a ediție, dar nici a celei de-a 20-a ediţii a expoziției de bunuri de larg consum „Rivulus Dominarum” 2012.

Vor fi organizate competiţii sportive, conferinţe şi seminarii cu tematică specifică, acţiuni ale organizaţiilor neguvernamentale din domeniile cultură, tineret şi social.

Cuplurile ajunse la 50 sau la 60 de ani de căsătorie, vor fi celebrate aşa cum se cuvine, în cadrul evenimentului „Nunta de Aur”, respectiv „Nunta de Diamant”. Spectacolele de artificii nu vor lipsi din cele trei zile ale „Sărbătorii Castanelor”. Toate acestea împreună cu surprizele pregătite de organizatori vor da o amploare neaşteptată „Toamnei Băimărene”.

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.ivascu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns