Connect with us

Film

Totul despre Ryan Reynolds, „Îngropat de viu” (video)

Published

on

 

Paul Conroy se trezeşte într-o cutie subterană şi nu are nici o idee despre cum a ajuns acolo. Imediat îşi dă seama că a fost îngropat de viu şi că are la îndemână doar o brichetă şi un telefon mobil programat în arabă. Situaţia sa pare imposibil de rezolvat aşa că începe o călătorie emoţională teribilă pentru el , dar şi pentru telespectator care este literalmente închis cu Paul în sicriu de-a lungul celor 93 minute cât durează filmul.

La prima vedere, ideea unui film care se desfăşoară în interiorul unei cutii, nu sună foarte atrăgătoare. Realitatea este că filmul nu doar că nu este plictisitor, ci se dovedeşte a fi o călătorie fascinantă în care publicul este în mod constant la marginea scaunului. Tocmai provocarea de a face un film cu limitări atât de mari a atras atenţia regizorului spaniol Rodrigo Cortés : “M-a atras faptul că era o provocare enormă. Era un film cu care urma să ies câştigător sau complet învins.”

Regizorul asigură că pentru a ieşi învingător într-o astfel de provocare „nu trebuie să te uiţi în jos, pentru că altfel ameţeşti” şi, de asemenea, acceptă că filmul nu ar fi fost la fel de interesant fără munca extraordinară  realizată de protagonistul  Ryan Reynolds (The Proposal) despre care mărturiseşte:

„Este un actor extraordinar. E adevărat că până acum nimeni nu l-a văzut într-o astfel de goliciune care te obligă să crezi că nu există nici un dubiu cu privire la faptul că ştie ce face. Are mult de-a face cu situaţia în care se află, 90 de minute menţinând greul  filmului şi trecând prin întregul catalog de emoţii umane posibile. El, evident, a ieşit triumfător. ”

Este adevărat că istoria peliculei “Buried” se dovedeşte a fi un roller coaster de emoţii, căruia Reynolds a ştiut să-i facă faţă foarte bine, dar cel mai admirabil lucru la protagonistul său, după Cortés, este faptul că actorul a reuşit să facă un spectacol perfect, în doar 17 zile, timpul cât a  durat filmarea în Barcelona. Şi deşi actorul începe acum să se bucure de criticile bune, filmarea nu a fost atât de amabilă.

Regizorul i-a asigurat pe cei de la People en Español că din punct de vedere tehnic, filmul a fost un coşmar deoarece nu există efecte vizuale, tot ceea ce se vede pe ecran este real pentru că s-a filmat ca pe vremuri şi fără efecte digitale. „Reynolds resimte cu adevărat impactul cu pereţii, îi cad tone de nisip deasupra şi luptă cu focul”, spune Cortés.

Prin urmare, actorul s-a întors în Los Angeles cu spatele sângerând, degetele arse de căldura brichetei şi fără părul de pe partea din spate a capului din cauza frecării de sicriu. „Şi asta a fost partea cea mai uşoară deoarece partea emoţională a personajului este alt lucru; actorul trece de la emoţie extremă la viteza fulgerului, este un Stradivarius, face totul. Lucrul cu Ryan este un cadou.”, adaugă regizorul.

Nu putem nega faptul că este foarte reconfortant să vezi un film inovator care menţine suspansul 100% din primul minut, aşa că nu ar trebui să fim surprinşi dacă acest film va lua mai mult de un premiu. De asemenea, trebuie menţionat faptul că întreaga echipă “Buried” este una spaniolă. „Pelicula a fost filmată în Spania şi, prin urmare, singurele elemente care nu sunt spaniole sunt Ryan Reynolds şi scriitorul Chris Sparling. Toate celelalte elemente, inclusiv finanţarea, au fost sută la sută spaniole. „, a conchis Rodrigo Cortés.

Sursa: peopleenespanol.com

Foto Credit: filmcritic.com

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Film

Comedia „Haideţi, Tineri Titani, la film!”, in premiera, in cinematografe

Published

on

Foto Credit: VERTICAL ENTERTAINMENT
 

Atunci când „Tinerii Titani” ajung pe marele ecran, o fac pe picior mare! De această dată îi regăsim pe simpaticii noştri eroi în prima lor aventură fresh, inteligentă şi pe placul tuturor iubitorilor de filme cu supereroi, care va lua cu asalt cinematografele în premieră, din 17 august.

Se pare că mai toţi super eroii, mai puţin titanii, au câte un film numai al lor care să le prezinte faptele eroice pe marile ecrane. Aşa că Robin e hotărât acum să schimbe lucrurile şi să se asigure că nu va mai fi văzut niciodată ca un ajutor de supererou, ci ca un star adevărat.

Atunci când planeta este ameninţată de un malefic personaj şi prietenia tinerilor titani este pusă la grea încercare de nevoia de celebritate, va fi momentul în care vom afla dacă sunt sau nu nişte veritabili supereroi.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Iura Luncaşu a început filmările pentru noua sa comedie ,,Faci sau taci”

Published

on

Foto Credit: VERTICAL ENTERTAINMENT
 

După succesul de casă înregistrat cu ,,Ghinionistul”, filmul românesc cu cele mai mari încasări din 2017 şi câştigătorul premiului publicului la gala Premiilor GOPO de anul acesta, regizorul Iura Luncaşu a început de curând filmările pentru noua sa comedie, ,,Faci sau taci”.

Cu o distribuţie impresionantă care va aduce pe marile ecrane nu mai puţin de 16 celebrităţi, Iura Luncaşu a mizat pentru noul său film pe nume precum: Augustin Viziru, Levent Sali, Gică Craioveanu, Cătălin Cazacu, Codin Maticiuc, Cosmin Nedelcu (Micutzu), Bogdan Mălăele, Diana Dumitrescu, Sandra Izbaşa, Giulia Huidu, Oana Moşneagu, Ana Baniciu, Cristina Vişterneanu, Monica Bârlădeanu, Maria Popoviciu şi Horia Brenciu.

Timp de 22 de zile, Iura Luncaşu filmează în 13 locaţii diferite din Banat. Conform spuselor regizorului: ,,Locaţiile sunt spectaculoase. Filmăm în Timişoara, la Cheile Nerei, în centrul vechi din Oraviţa, în nişte locuri încărcate de istorie, cum ar fi primul teatru şi primul baraj din România. Bineinţeles că ne întoarcem cu o deosebită plăcere la Văliug, unde urmează să facem nişte secvenţe foarte interesante, prin munţi.”, a declarat Iura Luncaşu.

Despre aşteptările avute de la noul său proiect cinematografic, regizorul mărturiseşte: ,,Din punctul meu de vedere ,,Faci sau taci” este mult peste ,,Ghinionistul”. Nu degeaba cei de la Vertical Entertainment au achiziţionat proiectul încă din faza de scenariu. Cu acest film vreau să pot lucra mult mai organizat, pentru simplul motiv că nu mai vreau să aud de producţii low budget. Consider că nu putem să apelăm la empatia nesfârşită a românului de a urmări un film autohton, fără să se aştepte la calitate. ,,Faci sau taci” are toate premisele şi circumstanţele să fie un proiect foarte bun, pornind de la distribuţie, locaţii şi culminând cu umorul său autentic. De altfel, am şi avut deja câteva zile de filmare şi au fost de-a dreptul încurajatoare reacţiile, pentru că s-a râs încontinuu. Lansarea filmului va avea loc în toamna anului 2019.”

Povestea comediei ,,Faci sau taci” aduce în prim plan reţelele de traficanţi de carne vie, care de această dată au căpătat proporţii îngrijorătoare. O grupare atipică, fără denumire, fără identitate, activează în România şi servisează ţările vecine. Până aici, nu e nimic amuzant. Dar atunci când câţiva funcţionari români primesc vizita oficialilor din Spania şi trebuie să pună la cale o misiune specială, iar spaniola lor constă în Hola, mamacita, Shakira, Pique, lucrurile se complică. Pornim în misiune, dar care-i aia? Recunoaşte, lucrurile devin amuzante.

Noroc că există şi oameni competenţi. Misiunea e pe cale să înceapă.  O echipă de 6 fete de la forţele speciale, miniştri, comisari, un şofer nedumerit, un infractor cu identitate ascunsă, un funcţionar plin de pofte carnale, cu toţii se pun în mişcare.

Se instalează tabăra de operaţiuni şi se aplică planul: fetele, care mânuiesc armele la fel de bine cum mânuiesc rujul, trebuie să intre adânc sub acoperire într-un semi-bordel, o casă conspirativă de tranzit unde sunt ţinute ostaticele în drumul spre Rusia sau Serbia. Şi aici, e mai mult decât umor, mai aducem şi suspans, bătăi, intervenţii în forţă, secrete de alcov, idile, twist-uri şi multă acţiune.

O producţie Next Spot, ,,Faci sau taci” este o comedie regizată, scrisă şi produsă de Iura Luncaşu, care îl are drept director de imagine pe Răzvan Leucea, în timp ce sunetul este semnat de Ionuţ Geadău, iar de montaj se ocupă Marian Ene. Filmul va fi distribuit pe marile ecrane de Vertical Entertainment, în 2019.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Documentarul „Licu, o poveste românească”, în selecția festivalului MakeDox

Published

on

 

„Licu, o poveste românească”, de Ana Dumitrescu, care a intrat în cursa pentru o nominalizare la Oscar, la categoria „Cel mai bun documentar”, după ce a câștigat trofeul Golden Dove la Dok Leipzig 2017, va participa în selecția festivalului MakeDox din Macedonia.

Cea de-a noua ediție a Creative Documentary Film Festival MakeDox va avea loc în perioada 16 – 23 august, la Kursumli An – construcție de secol al XV-lea – din Skopje, unde, pe lângă proiecții, vor avea loc dezbateri, ateliere și spectacole live.

Documentarul, scris şi regizat de Ana Dumitrescu şi produs de compania Jules et Films, vorbeşte despre România ultimului secol văzută de un om pierdut în istorie. Personajul principal, Liviu Canţer, un bărbat în vârstă de 92 de ani, a supravieţuit unor evenimente istorice majore.

„Licu, o poveste românească” este un documentar despre trecerea timpului şi despre bătrâneţe, o meditaţie despre propria condiţie şi efemeritate. La vârsta lui, Licu a rămas singur cu amintirile sale – despre familie şi momentele importante ale vieţii lui. Fiecare secvenţă de film este construită precum o fotografie dintr-un album.

A mai fost prezentat anul acesta la Muzeul Filmului din Düsseldorf, în cadrul Festivalului pentru Drepturile Omului „Solidarity” de la Tel Aviv, la cea de-a 14-a ediție a festivalului ZagrebDox și la Festivalul Internaţional de Documentar şi Drepturile Omului One World România, unde a avut premiera națională.

Filmul a participat la Festivalul Internațional de Film Transilvania și la festivalul Ceau Cinema de la Timișoara.

Documentarul va fi lansat în cinematografele românești pe 24 august 2018, de ROLLERCOASTER PR, şi este distribuit la nivel internaţional de Taskovski Films.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending