Connect with us

Film

Totul despre Ryan Reynolds, „Îngropat de viu” (video)

Published

on

Paul Conroy se trezeşte într-o cutie subterană şi nu are nici o idee despre cum a ajuns acolo. Imediat îşi dă seama că a fost îngropat de viu şi că are la îndemână doar o brichetă şi un telefon mobil programat în arabă. Situaţia sa pare imposibil de rezolvat aşa că începe o călătorie emoţională teribilă pentru el , dar şi pentru telespectator care este literalmente închis cu Paul în sicriu de-a lungul celor 93 minute cât durează filmul.

La prima vedere, ideea unui film care se desfăşoară în interiorul unei cutii, nu sună foarte atrăgătoare. Realitatea este că filmul nu doar că nu este plictisitor, ci se dovedeşte a fi o călătorie fascinantă în care publicul este în mod constant la marginea scaunului. Tocmai provocarea de a face un film cu limitări atât de mari a atras atenţia regizorului spaniol Rodrigo Cortés : “M-a atras faptul că era o provocare enormă. Era un film cu care urma să ies câştigător sau complet învins.”

Regizorul asigură că pentru a ieşi învingător într-o astfel de provocare „nu trebuie să te uiţi în jos, pentru că altfel ameţeşti” şi, de asemenea, acceptă că filmul nu ar fi fost la fel de interesant fără munca extraordinară  realizată de protagonistul  Ryan Reynolds (The Proposal) despre care mărturiseşte:

„Este un actor extraordinar. E adevărat că până acum nimeni nu l-a văzut într-o astfel de goliciune care te obligă să crezi că nu există nici un dubiu cu privire la faptul că ştie ce face. Are mult de-a face cu situaţia în care se află, 90 de minute menţinând greul  filmului şi trecând prin întregul catalog de emoţii umane posibile. El, evident, a ieşit triumfător. ”

Este adevărat că istoria peliculei “Buried” se dovedeşte a fi un roller coaster de emoţii, căruia Reynolds a ştiut să-i facă faţă foarte bine, dar cel mai admirabil lucru la protagonistul său, după Cortés, este faptul că actorul a reuşit să facă un spectacol perfect, în doar 17 zile, timpul cât a  durat filmarea în Barcelona. Şi deşi actorul începe acum să se bucure de criticile bune, filmarea nu a fost atât de amabilă.

Regizorul i-a asigurat pe cei de la People en Español că din punct de vedere tehnic, filmul a fost un coşmar deoarece nu există efecte vizuale, tot ceea ce se vede pe ecran este real pentru că s-a filmat ca pe vremuri şi fără efecte digitale. „Reynolds resimte cu adevărat impactul cu pereţii, îi cad tone de nisip deasupra şi luptă cu focul”, spune Cortés.

Prin urmare, actorul s-a întors în Los Angeles cu spatele sângerând, degetele arse de căldura brichetei şi fără părul de pe partea din spate a capului din cauza frecării de sicriu. „Şi asta a fost partea cea mai uşoară deoarece partea emoţională a personajului este alt lucru; actorul trece de la emoţie extremă la viteza fulgerului, este un Stradivarius, face totul. Lucrul cu Ryan este un cadou.”, adaugă regizorul.

Nu putem nega faptul că este foarte reconfortant să vezi un film inovator care menţine suspansul 100% din primul minut, aşa că nu ar trebui să fim surprinşi dacă acest film va lua mai mult de un premiu. De asemenea, trebuie menţionat faptul că întreaga echipă “Buried” este una spaniolă. „Pelicula a fost filmată în Spania şi, prin urmare, singurele elemente care nu sunt spaniole sunt Ryan Reynolds şi scriitorul Chris Sparling. Toate celelalte elemente, inclusiv finanţarea, au fost sută la sută spaniole. „, a conchis Rodrigo Cortés.

Sursa: peopleenespanol.com

Foto Credit: filmcritic.com

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Film

Catrinel Marlon (Menghia), ambasador Chopard la Festivalul de Film de la Cannes 2018

Published

on

Fotomodelul și actrița română Catrinel Marlon (Menghia) este ambasadorul brandului Chopard la ediția de anul acesta a Festivalului de Film de la Cannes, unde a lansat pe 9 mai proiectul „Cannes is in the air”.

Catrinel Marlon este imaginea aleasă de Caroline Scheufele, proprietara Maison Chopard, principalul sponsor al Festivalului de Film de la Cannes, pentru noua campanie a brandului.

Ea prezintă, în cadrul proiectului, o poveste a cinematografiei exprimată în șase episoade regizate de Alexis Weller, ce este promovată pe platformele social media.

Casa Chopard este creatoarea trofeului Palme d’Or, prestigiosul premiu oferit în cadrul festivalului.

În afara carierei de model, Catrinel Marlon a fost implicată în mai multe proiecte cinematografice, cel mai recent, în lungmetrajul „Gomera”, pe care regizorul Corneliu Porumboiu l-a filmat în România și Spania. În coproducția România-Franța-Germania, care va fi lansată în 2019, ea deține rolul principal.

În plus, ea este personajul principal în cel mai recent videoclip al lui Andrea Bocelli, care va fi lansat la finalul acestui an. Ei colaborează și la evenimentul caritabil „Celebrity Fight Night in Italy”, organizat de Bocelli și soția lui, Veronica. Catrinel Marlon va fi amfitrioana uneia dintre serile viitoarei ediții, care va avea loc pe 6 septembrie. Sumele care vor fi strânse în cadrul evenimentului vor fi donate către Andrea Bocelli Foundation și Muhammad Ali Parkinson.

În ultimii ani, Catrinel a fost promotor a peste 30 de mărci comerciale prezente la nivel mondial. A apărut pe coperțile a peste 80 de publicații de modă printre care Vogue, Elle, FHM, Maxim, Sports Illustrated.

 

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Filmul „Inimi cicatrizate”, de Radu Jude, disponibil pe DVD în ediție premium

Published

on

Lungmetrajul „Inimi cicatrizate”, dublu premiat la Festivalul de la Locarno și care i-a adus lui Radu Jude trofeul pentru regie la Festivalul de la Mar del Plata, a fost lansat pe DVD într-o ediție premium.

Materialul cuprinde filmul, pe suport DVD, cu subtitluri în limba engleză, trailerul oficial și o broșură realizată de Arnold Estefan.

Broșura conține texte de Veronica Lazăr și Andrei Gorzo („Inimi cicatrizate” – un film de Radu Jude), Norman Manea („M. Blecher – între biografie și creație”), o poezie a lui Geo Bogza („De vorbă cu M. Blecher”), nuvela „Berck – orașul damnaților” a lui M. Blecher și fotografii realizate de Silviu Gheție.

Ediția este disponibilă în rețeaua libăriilor Cărturești și online, pe cărturești.ro.

„Inimi cicatrizate” este o adaptare liberă după opera literară a lui Max Blecher ce îi are în distribuție pe Lucian Teodor Rus, Ivana Mladenovic, Ilinca Hărnuţ, Şerban Pavlu, Marian Olteanu, Alexandru Dabija, Dana Voicu, Fernando Klabin şi Adina Cristescu.

Acţiunea filmului are loc în anul 1937, când Emanuel, un tânăr în vârstă de douăzeci de ani, bolnav de tuberculoză osoasă, se internează într-un sanatoriu de pe malul mării.

„Inimi cicatrizate” este o producţie Hi Film în coproducţie cu Komplizen Film (Germania), în asociere cu Bord Cadre Films (Elveţia), dezvoltat în cadrul Cinemart, Sofia Meetings.

Scenariul şi regia sunt semnate de Radu Jude, director de imagine este Marius Panduru RSC, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuţiu, sound designer este Dana Bunescu, de sunet s-a ocupat Jűrg Lempen, iar mixajul a fost realizat de Cristinel Şirli. Dana Păpăruz a fost responsabilă de costume, Bianca Boeroiu de machiaj, Domnica Bodogan s-a ocupat de coafură, în timp ce scenografia a fost realizată de Cristian Niculescu.

Producător este Ada Solomon, co-producători sunt Jonas Dornbach, Janine Jackowski şi Maren Ade, iar producători asociaţi sunt Jamal Zeinal Zade, Dan Wechsler.

Pelicula a mai fost recompensată cu patru trofee Gopo din zece nominalizări, în timp ce Radu Jude a primit Tobias Spencer Award la Haifa Failm Festival.

Lungmetrajul a fost realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Studioul de Creaţie Cinematografică al Ministerului Culturii, Programul Media – Europa Creativă şi Eurimages.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

Armand Assante la Cinema City: întâlnire excepţională cu iubitorii de film bucureşteni

Published

on

Vineri, 20 aprilie, celebrul actor american Armand Assante a fost prezent, alături de echipa filmului, la megaplexul Cinema City din AFI Cotroceni, la premiera specială pentru public a producţiei româneşti „The Wanderers – Vânătorul de spirite”.

 

Filmele au fost create pentru cinema, oferind un catharsis pentru publicul care împărtăşeşte această experienţă de vizionare. Iar «The Wanderers» este un film foarte puternic, perfect pentru a fi văzut pe marele ecran, realizatorii săi păstrând un echilibru între comedie şi dramă, între comedie şi horror. Iar întreaga echipă a filmului este una fantastică – sper să lucrez cu ei şi în viitor”, a declarat Armand Assante.

 

La evenimentul inedit, dedicat cinefililor bucureşteni, au luat parte, alături de Armand Assante, actorii Lior Ashkenazi şi Sun Ho Jae, regizorul Dragoş Buliga, scenaristul Octav Gheorghe, producătorul Andrei Boncea, o parte din distribuţia românească a filmului: Oana Marcu, Alexandra Apetrei, Bogdan Nechifor, Cătălin Căţoiu, precum şi persoane publice, printre care Irina Margareta Nistor, Gabriel Cotabiţă, Gheorghe Ifrim, Leonid Doni, Marius Chivu, George Burcea, Ilie Dumitrescu Jr., Camelia Bălţoi, Oana Zamfir, Ruby, Andrei Leonte şi Marian Vasilescu.

 

În „The Wanderers”, Armand Assante este Louis, un fost vânător de spirite faimos, care – împreună cu un jurnalist – ajunge într-un sat din Transilvania pe urmele unei misterioase poveşti sângeroase petrecută în castelul Zalesky.

Actorul newyorkez cu origini irlandeze şi italiene provine dintr-o familie de artişti – mama sa era profesoară de muzică şi poetă, iar tatăl său era pictor. Celebru în toată lumea pentru rolurile de mafiot din filmele americane, Assante a jucat în peste 120 de producţii, fiind nominalizat de patru ori la Globurile de Aur şi de două ori la Premiile Emmy. În 1997, el a câştigat Premiul Emmy pentru rolul principal masculin din miniseria HBO „Gotti”.

START VOT PREMIILE RADAR DE MEDIA 2018 – Etapa preliminară

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending