Connect with us

Film

Totul despre Ryan Reynolds, „Îngropat de viu” (video)

Published

on

Paul Conroy se trezeşte într-o cutie subterană şi nu are nici o idee despre cum a ajuns acolo. Imediat îşi dă seama că a fost îngropat de viu şi că are la îndemână doar o brichetă şi un telefon mobil programat în arabă. Situaţia sa pare imposibil de rezolvat aşa că începe o călătorie emoţională teribilă pentru el , dar şi pentru telespectator care este literalmente închis cu Paul în sicriu de-a lungul celor 93 minute cât durează filmul.

La prima vedere, ideea unui film care se desfăşoară în interiorul unei cutii, nu sună foarte atrăgătoare. Realitatea este că filmul nu doar că nu este plictisitor, ci se dovedeşte a fi o călătorie fascinantă în care publicul este în mod constant la marginea scaunului. Tocmai provocarea de a face un film cu limitări atât de mari a atras atenţia regizorului spaniol Rodrigo Cortés : “M-a atras faptul că era o provocare enormă. Era un film cu care urma să ies câştigător sau complet învins.”

Regizorul asigură că pentru a ieşi învingător într-o astfel de provocare „nu trebuie să te uiţi în jos, pentru că altfel ameţeşti” şi, de asemenea, acceptă că filmul nu ar fi fost la fel de interesant fără munca extraordinară  realizată de protagonistul  Ryan Reynolds (The Proposal) despre care mărturiseşte:

„Este un actor extraordinar. E adevărat că până acum nimeni nu l-a văzut într-o astfel de goliciune care te obligă să crezi că nu există nici un dubiu cu privire la faptul că ştie ce face. Are mult de-a face cu situaţia în care se află, 90 de minute menţinând greul  filmului şi trecând prin întregul catalog de emoţii umane posibile. El, evident, a ieşit triumfător. ”

Este adevărat că istoria peliculei “Buried” se dovedeşte a fi un roller coaster de emoţii, căruia Reynolds a ştiut să-i facă faţă foarte bine, dar cel mai admirabil lucru la protagonistul său, după Cortés, este faptul că actorul a reuşit să facă un spectacol perfect, în doar 17 zile, timpul cât a  durat filmarea în Barcelona. Şi deşi actorul începe acum să se bucure de criticile bune, filmarea nu a fost atât de amabilă.

Regizorul i-a asigurat pe cei de la People en Español că din punct de vedere tehnic, filmul a fost un coşmar deoarece nu există efecte vizuale, tot ceea ce se vede pe ecran este real pentru că s-a filmat ca pe vremuri şi fără efecte digitale. „Reynolds resimte cu adevărat impactul cu pereţii, îi cad tone de nisip deasupra şi luptă cu focul”, spune Cortés.

Prin urmare, actorul s-a întors în Los Angeles cu spatele sângerând, degetele arse de căldura brichetei şi fără părul de pe partea din spate a capului din cauza frecării de sicriu. „Şi asta a fost partea cea mai uşoară deoarece partea emoţională a personajului este alt lucru; actorul trece de la emoţie extremă la viteza fulgerului, este un Stradivarius, face totul. Lucrul cu Ryan este un cadou.”, adaugă regizorul.

Nu putem nega faptul că este foarte reconfortant să vezi un film inovator care menţine suspansul 100% din primul minut, aşa că nu ar trebui să fim surprinşi dacă acest film va lua mai mult de un premiu. De asemenea, trebuie menţionat faptul că întreaga echipă “Buried” este una spaniolă. „Pelicula a fost filmată în Spania şi, prin urmare, singurele elemente care nu sunt spaniole sunt Ryan Reynolds şi scriitorul Chris Sparling. Toate celelalte elemente, inclusiv finanţarea, au fost sută la sută spaniole. „, a conchis Rodrigo Cortés.

Sursa: peopleenespanol.com

Foto Credit: filmcritic.com

Lasa un comentariu aici!

Advertisement
Loading...
Click to comment

Lasă un răspuns

Film

Ada Solomon, noua președintă executivă a European Women’s Audiovisual Network

Published

on

Producătoarea Ada Solomon preia luna aceasta președinția EWA – European Women’s Audiovisual Network de la regizoarea Isabel de Ocampo.

Misiunea rețelei este de a încuraja egalitatea de gen pentru femeile care lucrează în domeniul audio-vizual, privind accesul și oportunitățile de angajare și finanțare pe plan european.

Între obiectivele EWA se numără crearea unei comunități puternice a profesionistelor din domeniu, care împărtășesc experiențe și se susțin reciproc, precum și promovarea vizibilității conținutului audio-vizual realizat de femei, în general, și de membrele rețelei, în mod particular.

European Women’s Audiovisual Network acordă anual premii la festivalurile DOK Leipzig, WEMW-Trieste și La Coruña.

Ada Solomon s-a implicat, de-a lungul anilor, în multe dintre activitățile EWA, precum moderarea dezbaterii „Gender Representation in European Films”, în 2014, la Berlin, susținerea unui masterclass la adunarea anuală a membrilor EWA din 2017, iar anul acesta, la Trieste, a participat la schema de mentorat pentru producătoarele de film aflate la început de drum.

Născută în București, Ada Solomon și-a început cariera în publicitate, iar în 1993 a devenit producător de film. În 2004, a pus bazele Hi Film Productions împreună cu Avi Karpick.

A produs și coprodus peste 50 de filme, care însumat au primit peste 180 de premii la festivaluri din întreaga lume. Ada Solomon a coprodus filme în mai mult de 15 țări din Europa, iar peliculele la care a lucrat au fost vândute în peste 50 de teritorii.

De numele Adei se leagă scurtmetraje multi-premiate realizate de Cristian Nemescu („Marilena de la P7”) şi Radu Jude („Lampa cu căciulă”), lungmetrajele de debut ale lui Radu Jude („Cea mai fericită fată din lume”), Răzvan Rădulescu („Felicia, înainte de toate”) şi Paul Negoescu („O lună în Thailanda”), şi documentare realizate de Alexandru Solomon („Kapitalism, reţeta noastră secretă”, „Cold Waves – Război pe calea undelor” și „Ouăle lui Tarzan”).

Ada Solomon este producătorul lungmetrajului „Din dragoste cu cele mai bune intenţii”, semnat de Adrian Sitaru, dublu premiat la Festivalul Internaţional de la Locarno 2011, precum şi al filmelor lui Radu Jude „Toată lumea din familia noastră”, câştigătorul premiului Heart of Sarajevo 2012, al marelui premiu Bayard d’Or şi al premiul pentru cel mai bun actor la Namur IFF, al marelui premiu CinEast IFF, „Aferim!” – selectat în peste 30 de festivaluri şi premiat la Berlin 2015 cu Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor, cu marele trofeu la IndieLisboa, cu premiul FIPRESCI la Jameson CineFest Miskolci, cu premiul publicului la Let’s CEE Film Festival şi Bayard d’Or la Festivalul de Film Francofon de la Namur, şi „Inimi cicatrizate”, recompensat între altele cu premiul special al juriului la Locarno şi Silver Astor – cel mai bun regizor la Mar del Plata Film Festival.

Ea este producătorul lungmetrajului „Poziţia copilului” (2013), în regia lui Călin Peter Netzer, primul lungmetraj românesc recompensat cu Ursul de Aur la Berlin.

A produs filmele de debut ale unor regizor precum Cristi Iftime, Ivana Mladenovic, Ștefan Constantinescu, Adriano Valerio, Federico Bondi și Martha Berman.

În 2013, Ada Solomon a fost laureata premiului Eurimages pentru coproducţie, o distincţie oferită de Academia Europeană de Film care recunoaşte rolul decisiv al coproducţiilor în industria cinematografică din Europa.

Un an mai târziu, a lucrat la coproducţia „Toni Erdmann”, regizată de Maren Ade, filmată România şi nominalizată la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar 2017.

In ianuarie 2018 a fost distinsă cu Premiul organizației Central European Initiative pentru contribuție la dialogul intercultural in cadrul Festivalului Alpe Adria Trieste.

Ada Solomon este director de distribuţie la microFILM şi inițiatoarea Festivalului Internaţional de Film NexT. Este membră în board-ul Academiei Europene de Film şi coordonator pentru Romania al European Audiovisual Entrepreneurs (EAVE).

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Licu, o poveste românească”, în competiția „In Focus: New Europe” a festivalului ZagrebDox

Published

on

Documentarul „Licu, o poveste românească”, în regia Anei Dumitrescu, a fost selectat în secțiunea „In Focus: New Europe” a festivalului ZagrebDox. Prestigiosul eveniment, din capitala Croației, va avea loc în perioada 25 februarie – 4 martie.

Filmul, recompensat la sfârșitul anului trecut cu trofeul „Porumbelul de Aur/Golden Dove” la DOK Leipzig, va fi prezentat la cea de-a 14-a ediție a festivalului de la Zagreb pe 2 martie.

Documentarul, scris și regizat de Ana Dumitrescu și produs de compania Jules et Films, vorbește despre România ultimului secol văzută de un om pierdut în istorie. Personajul principal, Liviu Canțer, un bărbat de 92 de ani, a supraviețuit unor evenimente istorice majore.

„Licu, o poveste românească” este un documentar despre trecerea timpului și despre bătrânețe, o meditație despre propria condiție și efemeritate. La vârsta lui, Licu a rămas singur cu amintirile sale – despre familie și momentele importante ale vieții lui. Fiecare secvență de film este construită precum o fotografie dintr-un album.

 

Filmul va fi lansat în România, pe 24 august 2018, de ROLLERCOASTER PR, și este distribuit la nivel internațional de Taskovski Films.

Cu o bogată experiență în fotojurnalism, Ana Dumitrescu a colaborat de-a lungul timpului cu numeroase publicații și agenții din Franța și România (National Geographic, Mediafax, Gamma-Rapho). Lucrările ei tratează subiecte precum Holocaustul rromilor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, homofobia din România sau muncitorii fără forme legale din Franța. Numeroasele expoziții de fotografie semnate de Ana Dumitrescu au făcut înconjurul lumii.

 

Până în prezent, a regizat patru documentare de lungmetraj. “Khaos” (2012) și “Même pas Peur!” (2015) au fost distribuite în cinematografele din Franța și străinătate. Abordarea jurnalistică din primele două documentare s-a cizelat într-o manieră cinematică în următoarele două filme: scurtmetrajul documentar “The Green Chair” (2014) și lungmetrajul “Time of Light” (2016).

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Domnul şi doamna Grey revin pe marile ecrane în filmul „Cincizeci de umbre descătuşate”

Published

on

Mai fierbinte decât o zi toridă de vară, mai intens decât o cursă de maşini, mai emoţionant decât o declaraţie de Valentine’s Day, capitolul final al celebrei francize „Cincizeci de umbre” va putea fi urmărit şi pe cele mai mari ecrane de cinema din ţară, în sălile T IMAX de la Cinema City.

Christian Grey (Jamie Dornan) şi Anastasia Steele (Dakota Johnson) revin pe marele ecran din 6 februarie, în avanpremieră, în „Fifty Shades Freed / Cincizeci de umbre descătuşate”, punctul culminant al poveştii devenite fenomen mondial.

 

Noi conflicte, intrigi, momente vulnerabile, răsturnări de situaţie, ultima parte a trilogiei ne introduce în proaspăta căsnicie a lui Christian şi a Anastasiei, în momentele de fericire ale celor doi, în ziua nunţii şi în luna de miere, dar şi în momentele în care relaţia lor este pusă la încercare de demonii trecutului.

Doar la Cinema City AFI Cotroceni şi Shopping City Timişoara, întregul film este special formatat şi prezentat în formatul extins IMAX, captându-ţi vederea periferică şi oferindu-ţi cu 26% mai multă imagine decât ecranul standard. Calitatea imaginii, sunetul puternic surround şi arhitectura personalizată a sălii de cinema te vor face să te simţi în mijlocul acţiunii.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending