HomeTELEVIZIUNEEmisiuniTransmisiile TVR de la JO 2012 în cifre

Transmisiile TVR de la JO 2012 în cifre

Peste 400 de ore de transmisie live de la Londra, în care milioane de români au urmărit evoluţiile sportivilor de la Olimpiadă. De 48 de ani, Olimpiada se vede la TVR iar anul acesta, între 27 iulie şi 12 august, Jocurile Olimpice de la Londra au putut fi urmărite la TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD şi pe jo2012.tvr.ro. Românii au avut în 2012 un plus de 70 de ore în direct de la Londra faţă de Olimpiada de la Beijing în 2008.

Aseară, cu un spectacol total de muzică, lumină, culoare s-a încheiat cea de-a XXX-a Olimpiadă, ediţia Londra 2012. Începând cu 27 iulie şi până în 12 august, TVR, în calitate de official broadcaster al Jocurilor Olimpice de la Londra, a transmis un număr record de ore de la cel mai mare eveniment sportiv al planetei. Posturile TVR 1, TVR 2 şi TVR 3 au avut aproape 400 de ore de transmisie live de la Olimpiadă, iar grila TVR HD a însumat în jur de 300 de ore difuzate la calitate înaltă (HD), în această perioadă emisia postului fiind acoperită aproape exclusiv de transmisiuni în direct sau înregistrări de la Londra.

La această ediţie a JO, s-au doborât 31 de recorduri mondiale, cele mai multe la nataţie. Un număr de 4.700 de medalii au ajuns la sportivii din cele 204 ţări participante la Olimpiada londoneză. „Ca întotdeauna, telespectatorii români au putut fi, prin intermediul TVR, alături de toţi sportivii români aflaţi în competiţie la Jocurile Olimpice. Telespectatorii TVR au trăit emoţiile gimnastelor în finalele pe aparate şi cu echipa, au jubilat la obţinerea aurului olimpic de către Alin Moldoveanu sau Sandra Izbaşa, au savurat victoriile obţinute de Alina Dumitru, Corina Căprioriu, echipa masculină de sabie, Roxana Cocoş, Cătălina Ponor şi Răzvan Martin. În cele peste 400 de ore de transmisiuni de la Jocurile Olimpice, în direct la TVR, sportivii români au obţinut nouă medalii: două de aur, cinci de argint şi două de bronz. Le mulţumim telespectatorilor că au fost alături de TVR şi de sportivii români la Jocurile Olimpice de la Londra!”(Mihnea Ionescu, directorul Departamentului Sport al TVR).

Gimnastica a fost cea mai urmărită disciplină de la JO 2012 de către români. Top 5 al transmisiunilor TVR 1 de la Olimpiada 2012 este alcătuit exclusiv din concursurile de gimnastică feminin. Astfel, la nivel naţional, cea mai urmărită transmisiune de gimnastică a fost finala feminină din 31 iulie, care a adus la TVR 1 o medie de 1.336.000 de telespectatori (7% rating şi 20,8% cotă de piaţă), urmată pe locul al doilea de finala feminină de gimnastică din 7 august, urmărită de 1.326.000 de telespectatori (7% rating şi 27,4% share), iar pe locul al treilea s-a clasat finala feminină de duminică, 5 august, vizionată de o medie de 1.300.000 de telespectatori (6,8% rating mediu şi 21% cotă de piaţă medie). Finala de judo a Alinei Dumitru a fost singurul program sportiv care intrat în top 10cele mai urmărite programe sportive de la Londra transmise de TVR 1. În top 10 (ataşat), finala de la judo a ocupat locul şapte, restul clasamentului fiind monopolizat de întrecerile gimnastelor.

În perioada Jocurilor Olimpice, pagina de Facebook a TVR 1 (https://www.facebook.com/fanTVR1) a înregistrat o creştere cu peste 30% a numărului de fani. Cea mai populară postare a fost fotografia Lotului Olimpic al României intrând pe Stadionul Olimpic din Londra, la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice. Această poză a adunat un număr de 11.250 de „Like”-uri şi 2150 de „share”-uri, postarea ajungând pe „wall”-ul de FB a peste 180.000 de internauţi. Un număr de peste un milion de vizite (mai exact 1.158.457) au fost fost înregistrate pe perioada Olimpiadei pe www.jo2012.tvr.ro, generând un total de 8.306.000 de minute vizionate.

TVR a trimis la Londra o echipă formată din 18 comentatori, reporteri, operatori, producători ştiri, editori imagine pentru a acoperi transmisiunile în direct de la toate locaţiile unde s-au desfăşurat probele olimpice. Comentatorii aflaţi la Londra au fost susţinuţi, din studiourile de la Bucureşti, de colegii comentatori, reporteri, producători din Redacţia Sport a TVR. Pe lângă transmisiunile directe, TVR a mai difuzat zilnic, în perioada 27 iulie – 12 august, rezumate, studiouri speciale şi buletine olimpice.

*** TVR este principala televiziune care a transmis Jocurile Olimpice de la Londra *** TVR este locul unde telespectatorii au văzut toţi sportivii români în competiţie *** TVR este singura televiziune care a susţinut România la Jocurile Olimpice, de-a lungul timpului.

Jocurile Olimpice la TVR

În mod tradiţional, Televiziunea Română oferă cele mai importante competiţii sportive pentru români. TVR a început difuzarea Jocurilor Olimpice în 1964, cu ediţia desfăşurată la Tokio.

Anul acesta, TVR a transmis, pe posturile TVR 1, TVR 2 şi TVR 3, un număr record de ore – aproximativ 400, cărora li se vor adăuga cele aproape 300 de ore de Jocuri Olimpice difuzate la calitate înaltă, pe TVR HD (transmisiuni live, simultan cu celelalte canale sau înregistrări), precum şi rezumate, studiouri şi Buletine Olimpice. Toate competiţiile din cadrul JO 2012 la care au luat parte sportivi români s-au văzut la TVR.

Anul acesta, TVR a lansat site-ul românesc oficial al Jocurilor Olimpice de la Londra, www.jo2012.tvr.ro, unde românii au urmărit live competiţiile şi au rămas conectaţi non-stop la atmosfera Olimpiadei. Imaginile de arhivă cu sportivii români participanţi la Jocurile Olimpice pot fi văzute online în exclusivitate pe platforma video a Televiziunii Române – www.tvrplus.ro.

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.alexandru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns