HomeALL MEDIAPresa de azi: Cine câştigă Guvernul?

Presa de azi: Cine câştigă Guvernul?

Politicieni care intra in cursa pentru ocuparea fotoliului de premier sunt Theodor Stolojan de la PDL , actualul prim-ministru de la PNL Calin Popescu Tariceanu si liderul PSD, Mircea Geoana.


Conform ultimul sondaj INSOMAR, presedintele PNL , Calin Popescu Tariceanu are ce mai mare sansa sa castige un nou fotoliu de premier , clasandu-se pe primul loc cu 26% din numarul celor care si-au exprimat intentia de a vota.

Nu aceeasi parere o are si Traian Basescu, posibil influentat de conflictul cu Geoana. Presedintele a declarat ca pe timpul mandatului sau, Geoana nu va fi premier, iar singurul pe care Basescu il favorizeaza pentru functia de priemier ar fi prim vicepresedintele PDL, Theodor Stolojan.
Alegerea sefului guvernului depinde de voturile pe care le strange partidul in fruntea caruia se afla acesta. Numarul de voturi obtinute trebuie sa fie de cel putin 50 la suta plus unu din voturi.

Daca numarul necesar de voturi nu se strange, atunci intervin negocierile politice si, mai ales, vointa presedintelui tarii.
Potrivit ultimelor sondaje, niciun partid din Romania nu va castiga prin propriile puteri alegerile si se va impune o alianta .
La egalitate se pozitioneaza PSD si PD-L, in urma rezultatelor alegerilor locale, cu un procent de 28 din voturi. Totusi, alianta nu pare sa surada membrilor in urma tensiunilor dintre Basescu si Geoana. Urmeaza PNL cu 18- 20 de procente care refuza colaborarea cu un guvern condus de Stolojan. Conform datelor sondajului, PD-L ar obtine 36 la suta, PSD-26 si PNL 16 procente, iar UDMR si PRM nu ar mai intra in Parlament.

Sursa: INSOMAR

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns