Connect with us

Emisiuni

Trenul urban din București, între legendă şi himeră, reportaj la Digi 24 HD

Published

on

Un nou reportaj al emisiunii Digi24 care arată cum s-a ales praful din ce s-a făcut înainte de 1989 şi cum lehamitea autorităţilor de astăzi ori interesele financiare blochează orice iniţiativă care ar uşura circulaţia în Bucureşti.

Că Bucureştiul este unul dintre cele mai aglomerate oraşe din Europa, asta s-a demonstrat deja. Cu peste 1,2 milioane de autoturisme înregistrate, capitala României este foarte aproape de sufocare, iar locuitorii ei se află zilnic în pragul unor serioase crize de nervi. Cum au rezolvat alte capitale europene această problemă? Simplu- cu ajutorul trenului urban. În urma unei anchete jurnalistice minuţioase, reportajul emisiunii „Din|interior”, difuzat duminică, de la 18.30, la Digi24, arată ce s-a întâmplat în România, din 1989 încoace şi, mai ales, de ce la noi nu se poate rezolva o problemă devenită elementară pentru toate statele civilizate.

Pe scurt, iată ce au descoperit reporterii Digi24: înainte de 1989, Bucureştiul a avut trenuri urbane care au circulat mai bine de cincizeci de ani. După 1990 însă, s-a ales praful, un patrimoniu de sute de milioane de euro, format din peste 60 de kilometri de cale ferată şi zece gări, a fost abandonat. Ce spun despre asta fostele autorităţi? Fostul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban recunoaşte că problema asta nu a interesat pe nimeni. Şi pentru a nu ieşi rău doar ministerul, domnia sa indică drept vinovat şi o altă instituţie- Primăria Capitalei. „Nu a existat, după opinia mea, un interes real din partea celor care au condus nu numai Ministerul Transporturilor şi e vorba şi de implicarea Primăriei Capitalei într-un astfel de proiect”.

Şi în timp ce autorităţile de ieri şi de azi aruncă vina unii pe alţii, cei care prosperă sunt hoţii de fier vechi. „Este un fenomen de amploare pentru care noi cerem sprijinul autorităţilor specializate, ca să stopăm aceste pierderi financiare de fapt”, spune Jean Nicolaos, director de strategie CFR S.A pentru „Din interior”, emisiune prezentată de Laurențiu Rădulescu.

Iar ancheta jurnaliştilor Digi24 continuă cu informaţii legate de irosirea banilor publici prin renovarea de către CFR S.A a unor gări, în vreme ce mare parte din şinele de cale ferată şi terasamente necesitau reparaţii capitale. S-au investit aşadar sute de mii de euro, fără nici un rezultat. „Un astfel de proiect trebuie gândit integrat. Renovarea gărilor mă tem că este, pur şi simplu, o mişcare mai degrabă de imagine”, spune arhitectul Andrei Egli. Există de altfel şi voci ale angajaţilor CFR care susţin că totul ar fi din cauza unor interese financiare aflate la mijloc, cei care câştigă fiind firmele de maxi-taxi.

Interese private sau nu, cert este că există un proiect al trenului urban, propus autorităţilor de arhitectul Andrei Egli, intitulat T.E.R şi care, dacă ar fi implementat, ar decongestiona Bucureştiul. Proiectul însă a stârnit doar interesul investitorilor privaţi, în zona autorităţilor publice liniştea rămânând mormântală. Cu toate acestea, CFR-ul promite că Bucureştiul va avea în cele din urmă tren urban. Când? Nimeni nu ştie cu exactitate.

Un reportaj care despică în patru o problemă de maximă importanţă a Bucureştiului, cu declaraţii şi informaţii din toate zonele competente, cu dezvăluiri în premieră, duminică ora 18.30, la Digi24.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Emisiuni

Secretele Ancăi Sînă Serea, ale lui Wilmark și ale lui Radu Sîrbu, de la O-Zone, dezvăluite de copiii lor, la “Aici eu sunt vedeta”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Cinci copii și părinții lor celebri concurează joi, 22 martie, de la ora 20.00, la “Aici eu sunt vedeta”, cel mai haios show al momentului, prezentat de Cosmin Seleși, la Antena 1.

O ediție în care Anca Sînă Serea, Radu Sîrbu, component al trupei O-Zone, și Wilmark vor fi văzuți prin ochii propriilor lor copii, căci micuții vor dezvălui secretele celebrilor lor părinți și vor da din casă multe dintre obiceiurile lor ciudate.

Celebritățile și copiii lor vor face echipă și vor avea de trecut o serie de probe amuzante, pe parcursul cărora vor trebui să demonstreze cât de bine se cunosc unii pe alții. Echipa declarată câștigătoare va dona ulterior suma de bani care îi va reveni unor oameni mai puțin norocoși.

Așadar, joi, de la ora 20.00, la “Aici eu sunt vedeta”, Radu Sîrbu, component al trupei O-Zone, vine cu fiica sa mijlocie, Eva (4 ani și jumătate), Anca Sînă Serea împreună cu doi dintre cei cinci copii ai săi, Ava (3 ani și jumătate) și Sarah (10 ani), și coregraful Wilmark, alături de băieții săi, Loukas (9 ani) și Joakin (5 ani).

Abia aștept să văd ce imaginație are Eva și ce va spune în emisiune. Cred însă că vom face o echipă bună”, spune Radu Sîrbu.

Copiii sunt foarte imprevizibili și nu știu ce se va întâmpla. Pot să spun doar că nu sunt pregătită deloc pentru emisiune”, e de părere Anca Sînă Serea.

Emoțiile sunt mari și vom avea o intrare spectaculoasă”, adaugă Wilmark.

Ce vor răspunde copiii celebrităților la întrebări precum “Ce îi face tati lui mami când se supără?”, “Ce îi place lui mami să facă și nu știe lumea?” sau “Ce obicei ciudat are tati?” telespectatorii Antenei 1 vor vedea joi, 22 martie, de la ora 20.00, într-o nouă ediție “Aici eu sunt vedeta”, prezentată de Cosmin Seleși.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Un antrenor de tenis și soția lui vor să ajute câteva familii nevoiașe, cu banii de la “Guess My Age – Ghicește vârsta”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Soții Alexandra (29 de ani) și Cozmin Panait (28 de ani), din Constanța, vin joi, 22 martie, de la ora 22.00, la “Guess My Age – Ghicește vârsta”, hotărâți să câștige cât mai mulți bani din cei 100.000 de lei puși în joc la show-ul prezentat de Dan Negru. Dar acest lucru va fi posibil doar dacă ei vor ghici cu exactitate vârsta celor șapte persoane care vor veni în fața lor.

Alexandra predă modelling și lucrează mult cu copiii, pe când Cozmin este antrenor de tenis. S-au cunoscut în facultate și au continuat mult timp să iasă în cercuri comune de prieteni, perioadă în care el a început să-și dorească să fie împreună cu ea. La un moment dat, ea s-a hotărât să-i acorde o șansă. De doi ani sunt căsătoriți și părinții unei fetițe, pe nume Ingrid.

Cu banii pe care speră să-i câștige, joi, la “Guess My Age – Ghicește vârsta”, vor să sprijine familiile sărace dintr-un cartier alăturat lor, familii pe care de altfel le ajută de câte ori pot, dar și să plece într-o vacanță, în Belgia, la festivalul Tomorrowland.

Câți bani vor reuși Alexandra și Cozmin să câștige, telespectatorii Antenei 1 vor vedea joi, 22 martie, de la ora 22.00, într-o nouă ediție a show-ului “Guess My Age – Ghicește vârsta”, prezentată de Dan Negru.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Smiley, Pavel și Andi își testează flexibilitatea, vineri, la Românii au talent!

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Mâine seară, de la 20:30, noi concurenți intră în cursa pentru câștigarea titlului de cel mai talentat român și fac spectacol pe scena show-ului suprem, Românii au talent.

O concurentă reușește să uimească jurații prin mobilitatea ei, dar și prin pasiunea pe care o pune în ceea ce face. ”Ai niște calități pe care oamenii le înțeleg foarte puțin.”, îi spune Mihaela Rădulescu.

Fata îi provoacă pe Smiley și pe Pavel să execute o serie de mișcări care necesită destul de multă concentrare și pregătire, iar cei doi demonstrează că flexibilitatea este una dintre calitățile lor și reușesc să o impresioneze. Nici Andi Moisescu nu scapă de acest test și este invitat pe scenă pentru un moment în tandem. Cum se va descurca juratul și dacă va face față provocării, vedem vinerea aceasta.

O româncă stabilită în Spania a reușit sa unească românii și spaniolii într-o trupă de dans care reprezintă în egală măsură ambele culturi. Concurenta povestește plină de emoții toate greutățile prin care a trecut peste hotare, cum a reușit să treacă peste ele, și prezintă un număr formidabil, plin de energie și pasiune.

Telespectatorii vor avea parte mâine de momente speciale, de suspans, energie, emoție și bucurie pe scena celui mai tare show de divertisment, Românii au talent.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending