Connect with us

ALL MEDIA

Trupa Valahia, Mihaela Mihai si Fetele de la Pussycat vin la InTrecerea anilor, in premiera la TVR 1 (video)

Published

on

La cea de-a doua ediţie a emisiunii ÎnTrecerea anilor vor intra în competiţie anii ´70 şi anii ´90, echipele fiind conduse de Roxana Popescu si Irina Mohora. Mircea Radu va aduce din nou în studioul emisiunii nume cunoscute şi iubite de telespectatori, ale căror performanţe se leagă de cele două decenii amintite.

Fie că este vorba despre No Mercy cu a sa Please Don’t Go ori de Pussycat cu îndrăgitul hit Mississippi, ori de actriţele de teatru şi film Violeta Andrei şi Bianca Brad, de actorul Sebastian Papaiani, telespectatorii vor avea parte de întâlniri memorabile la ÎnTrecerea anilor.

În primăvara anului 1999, Banii şi fetele a fost cea mai difuzată piesă la radio şi la toate posturile de televiziune. A fost hitul care a stat în topuri timp de cinci luni, având şi primul videoclip care a apărut pe Atomic TV. Tot aceasta a fost piesa care l-a consacrat pe Mihai Trăistariu alături de Dorin Topală şi Costi Ioniţă sub numele de Valahia. Special pentru ÎnTrecerea anilor, trupa Valahia s-a reunit în fromula completă, cea de la debut, iar pe 4 decembrie, telespectatorii îi vor putea urmări pe cei trei interpretând un alt hit al lor – La mare, la soare.

Mihaela Mihai, Laurenţiu Cazan, George Nicolescu, Anca Ţurcaşiu, dar şi sportivii Leonard Doroftei şi Ivan Patzaichin vin la ÎnTrecerea anilor pentru a vă convinge că perioada care le-a adus glorie a fost cea mai frumoasă de până acum. Dan Mihăescu,  unul dintre cei trei autori ai scheciurilor interpretate de către Toma Caragiu (,,Aşa-i in tenis”, ,,Omul cu şopârla” sau ,,Petrecerea continuă”) aminteste  telespectatorilor cum se făceau revelioanele de altădată la TVR.

,,Se spune despre dumneavoastră că aveti una dintre cele mai puternice voci din muzica românească. În aceeasi măsură, se spune si că aveti si cele mai frumoase picioare din showbiz-ul românesc. Care dintre aceste două aprecieri vă încântă mai mult? „, si-a început Mircea Radu discutia cu invitata sa, Mihaela Mihai. Reactia de emotie puternică a Mihaelei o veti vedea la ÎnTrecerea anilor, sâmbătă seara, de la 21.10.
Cele două membre ale formatiei Pussycat au fost impresionate de gentiletea lui Mircea Radu  care, în mod firesc, i-a pupat fiecăreia mâna după ce au cântat… În culise, ele au declarat că nu sunt obisnuite cu un asemenea gest, dar că admiră atentia deosebită pe care românii o dau femeilor.

Tot la ÎnTrecerea anilor de sâmbătă, Doroftei a tinut mortis să intre în scenă pe melodia trupei BUG Mafia – ˶Sunt român în România”, spunând că este un cântec pe care il iubeste si care întotdeauna i-a purtat noroc. Iar Dan Mihăescu i-a facut cadou lui Mircea Radu o carte specială – Biografie Tudor Vornicu.

Prezentată şi produsă de Mircea Radu, emisiunea ÎnTrecerea anilor este o competiţie între melodiile, filmele şi succesele sportive ale unor generaţii întregi. „Făcând apel la nostalgie, curiozitate, umor şi ironie, încercăm să aducem în atenţia telespectatorilor cele mai importante momente din istoria şi cultura lumii, în special ale României”, declară Mircea Radu, producătorul şi prezentatorul emisiunii de la TVR 1.

Video din prima editie


Despre Mircea Radu:

Mircea Radu, care şi-a început cariera în Televiziunea Română ca prezentator de ştiri, a revenit în această vară la TVR, după o pauză de zece ani, timp în care şi-a legat numele de formate de divertisment de succes precum Din dragoste, Genialii, Noaptea erorilor. Înainte de experienţa de prezentator de divertisment, Mircea Radu a fost gazda principalului jurnal de ştiri al postului public. Din 27 noiembrie, el va prezenta la TVR 1 emisiunea ÎnTrecerea anilor, în fiecare sâmbătă, de la ora 21.10.

Despre căpitanii de echipă:

Irina Mohora este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”. A început munca în TVR cu două săptămâni de practică studenţească, pe care le-a „prelungit”, astfel că acum are deja cinci ani de vechime în televiziune. A trecut prin toate stadiile ce impun construirea unei cariere în televiziune: reporter, redactor, ca într-un final, să ajunga în faţa camerei. De câţiva ani, prezintă cu succes emisiunea pentru copii ABC… de ce?, de la TVR 2. Nu a facut actorie, dar talentul şi frumuseţea au recomandat-o pentru un rol într-o telenovelă, mai multe reclame realizate în străinătate, precum şi pentru numeroase pictoriale în reviste glossy.

Roxana Popescu lucrează în TVR de 10 ani, în cadrul Departamentului Sport, debutând la scurt timp după majorat, la TVR Timişoara. Pasiunea ei pentru sport s-a împletit cu o aptitudinile lirice: astfel, dacă în adolescenţă publica volume de poezii, în timpul facultăţii îşi cheltuia toţi banii din bursa de la Facultatea de Litere din Timişoara pentru bilete la peluză, la meciurile de acasă ale echipei Poli AEK Timişoara şi cânta în ploaie până răguşea. A prezentat emisiunea Ştii sport? de la TVR 1, iar printre cele mai frumoase amintiri legate de munca în TVR se numără interviurile cu Robinho sau Kaka, luate la Cupa Confederaţiilor, când a însoţit naţionala Braziliei.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

ALL MEDIA

TVR a programat ediţii in memoriam dedicate celebrului regizor Lucian Pintilie

Published

on

Televiziunea publică va difuza o serie de programe dedicate celui care a fost Lucian Pintilie, personalitate marcantă a cinematografiei româneşti.

Sâmbătă, 19 mai, de la ora 23.00, TVR 1 difuzează o ediţie a emisiunii „Dosar Romania” dedicată  filmului „Reconstituirea”, capodopera semnată de marele regizor. Cornel Mihalache a realizat dosarul „Reconstituirii”, un document de televiziune care ne dezvăluie culisele filmării şi ne aduce mărturii inedite despre felul în care lucra regizorul Lucian Pintilie. Actorii Vladimir Găitan, George Mihăiţă, Ileana Popovici, George Constantin şi Ernest Maftei vorbesc despre film, filmări şi timpurile în care a fost realizată „Reconstituirea”.

Considerat cel mai bun film românesc din toate timpurile, de către Asociaţia Criticilor Români de Film, „Reconstituirea” este programat duminică, 20 mai, pe TVR 2 de la ora 13.10. Lucian Pintilie relatează anchetarea (reconstituirea) unei bătăi între doi tineri. Prin actele de o crasă stupiditate miliţienească, ce pot fi considerate veritabile scene de comedie neagră, se produce tragedia unei lovituri mortale chiar sub ochii investigatorilor. La scurt timp de la lansarea din 1968, filmul a fost interzis şi relansat în 1990. Scenariul a fost scris după nuvela omonimă a lui Horia Pătraşcu, textul literar bazându-se pe un fapt real. În film au jucat Vladimir Găitan, George Constantin, George Mihăiţă, Emil Botta, Ernest Maftei şi Ileana Popovici.

Lungmetrajul va fi difuzat şi pe TVR Internaţional, duminică, de la ora 23.00.

TVR 3 difuzează sâmbătă, respectiv, duminică, de la ora 17.00, „Fără Titlu”, un making of al producţiei „De ce bat clopotele Mitică?” şi un making of al filmului „Balanţa”.

Ediţia „Fără Titlu” dedicată lungmetrajului „De ce bat clopotele Mitică?” va fi difuzată şi pe TVR Internaţional, duminică, de la ora 16.00.

 

Născut la 9 noiembrie 1933, la Tarutino, în Basarabia (azi în Ucraina), Lucian Pintilie a absolvit, în anul 1956, Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”. A regizat numeroase spectacole de teatru, iar anul 1965 a marcat debutul său în cinematografie, cu filmul „Duminică la ora 6”.

De numele său se leagă capodopere precum „Reconstituirea”, „Le Tableau”, „Salonul nr. 6”, „Balanţa”, „O vară de neuitat”, „Prea târziu”, scurtmetrajul „Tertium non datur”, „Terminus Paradis”, „Capul de zimbru”, „După amiaza unui torţionar” sau „Niki Ardelean, colonel în rezervă”.

 

Foto credit: Playtech

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Radio

Pavel Bartoș exclusiv pentru DigiFM: „Mă deranjează termenul de vedetă”

Published

on

Foto Credit: DIGI FM

Pavel Bartoș a fost invitatul lui Cătălin Striblea la emisiunea “Oameni de Colecție”, emisiune de interviuri unice, difuzate LIVE pe pagina de facebook DigiFMRadio și în fiecare duminică, on air, la DigiFM.

Cătălin Striblea a început interviul cu o scurtă prezentare a lui Pavel Bartoș, în care a enumerat motivele pentru care acesta este celebru. Actorul a avut însă niște remarci la acest termen.

„Nu știu dacă a fi celebru este un vis al meu. Încerc doar să îmi fac treaba. Mă deranjează termenul de vedetă. Vedetă înseamnă ceva mult mai complex. Vedetă este Simona Halep, Gică Hagi, Ilie Năstase. Eu mă consider o persoană publică, cu un oarecare succes. Mă bucur că am succes în teatru cât și în televiziune.”

Pavel Bartoș a vorbit despre înscrierea la facultate, la Teatru. Uitase banii de înscriere acasă și chiar dacă i-ar fi trimis mama sa banii, ar fi ajuns prin mandat poștal abia în 3 zile. Acest lucru ar fi însemnat să rateze înscrierea, pentru că era ultima zi.

“Am uitat banii de înscriere la facultate. Am intrat în cancelarie, erau vreo 7-8 profesori. Le-am zis că am uitat banii de înscriere la teatru acasă și am nevoie de 5000 de lei. <<Mă ajutați? Promit că peste 3 zile, când vin banii, vi-i dau!>>. ”

Pavel a avut mare noroc, pentru că unul dintre profesori a apreciat curajul său și i-a împrumutat banii. “Din fundul sălii, profesorul de franceză, domnul Ionescu a zis <<Ia uite, mă! În sfârșit cineva cere bani pentru că vrea să facă școală. Da, îți dau eu, tinere!>>. Venea apoi la toate examenele mele și mereu îmi spunea că au fost cei mai bine investiți bani”, a completat el.

Mama sa credea că el va da la Drept. După ce a intrat la Teatru, Pavel s-a dus acasă să îi dea vestea cea mare. Iar dialogul dintre ei, a sunat cam așa (după cum ne-a povestit actorul):

-Mamă, am intrat!
-Ce bine!
-Da, dar trebuie să îți spun ceva! Am intrat la Teatru!
-Pauză…. E facultate. Tot e bine. Măcar nu ajungi golan!

Pavel a povestit și despre o întâmplare, din copilărie, care l-a marcat destul de mult.

”Pe data de 3 martie am pierdut cartela. Până pe 31 martie, mă gândeam că nu o să avem ce să mâncăm. Am refăcut drumul de acasă la magazin de trei ori, plângeam. Până la urmă m-am întors și am întrebat vânzătoarea. Am găsit cartela acolo, o adusese un domn. E foarte important ca generațiile de acum să știe că nu e bine cum a fost. ”

Cătălin Striblea a vrut să știe cât de apropiat este Pavel Bartoș de Smiley.

„Suntem mai mult decât prieteni. Smiley este un membru al familiei. Mi-e dor când nu suntem împreună. El are o educație foarte sănătoasă și se simte asta. Are mult bun simț. Datorită lui pot să zic că am devenit un om mai bun. Nu a zis niciodată ceva de rău de nimeni.”

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Iuliana Tudor, gânduri despre Cristian Țopescu: „Am pierdut cu toții un OM bun”

Published

on

Iuliana Tudor, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de televiziune din România, a lansat o scrisoare deschisă pe pagina sa de Facebook, în amintirea celui care a fost și va rămâne -OMUL Cristian Țopescu.

 

Domnule Țopescu,

…domn, așa cum ați fost toată viața, asa cum m-am adresat dumneavoastră întotdeauna, deși mereu mă invitați să vă spun pe nume. Ați plecat…e gol tare în urmă pentru familie, pentru breaslă, pentru toți românii. Am pierdut cu toții un Om bun și un Profesionist rarisim! Pentru că așa ați fost!
Am pierdut cu totii pe cel mai apropiat comentator, care ne-a adus în case prin comentarii excepționale marile bucurii ale sportului romanesc! Pentru că așa ați fost!

Am pierdut cu toții, noi colegii din TVR, un reper. Ați iubit Televiziunea Română și ne-ați iubit pe noi toți, așa cum o poate face doar cel care înțelege rostul și esența acestui loc. Aveați un cult pentru „cea mai frumoasă meserie din lume” cum îmi spuneați, făcută la postul public. V-amintiți? Eram la parterul blocului turn și mi-ați spus: „Cine are vocație pentru meseria făcută la postul public de televiziune are sanșa de a face arta aici”.

Îmi vor lipsi mult convorbirile cu dvs… Telefonul primit în fiecare an de ziua mea mi se părea fantastic și atât de onorant că în fiecare an, dvs, marele Cristian Țopescu găseați un răgaz pentru a mă suna și a-mi spune „La mulți ani!”. Și ce mult vă bucura să vă povestesc despre „tizul” dumneavoastră, cum vă plăcea să-i spuneți fiului meu care poartă și numele Cristian. Ne veți lipsi!!!

Să vă fie…liniște și lumină! Rămas bun!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending