HomeLIFE STYLETrustul Dogan Yayin din Turcia amendat cu 3,22 miliarde de dolari

Trustul Dogan Yayin din Turcia amendat cu 3,22 miliarde de dolari

Cea mai mare amenda aplicata de autoritatile din Turcia lui Dogan Yayin, proprietarul postului de televiziune Kanal D, a fost majorata la 4,8 miliarde de lire (3,22 miliarde de dolari).

Amenda ar putea creste daca nu va fi platita la timp. Amenda initiala, data pe 8 septembrie, fusese de 2,5 miliarde de dolari, informeaza Reuters.

Dogan Yayin este acuzat de mai multe nereguli fiscale intre 2005 si 2007. Majorarea amenzii cu 29% reprezinta calcularea dobanzilor.
Dogan Yayin, care controleaza jumatate din piata turca de mass-media, a acuzat guvernul ca actiunile indreptate impotriva grupului au la baza abordarea critica la adresa guvernului si a partidului islamist al premierului Tayyip Erdogan.

Comisia Europeana a declarat in aceasta luna ca amenda ameninta libertatea presei in Turcia si ar putea afecta oferta procesul de a deveni primul stat musulman membru al UE.

Sursa: Ziare.com

Lasa un comentariu aici!

Post Tags
Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns