Connect with us

Emisiuni

TVR 1 sărbătoreşte 1 Decembrie cu români excepţionali

Published

on

Anul acesta, de 1 Decembrie, la TVR 1 se vorbeşte despre România. Despre oamenii ei, despre valorile ei, despre ce înseamnă România pentru fiecare dintre noi. Sub titlul-umbrelă „România mea este…”, TVR 1 îşi invită telespectatorii, pe parcursul întregii zile, să privească şi cu alţi ochi ţara în care trăiesc şi să vadă în ea o ţară care merită mai mult în fiecare zi. Mai mult respect. Mai mult interes. Mai mult timp şi mai mult suflet.

Aniversarea Zilei Naţionale a României începe la TVR 1 de la prima oră, când telespectatorii pot urmări o ediţie specială a Telejurnalului prezentat de Radu Tudor şi Oana Dobrescu. De la ora 7.00 până la ora 9.00, vom afla cum este sărbătorită ziua de 1 Decembrie în toată ţara, dar şi cum a fost ea aniversată în ultimii 21 de ani, într-o retrospectivă cu imagini de arhivă.De la ora 10.00, în transmisiune directă de la Bucureşti, Chişinău şi Alba Iulia, TVR 1 şi TVR Internaţional difuzează parada militară, slujba de Te Deum şi depunerile de coroane.

De la ora 13.00, la TVR 1 începe o ediţie specială a emisiunii Ora Regelui, realizată la Londra, unde, în zilele de 6, 7 şi 8 noiembrie, a avut loc o serie de înalte ceremonii dedicate Regelui Mihai I al României. Evenimentele au marcat împlinirea a 75 de ani de când Regele Mihai (pe atunci principe moştenitor) a făcut prima sa vizita la Londra, cu ocazia încoronării Regelui George al VI-lea (la 12 mai 1937), tatăl Reginei Elisabeta a II-a.

Mărioara Murărescu prezintă, de la ora 14.30, o ediţie de sărbătoare a Tezaurului folcloric, aducându-ne „Cântecele românilor” de pretutindeni. Telespectatorii TVR 1 îi vor putea revedea pe Nicolae Furdui Iancu, Sava Negrean Brudaşcu, Mioara Velicu, Cristian Pomohaci, Mariana Deac, Constantin Enceanu, Gabriela Tuţă, dar şi interpreţi tineri, într-o întâlnire la Alba Iulia, la marea sărbătoare a românilor.

Cei mai de ispravă români din 2012 se adună, de 1 Decembrie, la TVR 1, pentru a spune „La mulţi ani!” României. De la 15.30 începe o ediţie maraton Ne vedem la TVR, cu Marina Almăşan, ediţie transmisă în direct şi la TVR Internaţional, structurată în trei părţi (15.30 – partea I; 16.40 – partea a II-a; 21.10 – partea a III-a).Campioni olimpici şi mondiali, artişti, laureaţi ai unor festivaluri internaţionale, designeri de renume mondial, inventatori medaliaţi cu aur la saloanele internaţionale de inventică, elevi olimpici la diferite materii, câştigătorii concursului Doodle 4 Google, bucătari campioni, români deţinatori de recorduri de „Guiness Book” vor demonstra că despre România se poate vorbi şi la superlativ.

Amza Pellea, Gheorghe Dinică şi Ernest Maftei fac parte din distribuţia filmului Osânda (România, 1976), în regia lui Sergiu Nicolaescu, difuzat la TVR 1 de la ora 17.45. Ecranizarea după romanul „Velerim şi Veler Doamne“, de Victor Ion Popa, îl are ca personaj central pe Manolache Preda, care, condamnat la 10 ani de ocnă, după Răscoala din 1907 şi după câţiva ani petrecuţi pe front, se întoarce în satul său natal. Soţia l-a părăsit şi i-a vândut pământul, iar autorităţile îl privesc cu ostilitate, sătenii cu suspiciune şi copiii se ascund de el. Încercarea de a se readapta la viaţa comunităţii din care provine este surprinsă în filmul de la TVR 1.

Seara, de la 22.30, Irina Păcurariu propune un documentar în premieră, Steag românesc pe gheţurile Groenlandei. 650 km pe schiuri, pe un frig pe care mulţi dintre noi nu ni-l putem imagina. 650 km cu un bagaj de 100 kg. 37 de zile fără prieteni, familie, televizor, informaţie. -30 de grade cu vânt polar, viscol, furtună şi un orizont atât de alb încât dezorientarea şi deziluzia devin prieteni de nădejde. Acestea sunt condiţiile în care Ticu Lăcătuşu şi Cornel Coman au reuşit traversarea calotei glaciare a Groenlandei pe un traseu neparcurs de nimeni până în prezent.

Ziua de 1 Decembrie nu se putea încheia altfel decât… româneşte. De la 23.30, telespectatorii TVR 1 sunt invitaţi la un program de Muzică de petrecere.

 

Lasa un comentariu aici!

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Emisiuni

“Bravo, ai stil! All Stars” are propriul imn, compus si interpretat de Alex Velea. Antonia a fost muza artistului!

 “Bravo, ai stil! All Stars”, show-ul care incepe luni, 22 ianuarie, la 16:30, la Kanal D, va beneficia de propriul imn, compus si interpretat de Alex Velea.

Published

on

Foto Credit: KANAL D

Celebrul artist a avut si o muza cu totul speciala pentru compunerea piesei ce va deveni amprenta muzicala a celui mai iubit show de stil si atitudine din Romania. 

M-am gandit ca aceasta emisiune are nevoie de un imn super fresh. Desigur ca am avut si o muza in compunerea acestuia – iubita mea, Antonia. Ea este mereu sursa mea de inspiratie. Si ea, la randul ei, este indragostita de moda si de tot ceea ce inseamna noutatile  in fashion”, spune Alex Velea.  

 

Mesajul melodiei este unul pozitiv, sugerand faptul ca intotdeauna frumusetea adevarata vine din interior si ca, pentru a reusi, trebuie sa ai incredere in fortele proprii.

Poti straluci daca ai incredere in tine si stii sa etalezi tot ceea ce ti-a daruit mama natura”, a adaugat indragitul artist.

La realizarea imnului au contribuit: Velea Alexandru, Theea Minulescu si Kashta John – versuri; Razvan Matache si Florin Buzea – orchestratie; piesa a fost produsa in studiourile GoldenBoy Society. Producator executiv: Alex Velea.

Video Credit: KANAL D

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Antena 1: Răzvan și Dani au renunțat la pantaloni, în direct, la -3 grade Celsius

Published

on

În ultima zi din cele două săptămâni în care emisiunea ”Neatza cu Răzvan și Dani” de la Antena 1 s-a filmat în mall Promenada, cei doi matinali au fost protagoniștii unui moment pe cât de surprinzător, pe atât de amuzant.

Convinși de faptul că vor reuși fără nicio problemă să le învingă pe Flavia și Amalia la o partidă de biliard, Răzvan și Dani au acceptat fără să clipească provocarea fetelor. Culmea însă, fetele s-au dovedit experte în acest joc și au ieșit și învingătoare. Cum pariul a fost pierdut, Răzvan și Dani au fost nevoiți să se țină de cuvânt, drept urmare au apărut în boxeri, fără pantaloni pe ei, la -3 grade Celsius, pe patinoarul din mall Promenada.

Și asta nu e tot, cei doi au fost nevoiți să facă și un mic moment artistic, câteva mișcări de patinaj, spre amuzamentul tuturor.

 

”Emisiunea asta este plină de învățături și învățăminte. Așa că, dacă ai pierdut un pariu, fii cu obraz subțire și joacă până la capăt. Din nefericire pentru noi în tot weekendul ăsta în care vom fi ciuca bătăii pentru prietenii nostril, vom face tururl rușinii”, a fost anunțul pe care Dani l-a făcut înainte de a defila pe patinoar purtând doar lenjerie intimă și un pulovăr roșu.

 

”De acum înainte ne va fi învățare de minte să nu mai facem nici măcar cel mai sigur pariu. Dacă ne gândim să facem un pariu când cineva zice că va cădea Luna, noi știm că nu mai facem”, a concluzionat Dani.

După aceaste peripeții de neuitat, Răzvan și Dani împreună cu întreaga echipă de la ”Neatza cu Răzvan și Dani” se vor întoarce, începând de luni, 22 ianuarie, într-un nou studio de filmări care va fi unul special, o noutate pentru ce înseamnă televziune în România.

 

Matinalii de la Antena 1 vor intra în casă nouă cu mult entuziasm și energie într-un studio 100% modular, ceea ce înseamnă că totul se poate schimba la 180 de grade într-un timp foarte scurt, mai puțin de 10 minute.

 

Foto Credit: ANTENA 1

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Andreea Bălan, confundată cu o puștoaică, la Guess my age – Ghicește vârsta

Published

on

Andreea Bălan, una dintre cele mai îndrăgite cântărețe de la noi, a reușit să-i inducă în eroare pe concurenții din cadrul show-ului ”Guess My Age- Ghicește vârsta” prezentat de Dan Negru, la Antena 1.

Andreea și Mihai Meiros, cei doi participanții ai ediției de joi seara, au fost convinși că au în fața lor o puștoaică, nicidecum o femeie de 33 de ani care este și mamă. Văzându-i doar trupul de după panou, fără a ști cine este, concurenții au estimat vârsta Andreei Bălan la maxim 24 de ani, deși au fost tentați să-i dea chiar mai puțin.

 

”M-am simțit foarte bine când mi-au spus că am maxim 24 de ani. Mulțumesc. Nu e vârsta mea, eu am 33 de ani. Și am și o fetiță de un an”, spune Andreea Bălan.

Andreea, care este profesoară de dans, și Mihai, care este maestru de ceremonii, au încercat să câștige cât mai mult din marele premiu de 100.000 de lei. Pentru fiecare an greșit însă, în estimarea vârstei celor șapte persoane, ei au pierdut din bani conform unei grile de penalizare. În ultima etapă, cei doi soți au intrat cu suma de 44.000 de lei și au avut patru șanse de a ghici vârsta doamnei Florica. Din păcate, în nicuna dintre estimări nu au spus vârsta corectă – 83 de ani- și, astfel, au pierdut toți banii.

 

”Asta este, nu avem ce facem. Noi rămânem cu dragostea noastră. Ne iubim orice ar fi”, au spus Andreea și Mihai la finalul show-ului prezentat de Dan Negru.

 

Foto Credit: ANTENA 1

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Trending