Connect with us

Emisiuni

TVR 1 sărbătoreşte 1 Decembrie cu români excepţionali

Published

on

Anul acesta, de 1 Decembrie, la TVR 1 se vorbeşte despre România. Despre oamenii ei, despre valorile ei, despre ce înseamnă România pentru fiecare dintre noi. Sub titlul-umbrelă „România mea este…”, TVR 1 îşi invită telespectatorii, pe parcursul întregii zile, să privească şi cu alţi ochi ţara în care trăiesc şi să vadă în ea o ţară care merită mai mult în fiecare zi. Mai mult respect. Mai mult interes. Mai mult timp şi mai mult suflet.

Aniversarea Zilei Naţionale a României începe la TVR 1 de la prima oră, când telespectatorii pot urmări o ediţie specială a Telejurnalului prezentat de Radu Tudor şi Oana Dobrescu. De la ora 7.00 până la ora 9.00, vom afla cum este sărbătorită ziua de 1 Decembrie în toată ţara, dar şi cum a fost ea aniversată în ultimii 21 de ani, într-o retrospectivă cu imagini de arhivă.De la ora 10.00, în transmisiune directă de la Bucureşti, Chişinău şi Alba Iulia, TVR 1 şi TVR Internaţional difuzează parada militară, slujba de Te Deum şi depunerile de coroane.

De la ora 13.00, la TVR 1 începe o ediţie specială a emisiunii Ora Regelui, realizată la Londra, unde, în zilele de 6, 7 şi 8 noiembrie, a avut loc o serie de înalte ceremonii dedicate Regelui Mihai I al României. Evenimentele au marcat împlinirea a 75 de ani de când Regele Mihai (pe atunci principe moştenitor) a făcut prima sa vizita la Londra, cu ocazia încoronării Regelui George al VI-lea (la 12 mai 1937), tatăl Reginei Elisabeta a II-a.

Mărioara Murărescu prezintă, de la ora 14.30, o ediţie de sărbătoare a Tezaurului folcloric, aducându-ne „Cântecele românilor” de pretutindeni. Telespectatorii TVR 1 îi vor putea revedea pe Nicolae Furdui Iancu, Sava Negrean Brudaşcu, Mioara Velicu, Cristian Pomohaci, Mariana Deac, Constantin Enceanu, Gabriela Tuţă, dar şi interpreţi tineri, într-o întâlnire la Alba Iulia, la marea sărbătoare a românilor.

Cei mai de ispravă români din 2012 se adună, de 1 Decembrie, la TVR 1, pentru a spune „La mulţi ani!” României. De la 15.30 începe o ediţie maraton Ne vedem la TVR, cu Marina Almăşan, ediţie transmisă în direct şi la TVR Internaţional, structurată în trei părţi (15.30 – partea I; 16.40 – partea a II-a; 21.10 – partea a III-a).Campioni olimpici şi mondiali, artişti, laureaţi ai unor festivaluri internaţionale, designeri de renume mondial, inventatori medaliaţi cu aur la saloanele internaţionale de inventică, elevi olimpici la diferite materii, câştigătorii concursului Doodle 4 Google, bucătari campioni, români deţinatori de recorduri de „Guiness Book” vor demonstra că despre România se poate vorbi şi la superlativ.

Amza Pellea, Gheorghe Dinică şi Ernest Maftei fac parte din distribuţia filmului Osânda (România, 1976), în regia lui Sergiu Nicolaescu, difuzat la TVR 1 de la ora 17.45. Ecranizarea după romanul „Velerim şi Veler Doamne“, de Victor Ion Popa, îl are ca personaj central pe Manolache Preda, care, condamnat la 10 ani de ocnă, după Răscoala din 1907 şi după câţiva ani petrecuţi pe front, se întoarce în satul său natal. Soţia l-a părăsit şi i-a vândut pământul, iar autorităţile îl privesc cu ostilitate, sătenii cu suspiciune şi copiii se ascund de el. Încercarea de a se readapta la viaţa comunităţii din care provine este surprinsă în filmul de la TVR 1.

Seara, de la 22.30, Irina Păcurariu propune un documentar în premieră, Steag românesc pe gheţurile Groenlandei. 650 km pe schiuri, pe un frig pe care mulţi dintre noi nu ni-l putem imagina. 650 km cu un bagaj de 100 kg. 37 de zile fără prieteni, familie, televizor, informaţie. -30 de grade cu vânt polar, viscol, furtună şi un orizont atât de alb încât dezorientarea şi deziluzia devin prieteni de nădejde. Acestea sunt condiţiile în care Ticu Lăcătuşu şi Cornel Coman au reuşit traversarea calotei glaciare a Groenlandei pe un traseu neparcurs de nimeni până în prezent.

Ziua de 1 Decembrie nu se putea încheia altfel decât… româneşte. De la 23.30, telespectatorii TVR 1 sunt invitaţi la un program de Muzică de petrecere.

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Emisiuni

Sezonul doi Vocea României Junior, din 8 iunie, de la 20:30, numai la PRO TV!

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Vocea te face mare și în acest an! Cel de-al doilea sezon Vocea României Junior începe vineri, 8 iunie, la PRO TV. În fiecare săptămână, de la 20:30, Andra, Moga și INNA vor descoperi voci formidabile, pentru care vor lupta cu toate armele, totul pentru a-și forma cele mai puternice echipe.

Mihai Bobonete și Robert Tudor, prezentatorii show-ului, le promit telespectatorilor un spectacol plin de distracție și emoție, cu voci impresionante. ”Cred că Vocea României Junior este cea mai bună variantă a unei seri de vineri petrecute în familie. Veți vedea momente amuzante, momente înduioșătoare, copii talentați, părinți încordați, juriu excelent și doi prezentatori unicat”, a spus Mihai Bobonete.

Robert Tudor a trăit emoții incredibile la filmări și recunoaște că multe voci pe care le-a auzit i-au dat fiori: ”Ne-am distrat la filmările pentru cel de-al doilea sezon Vocea României Junior, iar acest lucru îl veți vedea începând din 8 iunie. Pe lângă asta, am trăit niște emoții care pot fi greu de descris și am cunosc foarte mulți copii cu voci care îți dau fiori. O sa fie un sezon magic și îmi doresc ca toți cei care-l vor urmări să simtă exact ce am simțit noi și să rezoneze cu fiecare poveste, cu fiecare moment și cu fiecare decizie pe care antrenorii o vor lua”.

Care sunt primele voci care vor răsuna în platoul Vocea României Junior și cum vor reacționa INNA, Andra și Marius Moga la auzul lor, vedem începând de vineri, 8 iunie, de la ora 20:30, la Vocea României Junior.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Irinel și Diana se pregătesc de finala iUmor: ”Cu jumătate de oră înainte nu vorbesc cu nimeni”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Irinel și Diana au readus pe scena ”iUmor” o scenetă asemănătoare celei care în sezonul 4 le-a adus o mulțime de aplauze. De această dată însă, Diana a avut rolul îngerului care păzește poarta Raiului, la care Irinel ajunge după ce moare. Irinel și Diana au primit două LIKE-uri ale juraților, dar și cele mai multe voturi ale telespectatorilor, astfel că vor intra în marea finală de pe 27 mai!

Cei doi tineri actori și-au dorit de foarte multă vreme să participe la ”iUmor”, însă le-a fost teamă de eșec. ”Pentru mine asta e cea mai mare temere în ceea ce priveşte teatrul sau actoria”, mărturisește Irinel. Din fericire, reacțiile primite după fiecare aparție, atât din partea juraților, cât și din partea telespectatorilor, au depășit așteptările lor. ”Au fost cele mai bune reacţii, să ţi se spună că locul tău e pe scenă şi că nu trebuie să renunţi, e mare lucru!”, povestesc Irinel și Diana.

Cei doi s-au cunoscut la Casa de Cultură a Studenţilor Ploieşti și spun că încă de la primul spectacol au avut chimie, ca ”doi oameni care iubesc necontenit teatrul, scena şi publicul, chiar dacă o fac în mod amator”. Și deși nu se consideră actori profesioniști, cei doi reușesc să își lucreze singuri scenetele și au deja și mici tabieturi și susperstiții. ”Cu jumătate de oră înainte nu vorbesc cu nimeni, mă plimb, sunt agitat, încerc să îmi intru în pielea personajului, fac exerciţii de dicţie, îmi încălzesc vocea… E o întreagă metamorfoză”, spune Irinel.

Cea mai îndrăgită emisiune de umor din România se apropie de finalul celui de-al cincilea sezon. Duminică, 27 mai, de la ora 20.00, în marea finală, românii vor afla cine este câștigătorul din acest sezon! Irinel și Diana, Andrei Gîrjob, Sevi și Francesca, Bogdan Zloteanu, Isabela Iacupovici, Renata Cilan, Mirela Buhuș, Dan Cîrstea, Andrei Cojocaru, Cătă Dum și Dan Țuțu sunt cei care se luptă de această dată pentru marele premiu. Finala ”iUmor” va fi înregistrată, însă votul telespectatorilor se va face live, după ce fiecare dintre câștigătorii celor 11 ediții își va prezenta numărul pregătit.

Dacă în audiții aceștia aveau nevoie de două dintre voturile juraților pentru a ajunge la vot în aplicația ”iUmor”, în marea finală, concurenții trebuie să îi convingă pe toți trei, altfel sunt eliminați. În seara difuzării marii finale, publicul telespectator va putea vota interpretarea concurenților într-un interval de 20 de minute pentru a decide prin votul prin  SMS la 1313 (numai în reţelele mobile VODAFONE, ORANGE, TELEKOM) marele câștigător, care va pleca acasă cu marele premiu în valoare de 20.000 de euro.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Amalia Uruc, după ce l-a eliminat pe Dragoș Udilă la The Four – Cei 4: ”Sunt omul care a refuzat să crească mare”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Amalia Uruc, un mic diavol Tazmanian, după cum se descrie ea însăși, a deschis cea de-a opta ediție cu un spectacol înflăcărat și cu o lovitură grea: l-a eliminat pe Dragoș Udilă, singurul dintre Cei 4 rămas încă de la începutul concursului.

Amalia, care este profesor de muzică și dublează voci în desene animate,  a adus cu ea o voce incredibil de puternică și o ambiție de fier. ”Decizia de a mă duela cu Uddi a fost una spontană, pe principiul <totul sau nimic>. Interpretarea artistică, dar și continuitatea pe care a avut-o în emisiune m-a făcut să-l consider unul dintre cei mai buni. Câștigarea duelului a însemnat foarte mult pentru mine, a fost un moment în care timpul s-a dilatat și un amalgam de emoții pozitive mi-au indus o stare aproape euforică”, a spus Amalia, care cantă de la vârsta de 5 ani și a participat până acum la peste 100 de concursuri.

Și chiar dacă până acum nu a reușit să obțină tot ceea ce și-ar fi dorit în cariera sa muzicală, eforturile continuă. ”Sunt un om cu ambiții mari care încearcă să găsească prin muncă și dăruire calea care i-ar putea îndeplini visul de a cânta pe cele mai mari scene din lume. Sunt omul care se mulțumește cu puțin, atât timp cât are oamenii pe care îi iubește alături. Sunt omul care a refuzat să crească mare. Am 25 de ani, am terminat un liceu de artă, o facultate de muzică, dar am vrut să păstrez viu copilul din mine, viața și energia caracteristice copilăriei. De aceea dublez voci în desene animate, lucrez alături de copii care vor să învețe muzică și încă îmi fac un „X” pe inimă atunci când promit ceva. Muzica îmi vine că o mănusă. Nu una oarecare, ci una de box! Am nevoie de ea că să lovesc orice oportunitate îmi iese în cale. Muzica este refugiul și liniștea mea. Artiștii nu își aparțin sieși, ei au un scop superior, acela de a transmite emoție. Atunci când cânt o fac sincer pentru mine și pentru oamenii care mă ascultă. Dacă am reușit să ajung la sufletele lor, atunci le mulțumesc pentru vot”, povestește simpatica Amalia Uruc.

Telespectatorii o pot vedea din nou pe Amalia sâmbătă, de la ora 22.00, la Antena 1, când lupta pentru un loc în competiție continuă. Fiecare challenger va cânta o melodie, iar jurații Antonia, Feli, Cheloo și Carla’s Dreams vor evalua prestația sa. Doar cei care primesc toate cele patru voturi ale juraților au dreptul să provoace la un duel pe unul dintre ”Cei 4”.

Publicul din sală este cel care ia decizia finală în urma duelului muzical dintre challenger și unul dintre cei patru. Publicul votează prin intermediul aplicației ”The Four – Cei 4”, iar cântărețul cu cele mai multe voturi se va așeza pe scaun. În situația în care unul dintre ”Cei 4” își pierde locul, există o șansă de salvare: Artiștii care au ocupat de-a lungul competiției un scaun pot fi votați de telespectatori prin intermediul aplicației ”The Four – Cei 4” timp de 24 de ore din momentul părăsirii competiției, pentru a fi întorși direct în finală. Challengerii care nu reușesc să obțină un scaun, nu pot fi readuși în competiție.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending