Connect with us

Life Style

TVR 3 se lansează la O dată-n viaţă! Mai bine impreuna …..

Published

on

10 octombrie 2008, ora 20.00! TVR 3 debutează pe micile ecrane. O premieră în audiovizualul românesc: primul post naţional dedicat vieţii comunităţilor locale.

Lansarea noului post are loc în direct, la O dată-n viaţă, emisiune transmisă simultan de TVR 3 şi TVR 1! Echipele studiourilor teritoriale ale TVR vor fi în platou alături de gazda lor, Iuliana Tudor, şi îi vor susţine pe concurenţi. Pe parcursul emisiunii, directorii de la TVR Timişoara, TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Iaşi şi TVR Târgu Mureş vor veni cu informaţii noi despre programele pe care studiourile le vor produce pentru TVR 3.
TVR 3 propune o grilă dinamică şi diversă, care va reflecta evenimentele regionale. Grila TVR 3 este formată din producţii ale studiourilor teritoriale TVR Iaşi, TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Timişoara, TVR Târgu Mureş, în timp ce partea de sud a ţării va fi acoperită de producţii realizate de studioul central.
„Una dintre intenţiile Televiziunii publice este descentralizarea, mutarea deciziei aproape de cei pentru care creăm programele. Oamenii au nevoie de mai multă informaţie la nivel local şi regional. Cei de la oraş au nevoie să ştie cum trăiesc cei de la sat şi invers. Vorbim despre actori, dar nu ştim decât ceea ce se întâmplă pe scena teatrului apropiat nouă, vorbim despre muzică şi nu ştim cu adevărat ce talente avem în ţară. În epoca informaţiei nu ştim din păcate decât foarte puţin din modul în care se derulează viaţa într-o comunitate din România. De aceea, avem nevoie de TVR 3, care se doreşte a fi o legătură mai puternică între cetăţenii României”, declară Alexandru Sassu, preşedintele-director general al TVR”.
În timpul săptămânii, postul TVR 3 oferă atât programe informative inedite, care compun România comunităţilor locale, cât şi programe utilitare şi de divertisment, care arată o Românie a tradiţiilor, a tipicurilor zonale. În weekend, telespectatorii sunt provocaţi la relaxare, prin emisiuni pentru copii, de divertisment, spectacole, concerte, filme, reportaje de călătorie etc., toate aducând în atenţie specificul unei zone. Pentru asta, aceeaşi emisiune va fi produsă de fiecare studiou. De exemplu, toate studiourile teritoriale produc şi prezintă Lumea satului sau Impact, Hai la primărie!, E bine să ştii! etc.

TVR 3 are şi programe dedicate minoritaţilor naţionale. TVR 3 difuzează şi producţii în limba minorităţilor naţionale, altele decât maghiară şi germană, subtitrarea fiind în limba română. Telespectatorii vor putea urmări emisiunea dedicată minorităţilor naţionale, Toţi împreună, prezentată de luni până vineri, în intervalul orar 10.30 – 12.00.

„Există un mare interes din partea publicului faţă TVR 3. Acest lucru ne face să credem că am luat decizia corectă atunci când am început acest proiect. Oamenii au nevoie de punţi de comunicare din ce în ce mai solide. Comunităţile locale au nevoie să se cunoască, să comunice între ele şi să transmită nevoile lor la nivel central”, declară Mura Frînculescu, coordonatorul TVR 3.
TVR 3 este cel de-al cincilea post pe care Televiziunea Română îl oferă telespectatorilor, după TVR 1, TVR 2, TVR Cultural şi TVR Internaţional, reuşind astfel să îşi îndeplinească, încă o dată, misiunea de televiziune publică menită să răspundă nevoilor şi aşteptărilor telespectatorilor.
TVR 3 este un post de interes public şi va fi preluat de operatorii de cablu în regim de „must carry”. Ca şi celalte posturi ale SRTv, TVR 3 va fi transmis pe satelitul Eutelsat W2/16 grade E.

Dietlinde Dinesz, director TVR Timişoara: „Ştiri, reportaje, întâmplări din Banat. Toate se vor vedea şi în cele mai îndepărtate oraşe şi cătune din ţară. Cu siguranţă, acesta este lucrul care ne bucură cel mai mult, că poveştile şi imaginile noastre vor fi cunoscute de românii din întreaga ţară. Şi ne mai bucură ceva. Că intrăm în competiţie cu ceilalţi colegi de la studiourile teritoriale. Că vom fi obligaţi să fim mai buni, să ne imaginăm subiecte puternice. Telespectatorii bănăţeni ne aşteaptă deja cu drag, mai ales pentru că vom apărea în violet… Pornind de la culoarea siglei TVR 3, am promis că de acum încolo vom fi recunoscuţi peste tot unde vom fi după culoarea primului nostru canal propriu.”

Vasile Arhire, director TVR Iaşi: „Pentru noi revenirea în atenţia publicului din întreaga ţară este un pariu. Un pariu pe care ni l-am asumat şi pe care l-am pregătit în cele mai mici amănunte, începând de la structura programelor, la scenografie, grafică etc. Pregătim emisiuni interesante, care să aducă în prim-plan valorile din regiune cu care să captivăm însă telespectatorii din alte zone.”

Romeo Couţi, director TVR Cluj: „Rămâne în urmă o etapă, care a funcţionat mai bine de opt ani şi care, în opinia mea, nu mai corespundea nevoilor actuale de informare regională. TVR 3 înseamnă pentru TVR Cluj o reorganizare semnificativă a fluxului de producţie tv, a alocării resurselor umane. Proiectul reprezintă o etapă nouă şi modernă în ceea ce priveşte evoluţia studiourilor teritoriale. Sper ca TVR 3 să devină o componentă importantă a postului public de televiziune, să fie o «televiziune a regiunilor» în care viaţa socială, politică şi culturală a acestora să se reflecte cât mai fidel pe acest nou canal. Sunt convins că TVR 3 va fi unul dintre proiectele de succes ale Televiziunii Române.”

Traian Bărbulescu, director TVR Craiova: „Identitatea unui studiou teritorial este dată de cei cărora ne adresăm: telespectatorii. În acelaşi timp, însă, impunerea identităţii este creată de valoarea producţiei editoriale, artistice şi tehnice, de spaţiile regionale în care producem, însumate într-o ţară. TVR 3 înseamnă şansa realizatorilor, împreună cu echipa, de a-şi demonstra profesionalismul. Pentru TVR Craiova, TVR 3 depăşeşte stadiul provocării prin certitudine.”

Ioan Ceauşescu, coordonator TVR Târgu Mureş: „Lansarea TVR 3 reprezintă o provocare şi pentru cel mai tânăr studiou teritorial, TVR Târgu Mureş. Echipa TVR Târgu Mureş va fi prezentă în câteva emisiuni din grila TVR 3. E vorba, în primul rând, de programele pentru minorităţi, dar nu numai. Redacţia emisiunilor în limba română va realiza lunar două reportaje pentru emisiunea Dincoace şi dincolo de graniţă, care vor fi difuzate în spaţiul alocat TVR Cluj. De asemenea, de câte ori vom avea ocazia, vom propune diverse emisiuni, în special înregistrări sau transmisiuni directe ale unor spectacole sau concerte.”

Sursa:  www.tvr.ro, www.tvr3.ro

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Click to comment

Lasă un răspuns

Life Style

Alexandra Stan, pusa la zid de avocati!

Published

on

Alexandra Stan nu isi amana datoriile pentru a-si face vacante exotice, asa cum s-a vehiculat in presa, ci sustine dreptatea si vrea sa fie tratata cu respect, nu inselata.

Totul a pornit de la fosta casa de avocatura angajata in dosarul penal indreptat impotriva fostului impresar. Aceasta i-a comunicat o suma de bani pe care cantareata trebuia sa o plateasca doar cu o zi inainte de proces, ce urma sa se judece la Curtea de Apel Constanta, suma fiind sensibil mai mare decat cea discutata si comunicata in precedent. Mai mult, pentru ca nu a platit la acel moment, artista a fost lasata fara aparare in ziua procesului.

Tinand cont de toate acestea, Alexandra Stan a refuzat sa plateasca aceasta suma care era aproape dubla decat cea comunicata initial, mai ales ca nici facturile fiscale nu ii fusesera comunicate la acel moment si nu i-au fost comunicate nici pana in prezent.

Astfel, fostii avocati au initiat procedurile de executare silita, prima cerere fiind solutionata favorabil Alexandrei de catre instanta de judecata care a respins cererea depusa de executorul judecatoresc Dumitrache.

Cea de-a doua cerere depusa de casa de avocatura la executorul judecatoresc Cojocaru a fost admisa de catre instanta.

Evident, Alexandra a contestat aceaste actiuni. Un dosar a fost castigat de artista, iar unul pierdut, dar nu este inca finalizat procesul, hotararile nu sunt definitive.

Cu toate ca artista se afla intr-o perioada excelenta din punct de vedere al carierei, urmand sa lanseaze albumul “Mami”, dar fericita si pe plan personal, aceasta nu poate sa treaca cu vederea nedreptatea si sa plateasca o suma incorecta.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Esti bautor de cafea? Iata care sunt cele mai populare boabe de cafea!

Published

on

Cafeaua este cea mai băuta licoare din lume. Există mii de soiuri cu diferite arome şi gusturi!

Boabele de cafea sunt culese cu mare grijă, însă din fiecare 100 de kg de plantă de cafea rezulta doar aproximativ 25 de kg de boabe de cafea verde care apoi sunt prăjite. În urma procesului de prăjire cantitatea mai scade cu aprox 20-30%.

 

Prăjirea cafelei durează între 10 și 20 de minute, prepararea cafelei durează între 30 de secunde la espresso și 3-6 minute la filtru.

Dar până acolo sunt sute și sute de ore de muncă ale oamenilor care cultivă plantele de cafea, culeg boabele, le prelucrează, le transportă și le depozitează cu grijă.

Din oferta de cafea boabe de pe emag.ro va prezentăm cele mai populare produse disponibile:

 

 

Cafea boabe Lavazza Super Crema, 1 kg

Lavazza Super Crema este cea mai populara cafea boabe profesionala Lavazza. Aroma, savoarea si densitatea impecabile ale espresso-ului preparat cu Super Crema va vor determina sa va intoarceti intotdeauna la aceasta alegere!

 

Cafea boabe, proaspat prajita, Hedone Cafe, PANAMA ESMERALDA PREMIUM, 100% Arabica, 1 kg

Cafeaua Panama Esmeralda Premium este cultivata in ferma Hacienda La Esmeralda in regiunea Boquete, in apropierea impunatorului vulcan Baru, la altitudini ce ating aproape 2000 metri. Avand o lunga traditie si experienta in cultura cafelei, fermierii acorda o atentie deosebita controlului calitatii, iar culesul, procesarea si spalarea se realizeaza manual, bob cu bob. Rezultatul? O cafea verde deosebita, care prin prajire dezvolta un profil complex de gust, cu accente dulci de fructe si ciocolata. Ceasca de cafea Panama Esmeralda Premium te poarta in aventura exotica a cafelei de origine. Panama Esmeralda Premium este o cafea 100% Arabica, subspecia Catuai. Fiind una dintre cele mai cunoscute subspecii ale cafelei Arabica, aceasta a fost obtinuta prin incrucisarea subspeciilor Mundo Novo si Caturra, luand ce este mai bun din fiecare planta. In traducere libera, denumirea „Catuai” vine din limba Guarani si inseamna „foarte bun”. Arborele de cafea Catuai nu creste mult in inaltime si este foarte rezistent la conditii meteorologice dificile, precum vat puternic si ploaie abundenta. Din acest motiv, este un soi de cafea raspandit si cultivat in multe zone ale lumii, cu preponderenta in tarile din America.

 

Cafea boabe BAZZARA DODICIGRANCRU, 1 Kg

Bazzara este o cafea de calitate superioara, produsa in Italia, pentru cele mai exigente gusturi. Dodicigrancru este o combinatie 100% arabica din cele mai bune 12 cafele din lume. Extrem de aromata, cafeaua este un amestec placut cu note de flori, cacao, rom si vanilie. Contine cele mai bune 12 cafele arabica din lume: Jamaica Blue Mountain Puerto Rico Yauco Selecto Santo Domingo Washed AA Mexico Washed Altura Hounduras Washed SHG Costa Rica Tarrau SHB Salvador Washed SHG Guatemala Washed SHB Nicaragua Matagalpa Brazil Selecto Fino India Platation Peaberry Ethiopia Washed Sidamo Greutate neta: 1kg.

 

 

Cafea Boabe Gimoka DolceVita 1 kg

O cafea cu o aroma placut intensa, capabila sa ofere o bautura cremoasa, aromata, cu un echilibru de textura si structura.

Cu o compozitie de 30% arabica si 70% robusta, creeaza o armonie perfecta de tarie si gust! Gimoka Dulcis Vitae cafea boabe este o cafea prajita mediu, din cele mai bune boabe alese de arabica cu note de robusta africana.

Are o savoare bogata, cremoasa si un gust persistent. Gimoka Dolce Vita creeaza o ceasca de cafea excelenta, potrivita in orice moment!

 

 

PERA SUPER CREMA Italy 1 kg

Cafeaua boabe Pera Super Crema este creata special pentru automatele vending. Produsa in Italia dintr-un amestec de 50% cafea Arabica si 50% cafea Robusta, Pera Super Crema ofera un espresso cu gust deosebit si crema bogata si persistenta. Aceasta cafea este ambalata in punga nevidata de 1 kg. Un bax contine 6 pungi.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Ioana Petric vacanță relaxantă inaintea unui nou sezon Cronica Cârcotașilor

Published

on

Foto Credit: PRIMA TV

Înaintea un sezon plin de bunăvoie și amuzament la Cronica Cârcotașilor, frumoasa prezentatoare Ioana Petric s-a bucurat de o binemeritată vacanță alături de prietenii apropiați.

Deși nu și-a plănuit din timp nicio plecare, Ioana s-a lăsat purtată de val și a ales spontaneitatea, astfel reușind să aibă parte nu de una, ci de două vacanțe relaxante. Deși nu este o iubitoare a iernii, aceasta a ales să plece, totuși, în Bansko pentru a se bucura de sezonul în care ne aflăm și pentru a-și exersa mersul cu placa. Acolo a avut parte de multă zăpadă și distracție.

Mai apoi, pentru a-și satisface și pasiunea pentru temperaturile ridicate, Ioana a ales ca destinație minunatul oraș Tel Aviv. Ea s-a declarat complet încântată atât de cultura orașului, cât și de locuitorii acestuia, Ioana considerând că ar trebui ca românii să învețe să fie mai relaxați și mai deschiși, la fel ca și ei.

Și, pentru că se aflau în Israel, Ioana și prietenii ei nu puteau rata ocazia de a vizita și Ierusalimul unde aceștia au avut parte de unul dintre cele mai spectaculoase apusuri, ceea ce a făcut-o pe frumoasa prezentatoare să creadă că “în ciuda diferențelor culturale și religioase, pe care nu ai cum să nu le observi în Țara Sfântă, la finalul zilei există un singur Dumnezeu pentru toți”.

După ultima oprire, care a avut loc la Marea Moartă, Ioana Petric s-a întors pe meleagurile țării cu amintiri de neuitat, plină de energie și pregătită pentru un nou sezon al Cronicii Cârcotașilor care va începe din 28 februarie la Prima TV.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending