Connect with us

Life Style

TVR 3 se lansează la O dată-n viaţă! Mai bine impreuna …..

Published

on

 

10 octombrie 2008, ora 20.00! TVR 3 debutează pe micile ecrane. O premieră în audiovizualul românesc: primul post naţional dedicat vieţii comunităţilor locale.

Lansarea noului post are loc în direct, la O dată-n viaţă, emisiune transmisă simultan de TVR 3 şi TVR 1! Echipele studiourilor teritoriale ale TVR vor fi în platou alături de gazda lor, Iuliana Tudor, şi îi vor susţine pe concurenţi. Pe parcursul emisiunii, directorii de la TVR Timişoara, TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Iaşi şi TVR Târgu Mureş vor veni cu informaţii noi despre programele pe care studiourile le vor produce pentru TVR 3.
TVR 3 propune o grilă dinamică şi diversă, care va reflecta evenimentele regionale. Grila TVR 3 este formată din producţii ale studiourilor teritoriale TVR Iaşi, TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Timişoara, TVR Târgu Mureş, în timp ce partea de sud a ţării va fi acoperită de producţii realizate de studioul central.
„Una dintre intenţiile Televiziunii publice este descentralizarea, mutarea deciziei aproape de cei pentru care creăm programele. Oamenii au nevoie de mai multă informaţie la nivel local şi regional. Cei de la oraş au nevoie să ştie cum trăiesc cei de la sat şi invers. Vorbim despre actori, dar nu ştim decât ceea ce se întâmplă pe scena teatrului apropiat nouă, vorbim despre muzică şi nu ştim cu adevărat ce talente avem în ţară. În epoca informaţiei nu ştim din păcate decât foarte puţin din modul în care se derulează viaţa într-o comunitate din România. De aceea, avem nevoie de TVR 3, care se doreşte a fi o legătură mai puternică între cetăţenii României”, declară Alexandru Sassu, preşedintele-director general al TVR”.
În timpul săptămânii, postul TVR 3 oferă atât programe informative inedite, care compun România comunităţilor locale, cât şi programe utilitare şi de divertisment, care arată o Românie a tradiţiilor, a tipicurilor zonale. În weekend, telespectatorii sunt provocaţi la relaxare, prin emisiuni pentru copii, de divertisment, spectacole, concerte, filme, reportaje de călătorie etc., toate aducând în atenţie specificul unei zone. Pentru asta, aceeaşi emisiune va fi produsă de fiecare studiou. De exemplu, toate studiourile teritoriale produc şi prezintă Lumea satului sau Impact, Hai la primărie!, E bine să ştii! etc.

TVR 3 are şi programe dedicate minoritaţilor naţionale. TVR 3 difuzează şi producţii în limba minorităţilor naţionale, altele decât maghiară şi germană, subtitrarea fiind în limba română. Telespectatorii vor putea urmări emisiunea dedicată minorităţilor naţionale, Toţi împreună, prezentată de luni până vineri, în intervalul orar 10.30 – 12.00.

„Există un mare interes din partea publicului faţă TVR 3. Acest lucru ne face să credem că am luat decizia corectă atunci când am început acest proiect. Oamenii au nevoie de punţi de comunicare din ce în ce mai solide. Comunităţile locale au nevoie să se cunoască, să comunice între ele şi să transmită nevoile lor la nivel central”, declară Mura Frînculescu, coordonatorul TVR 3.
TVR 3 este cel de-al cincilea post pe care Televiziunea Română îl oferă telespectatorilor, după TVR 1, TVR 2, TVR Cultural şi TVR Internaţional, reuşind astfel să îşi îndeplinească, încă o dată, misiunea de televiziune publică menită să răspundă nevoilor şi aşteptărilor telespectatorilor.
TVR 3 este un post de interes public şi va fi preluat de operatorii de cablu în regim de „must carry”. Ca şi celalte posturi ale SRTv, TVR 3 va fi transmis pe satelitul Eutelsat W2/16 grade E.

Dietlinde Dinesz, director TVR Timişoara: „Ştiri, reportaje, întâmplări din Banat. Toate se vor vedea şi în cele mai îndepărtate oraşe şi cătune din ţară. Cu siguranţă, acesta este lucrul care ne bucură cel mai mult, că poveştile şi imaginile noastre vor fi cunoscute de românii din întreaga ţară. Şi ne mai bucură ceva. Că intrăm în competiţie cu ceilalţi colegi de la studiourile teritoriale. Că vom fi obligaţi să fim mai buni, să ne imaginăm subiecte puternice. Telespectatorii bănăţeni ne aşteaptă deja cu drag, mai ales pentru că vom apărea în violet… Pornind de la culoarea siglei TVR 3, am promis că de acum încolo vom fi recunoscuţi peste tot unde vom fi după culoarea primului nostru canal propriu.”

Vasile Arhire, director TVR Iaşi: „Pentru noi revenirea în atenţia publicului din întreaga ţară este un pariu. Un pariu pe care ni l-am asumat şi pe care l-am pregătit în cele mai mici amănunte, începând de la structura programelor, la scenografie, grafică etc. Pregătim emisiuni interesante, care să aducă în prim-plan valorile din regiune cu care să captivăm însă telespectatorii din alte zone.”

Romeo Couţi, director TVR Cluj: „Rămâne în urmă o etapă, care a funcţionat mai bine de opt ani şi care, în opinia mea, nu mai corespundea nevoilor actuale de informare regională. TVR 3 înseamnă pentru TVR Cluj o reorganizare semnificativă a fluxului de producţie tv, a alocării resurselor umane. Proiectul reprezintă o etapă nouă şi modernă în ceea ce priveşte evoluţia studiourilor teritoriale. Sper ca TVR 3 să devină o componentă importantă a postului public de televiziune, să fie o «televiziune a regiunilor» în care viaţa socială, politică şi culturală a acestora să se reflecte cât mai fidel pe acest nou canal. Sunt convins că TVR 3 va fi unul dintre proiectele de succes ale Televiziunii Române.”

Traian Bărbulescu, director TVR Craiova: „Identitatea unui studiou teritorial este dată de cei cărora ne adresăm: telespectatorii. În acelaşi timp, însă, impunerea identităţii este creată de valoarea producţiei editoriale, artistice şi tehnice, de spaţiile regionale în care producem, însumate într-o ţară. TVR 3 înseamnă şansa realizatorilor, împreună cu echipa, de a-şi demonstra profesionalismul. Pentru TVR Craiova, TVR 3 depăşeşte stadiul provocării prin certitudine.”

Ioan Ceauşescu, coordonator TVR Târgu Mureş: „Lansarea TVR 3 reprezintă o provocare şi pentru cel mai tânăr studiou teritorial, TVR Târgu Mureş. Echipa TVR Târgu Mureş va fi prezentă în câteva emisiuni din grila TVR 3. E vorba, în primul rând, de programele pentru minorităţi, dar nu numai. Redacţia emisiunilor în limba română va realiza lunar două reportaje pentru emisiunea Dincoace şi dincolo de graniţă, care vor fi difuzate în spaţiul alocat TVR Cluj. De asemenea, de câte ori vom avea ocazia, vom propune diverse emisiuni, în special înregistrări sau transmisiuni directe ale unor spectacole sau concerte.”

Sursa:  www.tvr.ro, www.tvr3.ro

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Life Style

Fiicele unui celebru om de afaceri au prezentat un eveniment monden! Vezi despre cine este vorba!

Published

on

 

Blueberry Pool, piscina complexului Ambasad’Or Events & Leisure, a gazduit joi seara editia din acest an Miss Diamond of the World – Romania si Summer Fashion Philosphy.

Intr-un decor fastuos si luxuriant, o multime de modele imbracate in cele mai noi tendinte ale modei internationale s-au batut pentru a fi desemnate Miss Diamond Romania. Evenimentul a fost prezentat de fetele omului de afaceri Nicusor Stan, gemenele Ana si Nicole (gazdele emisiunii Ambasad’Or Play de la Nova TV).

“Ma bucur foarte mult ca fetele mele au pornit pe acest drum si sper sa continuie sa isi urmeze pasiunea. Ele intotdeauna mai vin cu sugestii si partea organizarii de evenimente, si uneori chiar le iau in calcul propunerile. Eu spun ca a fost un eveniment reusit si sunt mandru ca familia Ambasad’Or s-a descurcat de minune cu organizarea lui” a declarat domnul Nicusor Stan.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Te-ai gandit vreodata la beneficiile pastilelor de slabit ?

Published

on

 

Stim cu totii ca in ziua de astazi se pune foarte mult accent pe felul in care arati si conteaza foarte mult prima impresie. De aceea, nu trebuie sa ne ignoram, si mai presus de orice kilogram avut in plus sau greutate care nu se incadreaza in “normele societatii”, primeaza sanatatea noastra, atat mintala dar mai ales santatea corpului nostru. Este extrem de important sa ne simtim bine in corpul nostru!

Desigur ca este important sa aratam bine si sa avem o greutate corporala pe care sa reusim sa o tinem sub control, insa, mai presus de aceste lucururi, cel mai important este sa facem alegerile potrivite, astfel incat stilul nostru de viata sa fie unul corect si bine adaptat nevoilor noastre, intr-un cuvant sa incercam sa avem un stil de viata personalizat.

Ce ar trebui sa facem pentru a reusi sa avem un stil de viata adaptat nevoilor noastre ? Sa ne informam! Auzim cu totii fel de fel de sfaturi de la persoane care au reusit sa slabeasca intr-un timp record folosind pastile de slabit, sau de la persoane care recurg la diete minune pentru a scapa de kilogramele in plus, si reactia noatra la astfel de stiri este sa, actionam la fel.

Ce trebuie noi sa stim este ca, organismul nostru functioneaza si are anumite nevoi, diferite poate de ale persoanei x, sau y, si atunci, cea mai buna decizie pe care o poti lua in schimbarea pe care o vrei in viata ta este sa te informezi si sa iti cunosti bine coprul astfel incat sa nu intampini dificultati in schimbarea dorita.

Daca te afli printre persoanele care isi doresc sa slabeasca , insa nu mai stii care metoda sa o alegi, este bine sa te informezi si despre pastilele de slabit. Chiar daca sunteti sceptici, pentru ca, asa cum mentionam anterior, atat timp cat suntem bine informati si facem alegererile potrivite nevoilor noastre, rezultatul nu are cum sa nu fie unul pozitiv. Fac parte dintre persoanele care cred in efectul si beneficiile pastilelor de slabit pentru ca am cautat si le-am ales pe cele mai potrivite mie, si efectele dorite nu au intaziat sa apara.

Am accesat site-ul http://fiiinforma.ro/pastile-de-slabit/, unde prefer sa verific anterior multe dintre produsele pe care le cumpar. Aici am gasit diverse pastile de slabit, iar eu am ales sa incerc 2 dintre aceste produse: cafeaua verde si chocolate slim. Pentru detalii cum sa consumati aceste produse de slabit, puteti verifica site-ul pe care l-am mentionat anterior. Acesta contine un ghid destul de bunicel pe aceasta tema.

Daca te-ai informat si stii care sunt problemele pe care le-ai intampinat mereu in dietele avute, atunci poti caut pastilele pentru slabit cele mai potrivite pentru tine.

Pentru inceput este important sa stim ca putem gasi pastile de slabit in diverse forme si compozitii.

O mare parte din persoanele care sufera de obezitate sau au acumulat un surplus de greutate de care nu mai reusesc sa scape cauta pastile care sa taie pofta de mancare. Daca principala problema in dieta ta este pofta de mancare pe care o ai continuu, atunci trebuie sa stii ca sunt pastile care te pot ajuta sa uiti de mancare si care te ajuta sa ai meniuri zilnice regulate. Acest aspect este cel mai important, sa iti faci un obicei intr-o dieta, si nu reguli, pentru ca de la zi la zi, creierul tau se va obisnui sa ia masa la orele indicate de tine si dieta ta se va transforma intr-un stil de viata.

O alta problema intampinata la majoritatea persoanelor care isi doresc o schimbare in viata lor, sunt persoanele care indiferent de exercitiile si mesele luate nu reusesc sa slabeasca atat cat isi doresc, sau mai rau, nu reusesc sa slabeasca chiar deloc. Pentru aceasta categorie de persoane este recomandat ca accentual sa fie pus pe grasimile accumulate de organism si alimentele introduse in regimul alimentar.

Cu totii stim ca nu toate grasimile sunt rele, acestea fiind de mai multe feluri: grasimile de care corpul nostru are nevoie, si acele grasimi care nu ne ajuta intr-un regim alimentar, ba chiar este indicat sa le excludem pe cat putem din mesele zilnice pentru o viata cat mai sanatoasa. Insa cele din urma sunt des intalnite in majoritatea mancarurilor zilnice, cu o frecventa mare in mancarurile fast-food si cele procesate.

Avand in vedere ca exista dovezi in testarea anumitor suplimente pentru slabit cat si rezultate ca acestea conduc la scaderea in greutate, trebuie luat in considerare si acest tip de pastile – cele care blocheaza asimilarea grasimilor din alimente.

Aceste categorii de suplimente pentru slabit ajuta organismul sa elimine enzima pancreatica numita lipază, fapt ce duce la respingerea grasimilor nesanatoase din alimentele consumate. Ne putem ajuta de aceste alternative pentru slabit, din moment ce corpul nostru nu mai da randament la alte diete.

Tot in aceasta categorie putem mentiona si blocatorii de carbohidrati. La fel cum am mentionat si anterior, nu toti carbohidratii sunt rai. Daca ne aflam in ipostaza in care organismul nostru nu poate separa si elimina carbohidratii mai putin sanatosi de cei sanataosi, atunci putem incerca acest tip de pastile. Cu ajutorul acestora, carbohidratii vor fi eliminati din corp iar enzimele care au rolul de a-i absoarbe, vor fi puse in miscare. Aceste pastile de slabit te vor ajuta sa scazi in greutate, dar si sa ai un metabolism cu arderi mult mai bune.

Rezultatele  acestor produse pentru slabit au fost printre cele care au avut un efect indelungat datorita faptului ca te ajuta sa iti pui in miscare metabolismul.

Recomandarile care ar trebui luate in considerare pe langa consumul acestor suplimente pentru slabit ar fi urmatoarele :

  • Dieta sa fie una echilibrata, insa nu saraca in calorii;
  • Consumul de apa pe toata durata zilei;
  • Consumarea de proteine la cel putin una din mesele zilnice;

Consumati moderat alimentele “interzise” intr-o dieta, si luati mici gustari din acestea  pentru o dieta cat mai indelungata si echilibrata.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Motive pentru care arta în educație este foarte importantă pentru copii

Published

on

 

Nu există nicio îndoială că arta este distractivă pentru copii. Scufundarea degetelor în vopsele și realizarea unui desen frumos este ceva minunat. Realizarea desenelor la școală este un motiv de bucurie pentru copii. Arta ajută copiii să se dezvolte în mai multe feluri.

Iată câteva dintre motivele pentru care arta ajută copiii să învețe și să-și dezvolte caracteristicile importante pe care le vor avea ca adulți:

Creativitate. Arta permite copiilor să se exprime mai bine decât matematică sau știință. Prin intermediul artei copilul poate crea un tablou care să reprezinte o amintire sau să compună un nou ritm pentru a îmbunătăți o piesă muzicală. Dacă copiii sunt obișnuiți să gândească creativ, le va fi ușor să facă asta în viitor.

Performanță academică îmbunătățită. Arta nu dezvoltă doar creativitatea copilului – abilitățile pe care le învață datorită artei se transformă în realizări academice. Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că cei care participă activ la cursuri de artă au de patru ori mai multe șanse să fie recunoscuți pentru realizări academice, să participe la un târg de matematică și știință sau să câștige un premiu pentru scrierea unui eseu sau poezie decât copiii care nu participă.

Competențe motorii. Acest lucru se aplică în special copiilor mai tineri care pictează sau cântă la un instrument. Lucrurile simple cum ar fi folosirea unei pensule sau a unui creion reprezintă un element important pentru dezvoltarea abilităților motrice ale copilului.

Potrivit experților, etapele de dezvoltare în jurul vârstei de trei ani ar trebui să includă trasarea unui cerc și începerea utilizării unui foarfece  sigur. În jurul vârstei de patru ani, copiii pot să deseneze un pătrat și să înceapă să taie linii drepte cu foarfecele.

Încredere. În timp ce stăpânirea unui subiect construiește cu siguranță încrederea unui elev, există ceva special în ceea ce privește participarea la cursuri de artă. Urcarea pe scenă și interpretarea unei melodii le oferă copiilor șansa de a ieși în afara zonei lor de confort. În timp ce-și îmbunătățesc abilitățile și conștientizează propriul progres, încrederea în sine va continua să crească.

Învățarea vizuală. Mai ales pentru copiii mici, desenarea, pictura și sculptura în clasa de artă contribuie la dezvoltarea abilităților vizual-spațiale. Educația artistică îi învață pe elevi să interpreteze, să critice și să utilizeze informațiile vizuale, dar și să facă alegeri bazate pe ele.

Luarea deciziilor. Artele întăresc abilitățile de rezolvare a problemelor și abilitățile de gândire critică. Cum exprim acest sentiment prin dansul meu? Cum ar trebui să joc acest personaj? Învățarea modului de a face alegeri și de a lua decizii are rol important asupra educației lor și în alte aspecte ale vieții – aceasta este cu siguranță o aptitudine valoroasă în ceea ce privește maturitatea.

Perseverenţă. Arta poate fi o provocare. Perseverența și munca multă sunt foarte importante în procesul de dezvoltare, mai ales în timpul carierei, când oamenii trebuie să dezvolte în permanență noi competențe și să lucreze la proiecte dificile.

Concentrare. Pe măsură ce se perseverează prin pictură, muzică sau  învățând o parte dintr-o piesă, concentrarea este imperativă. Și cu siguranță concentrarea este vitală pentru a studia și învăța în clasă și acasă, precum și pentru activitatea de la locul de muncă de mai târziu.

Colaborare. Există multe tipuri de artă. În general, când vorbim de artă care implică activități artistice precum cântatul într-un cor, interpretarea unui rol într-o piesă de teatru etc., copii trebuie să lucreze împreună. Aceștia trebuie colaboreze cu colegii, să-și împartă responsabilitățile, să facă compromisuri pentru a-și atinge scopul comun. Contribuția lor la grup este parte integrantă a succesului lor – chiar dacă nu au rol principal.

Responsabilitate. La fel ca și colaborarea, copiii care fac artă află că sunt responsabili pentru contribuțiile lor la grup. Pentru orice lucru făcut greșit, ei își dau seama că este important să-și asume responsabilitatea. Greșelile sunt o parte a vieții și copiii trebuie să învețe să le accepte, să le repare și să-și continue viața.

Dumneavoastră, dragi părinți, trebuie să conștientizați că este important să îi lăsați să se exprime prin artă, punându-le la dispoziție tot ceea ce au nevoie. De exemplu, intrând pe Mykitty.ro le puteți achiziționa acuarele, creioane colorate și diverse alte rechizite școlare utile.

De asemenea, aici găsiți ghiozdane de cea mai bună calitate și la prețuri foarte convenabile. Spor la cumpărături!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending