Connect with us

Premieră TV

TVR 3 va transmite cele mai importante lansări de la Târgul Internaţional de carte GAUDEAMUS

În toamna fiecărui an, Târgul Internaţional Gaudeamus devine centrul pieţei editoriale şi al vieţii culturale din România.

Published

on

 

[rdmof_dropcaps type=”circle” color=”” background_color=”YELLOW”]P[/rdmof_dropcaps]Marius Constantinescu, Alexandra Tiniche, Miruna Moraru şi Camelia Văcaru ne ţin la curent cu cele mai importante evenimente, lansări, dezbateri şi informaţii de la ediţia cu numărul 23 a Târgului Internaţional GAUDEAMUS. Miercuri, joi şi vineri (ora 17.00), iar sâmbătă şi duminică (ora 16.00)  .

 

În toamna fiecărui an, Târgul Internaţional Gaudeamus devine centrul pieţei editoriale şi al vieţii culturale din România. Deopotrivă târg de carte de carte şi cafenea literară, Gaudeamus propune şi în acest an un maraton cu peste 800 de evenimente culturale, într-o atmosferă prietenoasă şi destinsă. În perioada 16 – 20 noiembrie, TVR 3 transmite zilnic în direct – de la Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti – cele mai importante evenimente, lansări, dezbateri şi informaţii de la ediţia cu numărul 23 a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură.  

 

Telespectatorii TVR 3 pot urmări de miercuri, 16 noiembrie, până duminică, 20 noiembrie,  de la ora 17.00 (miercuri, joi şi vineri) şi de la 16.00 (sâmbătă şi duminică) un program special de o oră de la Gaudeamus 2016. Transmisiunile TVR 3 desfăşurate sub genericul Cap de afiş – Ediţie specială Gaudeamus 2016 îşi propun să conecteze telespectatorii la atmosfera celui mai mare de târg de carte din România. Din studioul TVR amenajat la Pavilionul Central Romexpo, Marius Constantinescu va modera zilnic dezbateri cu invitaţi de marcă, scriitori sau expozanţi. Aceste dialoguri vor fi completate cu cele mai importante evenimente de la Gaudeamus – „culese” de Alexandra Tiniche, Miruna Moraru şi Camelia Văcaru, atente la tot ceea ce se întâmplă la standurile prezente la acest eveniment cultural internaţional.

 

Cele cinci ediţii vor avea teme diferite: actualitate, proza străină, carte lifestyle şi bucătărie, vocational şi new-parenting şi cartea de călătorie. Pe lângă cele 30 de minute dedicate dezbaterilor cu invitaţi din studioul TVR special amenajat la nivelul 3.20 de la Romexpo, ediţiile speciale de la Gaudeamus vor mai cuprinde şi o rubrică destinată portretelor de autor – interviuri realizate cu scriitori care au lansări în cadrul evenimentului cărţii. Intervenţiile în direct de la standurile din târg vor reflecta tema zilei.

 

Prima ediţie, cea de miercuri, este dedicată organizatorilor, iar invitaţii lui Marius Constantinescu în studioul TVR de la Romexpo vor fi Vladimir Epstein, manager al evenimentului, profesorul universitar doctor Liviu Papadima, prorectorul Universităţii din Bucureşti şi Preşedinte de onoare al ediţiei Gaudeamus din acest an, dar şi un reprezentant al Chinei, ţară invitată de onoare a ediţiei 2016 a Târgului Internaţional Gaudeamus.

 

Radu Paraschivescu, Ioana Pârvulescu, Ana Blandiana, Dan C. Mihăilescu se numără printre invitaţii cu care telespectatorii TVR 3 se vor putea întâlni în transmisiunile directe din zilele următoare. TVR 2 şi TVR HD vor difuza înregistrat Ediţiile speciale Gaudeamus 2016.

 

1.662.000 de vizitatori, 8.536 de evenimente editoriale şi profesionale, 5.800 de expozanţi -acesta este palmaresul pe scurt înregistrat în cei peste 20 de ani în care Târgul Internaţional GAUDEAMUS a fost în topul evenimentelor culturale din ţara noastră. Invitatul de onoare al ediţiei 2016 este China, prezentă la târg cu un stand reprezentativ pentru literatura chineză contemporană şi cu un program dens de evenimente, dedicate profesioniştilor de pe piaţa cărţii şi publicului. Televiziunea Română este partener al Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, ininţiat şi organizat de Radio România.

 

Foto Credit: TVR

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Premieră TV

Andra Trandaș va prezenta emisiunea ”Stăpânii vedetelor”, la Antena Stars

Published

on

Foto Credit: ANTENA STARS

Intuitivi și extrem de simpatici, frumoasa prezentatoare tv Andra Trandaș și Billy, cățelușul care i-a fost co-prezentator în cadrul știrilor Star News, vor putea fi urmăriți de cãtre telespectatorii Antena Stars într-o nouă ipostază.

Începând de sâmbătă, 24 martie, de la ora 13.00, Billy va fi gazda propriei emisiuni,  intitulată sugestiv ”Stăpânii vedetelor”, patrupedul dovedind adevărate veleități de jurnalism monden.

Andra și Billy, împreună cu invitații lor, vor putea fi urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora  13.00, la Antena Stars. Dacă Billy va fi cel care va interacționa cu animăluțele vedetelor, chestionând nu doar căței, ci și pisici, țestoase, cai și alte viețuitoare, Andra va sta de vorbă cu vedetele în persoană pentru a afla secretele și picanteriile din viața lor.

”Stăpânii vedetelor” este o emisiune nou-nouță, cu vedete, bineînteles, dar de data aceasta, cu acele vedete care au inima mare, care iubesc animalele din tot sufletul.   Și eu, și Billy ne bucurăm foarte mult că facem parte din acest proiect! Eu sunt foarte încântată pentru că am iubit enorm animalele dintotdeauna și consider că ele există în viețile noastre ca să ne iubească, să ne aducă zâmbetul pe buze când ajungem acasă după o zi grea și să ne aline durerile sufletești când suntem supărați. În aceeași măsură însă, și ele au nevoie de iubirea și grija noastră! Iar cu ocazia asta vom cunoaște patrupede ,sau poate bipede sau, eu știu… reptilele care trăiesc sub același acoperiș cu vedetele autohtone. Billy este foarte fericit că merge la filmări, pentru că, de atâția ani de când formăm un cuplu la tv, s-a obișnuit și chiar se simte cel mai bine înconjurat de vedete și camere de luat vederi”, mărturisește Andra Trandaș.

Emisiunea, care demonstrează că, de multe ori, și oamenii aparțin animalelor de companie, nu doar invers, va cuprinde mai multe rubrici: Pet Talks – în care interviurile se desfășoară față în față, fără perdea; Pet Fashion – despre ce se poartă în materie de ținute și accesorii ale animalelor de companie; Pet Beauty –pentru că orice star are nevoie de îngrijiri speciale; Pet Vet- în care sfaturile veterinarului sunt extrem de prețioase pentru că sănătatea este cel mai important lucru și în cazul animalelor; Pet Training- ce cuprinde tehnici și ponturi pentru cea mai eficientă dresură și Pet World- în care animalele celebrităților internaționale devin subiect monden.

”Numele emisiunii este inspirat din faptul că Billy este stăpânul inimii mele și eu, de foarte multe ori, fac lucruri pentru a ști că este fericit, iar el mă răsplătește cu un comportament devotat și foarte ascultător. Vor fi și o mulțime de surprize, așa că-i invităm pe prietenii noștri să stea cu ochii pe noi!”, spune gazda emisiunii, Andra Trandaș.

Care sunt cei mai buni prieteni ai vedetelor, cum își manifestă celebritățile de la noi dragostea față de animalele lor de companie, dar și despre viața starurilor de dincolo de camerele de filmat, telespectatorii vor afla în fiecare sâmbătă, de la ora 13.00, la Antena Stars.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Premieră TV

PRO TV va difuză o nouă emisiune de life style: Inspirația de weekend

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Din 25 martie, în fiecare duminică, de la ora 11:00, PRO TV le aduce telespectatorilor Inspirația de weekend! Emisiunea va fi prezentată de Andressa (Andreea Retea), unul dintre primii bloggeri din România, și Irina Fodor.

Cele două prezentatoare vor veni cu idei pentru destinații de vacanță, petrecerea timpului liber, redecorarea casei, rețete, informații despre cele mai noi trenduri sau lifestyle. În fiecare ediție, Andressa și Irina vor avea invitați specialiști din diverse domenii și bloggeri cunoscuți din România.

„Sunt foarte încântată de acest nou început. Cred foarte mult în acest proiect, în primul rând pentru că prezintă informații utile care te pot inspira să îți faci viața mai frumoasă. Cel mai interesant e că totul este prezentat de specialiști care și-au câștigat un nume în online datorită abilităților și farmecului lor. Îmi face mare plăcere să realizez această emisiune împreuna cu prietena mea, Irina, și sunt emoționată de noua mea postură de prezentatoare.”, spune Andressa.

”Sunt în punctul în care simt că fiecare experienţă trăită trebuie să îmbunătăţească ceva la mine ca om: să mă facă să fiu mai pricepută la lucruri pe care le fac deja sau să învăţ lucruri noi, netestate până atunci. Să îmi deschidă ochii si mintea. Să mă înveţe să mă adaptez, să îmi fac viaţa mai simplă şi să creez. Să îmi lase cadou amintiri frumoase sau să mă înveţe să construiesc altele şi mai bogate. Despre asta e vorba în proiectul nostru: aducem publicului noutăţi şi informaţii din domenii de interes pentru toată lumea care te ajută să le faci pe toate cele de mai sus. Va fi o emisiune dinamică, plină de culoare şi bună dispoziţie, numai bună pentru o zi de weekend.”, a completat irina Fodor.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Premieră TV

Emilia Nicolaescu aduce un nou sezon al emisiunii „Locuri, oameni şi comori”, la TVR 3

Din 18 martie, în fiecare duminică, de la ora 13.30, la TVR 3.
În prima ediţie aflăm peripeţiile prin care a trecut “Femeia de la Poiana Cireşului”, o statuetă veche de 20.000 de ani, pentru a ajunge la noi.

Published

on

Foto Credit: TVR

Singura emisiune despre poveştile incredibile din spatele unor valoroase piese de muzeu: “Locuri, oameni şi comori” – revine, din 18 martie, la TVR 3.

Realizatoarea şi prezentatoarea Emilia Nicolaescu a pregătit noi episoade despre LOCURI care ascund mistere şi comori neştiute, COMORI furate care au fost recuperate şi despre OAMENI care şi-au făcut din recuperarea istoriei o profesie de onoare.

 “Comori care ascund mistere şi enigme. Altele, drame şi blesteme. Dar toate sunt legate de oameni care şi-au făcut din păstrarea şi recuperarea lor, o meserie de onoare. Adevărul istoric va lua locul miturilor şi legendelor, în fiecare duminică, începând din 18 martie, de la 13.30”, declară Emilia Nicolaescu.

 

“Continuarea unei producţii cu un nou sezon înseamnă o responsabilitate şi o provocare mult mai mare! Pentru că aşteptările sunt mult mai mari! Sezonul trecut a fost selectat integral pentru a face parte din Catalogul URTI (Uniunea Internaţională a Televiziunilor Publice) pe anul 2017, aşa că următorul sezon va trebui să fie cel puţin la fel de apreciat. Sunt convinsă că subiectele pregătite îi vor captiva atât pentru cei care nu ştiu istorie, cât şi pentru cei pasionaţi sau specialişti în acest domeniu. Vor fi multe poveşti adevărate, fascinante, precum povestea celei dintâi opere de artă descoperită pe teritoriul României, istoria comorilor Covasnei şi ale Govorei, despre marea falsificare de bani din 1915 sau despre jaful secolului din 1959. Vă invit cu mult drag, la TVR 3, să intraţi în fascinanta lume emisiunii noastre” – completează Emilia Nicolaescu.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending