HomeALL MEDIATVR a ajuns la un acord cu EBU în ceea ce priveşte eşalonarea datoriilor!

TVR a ajuns la un acord cu EBU în ceea ce priveşte eşalonarea datoriilor!

Televiziunea Romana a anuntat ca a ajuns la un acord cu organizatia radiodifuzorilor publici europeni, EBU, prin care va fi posibil ca postul public sa difuzeze anul viitor Eurovision – competitie muzicala pe care nu a putut-o transmite in 2016. Acordul prevede si posibilitatea difuzarilor urmatoarelor doua Campionate Mondiale de Fotbal, din 2018 si 2022, scrie Hotnews.ro

TVR nu a putut difuza Eurovision anul acesta din cauza imposibilitatii de a plati datoriile acumulate de institutie fata de European Broadcasting Corporation (EBU). Acum, Televiziunea publica afirma ca a ajuns la „o sensibila stabilitate financiara” si s-a angajat sa-si plateasca datoriile in maximum trei ani:

„Pentru ca TVR a ajuns la o sensibila stabilitate financiara si pentru ca pune mai presus interesul publicului si valoarea continutului difuzat, conducerea SRTv a demarat o negociere cu reprezentantii EBU. S-a stabilit ca datoriile istorice sa se plateasca in maximum trei ani (cca. 10 milioane de Euro), iar platile la zi s-au stabilit pentru competitiile deja contractate pana in anul 2022.”

IRINA RADU

IRINA RADU

In comunicatul prin care TVR a facut anuntul, presedintele-director general Irina Radu face trimitere la dorinta de a raspunde intereselor celor care platesc taxa radio-TV. Amintim ca, zilele trecute, Irina Radu a evitat sa ridice obiectii fata de proiectul legislativ al PSD de eliminare a taxei radio-TV.
„Mi se pare esential sa ne incadram in veniturile actuale si sa nu construim castele pe nisip – cum s-a facut in trecut, pentru ca cineva a zis ca va creste taxa; noi trebuie sa ne bazam acum pe ceea ce incasam, oferind celor care platesc taxa tv ceea ce ei au aratat ca doresc sa vada, nu numai ce ne este noua la indemana sa bifam ca dam ceva la televizor; nu doresc sa trecem iar prin momente ca acela in care am fost scosi din competitia Eurovision sau cel in care a fost clar ca am pierdut Campionatul European de Fotbal 2016. Vreau sa revenim la performantele de acum 10 ani si sa contam pe aceasta piata”, a explicat Irina Radu, Presedinte- Director General TVR.

 

Foto Credit: TVR

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns