HomeALL MEDIATVR a castigat 13 premii la Gala APTR 2010 (vezi rezultate)

TVR a castigat 13 premii la Gala APTR 2010 (vezi rezultate)

La cea de-a XX-a Gală APTR Televiziunea Română a câştigat 15 premii În acest an, Televiziunea Română a obţinut 15 distincţii în cadrul Galei Premiilor Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România pentru producţii derulate în 2009.

Marele premiu al Galei a fost obţinut de realizatoarea Marina Constantinescu pentru emisiunea ,,Nocturne”, difuzată pe TVR 1. Premiul pentru Montaj (ex aequo) a ajuns la Sebastian Chelu, pentru ,,Reconstituiri”. La Categoria Imagine (ex aequo), televiziunea publică a câştigat două premii, obţinute de Sorin Chivulescu pentru emisiunea ,,Reconstituiri” (TVR 1) şi Laurenţiu Popescu pentru ,,Tainică lumină”, difuzată tot pe TVR 1. Premiul pentru Reportaj de ştiri (ex-aequo) a fost acordat Mdălinei Rădulescu pentru seria de reportaje ,,Din România spre Nobel”.

De asemenea, TVR 1 a câştigat şi premiul pentru Emisiune de investigaţie socială, cu ,,Viaţă furată prin virament”- Alina Amza. La categoria Documentar Istoric, TVR 1 a primit două premii: ,,Restaurare” – producători Ruxandra Ţuchel şi Georges Boisnard şi ,,Mircea Vulcănescu – jertfă şi iertare”- Alecu Vasile.

Premiul pentru Scurtmetraj de Ficţiune a fost luat de ,,Caii liberi”al Claudiei Nicolau Florea, difuzat de TVR 2. TVR Cultural a primit două premii: un premiu la categoria Reportaj Cultural pentru ,,Faust la Edinburgh” – Sanda Vişan şi un premiu pentru Documentar Politic ,,Napoleon al III-lea şi tânăra Românie” – Cristian Amza.

Studioul teritorial TVR Iaşi a obţinut două premii pentru ,,Alergând de la Iaşi la Los Angeles”- Vasile Arhire, la categoria Portret, şi Premiul pentru Eseu (ex-aequo) cu ,,Racord. TVR Iaşi la aniversare”- Violeta Gorgos şi Relu Tabără.

Premiul pentru carte de televiziune a fost câştigat de Daniela Zeca Buzura, iar premiul pentru ,,Memoria Televiziunii” a fost obţinut de Andrei Enescu (TVR Media). În competiţie s-au înscris 128 de programe, 160 de realizatori din 20 de televiziuni şi din 6 case de producţie. Gala Premiilor A.P.T.R. va fi difuzată la TVR 1, miercuri 2 iunie 2010, de la ora 21.10.

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

<p>Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti<br /> Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.</p>

No comments

Lasă un răspuns