Connect with us

Life Style

EUROVISION YOUNG DANCERS 2009 ! Selectia Nationala in exclusivitate la TVR Cultural

Published

on

1_eurovision_dance_contest

Cea de-a XII-a editie a concursului bianual Eurovision Young Dancers (EYD) , care va avea loc la Dansens Hus, la Oslo, in data de 19 iunie 2009, este dedicata anul acesta doar dansului contemporan (modern)! In consecinta, Selectia Nationala, organizata de TVR Cultural la Centrul National al Dansului Bucuresti in perioada 23.II-28.II.2009, va fi o competitie in care se vor inscrie doar piese de dans contemporan, fiind deschisa si altor centre profesioniste de dans in afara liceelor de coregrafie.

CINE SE POATE INSCRIE?

Dansatori (solisti sau duete) cu virsta cuprinsa intre 15-21 de ani, cu pregatire de specialitate, fara sa fie angajati cu contract intr-o companie.

CUM?

Trimitind pina vineri, 22.XII.2009 data postei, formularul completat (atasat acestui anunt) si o inregistare pe suport DVD, Video CD, mini DV sau VHS, cu o coregrafie de maximum 5 minute (materialul filmat trebuie sa fie nemontat si nu mai vechi de 1.IX. 2008).

Coregrafia trebuie sa fie originala, moderna si dinamica, sint acceptate influente de street-dance, hip-hop, jazz, folclor, sau alte forme de dans, insa nu o coregrafie bazata in intregime pe aceste stiluri.

Atit coregrafia cit si muzica folosita trebuie sa aiba acceptul autorilor (unde este cazul) si sa nu implice TVR Cultural sau EYD in vreo disputa sau sa creeze o reputatie proasta competitiei. Nu vor fi acceptate, in versuri si in natura miscarii, gesturi sau un limbaj vulgar, conotatii politice sau cu tenta sexuala.

UNDE?

La adresa: Televiziunea Româna,  TVR Cultural  (pentru Eurovision Young Dancers 2009) Calea Dorobanţilor nr. 191, sector 1, Bucureşti sau Registratura TVR din Strada Ermil Pangrati, cu mentiunea pe plic TVR Cultural (pentru Eurovision Young Dancers 2009)

CUM SE ORGANIZEAZA?

Selectia Nationala se va realiza in 2 etape:

1. Preselectia de catre un juriu de specialitate a materialelor video trimise de concurenti,;

Concurentii selectionati vor primi, conform regulamentului EBU, o coregrafie unica („STANDARD DANCE”) pe care vor trebui sa o invete, in afara de coregrafia lor, pina la data de 23.II. 2009.

2. Intre 23.II-28.II.2009 TVR Cultural va organiza la Centrul National al Dansului Bucuresti :

Workshop de dans contemporan
pregatire de specialitate pentru STANDARD DANCE cu toti concurentii (slefuirea coregrafiei deja invatate)
program de repetitii pentru coregrafiile proprii
Selectia nationala, competitie jurizata, filmata in data de 28.II.2009
MAI MULTE INFORMATII

cit si o inscriere on-line, optionala, la adresa de e-mail: eyd2009@tvr.ro
fax 021 305 89 55
telefon 0741 15 33 01

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Click to comment

Lasă un răspuns

Life Style

Mihai Călin: „Este foarte haios să lucrezi cu Carmen Tănase”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Au trecut mai bine de zece ani de când se cunosc, dar, deși pe plan profesional nu se află la prima colaborare, abia în urmă cu câteva luni au început să interacționeze mai mult în cadrul unei producții actoricești.

Serialul “Fructul oprit”, difuzat în fiecare zi de miercuri de la ora 20.00 la Antena 1, le-a oferit posibilitatea actorilor Mihai Călin și Carmen Tănase să formeze un cuplu pe platourile de filmare.

Mihai Călin a revenit în atenția telespectatorilor în cadrul super-producției de la Antena 1, unde s-a întâlnit cu colegi de breaslă, alături de care a mai lucrat. Cu Carmen Tănase, acesta a făcut echipă și în alte proiecte, însă de această dată ei au prilejul să relaționeze mai mult prin prisma poveştii serialului “Fructul oprit”. Aici, Mihai Călin joacă rolul lui Mircea Adam, un medic care este îndrăgostit de Roxana Baicu Popovici – personaj interpretat de Carmen Tănase.

Este foarte plăcut și foarte haios să lucrezi cu Carmen. Ne înțelegem foarte bine și este exact ce mi-am închipuit că se va întâmpla, cu toate că până la <<Fructul oprit>> nu lucrasem direct cu ea. Mi se pare că avem o colaborare foarte bună, ne distrăm, ne simțim bine, lucrurile merg foarte ok, ceea ce este ideal într-o colaborare. Important este să fii atent unul la celălalt, să privești nu numai la ce îți trebuie ție ca să te pui în valoare, dar și să-ți ajuți partenerul, colegul de filmare.”, spune Mihai Călin, care poate fi urmărit de telespectatorii Antenei 1 în “Fructul oprit”, miercurea de la ora 20.00.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Mirela Vaida și-a început ziua de naștere cu o surpriză din partea fiicei sale

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Îndrăgita vedetă Antena 1, Mirela Vaida, pe care telespectatorii o văd în direct, în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 14.00, în cadrul emisiunii ”Totul pentru dragoste”, și-a sărbătorit, vineri,  ziua de naștere.

Mirela și-a început ziua cu mari emoții, căci încă de la primele ore, fetița ei, Carla, a întâmpinat-o cântându-i ”La mulți ani” în cel mai gingaș mod cu putință.

”Carla mi-a zis de dimineață ‘mami, azi e ziua ta! La mulţi ani!” și apoi mi-a cântat. Și după aceea i-am dus la piscină, am făcut piața, i-am dus la grădiniță și am mers la emisiune”, povestește Mirela, care mărturisește că după o zi atât de plină, a avut și o seară specială: ”Abia seara, după ce am culcat copiii, am băut și eu un pahar de șampanie”.

Gazda emisiunii ”Totul pentru dragoste” a avut o zi cu multe urări, multe flori, dar și cu multe surprize.

”Le mulțumesc tuturor celor care s-au gândit la mine și celor care mi-au trimis mesaje. E foarte important să știi că oamenii te apreciază și apreciază ceea ce faci”, spune Mirela Vaida.

În fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 14.00, Mirela Vaida alături de cei patru specialiști – Carmen Grigoraș Nițescu, Nușa Buceag, Eduard Puiu și Andrei Vulpescu – îi așteaptă pe telespectatori cu povești de dragoste în care oameni se regăsesc pentru că iubirea este prezentată în toate ipostazele ei, cu bune și cu rele, cu necazuri și bucurii.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Kerem Bürsin a luat lecții de box pentru rolul din “Inima orașului”

Published

on

Foto Credit: HAPPY CHANNEL

Actorul Kerem Bürsin, pe care telespectatorii Happy Channel îl pot urmări de luni până joi, de la ora 21.00, în cel mai nou serial turcesc intrat în grila stației tv, mărturisește că a apelat la ajutorul unui boxer profesionist pentru rolul din “Inima orașului”. El s-a pregătit luni bune în ringul de box pentru a-i da viață personajului său – Ali Smith.

În vârstă de 30 de ani, Kerem Bürsin se află la a treia producție în care este protagonist. În “Inima orașului”, serialul pe care Happy Channel în difuzează în premieră și în exclusivitate de luni până joi, de la ora 21.00, actorul joacă rolul lui Ali Smith, un tânăr marcat de o tragedie din copilărie, când a asistat la moartea propriei mame. După ce trăiește ani buni ca marinar, el ajunge în Istanbul, iar acolo se înscrie la un campionat de box. Pentru a reuși să se descurce cât mai bine în această ipostază, Kerem a apelat la ajutorul unui specialist, antrenându-se vreme lungă până să înceapă filmările pentru “Inima orașului”.

Am făcut ceva box. Am făcut antrenamente timp de șase luni, în America (Los Angeles), cu Tony Jeffries. Am învățat să boxez. Asta este partea plăcută a actoriei!”, a mărturisit Kerem Bürsin în cadrul unui interviu difuzat în exclusivitate la postul de televiziune Happy Channel.

Actorul îi este recunoscător lui Jeffries pentru ajutorul oferit, mărturisind că pe lângă faptul că acesta este un bun antrenor, îi este și un bun prieten. Kerem a făcut echipă bună și cu actorii din distribuția serialului de la Happy Channel. “Echipa de actori este minunată. Toți sunt super! În ceea ce privește evoluția personajului meu, este palpitant faptul că este o poveste în care acesta se ridică din nimic.”, spune tânărul actor.

În “Inima orașului”, care poate fi urmărit de luni până joi, de la ora 21.00, la Happy Channel, Kerem Bürsin joacă alături de Leyla Lydia Tugutlu, Osman Alkas, Gurkan Uygun.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending