HomeLIFE STYLEEUROVISION YOUNG DANCERS 2009 ! Selectia Nationala in exclusivitate la TVR Cultural

EUROVISION YOUNG DANCERS 2009 ! Selectia Nationala in exclusivitate la TVR Cultural

1_eurovision_dance_contest

Cea de-a XII-a editie a concursului bianual Eurovision Young Dancers (EYD) , care va avea loc la Dansens Hus, la Oslo, in data de 19 iunie 2009, este dedicata anul acesta doar dansului contemporan (modern)! In consecinta, Selectia Nationala, organizata de TVR Cultural la Centrul National al Dansului Bucuresti in perioada 23.II-28.II.2009, va fi o competitie in care se vor inscrie doar piese de dans contemporan, fiind deschisa si altor centre profesioniste de dans in afara liceelor de coregrafie.

CINE SE POATE INSCRIE?

Dansatori (solisti sau duete) cu virsta cuprinsa intre 15-21 de ani, cu pregatire de specialitate, fara sa fie angajati cu contract intr-o companie.

CUM?

Trimitind pina vineri, 22.XII.2009 data postei, formularul completat (atasat acestui anunt) si o inregistare pe suport DVD, Video CD, mini DV sau VHS, cu o coregrafie de maximum 5 minute (materialul filmat trebuie sa fie nemontat si nu mai vechi de 1.IX. 2008).

Coregrafia trebuie sa fie originala, moderna si dinamica, sint acceptate influente de street-dance, hip-hop, jazz, folclor, sau alte forme de dans, insa nu o coregrafie bazata in intregime pe aceste stiluri.

Atit coregrafia cit si muzica folosita trebuie sa aiba acceptul autorilor (unde este cazul) si sa nu implice TVR Cultural sau EYD in vreo disputa sau sa creeze o reputatie proasta competitiei. Nu vor fi acceptate, in versuri si in natura miscarii, gesturi sau un limbaj vulgar, conotatii politice sau cu tenta sexuala.

UNDE?

La adresa: Televiziunea Româna,  TVR Cultural  (pentru Eurovision Young Dancers 2009) Calea Dorobanţilor nr. 191, sector 1, Bucureşti sau Registratura TVR din Strada Ermil Pangrati, cu mentiunea pe plic TVR Cultural (pentru Eurovision Young Dancers 2009)

CUM SE ORGANIZEAZA?

Selectia Nationala se va realiza in 2 etape:

1. Preselectia de catre un juriu de specialitate a materialelor video trimise de concurenti,;

Concurentii selectionati vor primi, conform regulamentului EBU, o coregrafie unica („STANDARD DANCE”) pe care vor trebui sa o invete, in afara de coregrafia lor, pina la data de 23.II. 2009.

2. Intre 23.II-28.II.2009 TVR Cultural va organiza la Centrul National al Dansului Bucuresti :

Workshop de dans contemporan
pregatire de specialitate pentru STANDARD DANCE cu toti concurentii (slefuirea coregrafiei deja invatate)
program de repetitii pentru coregrafiile proprii
Selectia nationala, competitie jurizata, filmata in data de 28.II.2009
MAI MULTE INFORMATII

cit si o inscriere on-line, optionala, la adresa de e-mail: eyd2009@tvr.ro
fax 021 305 89 55
telefon 0741 15 33 01

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns