HomeALL MEDIATVR: Eliminarea taxei radio-tv ar politiza în totalitate instituţia

TVR: Eliminarea taxei radio-tv ar politiza în totalitate instituţia

TVR consideră că propunerea legislativă privind eliminarea taxei TV şi finanţarea Televiziunii Române, în principal, din fonduri de la bugetul de stat „ar afecta misiunea publică a TVR şi ar crea premisele unei puternice dependenţe a acestei instituţii faţă de factorii politici”, informeaza Mediafax

 

De asemenea, în comunicatul TVR, se afirmă că această iniţiativa legislativă depusă la Parlament a determinat îngrijorare inclusiv la nivel internaţional, European Broadcasting Union (EBU) trăgând un semnal de alarmă în ceea ce priveşte eliminarea taxei TV.

TVR este de părere că pentru a-şi îndeplini misiunea publică, aceea de a furniza programe de calitate, imparţiale şi echilibrate, în beneficiul telespectatorilor, are nevoie de o finanţare corectă, care să-i asigure independenţa editorială.

„În plus, în situaţia în care propunerea legislativă ar fi aprobată, impactul financiar la bugetul de stat ar fi de 175 de milioane de euro, prin preluarea datoriei istorice, la care se adaugă, anual, 63 de milioane de euro, cifră ce reprezintă suma pe care televiziunea publică o încasează prin colectarea taxei. La acestea, se adaugă sumele pe care TVR le primeşte în prezent de la bugetul de stat pentru transmisii terestre (RadioCOM – SNR) şi pe satelit, cheltuielile pentru funcţionarea Filialei de la Chişinău, cheltuielile pentru funcţionarea TVR Internaţional precum şi pentru investiţii, în condiţiile legii”, se mai precizează în punctul de vedere al televiziunii publice.

 

S-a discutat despre posibila preluare a SRTv la bugetul de stat în perioada de criză maximă – sfârşitul anului 2015 şi începutul anului acesta -, inclusiv cu Ministerul de Finanţe. Fiecare moment al discuţiei are în spate situaţii, date economice şi alte elemente, dar să nu uităm că situaţia Televiziunii este în continuare gravă şi că TVR trebuie să ofere calitate telespectatorilor, nu numai să supravieţuiască pentru sine. Sigur că prima noastră opţiune este taxa tv”, a subliniat Irina Radu, Preşedinte-Director General al TVR.

În aceste condiţii, majoritatea membrilor Consiliului de Administraţie al SRTv şi-a exprimat opţiunea şi sprijinul pentru demersul de păstrare a taxei TV.

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns