Connect with us

ALL MEDIA

TVR nu va difuza turul barajului de calificare la Mondiale dintre Romania si Grecia. Vezi cine il va transmite!

Published

on

Ada Meseşan, membru CA, acuză conducerea postului public că nu a respectat procedurile legale pentru televizarea manşei tur cu Grecia: ”Vor să toace o sumă uriaşă pentru satisfacerea intereselor personale!”, scrie GSP.

Consiliul de Administraţie al TVR a respins cererea conducerii executive de a achiziţiona drepturile de televizare pentru Grecia-România, turul play-off-ului pentru CM 2014 din 15 noiembrie. Motivul: suma vehiculată de directorul general Claudiu Săftoiu e exagerat de mare.

Ada Meseşan, membru CA, îl acuză pe Săftoiu că vrea să cumpere drepturile cu 270.000 de euro: „Scopul e să toace o sumă uriaşa pentru interese personale sau de grup”, a declarat Meseşan pentru Mediafax.

TVR nu se mai califică astfel în competiţia achiziţiei drepturilor de difuzare a partidei. Cel mai probabil, trustul Intact va achiziţiona în aceste condiţii drepturile de televizare, Antena 1 fiind postul care transmite şi returul, din 19 noiembrie.

„Ştiu că trustul a făcut o ofertă pentru televizarea partidei de la Atena, dar situaţia e încă în aer. Pînă mîine însă vom afla deznodămîntul: e nevoie de o perioadă de timp rezonabilă pentru promovarea evenimentului” (Costin Deşliu, redactor-şef GSP TV)

Lasa un comentariu aici!

Advertisement
3 Comments

3 Comments

 1. Eye

  5 noiembrie 2013 at 12:06

  „e nevoie de o perioadă de timp rezonabilă pentru promovarea evenimentului”… Promovare pentru ce? Pentru cine? Producerea unui spot in care sa se AUTO-promoveze grupul de presa ca ne „ofera” un eveniment sportiv? Inducerea unei isterii tipice celor doua grupuri mari de media? Pentru ce „o perioada de timp rezonabila”? Suporterii, iubitorii de fotbal, „fraierii” care asteapta evenimentul, nu vor si nu doresc decit sa vada meciul. „EI” vor „interval de timp” pentru a-si asigura la ora respectiva doar o cit mai mare cota de piata. Si implicit o galeata de euro pentru reclamele din timpul afectat. Restul este doar „caterinca” de cel mai mare prost gust. Pe cine dracu’ credeti ca mai pacaliti? Nu sinteti decit niste nenorociti care nu-si vad decit de propriul interes. Nu v-a pasat si nu va pasa niciodata de noi, de romani, de Romania… Va pasa doar de COTA DE PIATA si de bani. Intact si Media Pro… JEGOSILOR…

  • Cristi

   5 noiembrie 2013 at 12:20

   Dacă nu ar câștiga bani din reclame, nu ar avea bani să cumpere drepturi de televizare ale unor astfel de evenimente – pe care crezi că le meriți – și tu, probabil, ai asculta meciul la radio. Nu înțeleg ce ai vrea, de fapt? Televiziunile să nu mai fie interesate de modul în care merg afacerile lor, ci de cum să-i facă să se simtă mai bine pe cei care îi înjură pe site-uri?

 2. costel

  4 noiembrie 2013 at 17:52

  Doamne cine a ajuns sef la Gsp!!Auzi,e nevoie de o perioada rezonabila pentru promovare!!Mai sunt 11 zile pina la meci!Asta habar nu are ce tampenii spune.Si se mai mira lumea cat de jos a ajuns Gsptv!!

Lasă un răspuns

ALL MEDIA

Programe TVR, difuzate de un post tv fără acordul televiziunii publice

Published

on

Televiziunea Română a constatat faptul că Cinemaraton difuzează producţii TVR fără acordul postului public, încălcând legislaţia în domeniu. De asemenea, grila de programe a postului Cinemaraton este alcătuită în mod preponderent din producţii ale postului public de televiziune, în condiţiile în care Televiziunea Română nu a primit o solicitare în acest sens.

 

Printre producţiile difuzate fără acordul TVR se numără: „Memorialul Durerii – Mişcările studenţeşti din 1956”, realizator Lucia Hossu Longin; „Memorialul Bucureştilor (2) – Biserica Ienei”, realizator Lucia Hossu Longin; „Memorialul Durerii – Canalul Morţii”, realizator Lucia Hossu Longin; „Memorialul Durerii – Mircea Dinescu”, realizator Lucia Hossu Longin; „Reconstituiri – Ministerul Adevărului”, realizator Lucia Hossu Longin, scenariul Dan Necşulea sau „Tandreţea Lăcustelor”, regia Dan Necşulea.

 

Prin această situaţie, Cinemaraton încalcă prevederi din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare precum şi din Decizia CNA nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

În aceste condiţii, Televiziunea Română a transmis o notificare prin care interzice Cinemaraton să mai utilizeze fără acord, înregistrările SRTv, în caz contrar rezervându-şi dreptul de a de a sesiza organele jurisdicţionale.

De asemenea, TVR  a semnalat Consiliului Naţional al Adudiovizualului această situaţie pentru ca forul, în calitate de garant al interesului public si de unica autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale,  să dispună măsurile pentru intrarea în legalitate a postului menţionat.

 

 

 • În conformitate cu prevederile art.13 alin. (1) lit. a) şi f), art 1063 alin. (1) lit a), f) şi  g),  precum şi art. 113 lit. b), e) şi i) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare, SRTv în calitate de titular de drepturi de autor, producător de înregistrări audiovizuale şi organism de televiziune, are dreptul exclusiv de a autoriza sau interzice utilizarea producţiilor proprii, inclusiv prin reproducere, radiodifuzare şi punere la dispoziţia publicului pe Internet.

 

** În situaţia utilizării producţiilor SRTV (preluate de la foşti angajaţi sau din alte surse) în vederea includerii în emisiuni de televiziune, există obligaţia legală privind  obţinerea acordului SRTv în calitate de titular de drepturi.  Difuzarea unei înregistrări audiovizuale produse de TVR, în tot sau în parte, fără acord, cu înlăturarea siglei producătorului, poate întruni elementele constitutive ale următoarelor infracţiuni prevăzute de Legea nr.8/1996, radiodifuzarea operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe, fără consimţământul producătorului, faptă pentru care legea prevede  închisoare de la o lună la un an sau amendă (art 140 alin. (1) lit c).

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

In grila Kanal D revine show-ul „Bravo ai stil! All Stars”. Iata care sunt concurentele!

Published

on

Cele mai valoroase competitioare din primele trei sezoane „Bravo, ai stil!” se pregatesc de participarea in show-ul devenit fenomen

 

„Bravo, ai stil! All Stars” aduce cea mai intensa si spectaculoasa competitie de stil la un alt nivel, aruncand in lupta cele mai pregatite concurente din sezoanele precedente ale sow-ului . Frumoase, hotarate, curajoase in alegerea tinutelor si deja trecute prin „sita” intransigenta a juratilor si a publicului, 11 fete dintre cele mai stilate se vor lupta din nou pentru marele premiu de 100.000 de lei.

Telespectatorii vor avea ocazia sa le reintalneasca si sa le voteze pe Silvia, Alina, Andreea, Larisa (concurente in primul sezon), Marisa, Denisa, Otilia, Irina (concurente din cel de-al doilea sezon), Iuliana, Emiliana si Beatrice (participante in cel de-al treilea sezon „Bravo, ai stil!”).

 

Exigenta va fi maxima la „Bravo, ai stil! All Stars”, asteptarile din partea juratilor, uriase. Fetele au castigat deja experienta, sunt obisnuite si cu lumina reflectoarelor si cu cele mai aspre critici membrilor Juriului, pot evita cu mai multa usurinta eventuale capcane ale contracandidatelor in lupta pentru marele premiu. Editiile precedente „Bravo, ai stil!” au constituit pentru aceste tinere o adevarata scoala, o perioada a formarii in mai multe sensuri, pentru ca dincolo de deprinderea abilitatii in a-si alege tinutele, acestea  au invatat sa se cunoasca mai bine, si-au rafinat reactiile si au castigat de partea lor un public numeros, extrem de fidel.

Cum se vor descurca, de aceasta data, cele mai puternice concurente de pana acum, veti putea urmari in „Bravo, ai stil! All Stars”, din 22 ianuarie.

 

Emisiunea va fi difuzata in fiecare zi, de luni pana vineri, de la ora 16:30, la Kanal D. Prima Gala „Bravo, ai stil! All Stars” va putea fi urmarita sambata, 27 ianuarie, imediat dupa „Exatlon”.

 

Foto Credit: KANAL D

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Operatorul de cablu UPC a introdus postul de televiziune Minimax HU

Published

on

UPC România a introdus în grila sa de programe postul Minimax, varianta în limba maghiara. Deoarece Minimax este un canal de televiziune atât de îndrăgit de micii telespectatori, de la începutul acestui an, feed-ul unguresc al postului este disponibil abonaților la pachetul Panonia de la UPC, fiind accesibil și locuitorilor din zonele vorbitoare de maghiară din România.

 

Introducerea feed-ul unguresc al postului Minimax în grila UPC aduce un plus de calitate și divertisment și prin prezența în program a noilor seriale marca DreamWorks (difuzate și pe Minimax România), achițizii recente de amploare în portofoliul postului de televiziune pentru copii. În plus, Minimax Ungaria difuzează filme animate, serialul producție proprie „Little Marron Club” (care combină animația și live-action- ul, pentru a spune o poveste plină de muzică și prietenie) și „Masha and the Bear” (populara serie animată rusească inspirată de poveștile pentru copii despre micuța Masha și ursul care o salvează de fiecare dată când dă de greu).

 

Minimax HU este disponibil la numărul 790 din EPG.

 

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Trending