Connect with us

Proiecte

UBB implicată în proiecte europene în valoare de peste 680 de milioane de lei

Published

on

Peste 18.000 de studenţi, aproape 5.000 de cadre didactice, dar şi angajaţi ai partenerilor sociali, părinţi, elevi, doctoranzi, cercetători sau şomeri vor beneficia, în următorii ani, de proiectele finanţate din fonduri europene nerambursabile şi gestionate de Oficiul Programelor Europene din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

Până în prezent, instituţia clujeană a câştigat, în calitate de solicitant sau partener, un număr de 81 de proiecte finanţate din fonduri structurale, a căror valoare totală se ridică la peste 682 de milioane de lei, contribuţia Universităţii Babeş-Bolyai fiind de aproape 5 milioane de lei.

Proiectele, depuse şi declarate câştigătoare în cadrul Programelor Operaţionale Sectoriale Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), Mediu, precum şi în cadrul Programului Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative (PO DCA) şi Programului Operațional Regional (POR), au ca obiective principale:

  • creşterea gradului de ocupare în domeniul de specializare studiat pentru studenţii din învăţământul superior;

  • creşterea relevanţei curriculum-ului universitar în raport cu cerinţele pieţei muncii;

  • îmbunătăţirea serviciilor de orientare şi consiliere profesională oferite în cadrul universităţii pentru facilitarea tranziţiei de la educaţie la piaţa muncii;

  • creşterea adaptabilităţii tinerilor absolvenţi la cerinţele pieţei muncii şi la cerinţele specifice locului de muncă;

  • valorizarea cooperării între mediul universitar şi întreprinderi sau agenţi economici în vederea dezvoltării de programe de învăţare prin muncă;

  • îmbunătăţirea calităţii programelor doctorale şi implicit a formării viitorilor cercetători în cadrul ciclului de studii universitare de doctorat prin dezvoltarea unui instrument informaţional care să structureze atât oferta de cercetare doctorală căt şi necesităţile de cercetare ale mediului socio-economic;

  • dezvoltarea competenţelor de predare, proiectare, organizare şi evaluare a activităţilor didactice;

  • reabilitarea parcului de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport “Iuliu Haţieganu”;

  • dezvoltarea integrată a programelor de studii de la toate nivelurile, incluzând programele de tip life long learning, prin intermediul unui portal integrat de tip e-educaţie pentru toţi studenţii UBB;

  • facilitarea accesului la informaţie şi suport tehnologic de ultimă oră în vederea eficientizării procesului de educaţie şi informare a studenţilor UBB prin dezvoltarea infrastructurii pentru a asigura un suport performant de utilizare a portalului, inclusiv din extensiile academice ale UBB.

Lasa un comentariu aici!

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Proiecte

AGERPRES, Muzeul Municipiului București și Samsung vă invită la o ARtfel de expoziție

Published

on

AGERPRES organizează o ARtfel de expoziţie de fotografie, care îmbină fotoreportajul, documentarul video şi realitatea augmentată. Expoziția poate fi vizitată în perioada 24 noiembrie – 10 decembrie, la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti, iar vernisajul acesteia va avea loc luni, 27 noiembrie, începând cu ora 18:30.

 

Printre fotografiile expuse se vor regăsi unele dintre cele mai bune imagini realizate de fotoreporterii AGERPRES, în ultimul an, atât în țară, cât și la evenimente internaționale. De la Jocurile Olimpice de la Rio, la misiunea în teatrul de operații din Afganistan sau la vizita președintelui Klaus Iohannis la Casa Albă, precum și de la vizita Prințului Charles în România, la Campionatele Europene de Gimnastică Artistică de la Cluj-Napoca, expoziția de fotografie ARtfel aduce în prim-plan cele mai importante momente surprinse de colegii noștri.

 

Astfel, cu ajutorul aplicației mobile AGERPRES AR, ce poate fi descărcată gratuit din Google Play (https://goo.gl/V3pu2y) şi App Store (https://goo.gl/rSvCWa), vizitatorii vor descoperi povestea din spatele imaginilor, dar și teasere dintr-un proiect special pe care AGERPRES îl pregătește cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

 

De asemenea, cu ocazia vernisării expoziției, AGERPRES va lansa și noua pagină de Instagram, 100deRomania – un proiect dedicat aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, în cadrul căruia Agenția Națională de Presă va promova cele mai bune fotografii, care reflectă evoluția României.

 

Parteneri oficiali ai AGERPRES pentru organizarea expoziției ARtfel sunt Samsung și Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

PRO TV: România, te iubesc! a reușit încă o victorie: legea apelor a fost schimbată!

Published

on

Rareș Năstase, corespondentul special Știrile Pro TV, a atras un semnal de alarmă asupra situației apelor din țara noastră în cadrul mai multor reportaje marca România, te iubesc!. Rareș a găsit o situație deloc îmbucurătoare pe teren, care a atras atenția autorităților la nivel înalt. România, te iubesc! a prezentat încă din 2010 dezastrul produs pe râurile de munte de afacerile cu hidrocentrale şi a trimis informări atât la Guvern, cât şi la Preşedinţie.

 

Astfel, la presiunea Comisiei Europene, Guvernul României a modificat Legea Apelor, în așa fel încât, teoretic, nu mai sunt permise amenajări pe cursurile neafectate. În OUG 78/2017, la articolul 27, după alineatul (1) se introduc două noi alineate, din care primul:

„(2) în vederea protecţiei şi conservării stării apelor, pe sectoarele de cursuri de apă care nu sunt afectate de activităţi umane se interzice realizarea de lucrări şi activităţi care pot afecta starea ecologică a apelor.”

 

 „E doar o primă victorie în lupta pentru a proteja apele de munte. Rămân, însă, multe alte albii de râuri distruse de microhidrocentrale care au fost permise haotic. Problema e doar parțial rezolvată, însă putem spune că râurile care nu au fost încă afectate de astfel de investiții sunt în siguranță. Microhidrocentrale se fac peste tot în lume, însă societățile moderne studiază intens oportunitatea unor astfel de investiții. La noi, în goană după certificate verzi și în numele unei energii sustenabile, am ajuns să distrugem natura, locuri neatinse de mii de ani. Noi am căutat să facem peste tot microhidrocentrale a căror putere însumată este infimă, în comparație cu ce producem cu alte hidrocentrale mari sau cu colosul de la Porțile de Fier. Dar, a fost o perioadă în care să faci o microhidrocentrală era la modă. Băieții deștepți au accesat fonduri europene generoase, dar astăzi uită să plătească și bruma aceea de chirie pentru că au tras țevi, prin râurile montane.”, a declarat Rareș Năstase.

 

Problema nu este încă rezolvată, dar a fost făcut un prim pas spre îmbunătățirea acestei situații, astfel se va interzice construcţia de microhidrocentrale – însă cele deja existente vor rămâne în funcţiune.

 

Foto Credit: PRO TV

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Documentarele AGERPRES „Descoperă România cu Peter Hurley” și „Tărâmul dintre ape” la Festivalul Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți SIMFEST

Published

on

Documentarele AGERPRES „Descoperă România cu Peter Hurley” și „Tărâmul dintre ape” concurează la secțiunea Film documentar din cadrul Festivalului Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți SIMFEST, aflat la ediția a XIV-a, care va avea loc în perioada 14-20 august 2017, la Târgu Mureș.

 

De asemenea, „Descoperă România cu Peter Hurley” va deschide seria proiecțiilor din cadrul festivalului, luni, 14 august, începând cu ora 18:30, la Căminul Cultural Sîngeorgiu de Mureș.

Documentarul spune povestea irlandezului care a călătorit pe jos de la Cimitirul Vesel din Săpânța până la Muzeul Țăranului din București, îndrăgostit fiind de România, de tradițiile și de ospitalitatea românilor.

 

Cel de-al doilea documentar AGERPRES înscris în concurs, „Tărâmul dintre ape”, prezintă Delta Dunării prin intermediul poveștilor de viață ale unor localnici, fie ei lipoveni, ucraineni sau greci, pentru care fâșia aceasta de pământ este unicul loc numit „acasă”.

În cadrul SIMFEST vor fi proiectate filme artistice și documentare din țară și din străinătate, vor avea loc lansări de carte și expoziții de fotografie, ateliere, dezbateri și tabere de creație pentru jurnaliști.

 

Documentarul „Descoperă România cu Peter Hurley” poate fi urmărit online, la linkul: https://goo.gl/opzk96, iar „Tărâmul dintre ape” la linkul: https://goo.gl/bKZ0V0.

 

Foto Credit: AGERPRES

START VOT FINALA PREMIILOR RADAR DE MEDIA 2017

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Trending