Connect with us

ALL MEDIA

Ultimul concert susţinut în România de pianista Mihaela Ursuleasa

Published

on

Vineri, 10 august, de la ora 19.00, în ziua când are loc înmormântarea celebrei pianiste Mihaela Ursuleasa, stinsă din viaţă la doar 33 ani, Radio România Muzical programează ultimul concert pe care  l-a susţinut în România.

Este vorba despre concertul ce a avut loc în 7 iunie 2012 la Ateneul Român din Bucureşti. În compania Orchestrei Filarmonicii „George Enescu”, dirijate de Horia Andreescu, Mihaela Ursuleasa a interpretat Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră de Frédéric Chopin. În program au figurat şi lucrarea „Lumina drumurilor” de Ulpiu Vlad şi Simfonia a III-a „Renana” de Robert Schumann.

Fragmente din acest concert sunt postate şi pe site-ul oficial al pianistei Mihaela Ursuleasa, www.ursuleasa.com, alături de invitaţia de a ne aminti de Mihaela Ursuleasa prin prisma muzicii pentru care a trăit.

Radio România Muzical a înregistrat în 7 iunie 2012 acest concert datorită acordului de colaborare existent între Radio România şi Filarmonica „George Enescu” prin care, în fiecare stagiune, 10 concerte sunt înregistrate şi transmise apoi în reţeaua Uniunii Europene de Radio. Concertul a fost pus deja la dispoziţia partenerilor din Uniunea Europeană de Radio – radiodifuziunile publice europene.

Concertul poate fi ascultat la Radio România Muzical şi este preluat şi de Radio România Cultural. Pe site-ul Radio România Muzical (www.romania-muzical.ro) este disponibilă pentru reascultare şi emisiunea specială realizată în 3 august, „În memoriam Mihaela Ursuleasa” ce a cuprins alte momente muzicale importante din cariera pianistei: primul şi ultimul concert susţinut la Sala Radio, momente din Festivalul Enescu 2011 şi de pe ultimul ei disc, apărut tot în 2011.

Pe site-ul oficial al Mihaelei Ursuleasa, au fost postate recent informaţii despre modul cum pot să doneze, cei care doresc să o facă, pentru a o ajuta pe fetiţa de 6 ani a Mihaelei, rămasă acum doar în grija bunicii materne.

Mihaela Ursuleasa va fi depusă joi, 9 august, între orele 10.00 – 20.00, la Ateneul Român din Bucureşti unde sunt aşteptaţi toţi cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu. Înmormântarea Mihaelei Ursuleasa va avea loc vineri, 10 august, la cimitirul Bellu din Bucureşti, de la ora 9.30.

Mihaela Ursuleasa s-a stins din viaţă la Viena în 2 august 2012, în urma unei comoţii cerebrale. A fost una dintre cele mai bune pianiste ale României, plecată de pe această lume la aceeaşi vârstă „magică” – cum o numeşte managerul artistei pe site-ul ei oficial – ca şi Dinu Lipatti: 33 de ani.

Lasa un comentariu aici!

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

ALL MEDIA

Programe TVR, difuzate de un post tv fără acordul televiziunii publice

Published

on

Televiziunea Română a constatat faptul că Cinemaraton difuzează producţii TVR fără acordul postului public, încălcând legislaţia în domeniu. De asemenea, grila de programe a postului Cinemaraton este alcătuită în mod preponderent din producţii ale postului public de televiziune, în condiţiile în care Televiziunea Română nu a primit o solicitare în acest sens.

 

Printre producţiile difuzate fără acordul TVR se numără: „Memorialul Durerii – Mişcările studenţeşti din 1956”, realizator Lucia Hossu Longin; „Memorialul Bucureştilor (2) – Biserica Ienei”, realizator Lucia Hossu Longin; „Memorialul Durerii – Canalul Morţii”, realizator Lucia Hossu Longin; „Memorialul Durerii – Mircea Dinescu”, realizator Lucia Hossu Longin; „Reconstituiri – Ministerul Adevărului”, realizator Lucia Hossu Longin, scenariul Dan Necşulea sau „Tandreţea Lăcustelor”, regia Dan Necşulea.

 

Prin această situaţie, Cinemaraton încalcă prevederi din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare precum şi din Decizia CNA nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

În aceste condiţii, Televiziunea Română a transmis o notificare prin care interzice Cinemaraton să mai utilizeze fără acord, înregistrările SRTv, în caz contrar rezervându-şi dreptul de a de a sesiza organele jurisdicţionale.

De asemenea, TVR  a semnalat Consiliului Naţional al Adudiovizualului această situaţie pentru ca forul, în calitate de garant al interesului public si de unica autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale,  să dispună măsurile pentru intrarea în legalitate a postului menţionat.

 

 

  • În conformitate cu prevederile art.13 alin. (1) lit. a) şi f), art 1063 alin. (1) lit a), f) şi  g),  precum şi art. 113 lit. b), e) şi i) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare, SRTv în calitate de titular de drepturi de autor, producător de înregistrări audiovizuale şi organism de televiziune, are dreptul exclusiv de a autoriza sau interzice utilizarea producţiilor proprii, inclusiv prin reproducere, radiodifuzare şi punere la dispoziţia publicului pe Internet.

 

** În situaţia utilizării producţiilor SRTV (preluate de la foşti angajaţi sau din alte surse) în vederea includerii în emisiuni de televiziune, există obligaţia legală privind  obţinerea acordului SRTv în calitate de titular de drepturi.  Difuzarea unei înregistrări audiovizuale produse de TVR, în tot sau în parte, fără acord, cu înlăturarea siglei producătorului, poate întruni elementele constitutive ale următoarelor infracţiuni prevăzute de Legea nr.8/1996, radiodifuzarea operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe, fără consimţământul producătorului, faptă pentru care legea prevede  închisoare de la o lună la un an sau amendă (art 140 alin. (1) lit c).

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

In grila Kanal D revine show-ul „Bravo ai stil! All Stars”. Iata care sunt concurentele!

Published

on

Cele mai valoroase competitioare din primele trei sezoane „Bravo, ai stil!” se pregatesc de participarea in show-ul devenit fenomen

 

„Bravo, ai stil! All Stars” aduce cea mai intensa si spectaculoasa competitie de stil la un alt nivel, aruncand in lupta cele mai pregatite concurente din sezoanele precedente ale sow-ului . Frumoase, hotarate, curajoase in alegerea tinutelor si deja trecute prin „sita” intransigenta a juratilor si a publicului, 11 fete dintre cele mai stilate se vor lupta din nou pentru marele premiu de 100.000 de lei.

Telespectatorii vor avea ocazia sa le reintalneasca si sa le voteze pe Silvia, Alina, Andreea, Larisa (concurente in primul sezon), Marisa, Denisa, Otilia, Irina (concurente din cel de-al doilea sezon), Iuliana, Emiliana si Beatrice (participante in cel de-al treilea sezon „Bravo, ai stil!”).

 

Exigenta va fi maxima la „Bravo, ai stil! All Stars”, asteptarile din partea juratilor, uriase. Fetele au castigat deja experienta, sunt obisnuite si cu lumina reflectoarelor si cu cele mai aspre critici membrilor Juriului, pot evita cu mai multa usurinta eventuale capcane ale contracandidatelor in lupta pentru marele premiu. Editiile precedente „Bravo, ai stil!” au constituit pentru aceste tinere o adevarata scoala, o perioada a formarii in mai multe sensuri, pentru ca dincolo de deprinderea abilitatii in a-si alege tinutele, acestea  au invatat sa se cunoasca mai bine, si-au rafinat reactiile si au castigat de partea lor un public numeros, extrem de fidel.

Cum se vor descurca, de aceasta data, cele mai puternice concurente de pana acum, veti putea urmari in „Bravo, ai stil! All Stars”, din 22 ianuarie.

 

Emisiunea va fi difuzata in fiecare zi, de luni pana vineri, de la ora 16:30, la Kanal D. Prima Gala „Bravo, ai stil! All Stars” va putea fi urmarita sambata, 27 ianuarie, imediat dupa „Exatlon”.

 

Foto Credit: KANAL D

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Operatorul de cablu UPC a introdus postul de televiziune Minimax HU

Published

on

UPC România a introdus în grila sa de programe postul Minimax, varianta în limba maghiara. Deoarece Minimax este un canal de televiziune atât de îndrăgit de micii telespectatori, de la începutul acestui an, feed-ul unguresc al postului este disponibil abonaților la pachetul Panonia de la UPC, fiind accesibil și locuitorilor din zonele vorbitoare de maghiară din România.

 

Introducerea feed-ul unguresc al postului Minimax în grila UPC aduce un plus de calitate și divertisment și prin prezența în program a noilor seriale marca DreamWorks (difuzate și pe Minimax România), achițizii recente de amploare în portofoliul postului de televiziune pentru copii. În plus, Minimax Ungaria difuzează filme animate, serialul producție proprie „Little Marron Club” (care combină animația și live-action- ul, pentru a spune o poveste plină de muzică și prietenie) și „Masha and the Bear” (populara serie animată rusească inspirată de poveștile pentru copii despre micuța Masha și ursul care o salvează de fiecare dată când dă de greu).

 

Minimax HU este disponibil la numărul 790 din EPG.

 

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Trending