HomeALL MEDIAUltimul concert susţinut în România de pianista Mihaela Ursuleasa

Ultimul concert susţinut în România de pianista Mihaela Ursuleasa

Vineri, 10 august, de la ora 19.00, în ziua când are loc înmormântarea celebrei pianiste Mihaela Ursuleasa, stinsă din viaţă la doar 33 ani, Radio România Muzical programează ultimul concert pe care  l-a susţinut în România.

Este vorba despre concertul ce a avut loc în 7 iunie 2012 la Ateneul Român din Bucureşti. În compania Orchestrei Filarmonicii „George Enescu”, dirijate de Horia Andreescu, Mihaela Ursuleasa a interpretat Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră de Frédéric Chopin. În program au figurat şi lucrarea „Lumina drumurilor” de Ulpiu Vlad şi Simfonia a III-a „Renana” de Robert Schumann.

Fragmente din acest concert sunt postate şi pe site-ul oficial al pianistei Mihaela Ursuleasa, www.ursuleasa.com, alături de invitaţia de a ne aminti de Mihaela Ursuleasa prin prisma muzicii pentru care a trăit.

Radio România Muzical a înregistrat în 7 iunie 2012 acest concert datorită acordului de colaborare existent între Radio România şi Filarmonica „George Enescu” prin care, în fiecare stagiune, 10 concerte sunt înregistrate şi transmise apoi în reţeaua Uniunii Europene de Radio. Concertul a fost pus deja la dispoziţia partenerilor din Uniunea Europeană de Radio – radiodifuziunile publice europene.

Concertul poate fi ascultat la Radio România Muzical şi este preluat şi de Radio România Cultural. Pe site-ul Radio România Muzical (www.romania-muzical.ro) este disponibilă pentru reascultare şi emisiunea specială realizată în 3 august, „În memoriam Mihaela Ursuleasa” ce a cuprins alte momente muzicale importante din cariera pianistei: primul şi ultimul concert susţinut la Sala Radio, momente din Festivalul Enescu 2011 şi de pe ultimul ei disc, apărut tot în 2011.

Pe site-ul oficial al Mihaelei Ursuleasa, au fost postate recent informaţii despre modul cum pot să doneze, cei care doresc să o facă, pentru a o ajuta pe fetiţa de 6 ani a Mihaelei, rămasă acum doar în grija bunicii materne.

Mihaela Ursuleasa va fi depusă joi, 9 august, între orele 10.00 – 20.00, la Ateneul Român din Bucureşti unde sunt aşteptaţi toţi cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu. Înmormântarea Mihaelei Ursuleasa va avea loc vineri, 10 august, la cimitirul Bellu din Bucureşti, de la ora 9.30.

Mihaela Ursuleasa s-a stins din viaţă la Viena în 2 august 2012, în urma unei comoţii cerebrale. A fost una dintre cele mai bune pianiste ale României, plecată de pe această lume la aceeaşi vârstă „magică” – cum o numeşte managerul artistei pe site-ul ei oficial – ca şi Dinu Lipatti: 33 de ani.

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.ivascu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns