HomeALL MEDIA“Un Crăciun cum n-a mai fost vreodată” la Radio Romania

“Un Crăciun cum n-a mai fost vreodată” la Radio Romania

De Crăciun, la Radio România Actualităţi, ora  9.05, ascultătorii noştri vor mai primi un dar: premiera absolută a spectacolului de teatru radiofonic pentru copii – “Un Crăciun cum n-a mai fost vreodată” traducere şi dramatizare liberă de Sanda Socoliuc după o povestire de Olive Thorne Miller.
 
Regia artistică este semnată de Toma Enache. În distribuţie: Ion Haiduc, un Moş Crăciun cel puţin ciudat, Gabriel Duţu, un Povestitor surprinzător, Ana Maria Ţoghină, o fetiţă de 8 ani, năzdrăvană nu numai în spectacol, ci şi în viaţa reală, Mălina Tomoiagă, jucând  rolul unui băieţel, Liviu Cheloiu, un tată îngrijorat şi Anca Karablais, o mamă mai mult decât iubitoare şi îngăduitoare.
 
Regia de montaj: Mirela Anton, Florina Istodor şi Monica Wilhelm. Regia de studio: Milica Creiniceanu. Regia tehnică: ing. Iulian Iancu. Regia muzicală: Patricia Prundea. Producător: Irina Soare.
 
Ce se poate întâmpla când doi fraţi, Lilly şi Bertie, pleacă pe furiş în căutarea lui Moş Crăciun, în loc să îl aştepte, cuminţi, acasă la ei? Secret până la premiera de pe 25 decembrie 2012! 
 
Americana Olive Thorne Miller, pe numele ei adevărat Harriet Mann Miller (1831-1918), a fost o pasionată cercetătoare în ornitologie, dar şi scriitoare pentru copii.
 
Spectacolul radiofonic “Un Crăciun cum n-a mai fost vreodată” a fost realizat după povestirea, inedită în limba română, “Un Moş Crăciun ciudat”, care face parte din volumul „Kristy’s Queer Christmas,” Houghton, Mifflin & Co., 1904.
 
În ciuda celor mai bine de 100 de ani de când a fost scrisă, povestirea este şi astăzi interesantă, emoţionantă şi palpitantă, graţie talentului scriitoarei de a surprinde cu subtilitate şi cu infinită înţelegere universul particular al copiilor care ştiu că Moş Crăciun există.
 
“Un Crăciun cum n-a mai fost vreodată” este un spectacol pe care Teatrul Naţional Radiofonic pentru copii îl dedică tuturor ascultătorilor la marea sărbătoare a naşterii Domnului.
 
 
 

Lasa un comentariu aici!

Written by

carmen.moraru@radardemedia.ro

<p>Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!</p>

No comments

Lasă un răspuns