Connect with us

Film

Unul dintre cele mai urmărite documentare – ,,Calea împăratului” – la Pro Cinema (galerie foto)

Published

on

 

“În cel mai dur tărâm de pe Pământ, dragostea îşi găseşte locul”. La Pro Cinema, pe 3 septembrie, de la ora 17:15, telespectatorii sunt invitaţi în Antarctica, cu un documentar câştigător al premiului Oscar în anul 2006 – “Calea împăratului”.

“Natura a inventat cea mai frumoasă poveste”, scrie pe afişul filmului “Calea împăratului”, iar regizorul francez Luc Jacquet şi echipa lui au umblat până în inima continentului îngheţat pentru a o surprinde pe film. Luc Jacquet, Laurent Chalet şi Jerome Maison, realizatorii documentarului “Calea împăratului”, au petrecut un an în ţinuturile friguroase din Antarctica, la baza de cercetare ştiinţifică franceză Dumont d’Urville din ţinutul Adelie, pentru a filma îndeaproape ritualurile pinguinilor imperiali, reuşind să surprindă imagini remarcabile din habitatul acestora.

“Calea împăratului” este al doilea cel mai urmărit documentar din Statele Unite după “Fahrenheit 9/11” şi cel mai mare succes comercial pe teritoriul american al unei producţii franceze, depăşind “Al cincilea element” şi “Amelie”. Mai mult decât atât, “Calea împăratului”, filmul care în 2006 a primit Oscarul pentru “cel mai bun documentar” a depăşit încasările celor cinci producţii nominalizate la Oscar pentru “cel mai bun film”. “Calea împăratului” a înregistrat încasări de peste 77 de milioane de dolari, în timp ce câştigătorul Oscarului pentru cel mai bun film, “Brokeback Mountain – O iubire secretă” a înregistrat 75 de milioane de dolari. Pe lângă recunoaşterea Academiei Americane de Film, “Calea împăratului” a fost nominalizat la două premii BAFTA şi a câştigat un premiu Cesar din patru nominalizări.

Actorii francezi Charles Berling, nominalizat la cinci premii Cesar, Jules Sitruk şi Romane Bohrniger, câştigătoare a premiului Cesar în anul 1993, sunt cei care narează “Calea împăratului”, într-o manieră care îi face pe telespectatori să creadă că pinguinii înşişi sunt cei care îşi spun povestea.

“Pe cel mai rece, uscat şi întunecat continent de pe Pământ există zăpadă, gheaţă şi pinguini. Şi totuşi, totul este de o frumuseţe delicată aproape ireală”, spune celebrul critic de film Roger Ebert despre “Calea împăratului”. Filmul a atras asupra lui nu numai aclamaţiile criticilor, ci şi controverse politice şi sociale. “Calea împăratului” a fost privit de unii lideri de opinie conservatori ca un exemplu al valorilor familiei din care oamenii au multe de învăţat despre monogamie şi stabilitate. Acest punct de vedere a atras imediat reacţii din partea realizatorilor documentarului.

Regizorul Luc Jacquet a condamnat drastic poziţia conservatorilor:

Cred că este necinstit din punct de vedere intelectual să impunem această interpretare unui fapt natural. Este de-a dreptul amuzant, iar dacă e să luăm argumentul monogamiei, rata “divorţului” la pinguini este de 80 – 90 % de la un sezon la altul. Monogamia durează doar pe perioada unui ciclu de reproducere. Trebuie să lăsăm pinguinii să fie pinguini, iar oamenii oameni

spune Luc Jacquet.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Film

Comedia „Haideţi, Tineri Titani, la film!”, in premiera, in cinematografe

Published

on

Foto Credit: VERTICAL ENTERTAINMENT
 

Atunci când „Tinerii Titani” ajung pe marele ecran, o fac pe picior mare! De această dată îi regăsim pe simpaticii noştri eroi în prima lor aventură fresh, inteligentă şi pe placul tuturor iubitorilor de filme cu supereroi, care va lua cu asalt cinematografele în premieră, din 17 august.

Se pare că mai toţi super eroii, mai puţin titanii, au câte un film numai al lor care să le prezinte faptele eroice pe marile ecrane. Aşa că Robin e hotărât acum să schimbe lucrurile şi să se asigure că nu va mai fi văzut niciodată ca un ajutor de supererou, ci ca un star adevărat.

Atunci când planeta este ameninţată de un malefic personaj şi prietenia tinerilor titani este pusă la grea încercare de nevoia de celebritate, va fi momentul în care vom afla dacă sunt sau nu nişte veritabili supereroi.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Iura Luncaşu a început filmările pentru noua sa comedie ,,Faci sau taci”

Published

on

Foto Credit: VERTICAL ENTERTAINMENT
 

După succesul de casă înregistrat cu ,,Ghinionistul”, filmul românesc cu cele mai mari încasări din 2017 şi câştigătorul premiului publicului la gala Premiilor GOPO de anul acesta, regizorul Iura Luncaşu a început de curând filmările pentru noua sa comedie, ,,Faci sau taci”.

Cu o distribuţie impresionantă care va aduce pe marile ecrane nu mai puţin de 16 celebrităţi, Iura Luncaşu a mizat pentru noul său film pe nume precum: Augustin Viziru, Levent Sali, Gică Craioveanu, Cătălin Cazacu, Codin Maticiuc, Cosmin Nedelcu (Micutzu), Bogdan Mălăele, Diana Dumitrescu, Sandra Izbaşa, Giulia Huidu, Oana Moşneagu, Ana Baniciu, Cristina Vişterneanu, Monica Bârlădeanu, Maria Popoviciu şi Horia Brenciu.

Timp de 22 de zile, Iura Luncaşu filmează în 13 locaţii diferite din Banat. Conform spuselor regizorului: ,,Locaţiile sunt spectaculoase. Filmăm în Timişoara, la Cheile Nerei, în centrul vechi din Oraviţa, în nişte locuri încărcate de istorie, cum ar fi primul teatru şi primul baraj din România. Bineinţeles că ne întoarcem cu o deosebită plăcere la Văliug, unde urmează să facem nişte secvenţe foarte interesante, prin munţi.”, a declarat Iura Luncaşu.

Despre aşteptările avute de la noul său proiect cinematografic, regizorul mărturiseşte: ,,Din punctul meu de vedere ,,Faci sau taci” este mult peste ,,Ghinionistul”. Nu degeaba cei de la Vertical Entertainment au achiziţionat proiectul încă din faza de scenariu. Cu acest film vreau să pot lucra mult mai organizat, pentru simplul motiv că nu mai vreau să aud de producţii low budget. Consider că nu putem să apelăm la empatia nesfârşită a românului de a urmări un film autohton, fără să se aştepte la calitate. ,,Faci sau taci” are toate premisele şi circumstanţele să fie un proiect foarte bun, pornind de la distribuţie, locaţii şi culminând cu umorul său autentic. De altfel, am şi avut deja câteva zile de filmare şi au fost de-a dreptul încurajatoare reacţiile, pentru că s-a râs încontinuu. Lansarea filmului va avea loc în toamna anului 2019.”

Povestea comediei ,,Faci sau taci” aduce în prim plan reţelele de traficanţi de carne vie, care de această dată au căpătat proporţii îngrijorătoare. O grupare atipică, fără denumire, fără identitate, activează în România şi servisează ţările vecine. Până aici, nu e nimic amuzant. Dar atunci când câţiva funcţionari români primesc vizita oficialilor din Spania şi trebuie să pună la cale o misiune specială, iar spaniola lor constă în Hola, mamacita, Shakira, Pique, lucrurile se complică. Pornim în misiune, dar care-i aia? Recunoaşte, lucrurile devin amuzante.

Noroc că există şi oameni competenţi. Misiunea e pe cale să înceapă.  O echipă de 6 fete de la forţele speciale, miniştri, comisari, un şofer nedumerit, un infractor cu identitate ascunsă, un funcţionar plin de pofte carnale, cu toţii se pun în mişcare.

Se instalează tabăra de operaţiuni şi se aplică planul: fetele, care mânuiesc armele la fel de bine cum mânuiesc rujul, trebuie să intre adânc sub acoperire într-un semi-bordel, o casă conspirativă de tranzit unde sunt ţinute ostaticele în drumul spre Rusia sau Serbia. Şi aici, e mai mult decât umor, mai aducem şi suspans, bătăi, intervenţii în forţă, secrete de alcov, idile, twist-uri şi multă acţiune.

O producţie Next Spot, ,,Faci sau taci” este o comedie regizată, scrisă şi produsă de Iura Luncaşu, care îl are drept director de imagine pe Răzvan Leucea, în timp ce sunetul este semnat de Ionuţ Geadău, iar de montaj se ocupă Marian Ene. Filmul va fi distribuit pe marile ecrane de Vertical Entertainment, în 2019.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Documentarul „Licu, o poveste românească”, în selecția festivalului MakeDox

Published

on

 

„Licu, o poveste românească”, de Ana Dumitrescu, care a intrat în cursa pentru o nominalizare la Oscar, la categoria „Cel mai bun documentar”, după ce a câștigat trofeul Golden Dove la Dok Leipzig 2017, va participa în selecția festivalului MakeDox din Macedonia.

Cea de-a noua ediție a Creative Documentary Film Festival MakeDox va avea loc în perioada 16 – 23 august, la Kursumli An – construcție de secol al XV-lea – din Skopje, unde, pe lângă proiecții, vor avea loc dezbateri, ateliere și spectacole live.

Documentarul, scris şi regizat de Ana Dumitrescu şi produs de compania Jules et Films, vorbeşte despre România ultimului secol văzută de un om pierdut în istorie. Personajul principal, Liviu Canţer, un bărbat în vârstă de 92 de ani, a supravieţuit unor evenimente istorice majore.

„Licu, o poveste românească” este un documentar despre trecerea timpului şi despre bătrâneţe, o meditaţie despre propria condiţie şi efemeritate. La vârsta lui, Licu a rămas singur cu amintirile sale – despre familie şi momentele importante ale vieţii lui. Fiecare secvenţă de film este construită precum o fotografie dintr-un album.

A mai fost prezentat anul acesta la Muzeul Filmului din Düsseldorf, în cadrul Festivalului pentru Drepturile Omului „Solidarity” de la Tel Aviv, la cea de-a 14-a ediție a festivalului ZagrebDox și la Festivalul Internaţional de Documentar şi Drepturile Omului One World România, unde a avut premiera națională.

Filmul a participat la Festivalul Internațional de Film Transilvania și la festivalul Ceau Cinema de la Timișoara.

Documentarul va fi lansat în cinematografele românești pe 24 august 2018, de ROLLERCOASTER PR, şi este distribuit la nivel internaţional de Taskovski Films.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending