HomeALL MEDIACNAValentin Jucan, reacţia la decizia Corinei Şuteu de a colecta bani de la televiziuni şi cinematografe

Valentin Jucan, reacţia la decizia Corinei Şuteu de a colecta bani de la televiziuni şi cinematografe

REACTIE: Valentin Jucan, membru al CNA, a transmis printr-un comunicat de presă că „modalitatea de a colecta sume de bani din zona audiovizuală, pentru fondul destinat cinematografiei, este o gravă eroare (…) din punct de vedere procedural”, dezaprobând proiectul de OUG propus de Corina Şuteu, scrie Mediafax.

„Modalitatea de a colecta sume de bani din zona audiovizuală, pentru fondul destinat cinematografiei, este o gravă eroare, atât din punct de vedere a deciziei în sine, cât şi din punct de vedere procedural. Astfel, dezaprob cu fermitate proiectul de Ordonanţă de urgenţă propus de ministrul culturii, doamna Corina Şuteu”, a transmis marţi, 30 august, Valentin Jucan, printr-un comunicat de presă.

 

Membrul Consiliului Naţional al Audiovizuaului (CNA) a fost de părere că proiectul de Ordonanţă de urgenţă apărut pe site-ul Ministerului Culturii în data de 25 august „ridică probleme”, principalele pe care le-a numit fiind faptul că documentul supus dezbaterii publice legate de acest proiect conţine câteva „soluţii propuse”, pe care Jucan le-a considerat „vagi şi cu un pronunţat caracter de imprecizie şi generalitate”.

Acesta a susţinut că o altă problemă este faptul că la audierea publică au fost prezenţi doar reprezentanţi ai domeniului cinematografiei, proiectul OUG nefiind supus analizei şi dezbaterii reprezentanţilor agenţilor economici în legătură cu care se prevăd noi contribuţii la Fondul cinematografic (potrivit propunerilor de modificare ale articolului 13 alin. 1 din OG nr. 39/2005 privind cinematografia).

 

Foto Credit: Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA 2016: Tu alegi castigatorii. Voteaza-ti aici favoritii 🙂

 

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns