Connect with us

Grila de programe

Vezi ce programe speciale de sarbatori a pregatit TVR 2! Revelionul de poveste si filmele de gala tin capul de afis (galerie foto)

Published

on

Oferta programelor speciale pentru Sărbătorile de Iarnă la TVR 2, care debutează în Ajunul Crăciunului, continuă până la finalul primei săptămâni din 2014. Dintre acestea, evident, turul de forţă îl constituie maratonul de patru ore de divertisment pregătit pentru noaptea dintre ani, de Revelion.

Spectacolul feeric de muzică şi umor, dans şi momente speciale aduse de Revelion de cele mai mari nume ale Teatrului de Revistă, trupe de dans cunoscute, vedete de primă mână şi mari interpreţi nu este singura surpriză pregătită de echipa TVR 2 telespectatorilor.

Aceştia se pot delecta, înainte de finalul anului şi în prima săptămână din 2014 de o adevărată avalanşă de filme deosebite, muzică bună, ediţii speciale şi spectacole de excepţie.

RADAR DE MEDIA va prezinta scurte detalii despre câteva dintre aceste programe (în ordine cronologică a difuzării), puteţi găsi în cele ce urmează:

 

 • Sâmbătă, 28 decembrie, de la ora 9.00 – Concert de binefacere – De ziua Majestăţii Sale Regelui Mihai, violonistul Giuliano Carmignola a revenit pe scena Ateneului Român într-un concert caritabil extraordinar.

 

Fundaţia Principesa Margareta a României a organizat în data de 25 octombrie la Ateneul Român a VI-a ediţie a Concertului Regal caritabil în beneficiul programului Tinere Talente, avându-l ca invitat special pe violonistul Giuliano Carmignola. Concertul caritabil are loc anual cu ocazia aniversării Majestăţii Sale Regelui Mihai I, în prezenţa Familiei Regale a României.

Veneţianul Giuliano Carmignola, cunoscut în întreaga lume ca fiind unul dintre cei mai mari violonişti ai stilului baroc a revenit după doi ani pe scena Ateneului Român, într-un concert unic. Spectatorii au fost invitaţi în fascinanta lume muzicală a lui Antonio Vivaldi prin inconfundabila interpretare în stil baroc a lui Giuliano Carmignola ce a avut alături de el originalul ansamblu de fete „La Stravaganza”.

 

 • Sâmbătă, 28 decembrie, de la ora 15.30 – Drumul Succesului – Ema Pendiuc şi echipa emisiunii au străbătut sute de kilometri până la Chişcăreni, un sătuc pitoresc din Republica Moldova, în curtea casei părinteşti a îndrăgitului interpret de muzică populară, Ion Paladi.

 

Este o ediţie specială de sărbatori ce va aduce colinde româneşti de la Chişcăreni şi Chişinău. „Ion Paladi, artist emerit al Republicii Moldova, decorat chiar de preşedintele ţării, este iubit de românii de pretutindeni, iar glasul şi bunătatea sufletului lui au trecut demult orice graniţă impusă de oameni”.

 

 • Luni, 30 decembrie, de la ora 20.10 – O noapte furtunoasă de I. L. Caragiale. Televiziunea Română continuă premierele teatrale cu o nouă punere în scenă a acestei îndrăgite piese. Din distribuţie fac parte: Florin Zamfirescu (jupân Dumitrache), Demeter Andras (Nae Ipingescu), Marius Manole (Rică Venturiano), Vlad Zamfirescu (Chiriac), Sorin Şaguna (Spiridon), Ioana Anastasia Anton (Veta), Ştefana Samfira (Ziţa).

 

Aşa cum declară regizorul Mihai Manolescu:

Cu alte cuvinte, suportă cu mai multă uşurinţă violenţa ca fiind un element necesar şi acceptabil al vieţii cotidiene. Iar personajele din piesa lui I.L.Caragiale cultivă violenţa ca pe un instrument judiciar necesar. Şi aducător de satisfacţie! Şi, de ce nu, provocator de plăcere!!!”

 

 • Luni, 30 decembrie, de la ora 22.40 – Filmul de artă: Vincere (VINCERE – Italia, Franţa, 2009) – film cu 8 premii David di Donatello 2010 şi o nominalizare la Palme d’Or – Festivalul de Film de la Cannes 2009

 

Regia este semnată de Marco Bellocchio, iar din distribuţie fac parte: Giovanna Mezzogiorno, Filippo Timi, Fausto Russo.

La începutul anilor 1910, Ida Dasler îl cunoaşte la Milano pe Mussolini, tânăr socialist înflăcărat care visează să conducă masele. Ida crede cu putere în ideile lui şi îi finanţează ziarul „Il Popolo d’Italia”, nucleul viitorului Partid Fascist.

Cei doi se căsătoresc în 1914 şi au un fiu, pe Benito Albino. Dar când izbucneşte Primul Război Mondial, Mussolini se înrolează şi dispare. Ida îl regăseşte după câţiva ani într-un spital militar, îngrijit de Rachele, femeia cu care tocmai s-a căsătorit… Destinul Idei şi al lui Benito, care trebuie şterşi din istoria oficială a Ducelui, va fi unul tragic.

 

 • Marţi, 31 decembrie, de la ora 10.00 – De ce iubim Televiziunea Română , moderator Daniela Zeca Buzura

 

Invitaţi: Corina Chiriac, Alexandru Mironov, Cristian Topescu

”De ce iubim Televiziunea Română” este întrebarea adresată câtorva dintre cele mai cunoscute personalităţi ale audiovizualului românesc, mai ales acum, la final de an, când celebrăm ZIUA TVR la 57 de ani de la difuzarea în direct a primului Revelion televizat din România.

Împreună cu Daniela Zeca Buzura – moderatorul emisiunii, Corina Chiriac – îndrăgita interpretă a multor slagăre şi show-uri TV, a cărei carieră muzicală de aproape 50 de ani s-a identificat cu Televiziunea Română, Alexandru Mironov – reputat scriitor de sience-fiction şi realizator de emisiuni de ştiinţă şi educaţie şi Cristian Ţopescu – jurnalist şi comentator sportiv de legendă, ne dezvăluie în 50 de minute o istorie personală despre anii petrecuti în TVR.

Atmosfera sărbătorească din studioul 2, ce poartă numele unuia dintre cei mai reputaţi oameni de televiziune, regizorul Alexandru Bocăneţ, este întregită cu secvenţe din arhiva de aur a Televiziunii Române.

Nu puteau lipsi imagini ale primului Revelion TVR transmis din sediul din Str. Moliere în 1957, cântece îndrăgite interpretate de Mihaela Mihai, Anda Călugăreanu, Corina Chiriac, Orchestra Radiodifuziunii Române condusă de dirijorul Sile Dinicu, momente memorabile în intrepretatrea unor mari actori ca Teofil Vâlcu şi Dem Rădulescu, figuri legendare ale televiziunii publice. La Mulţi Ani TVR! – prima televiziune a tuturor românilor.

 

 • Marţi, 31 decembrie, de la ora 20.10 – Film de comedie- Trei bărbaţi şi un bebeluş (TROIS HOMMES ET UN COUFFIN – Franţa, 1994), regia: Coline Serreau, cu: André Dussolier, Michel Boujenah

 

Jacques, steward la Air France, acceptă să păstreze temporar un pachet pentru o cunoştinţă, dar uită să-i informeze pe colegii săi de apartament, Pierre şi Michel. În timp ce el e plecat în călătorie, „pachetul” soseşte la uşă: un bebeluş adorabil, copilul lui Jacques, rezultatul uneia dintre numeroasele sale aventuri pasagere.

Burlacii învaţă deci să schimbe scutece, să fiarbă biberoane şi să se poarte ca nişte taţi responsabili. Ceva mai târziu, apare adevăratul pachet, care aduce cu sine alte necazuri, căci conţine, desigur, droguri.

 

 • Marţi, 31 decembrie, de la ora 22.00 – PROGRAM SPECIAL DE REVELION:

 

Contrazicându-l pe CRBL care afirmă într-o piesă de-a sa că „Românul n-are noroc”, TVR 2 vrea să demonstreze că „Românul are noroc” dacă alege să păşească în 2014 urmărind programul special pregătit de TVR 2 ce adună, în studiourile sale, pe cei mai mari şi îndrăgiţi artişti ai ţării.

Revelionul TVR 2 este un spectacol minunat de muzică şi umor, dans şi feerie, într-o atmosferă electrizantă de musical produs de Carmen Movileanu în regia lui Petre Năstase – care a dorit ca acest Revelion să amintească de marile producţii ale regretatului Alexandru Bocăneţ care şi după aproape 40 de ani conduc în topul vizualizărilor pe YouTube.

Pe parcursul unui program maraton de patru ore, filmat în Full HD, cele mai mari nume ale Teatrului de Revistă, trupe de dans cunoscute, vedete de primă mână şi mari interpreţi vor aduce momente speciale, de sărbătoare, pline de culoare şi voie bună la TVR 2.

Dintre aceştia amintim pe Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Cristina Stamate, Adriana Trandafir, Vasile Muraru, Nae Alexandru, Cristi Simion, Ana Maria Donosa, Valentina Fătu. Actorilor de la Teatrul de revistă li se adaugă alte mari nume de artişti precum Horaţiu Mălăele, Monica Davidescu, Alexandru Bindea, Mihai Bisericanu şi de interpreţi precum: Anna Lesko, Andreea Bălan, Sanda Ladoşi, Anca Ţurcaşiu, Nico, Monica Anghel, Marcel Pavel, Adrian Enache, Adrian Romcescu, Nicole Cherry, Maria Radu, Silvia Chifiriuc, Simona Nae, Miss G., Elena Gheorghe, Natalia Barbu, Distinto, Yanna, Yolo, Gaz pe Foc.

Cupletele şi momentele umoristice sunt în primă audiţie, premiere absolute concepute special pentru acest program de Revelion, iar momentele de balet sunt spectaculoase fiind susţinute atât de trupa de balet a Teatrului de Revistă, cât şi de alte trupe renumite.

 

 • Miercuri, 1 ianuarie, de la ora 2.10 – Film de comedie – Cât rezişti fără sex? (40 DAYS AND 40 NIGHTS – SUA, 2005), regia: Michael Lehmann, cu: Josh Hartnett, Shannyn Sossamon

 

Deprimat după despărţirea de fosta lui iubită, Nicole, Matt Sullivan jură că va renunţa la orice îndeletnicire amoroasă timp de 40 de zile. Colegii de facultate îl provoacă să ţină pariul şi Matt se lansează în dificila misiune! Cu atât mai dificilă, cu cât soarta i-o scoate în cale pe Erica, de care tânărul se îndrăgosteşte iremediabil

 

 • Miercuri, 1 ianuarie, de la ora 20.10 – Undeva, cândva (SOMEWHERE IN TIME – SUA, 1980)

 

Regia: Jeannot Szwarc, cu: Jane Seymour şi Christopher Reeve

În 1972, tânărul dramaturg Richard Collier are o întâlnire bizară cu o bătrână care-i dăruieşte un ceas cu medalion conţinând fotografia unei femei tulburător de frumoase.

Câţiva ani mai târziu, Richard descoperă aceeaşi fotografie în holul unui hotel şi află că fusese făcută în 1912, femeia fiind o celebră actriţă a acelor vremuri, Elise McKenna. Obsedat de imaginea ei, Richard începe să creadă că poate călători înapoi în timp şi, prin autohipnoză, chiar reuşeşte să se transporte în anul 1912, unde va trăi o intensă şi tragică poveste de iubire împreună cu Elise.

 

 • Miercuri, 1 ianuarie, de la ora 22.10 – Iubire la New York (TWO LOVERS – SUA, 2008)

 

Regia: James Gray, cu: Joaquin Phoenix, Gwyneth Paltrow

După o tentativă de sinucidere, Leonard se mută în apartamentul părinţilor săi din Brooklyn, încercând să-şi readucă viaţa pe linia de plutire.

Familia îngrijorată încearcă să-i înţeleagă frământările şi îl încurajează să înceapă o relaţie serioasă cu Sandra, fiica partenerului de afaceri al tatălui. În schimb, Leonard se îndrăgosteşte de Michelle, frumoasa şi misterioasa lui vecină, însă viaţa haotică a acesteia ameninţă să-i distrugă din nou fragilul echilibru

 

 • Joi, 2 ianuarie, de la ora 13.10 – Spectacol – Iarna Magică – Un altfel de vals

 

„Un altfel de vals” este recitalul susţinut de Orchestra Română de Tineret aflată sub bagheta şi îndrumarea dirijorului Cristian Mandeal. Împreună aduc în atenţia publicului un repertoriu de valsuri care nu au legatură, de această dată, cu Strauss. Este vorba de un puzzle muzical în care ne delectăm cu Edward Grieg, Johannes Brahms, Piotr Ilici Ceaikovski, Charles Gounod sau Aram Haciaturian. Spectacolul este completat cu momente de coregrafie realizate în cadrul regal al Muzeulului Naţional Cotroceni.

 

 • Joi, 2 ianuarie, de la ora 16.00 prima parte şi 17.00 partea a doua – Seară pentru 2.

 

Liana Stanciu găzduieşte un program muzical special cu cei mai cunoscuţi artişti ai momentului, care aduc piesele cântate în duet, din topurile anului 2013.

Pe principiul că păşim în 2014 în doi şi nu singuri, Liana Stanciu aduce nu doar duete consacrate dar mai puţin cunoscute de public, ci şi unele complet inedite, precum: Maxilmilian&Zao, Corina Chiriac&Gabriel Cotabiţă, Maria Radu&TCC, Virgil Ianţu&JBO, Julie Mayaya&Zaza Band, Alexandra Uşurelu&Bobby Stoica, Vlad Miriţă&Ana Cebotariu, Gelu Voicu&Fiul; Simona Nae& Sonny Flame, Yanna&Distinto, Irra&Zozo, Matteo&Anya, Gabriel Cotabiţă&Oana (ex Genius), Marius Mihalache&Arabella, Diana Matei&Cleante, şi alţii.

 

 • Vineri, 3 ianuarie, de la ora 16.00 prima parte şi 17.00 partea a doua – Iubiri pe coardă de chitară

 

Dacă în 2 ianuarie Liana Stanciu a pregătit o “Seară pentru doi”, în 3 ianuarie vă propune să serbaţi finalul Sărbătorilor de Iarnă cu un program muzical romantic, de dragoste, pe acorduri de chitară.

Este vorba de un spectacol care va trezi amintiri şi emoţii, cu o selecţie a celor mai frumoase piese de dragoste folk, ştiut fiind că melodiile interpretate la chitară au un parfum aparte, fiind fie pline de haz, fie încărcate de suferinţă. Invitaţii Lianei Stanciu sunt artişti cunoscuţi precum: Doru Stănculescu, Zoia Alecu, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Andrei Păunescu, Alina Manole, Marius Baţu, Vasile Şeicaru, Maria Gheorghiu, Adrian Sărmăşan, Victor Socaciu, Ducu Bertzi.

 

 • Sâmbătă. 4 ianuarie, de la ora 16.00 – În ţara minunilor – Ediţie specială

 

Prima ediţie pe 2014 a emisiunii este şi ultima a acestui sezon, motiv pentru Dana Nălbaru şi Florin Grozea să marcheze acest lucru printr-o ediţie specială.

Vor fi trecute în revistă cele mai interesante subiecte prezentate, cele mai uimitoare ştiri, precum şi cei mai inediţi artişti care au fost În ţara minunilor. În premieră, telespectatorii vor urmări o serie de materiale din timpul înregistrărilor dar care nu au mai fost difuzate şi vor urmări invitaţi speciali ai acestei ediţii. Iar la urmă, Eftimie de la Times New Roman ne povesteşte cum a fost pentru el şi colegii lui de la site, să fie, săptămânal, În ţara minunilor.

loading...

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Grila de programe

Astazi PRO CINEMA aniverseaza 14 ani de existenta!

Published

on

Foto Credit: PRO CINEMA

De 14 ani, ești cine îți dorești să fii, poți fi oriunde, te uiți în viitor, ești personaj din istorie, ești în mijlocul acțiunii. Ai tot timpul din lume să-ți găsești fiecare “tu”, să iubești, să crezi, să te bucuri. Pe 19 aprilie, PRO CINEMA aniversează 14 ani de la lansare, iar filmele te cheamă la sărbătoare! Joi, 19 aprilie, PRO CINEMA a pregătit două filme care o să te prindă!

De la 20:30, Tobey Maguire și Kirsten Dunst aduc Omul păianjen 3, o producție din SUA care a cucerit întreaga lume și a adus încasări de peste 500 de milioane de dolari! Povestea lui Peter Parker continuă, acesta fiind, în sfârșit, fericit alături de Mary-Jane Watson. În timp ce întregul oraș îl apreciază pe Omul Păianjen alter-egoul său, un vechi prieten din copilărie se transformă în scurt timp în amenințare supremă!

Imediat după, la ora 23:30, PRO CINEMA te prinde cu o producție românească de valoare: Selfie 69! Comedia prezintă aventurile a trei prietene care, în urma unui pariu online trebuie să se mărite în trei zile, așa că sunt nevoite să treacă prin pericole, tentații și capcane în căutarea inelului de logodnă. Bogdan Alexandru, Raluca Aprodu, Dorina Chiriac, Răzvan Fodor și Vlad Logigan sunt doar câțiva dintre actorii care joacă în filmul Selfie 69.

De 14 ani, te descoperi film cu film. În ziua aniversară PRO CINEMA, știi cine ești! Alegi mereu calea cea dreaptă, dar nu uiți să fii rebel. Scenariile sunt diferite, dar tu rămâi în centrul acțiunii.

START VOT PREMIILE RADAR DE MEDIA 2018 – Etapa preliminară

loading...

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Grila de programe

Programe In Memoriam Carmen Stănescu, la TVR

Published

on

Foto Credit: ANTENA 3

În semn de omagiu pentru marea actriţă Carmen Stănescu, Televiziunea Română oferă publicului o serie de emisiuni speciale şi spectacole de teatru.

 

Astăzi, 13 aprilie, TVR 3 ne propune, de la ora 21.00, spectacolul „Menajeria de sticlă”, de Tennessee Williams. Prin intermediul evenimentelor banale, lipsite de spectaculos, din apartamentul familiei Wingfield, Tennessee Williams explorează libertatea existenţială exprimată în faptul ca fiecare personaj, dincolo de individualitatea  ireductibilă, este condamnat să aleagă şi să se aleagă într-o lume încare „infernul îl reprezintă ceilalţi”.

În distribuţie, alături de Carmen Stănescu, revedem nume mari ale teatrului si filmului românesc: Adrian Pintea, Aimee Iacobescu, Răzvan Ionescu. Spectacolul este difuzat, de la ora 22.50, şi la TVR Internaţional.

 

Sâmbătă, 14 aprilie, de la ora 11.00, la TVR 2 putem urmări o ediţie de colecţie „Confesiuni” cu Carmen Stănescu, o ediție filmată de Iuliana Marciuc în urmă cu câțiva ani, în preajma Sărbătorilor Pascale. „Cred că am fost îndrumată de Cel De Sus să urmez acest drum. Eu sunt foarte credincioasă şi sunt convinsă că m-a ajutat Dumnezeul meu să îmi iasă bine şi să reuşesc în tot ceea ce mi-am dorit. Cel mai frumos dar este iubirea celor din jurul meu”, spunea Carmen Stănescu. Emisiunea poate fi urmărită de telespectatorii din străinătate vineri, 13 aprilie, de la 13.00, la TVR Internaţional.

 

Duminică, de la ora 13.10, TVR 2 difuzează comedia „Premiera”, în care o putem vedea pe Carmen Stănescu, alături de Radu Beligan şi Toma Caragiu. Pe scena Teatrului Contemporan se pregăteşte premiera spectacolului „Travesti”, iar directoarea Alexandra Dan se împarte cu greu între îndatoririle administrative şi repetiţiile la care trebuie să participe, ca actriţă. La toate astea se adaugă nemulţumirile soţului neglijat şi şicanele „tovarăşilor” de la minister. Pe scurt, Alexandra va avea parte de câteva zile extrem de complicate. Spectacolul este difuzat, de la ora 23.00, şi la TVR Internaţional, iar sâmbătă, de la ora 22.00, pe TVR Moldova.

 

Carmen Stănescu a dispărut dintre noi joi, 12 aprilie a.c., dar Arhiva Televiziunii Române păstrează numeroase momente memorabile. Astfel, prin intermeniul programelor TV, apariţiile sale vor rămâne veşnic alături de public.

loading...

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Grila de programe

Schimbare in grila PRO TV: Emisiunea lui Cove, „Ma insoara mama” va fi difuzata mai tarziu!

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Incepand de astazi PRO TV face o noua schimbare in grila de programe! Reality show-ul Ma insoara mama prezentat de Cove va fi mutat in grila de la ora 22:45 in loc de ora 20:30 asa cum era pana acum difuzat.

Mutarea vine pe fondul audientelor modeste pe care le-a inregistrat show-ul, in conditiile in care astazi incepe la Antena 1 un nou sezon CHEFI LA CUTITE.

Pe acest interval orar 20:30-22:30 (n.r. cel pe care a fost difuzat pana acum emisiunea de la PRO TV), lider de audienta a fost in mare parte Antena 1 cu Asia Express si Kanal D cu Exatlon.

Astazi de la ora 20:30 PRO TV are programat film artistic – „Cod Rosu la Casa Alba”.

loading...

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending