HomeALL MEDIAViceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea, interesat de tinerii fără loc de muncă

Viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea, interesat de tinerii fără loc de muncă

Gabriel Petrea a fost prezent, astazi, 30 octombrie a.c. la conferința de finalizare a proiectului- POSDRU, cofinanțat din Fondul Social European: ”Mai multe șanse pentru un loc de munca”, eveniment ce a avut loc la Universitatea Politehnica din București.

Viceprimarul sectorului 6, Gabriel Petrea a explicat că mulți dintre tinerii care finalizează o facultate și sunt în căutarea unui loc de muncă se confruntă cu problema calificării pentru posturile la care aplică.

Gabriel Petrea a precizat că în sectorul 6 există un nivel ridicat de șomeri, iar o problema importantă este deficitul de formare profesională continuă în rândul tinerilor și nu numai. Viceprimarul sectorului 6  a recomandat tuturor studenților să profite încă din timpul facultății de programele de formare profesională continuă pentru o dezvoltare cât mai bună atât pe plan personal cât și pentru carieră.

”Ne-am confruntat cu aceași problemă, lipsa locurilor de muncă și în sectorul 6, rata de somaj ridicată a survenit în timpul restructurărilor din cadrul administației publice locale. Cu toate că sunt multe persoane în căutarea unui loc de muncă, multe dintre acestea nu vor să participe la cursurile de formare profesională sau la sesiuni de calificare și recalificare, în condițiile în care acestea sunt gratuite în cadrul proiectelor cofinanțate din fondurile structurale”, a menționat Viceprimarul sectorului 6.

De asemnea,  Gabriel Petrea a încheiat  sfătuindu-i pe studenții aflați la eveniment să aibă încredere în proiectele confinațate din Fondurile  Structurale și să se implice în cât mai multe dintre acestea.

Proiectul ”Mai multe șanse pentru un loc de muncă” a fost implementat de Universitatea Politehnica din București în parteneriat cu  Solit Consult Time S.R.L și Extreme Traning  S.R.L. Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de 24 de luni, iar consorțiul proiectului a reușit sa informeze aproximativ 1000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, să medieze peste 500 de persoane și să formeze 155 de viitori angajați.

Alături de Viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea la eveniment au participat Rectorul Universității Politehnica din București, domnul Mihnea Costoiu, reprezentanți ai Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale,  partenerii din proiect precum și persoane ce au beneficiat de serviciile furnizate în cadrul proiectului.

Lasa un comentariu aici!

Written by

dorin.huntai@radardemedia.ro

Ma puteti contact pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns