Connect with us

ALL MEDIA

Viceprimarul Sectorului 6 Gabriel Petrea, pro meseriilor tehnice

Published

on

 

Gabriel Petrea a participat, astazi, 26 februarie a.c. la conferința de finalizare a proiectului- POSDRU, cofinanțat din Fondul Social European ”Cursantii de azi, calificatii de maine din industrie si servicii”, eveniment ce a avut loc la Universitatea Politehnica din București.

Viceprimarul Sectorului 6 a explicat ca in momentul de fata exista un deficit de absolventi de scoli de arte si meserii care practic dupa absolvire au o meserie si isi pot gasi cu usurinta un loc de munca.

„Constatam ca scoliile de arte si meserii nu mai au cautare atat de mare in randul elevilor;  foarte putini absolventi de clasa a VII- a se indreapta catre aceste licee tehnologice, in schimb  prefera sa studieze la un liceul teoretic  unde nu invata o meserie, iar multi dintre acestia nu promoveaza examenul de bacalaureat si ajung someri, in condiile in care multe meserii invatate in timpul scolii la aceste licee tehnologice sunt mult mai bine platite fata de altele care pot fi studiate la facultate”, a explicat Gabriel Petrea.

Referitor la situatia actuala din piata muncii un exemplu de astfel de meserii care sunt incluse in programele de formare continua a proiectelor implementate de Universitatea Politehnica din Bucuresti Gabriel Petrea a mentionat:  „Sudorul, o meserie extrem de bine platita, foarte multi sudori au plecat peste hotare unde lucreaza la marile santiere navale unde au salarii foarte mari, iar in Romania exista o mare deficienta, iar angajatorii ajung sa apeleze la astfel de programe de formare exact cum s-a intamplat si in cazul acestor proiecte”.

In incheire Petrea a adaugat faptul ca este necesara scrierea de noi proiecte  de formare profesionala cofinantate din Instrumentele Structurale puse la bataie de catre UE.

„Acest proiect a avut un mare succes pentru ca ne-am indreptat carte meseriile cautate si am reusit sa formam municitori in 24 de meserii prin intermediul celorlalte proiecte pe care le-a implementat Universitea Politehnica Bucuresti”.

„As prefera sa avem cat mai mult programe de formare si pentru studenti si sper ca pe viitor Universitatea Politehnica sa mai scrie astfel de proiecte care vin in sprijinul pietei muncii”, a inchiat Viceprimarul Sectorului 6.

 

 Proiectul ,,Cursantii de azi, calificatii de maine din industrie si servicii!” a facilitat dobandirea de catre 108 salariati din regiunea Bucuresti-Ilfov, a unor calificari actuale (in acord cu cerintele pietei muncii) si complete, prin dezvoltarea tuturor competentelor corespunzatoare standardelor de pregatire profesionala care descriu calificarile: „Lucrator in morarit si panificatie”, „Lucrator in alimentatie”, „Lucrator in industria alimentara fermentativa”, „Cofetar patiser”, „Bucatar” si „Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie”.

Solid Consult Time SRL a derulat, in parteneriat cu Universitatea Politehnica din Bucuresti,proiectul „Cursantii de azi, calificatii de maine din industrie si servicii”, proiect cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa Prioritara 2 – „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, Domeniul Major de Interventie 2.3 – „Acces si participare la formare profesionala continua”.

Conferinta finala a avet loc marti,  26 Februarie 2013, la Universitatii POLITEHNICA din București, unde au fost prezenti reprezentati ai angajarilor, lectorii din prioiect, dar si echipa de implamentare. S-au prezentat rezultatele obtinute in urma implementarii proiectului si indicatorii atinsi pe tot parcursul celor 19 luni de derulare si va prilejui atat intalnirea cu reprezentanti ai mediului universitar, cat si cu angajatori, formatori si parteneri din cadrul retelei pentru FPC dezvoltata prin proiect.

Lasa un comentariu aici!

Pentru orice fel de informații ma puteți contacta pe e-mail! La 1 februarie dam startul primei etape de votare la Premiile RADAR DE MEDIA 2018!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Radio

Măruță revine la ”prima iubire”, radioul, ca prezentator al matinalului ProFM, ”Dimineața blană”

Published

on

Foto Credit: PRO FM
 

Matinalii Sebastian Coțofană, Radu Țibulcă și Ramona Dumitrescu vor pleca în misiune la Bonțida, la Electric Castle, și ”îi cedează” lui Cătălin Măruță butoanele matinalului ProFM,”Dimineața Blană”, în zilele de 18, 19 și 20 iulie, de la 7.00 la 10.00.

După cum Măruță însuși a povestit, la 25 de ani de ProFM, că și-a dorit mereu să se întoarcă la prima dragoste, radioul, iată că visul împărtășit a devenit vis implinit. Cătălin se întorce în studioul radio, la ProFM!

El o va avea alături pe DJ-ița ProFM  Mădălina Vintilă și împreună vor duce mai departe momentele preferate ale ascultătorilor ProFM: vor învârti Roata Vacantzatziki, trimițând fanii norocoși direct în Grecia (Corfu, Thasos, Zakynthos, Halkidiki), vor da invitații la film și vor oferi vinuri speciale. Tot în studioul ProFM vor veni și ”Noaptea Târziu”, Liviu Teodorescu, Speak și Raluca. După toate semnalele, se anunță trei zile cu surprize foarte plăcute la ProFM!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Competiția de fotografie Next Image va avea loc în Europa Centrală și de Est și țările nordice

Published

on

 

Huawei, lider în tehnologie și inovație la nivel global, lansează competiția de fotografie Next Image Mobile Photography Contest, oferindu-le posibilitatea tuturor pasionaților de fotografie cu smartphone-ul să își împărtășească viziunea asupra lumii moderne cu ajutorul propriului limbaj și al sistemului avansat de cameră care pune în lumină fotografia inteligentă. Fotografiile pot fi înscrise în competiție în perioada 09 iulie 2018 -20 august 2018.

Pasionații de fotografie își pot înscrie cadrele pe platforma dedicată competiției – http://campaign.consumer.huawei.com/ro/, în șase categorii care au ca scop explorarea limitelor expresiei vizuale: Faces, Good Night, Hello, Life!, Check-In, Nature și Story Board. Fotografiile înscrise vor fi prezentate într-o galerie online și vor face subiectul unui vot public, până pe data de 28 august 2018. În săptămâna următoare, membrii juriului internațional vor alege câștigătorii din rândul primelor 50 cele mai votate fotografii din fiecare categorie. Juriul este format din:

  • Yanmin Wang – Președinte Huawei Consumer Business Group Huawei Europa Centrală și de Est și țările nordice
  • Dominic Bracco – Fotograf oficial National Geographic
  • Alex Lambrechts – Fotograf certificat Leica
  • Tomasz Lazar – Laureat World Press Photo
  • Bobby Anwar – Fotograf danez
  • Gal Gadot – Actriță, imaginea seriei Huawei P20

 

Primele 50 de fotografii din clasamentul Europei Centrale și de Est și țărilor nordice vor fi, de asemenea, înscrise în competiția globală Next Image.

„Am considerat întotdeauna camerele drept o caracteristică principală a smartphone-urilor noastre și ne bucurăm să vedem că, odată cu cea mai nouă tehnologie disponibilă, oamenii pot surprinde imagini la o calitate superioară. Iar odată cu lansarea competiției Next Image sperăm să oferim șansa acestei noi generații de fotografi să își găsească inspirația”, a declarat Zachary Jianglinchao, Country Manager Huawei Romania.

„Smartphone-urile fac posibil un nou tip de fotografie, unul care ne permite să fim mai spontani și creativi, mult mai confortabil pentru persoana aflată în spatele camerei. Cred cu tărie că telefoanele care îmbină viziunea fiecăruia dintre noi cu o cameră avansată pot fi folosite ca mediu de exprimare artistic, ajutându-ne să schimbăm modul în care vedem lumea. Această competiție ne oferă ocazia să interacționăm cu tot ceea ce ne înconjoară și să explorăm limitele creativității noastre”, a declarat Vlad Eftenie, ambasadorul competiției Next Image în România.

Premiul pentru câștigătorii fiecărei categorii va consta în câte un Matebook X, publicarea fotografiei în revista National Geographic și suma de 2,000 euro. Ocupanții locurilor doi și trei vor primi câte un smartphone Huawei P20 Pro, respectiv un Huawei P20. Nu în ultimul rând, juriul va acorda un titlu Grand Prix, al cărui premiu va consta într-un Matebook X, publicarea fotografiei câștigătoare în revista National Geographic, suma de 10,000 euro și șansa de a participa, în luna septembrie, în Italia, la o expediție fotografică de 10 zile, organizată de National Geographic.

Odată cu introducerea primei camere duale pe un smartphone, pentru modelul P9, Huawei a stabilit un nou standard în industria camerelor prezente pe dispozitivele mobile. Acum, aproape trei ani mai târziu, compania face același lucru cu lansarea Huawei P20 Pro, primul smartphone care folosește un sistem triplu de lentile, alături de un sistem avansat de inteligență artificială (AI) care îmbunătățește calitatea imaginilor și sparge barierele fotografiei. Combinând datele primite de la toți cei trei senzori, P20 Pro oferă o calitate fără precedent a imaginilor în condiții de lumină scăzută sau contrast ridicat.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Statiile tv ale Antena TV Group S.A. si Antena 3 S.A. raman in grilele UPC si FOCUS SAT si dupa iesirea din “must carry”

Published

on

 

Posturile de televiziune Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel si ZU TV vor continua sa fie distribuite neintrerupt, in retelele UPC si pe platforma DTH Focus Sat, in baza parteneriatului stabil si de lunga durata pe care Antena TV Group S.A. si Antena 3 S.A. il au cu UPC Romania SRL si cu Focus Sat Romania SRL.

In luna iunie 2018 trustul INTACT a anuntat iesirea posturilor sale tv din “must carry” si incheierea unui parteneriat cu grupul RCS& RDS pentru acordarea dreptului de retransmitere a programelor tv.

Canalele Tv Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel si Zu Tv vor mai putea fi receptionate in curand doar in retelele distribuitorilor care doresc incheierea unui contract de retransmisie.

In acest moment, astfel de contracte sunt semnate cu societatile RCS & RDS, UPC, Focus Sat, Orange si alte societati de distributie cu acoperire locala si regionala. De asemenea, exista discutii cu ceilalati distribuitori de programe tv cu scopul incheierii contractelor de distributie.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending