Connect with us

ALL MEDIA

Viceprimarul Sectorului 6 Gabriel Petrea, pro meseriilor tehnice

Published

on

Gabriel Petrea a participat, astazi, 26 februarie a.c. la conferința de finalizare a proiectului- POSDRU, cofinanțat din Fondul Social European ”Cursantii de azi, calificatii de maine din industrie si servicii”, eveniment ce a avut loc la Universitatea Politehnica din București.

Viceprimarul Sectorului 6 a explicat ca in momentul de fata exista un deficit de absolventi de scoli de arte si meserii care practic dupa absolvire au o meserie si isi pot gasi cu usurinta un loc de munca.

„Constatam ca scoliile de arte si meserii nu mai au cautare atat de mare in randul elevilor;  foarte putini absolventi de clasa a VII- a se indreapta catre aceste licee tehnologice, in schimb  prefera sa studieze la un liceul teoretic  unde nu invata o meserie, iar multi dintre acestia nu promoveaza examenul de bacalaureat si ajung someri, in condiile in care multe meserii invatate in timpul scolii la aceste licee tehnologice sunt mult mai bine platite fata de altele care pot fi studiate la facultate”, a explicat Gabriel Petrea.

Referitor la situatia actuala din piata muncii un exemplu de astfel de meserii care sunt incluse in programele de formare continua a proiectelor implementate de Universitatea Politehnica din Bucuresti Gabriel Petrea a mentionat:  „Sudorul, o meserie extrem de bine platita, foarte multi sudori au plecat peste hotare unde lucreaza la marile santiere navale unde au salarii foarte mari, iar in Romania exista o mare deficienta, iar angajatorii ajung sa apeleze la astfel de programe de formare exact cum s-a intamplat si in cazul acestor proiecte”.

In incheire Petrea a adaugat faptul ca este necesara scrierea de noi proiecte  de formare profesionala cofinantate din Instrumentele Structurale puse la bataie de catre UE.

„Acest proiect a avut un mare succes pentru ca ne-am indreptat carte meseriile cautate si am reusit sa formam municitori in 24 de meserii prin intermediul celorlalte proiecte pe care le-a implementat Universitea Politehnica Bucuresti”.

„As prefera sa avem cat mai mult programe de formare si pentru studenti si sper ca pe viitor Universitatea Politehnica sa mai scrie astfel de proiecte care vin in sprijinul pietei muncii”, a inchiat Viceprimarul Sectorului 6.

 

 Proiectul ,,Cursantii de azi, calificatii de maine din industrie si servicii!” a facilitat dobandirea de catre 108 salariati din regiunea Bucuresti-Ilfov, a unor calificari actuale (in acord cu cerintele pietei muncii) si complete, prin dezvoltarea tuturor competentelor corespunzatoare standardelor de pregatire profesionala care descriu calificarile: „Lucrator in morarit si panificatie”, „Lucrator in alimentatie”, „Lucrator in industria alimentara fermentativa”, „Cofetar patiser”, „Bucatar” si „Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie”.

Solid Consult Time SRL a derulat, in parteneriat cu Universitatea Politehnica din Bucuresti,proiectul „Cursantii de azi, calificatii de maine din industrie si servicii”, proiect cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa Prioritara 2 – „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, Domeniul Major de Interventie 2.3 – „Acces si participare la formare profesionala continua”.

Conferinta finala a avet loc marti,  26 Februarie 2013, la Universitatii POLITEHNICA din București, unde au fost prezenti reprezentati ai angajarilor, lectorii din prioiect, dar si echipa de implamentare. S-au prezentat rezultatele obtinute in urma implementarii proiectului si indicatorii atinsi pe tot parcursul celor 19 luni de derulare si va prilejui atat intalnirea cu reprezentanti ai mediului universitar, cat si cu angajatori, formatori si parteneri din cadrul retelei pentru FPC dezvoltata prin proiect.

Lasa un comentariu aici!

Pentru orice fel de informații ma puteți contacta pe e-mail! La 1 februarie dam startul primei etape de votare la Premiile RADAR DE MEDIA 2018!

Click to comment

Lasă un răspuns

ALL MEDIA

Cazacii Rusiei, coregrafie speciala pentru Romania

“Lucram la el din noiembrie anul trecut. Nu am mai facut asta pentru niciun show din nicio tara unde am fost”

Published

on

Cazacii Rusiei, cea mai buna companie de dans rusesc din lume, va avea 3 spectacole in Romania: Iasi (23 martie 2018, Opera Nationala), Constanta (25 martie 2018, Casa de Cultura a Sindicatelor) si Bucuresti (26 martie 2018, Sala Palatului).

In show-ul de 2 ore trupa s-a decis sa includa o SURPRIZA pentru publicul de la noi din tara: un moment creat special pentru romani.

“Timp de 2 ore, Russian Cossack State Dance Company spune pe scena fascinanta poveste a cazacilor cu ajutorul muzicii live in interpretarea instrumentala si vocala a orchestrei, prin coregrafia care combina elementele de gimnastica, de acrobatie, balet cu dansul clasic si cel modern. Insa, am decis sa pregatim si sa inseram in show un moment unic, destinat prietenilor nostri romani. Nu vreau sa va dau detalii, pentru ca am ruina surpriza. Tot ce pot sa va spun este ca lucram la el din noiembrie anul trecut si ca nu am mai facut asta pentru niciun show din nicio tara unde am fost. Vor fi 2 ore uluitoare pe care nu le veti uita prea curand”, spune coregraful trupei.

 

Russian Cossack State Dance Company din Moscova 

Dupa turnee pe toate continentele si dupa ce au ridicat in picioare sali si stadioane in America, Marea Britanie, Germania, Grecia, Danemarca, Spania, Italia, Canada, China, Coreea, Portugalia, Franta, Cehia, Norvegia, Elvetia, Scotia, etc., Ansamblul din Moscova aduce un spectacol ce poate fi numit Enciclopedia vietii cazace. In repertoriul lor sunt mai mult de 20 de dansuri, 50 de cantece si 10 compozitii instrumentale. Renumiti pentru forta atletica de pe scena, Cazacii danseaza cu vigoare, cu stralucire si spontaneitate si o fac la fel de natural precum respira. Fiecare scena este un compozit complex, bazat pe elementele istoriei cazacilor, pe folclor, pe costume, pe butaforie precum sabiile cazacilor (saska) sau tunuri, totul sub bagheta Artistului Emerit, directorul artistic si fondatorul Companiei de Dans, Leonid Milovanov.

Biletele se pot achizitiona Online: Eventim, Bilete.ro, Bilet.ro, Iabilet.ro, Blt.ro Myticket.ro si in reteaua magazinelor partenere, la casa de bilete a Salii Palatului, la casa de bilete ale Casei de cultura a sindicatelor din Constanta, la casa de bilete a Operei din Iasi.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Radio

Matinalul București Fm: Răzvan Petre are un nou coleg de dimineață

Published

on

Foto Credit: BUCURESTI FM

Răzvan Petre, realizatorul Matinalului Bfm, va da startul unor dimineți mai tari decât cafeaua alături de noul său coleg, Marius Stoica.

Astfel, începând de astăzi, de luni până vineri, de la 06.30 la 10.00 cei doi vor spune “Bună dimineața, București!” pe 98,3 sau live pe bucurestifm.ro și pe aplicația pentru telefon. Matinalul aduce și noutăți: alte provocări inedite pentru ascultători și invitați, multe concursuri, campanii în premieră și mult mai multe zâmbete.

 

Răzvan Petre are 35 de ani, este din Constanta și lucrează în industria radio de 14 ani, activând la început la postul regional al Radio Romania de acolo, și este realizatorul matinalului Bfm de 4 ani. Perfecționist din fire, radioul îi curge prin vene. Spritul fresh, muzica bună, atitudinea young a București Fm se regăsesc în programele postului dar si  matinalul pe care îl realizează. Mai ales că Răzvan este și Playlist Manager-ul Bucuresti FM. “Dacă la Matinal avem invitați cei mai vogă artiști, muzica postului nu putea să fie altfel. De altfel, mai toți artiștii care se aud acum pe radio au venit pentru prima dată la noi în studio iar multe dintre piesele care au devenit hit-uri s-au auzit pentru prima dată la București Fm. Am inventat multe concepte radio pe care acum oamenii le consideră firești și le regăsesc dezvoltate pe toate posturile de radio din România. Sunt lucruri pe care le confirmă cronologia din online”, spune Răzvan. Marius Stoica, bucureștean de proveniență, este om de radio de 11 ani, activează ca MC la diverse evenimente iar muzica este o pasiune la fel de mare ca și radioul. Marius a fost concurent la “Vocea României”, în echipa lui Smiley. “Matinalul Bfm trezește bucureștenii și cu informații foarte utile, dar și cu multă voie bună!”, adaugă Marius.

Iar atunci când pasiunile comune pentru radio și muzică se întâlnesc, nu poate să iasă decât un format de morning show de ascultat!

28 de ani de Bfm

Bucureşti FM emite din anul 1990, ca singurul post de radio destinat vieţii Capitalei. Deși denumirea a fost schimbată în timp (Antena Bucureștilor, Radio București), postul și-a păstrat caracterul unic în peisajul radiofonic bucureştean, oferind informaţii despre tot ceea ce se întâmplă în metropolă (din punct de vedere administrativ, social, educativ, economic, cultural, sportiv). Anul acesta postul împlinește 28 de ani, mesajulul către ascultători fiind unul adaptat vremurilor și vremii: București FM! Be active, Be smart, Be cool!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

KANAL D, amendă maximă de la CNA pentru prea multă publicitate difuzată!

Published

on

Televiziunea Kanal D a mai primit o amendă maximă, de 200.000 de lei, de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru depăşiri ale duratei de publicitate permise de lege înregistrate în luna noiembrie, informeaza adevarul.ro .

Potrivit monitorizării realizate pentru perioada 1-30 noiembrie 2017, în intervalul orar 07.00–18.00, Kanal D a avut în total depăşiri de aproape trei ore (2 ore, 59 de minute şi 31 de secunde), depăşirea cea mai mare fiind de două minute şi 10 secunde. Pe 18 ianuarie, Kanal D a mai fost amendată cu 200.000 de lei de CNA pentru depăşiri ale duratei de publicitate permise de lege înregistrate în luna noiembrie, dar pentru intervalul orar 18.00–23.00. Pentru acel interval orar s-au constatat depăşiri de 3 ore, un minut şi 31 de secunde, iar depăşirea cea mai mare a fost de un minut şi 57 de secunde.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending