Connect with us

Emisiuni

Vivi Drăgan Vasile, poveşti despre 28 de ani de pasiune cinematografică

Published

on

Emisiunea „Ca-n filme” (Digi24) difuzează, în data de 22 decembrie, de la 16:20, un interviu amplu cu un specialist demn de toata admiraţia: Vivi Drăgan Vasile.

Este unul dintre puţinii directori de imagine de la noi, folosit cu încredere şi de vechea gardă, dar şi de noua generaţie.

Are plete de rebel, dar este clasic, a avut inspiraţia şi curajul să arate o altă faţă a Pieţei Universităţii în 1991, a semnat imaginea din „Moromeţii” şi, în plină eră a digitalului invaziv, se încăpăţânează să creadă în emoţia peliculei. Vivi Drăgan Vasile, unul dintre cei mai grei directori de imagine din Romania oferă „Interviu cu un cineast”.

Poate fi văzut pe platourile tuturor filmelor importante româneşti. Tudor Giurgiu, Radu Muntean, Stere Gulea sau Horaţiu Mălăele, cu toţii au lucrat cu el. El este Dom’ Profesor, tăticul tuturor tăticilor. Mereu neschimbat, deşi anii trec. Îmbrăcat într-o cămaşă întotdeauna largă, cu părul lung şi cu o nelipsită vestă plină de buzunare, Vivi Drăgan  este atent la toate detaliile filmării, dă sfaturi în stânga şi-n dreapta, iar cu el alături, orice regizor ştie că… filmul este în siguranţă.  Vivi Drăgan Vasile este director de imagine de 28 de ani, şi, încă de la început şi-a dorit filme fără mari pretenţii metafizice.

„Pentru mine filmul, filmarea, e un concediu, e o sărbătoare. Şi trebuie să fie aşa pentru toată echipa, ca să funcţioneze. Nu se poate veni la filmare ca la serviciu şi toată lumea trebuie să iubească cumva chestia asta sau trebuie să-i înveţi să o iubească. Îmi place să mă implic şi în scenariu, adică de multe ori, poate supăr câteodata orgoliile, vanităţile unui regizor, dar îmi place să spun ce cred şi ce nu cred. Îmi place de asemenea să stau după filmare la montaj, să am idei şi să încerc să zic şi eu ce cred. Deci sunt stilul de operator care se implică în film, mi se pare şi copilul meu într-un fel”, spune Vivi Drăgan Vasile.

În 1988, Stere Gulea se pregătea să filmeze „Moromeţii”. Nu se gândea la Vivi Drăgan ca operator şi nici la Luminiţa Gheorghiu pentru rolul Catrinei. Până la urmă, însă, ei au fost aleşii. A avut mâna bună. Ca dovadă că „Moromeţii” rămâne unul din cele mai puternice filme românesti.

Mai multe detalii despre filmul „Te iubesc, libertate” care se află şi acum pe o bobină de film şi interviul complet, îl puteţi urmări duminică 22 decembrie, de la ora 16.20, pe Digi24, în cadrul emisiunii „Ca-n filme”.

Lasa un comentariu aici!

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Emisiuni

“Bravo, ai stil! All Stars” are propriul imn, compus si interpretat de Alex Velea. Antonia a fost muza artistului!

 “Bravo, ai stil! All Stars”, show-ul care incepe luni, 22 ianuarie, la 16:30, la Kanal D, va beneficia de propriul imn, compus si interpretat de Alex Velea.

Published

on

Foto Credit: KANAL D

Celebrul artist a avut si o muza cu totul speciala pentru compunerea piesei ce va deveni amprenta muzicala a celui mai iubit show de stil si atitudine din Romania. 

M-am gandit ca aceasta emisiune are nevoie de un imn super fresh. Desigur ca am avut si o muza in compunerea acestuia – iubita mea, Antonia. Ea este mereu sursa mea de inspiratie. Si ea, la randul ei, este indragostita de moda si de tot ceea ce inseamna noutatile  in fashion”, spune Alex Velea.  

 

Mesajul melodiei este unul pozitiv, sugerand faptul ca intotdeauna frumusetea adevarata vine din interior si ca, pentru a reusi, trebuie sa ai incredere in fortele proprii.

Poti straluci daca ai incredere in tine si stii sa etalezi tot ceea ce ti-a daruit mama natura”, a adaugat indragitul artist.

La realizarea imnului au contribuit: Velea Alexandru, Theea Minulescu si Kashta John – versuri; Razvan Matache si Florin Buzea – orchestratie; piesa a fost produsa in studiourile GoldenBoy Society. Producator executiv: Alex Velea.

Video Credit: KANAL D

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Antena 1: Răzvan și Dani au renunțat la pantaloni, în direct, la -3 grade Celsius

Published

on

În ultima zi din cele două săptămâni în care emisiunea ”Neatza cu Răzvan și Dani” de la Antena 1 s-a filmat în mall Promenada, cei doi matinali au fost protagoniștii unui moment pe cât de surprinzător, pe atât de amuzant.

Convinși de faptul că vor reuși fără nicio problemă să le învingă pe Flavia și Amalia la o partidă de biliard, Răzvan și Dani au acceptat fără să clipească provocarea fetelor. Culmea însă, fetele s-au dovedit experte în acest joc și au ieșit și învingătoare. Cum pariul a fost pierdut, Răzvan și Dani au fost nevoiți să se țină de cuvânt, drept urmare au apărut în boxeri, fără pantaloni pe ei, la -3 grade Celsius, pe patinoarul din mall Promenada.

Și asta nu e tot, cei doi au fost nevoiți să facă și un mic moment artistic, câteva mișcări de patinaj, spre amuzamentul tuturor.

 

”Emisiunea asta este plină de învățături și învățăminte. Așa că, dacă ai pierdut un pariu, fii cu obraz subțire și joacă până la capăt. Din nefericire pentru noi în tot weekendul ăsta în care vom fi ciuca bătăii pentru prietenii nostril, vom face tururl rușinii”, a fost anunțul pe care Dani l-a făcut înainte de a defila pe patinoar purtând doar lenjerie intimă și un pulovăr roșu.

 

”De acum înainte ne va fi învățare de minte să nu mai facem nici măcar cel mai sigur pariu. Dacă ne gândim să facem un pariu când cineva zice că va cădea Luna, noi știm că nu mai facem”, a concluzionat Dani.

După aceaste peripeții de neuitat, Răzvan și Dani împreună cu întreaga echipă de la ”Neatza cu Răzvan și Dani” se vor întoarce, începând de luni, 22 ianuarie, într-un nou studio de filmări care va fi unul special, o noutate pentru ce înseamnă televziune în România.

 

Matinalii de la Antena 1 vor intra în casă nouă cu mult entuziasm și energie într-un studio 100% modular, ceea ce înseamnă că totul se poate schimba la 180 de grade într-un timp foarte scurt, mai puțin de 10 minute.

 

Foto Credit: ANTENA 1

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Andreea Bălan, confundată cu o puștoaică, la Guess my age – Ghicește vârsta

Published

on

Andreea Bălan, una dintre cele mai îndrăgite cântărețe de la noi, a reușit să-i inducă în eroare pe concurenții din cadrul show-ului ”Guess My Age- Ghicește vârsta” prezentat de Dan Negru, la Antena 1.

Andreea și Mihai Meiros, cei doi participanții ai ediției de joi seara, au fost convinși că au în fața lor o puștoaică, nicidecum o femeie de 33 de ani care este și mamă. Văzându-i doar trupul de după panou, fără a ști cine este, concurenții au estimat vârsta Andreei Bălan la maxim 24 de ani, deși au fost tentați să-i dea chiar mai puțin.

 

”M-am simțit foarte bine când mi-au spus că am maxim 24 de ani. Mulțumesc. Nu e vârsta mea, eu am 33 de ani. Și am și o fetiță de un an”, spune Andreea Bălan.

Andreea, care este profesoară de dans, și Mihai, care este maestru de ceremonii, au încercat să câștige cât mai mult din marele premiu de 100.000 de lei. Pentru fiecare an greșit însă, în estimarea vârstei celor șapte persoane, ei au pierdut din bani conform unei grile de penalizare. În ultima etapă, cei doi soți au intrat cu suma de 44.000 de lei și au avut patru șanse de a ghici vârsta doamnei Florica. Din păcate, în nicuna dintre estimări nu au spus vârsta corectă – 83 de ani- și, astfel, au pierdut toți banii.

 

”Asta este, nu avem ce facem. Noi rămânem cu dragostea noastră. Ne iubim orice ar fi”, au spus Andreea și Mihai la finalul show-ului prezentat de Dan Negru.

 

Foto Credit: ANTENA 1

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Trending