Connect with us

Emisiuni

Vivi Drăgan Vasile, poveşti despre 28 de ani de pasiune cinematografică

Published

on

 

Emisiunea „Ca-n filme” (Digi24) difuzează, în data de 22 decembrie, de la 16:20, un interviu amplu cu un specialist demn de toata admiraţia: Vivi Drăgan Vasile.

Este unul dintre puţinii directori de imagine de la noi, folosit cu încredere şi de vechea gardă, dar şi de noua generaţie.

Are plete de rebel, dar este clasic, a avut inspiraţia şi curajul să arate o altă faţă a Pieţei Universităţii în 1991, a semnat imaginea din „Moromeţii” şi, în plină eră a digitalului invaziv, se încăpăţânează să creadă în emoţia peliculei. Vivi Drăgan Vasile, unul dintre cei mai grei directori de imagine din Romania oferă „Interviu cu un cineast”.

Poate fi văzut pe platourile tuturor filmelor importante româneşti. Tudor Giurgiu, Radu Muntean, Stere Gulea sau Horaţiu Mălăele, cu toţii au lucrat cu el. El este Dom’ Profesor, tăticul tuturor tăticilor. Mereu neschimbat, deşi anii trec. Îmbrăcat într-o cămaşă întotdeauna largă, cu părul lung şi cu o nelipsită vestă plină de buzunare, Vivi Drăgan  este atent la toate detaliile filmării, dă sfaturi în stânga şi-n dreapta, iar cu el alături, orice regizor ştie că… filmul este în siguranţă.  Vivi Drăgan Vasile este director de imagine de 28 de ani, şi, încă de la început şi-a dorit filme fără mari pretenţii metafizice.

„Pentru mine filmul, filmarea, e un concediu, e o sărbătoare. Şi trebuie să fie aşa pentru toată echipa, ca să funcţioneze. Nu se poate veni la filmare ca la serviciu şi toată lumea trebuie să iubească cumva chestia asta sau trebuie să-i înveţi să o iubească. Îmi place să mă implic şi în scenariu, adică de multe ori, poate supăr câteodata orgoliile, vanităţile unui regizor, dar îmi place să spun ce cred şi ce nu cred. Îmi place de asemenea să stau după filmare la montaj, să am idei şi să încerc să zic şi eu ce cred. Deci sunt stilul de operator care se implică în film, mi se pare şi copilul meu într-un fel”, spune Vivi Drăgan Vasile.

În 1988, Stere Gulea se pregătea să filmeze „Moromeţii”. Nu se gândea la Vivi Drăgan ca operator şi nici la Luminiţa Gheorghiu pentru rolul Catrinei. Până la urmă, însă, ei au fost aleşii. A avut mâna bună. Ca dovadă că „Moromeţii” rămâne unul din cele mai puternice filme românesti.

Mai multe detalii despre filmul „Te iubesc, libertate” care se află şi acum pe o bobină de film şi interviul complet, îl puteţi urmări duminică 22 decembrie, de la ora 16.20, pe Digi24, în cadrul emisiunii „Ca-n filme”.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Emisiuni

Delia își înfruntă colegii la X Factor: ”Trebuie să îi mai dați o șansă, mi se pare nedrept!”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1
 

Diana Irimia are 15 ani și se caracterizează ca fiind o tânără ”surprinzătoare, perseverentă și unică”. Diseară, de la ora 20:00, tânăra va urca pe scena X Factor pentru a demonstra că esențele tari se țin în sticuțe mici, dar interpretarea ei va reuși să împartă jurații în două tabere rivale: ”Trebuie să îi mai dați o șansă, mi se pare nedrept.”, va afirma Delia, dezamãgitã de opinia colegilor sãi.

Adolescenta va alege o piesă emblematică a cântăreței Whitney Huston, pe care o va interpreta în stil propriu, cu speranța de a obține votul specialiștilor X Factor, însă jurizarea ei va fi una cu totul și cu totul surprinzătoare. ”Cu riscul de a fi nesuferit pentru unii, eu asta vreau să spun.”, vor fi cuvintele lui Horia Brenciu, în vreme ce Carla’s Dreams se va ridica de lângă colegii săi de jurizare, ce nu par să îi împărtășească opinia: ”Eu nu mai vin la X Factor, pur și simplu nu mai vin. Nu accept o schimbare de vot.”

Momentul Dianei va aduce multă tensiune între cei patru jurați X Factor, iar Delia va considera că modul în care colegii săi au apreciat interpretarea este nedrept: ”De aia suntem în juriu, să avem păreri diferite. Trebuie să fiu drăguț ca lumea să mă placă? Nu. Trebuie să îmi fac treaba ca jurat. Toți greșim, e normal, dar aici nu cred că am greșit.” , îi va răspunde Ștefan Bănică.

Care va fi verdictul acestui moment tensionat și cum se vor risipi prieteniile de la masa de jurizare X Factor după interpretarea tinerei, telespectatorii Antena 1 pot vedea diseară, de la 20:00, într-o nouă ediție a show-ului.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Horia Brenciu, cucerit de ritmurile de pe scena X Factor: ”Probabil că fetele din sală au observat mișcările mele”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1
 

Spectacolul se mută de pe scenă în culise, dar și la pupitrul juraților în cea de-a cincea ediție X Factor difuzată marți seară, de la ora 20.00, la Antena 1. Horia Brenciu și Delia pe deoparte, dar și Mihai Bendeac pe de alta nu rezistă ritmurilor antrenante și transformă momentul unuia dintre concurenți într-o explozie de energie.

Alessandro Dănescu este student la Politehnică, la Inginerie Aerospațială, dar spune că marea sa pasiune este de fapt muzica, motiv pentru care a scos deja o piesă și a participat la Eurovision. Tânărul interpretează piesa Uptown Funk, la acordurile căreia nu rezistă nici Horia Brenciu, nici Delia, dar nici Mihai Bendeac. Așa că ambii jurați dansează în jurul pupitrului, iar prezentatorul în culise alături de alți membrii din echipă.

”În sfârșit cineva ne pune sângele în mișcare. Probabil că fetele din sală au observat mișcările mele”, a glumit juratul Horia Brenciu după momentul lui Alessandro.

Care va fi reacția celorlați doi jurați și ce alte surprize vor mai fi în cea de-a cinea ediție X Factor, telespectatorii vor vedea marți seară, de la ora 20.00, la Antena 1.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Dorian Popa va prezenta Xtra Night Show

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1
 

Dan Capatos va avea un nou co-prezentator la „Xtra Night Show”, începând de luni, 24 septembrie, de la ora 23.00, la Antena 1: Dorian Popa. Acesta se alătură echipei “Xtra Night Show”, din care mai fac parte actorul Cătălin Bordea și DJ-ul de talie internațională Vika Jigulina.

Va fi prima apariție publică a artistului, de la revenirea din Madagascar, unde a suferit o accidentare care nu i-a mai permis să continue competiția “Ultimul Trib”. Cu această ocazie, Dorian va povesti în exclusivitate despre experiența “Ultimul Trib” și va oferi detalii legate de starea sa de sănătate.

Logic că mă vedeam măcar până în finala ”Ultimul Trib”, însă Dumnezeu se pare că a avut alt plan pentru mine, plan pe care am decis să îl înfrunt cu același optimism și cu aceeași energie pe care le-am avut dintotdeauna. Mă bucur că am avut parte și de reversul proverbului ”Un rău nu vine niciodată singur” și că din această întâmplare tragică am ajuns prezentator la „Xtra Night Show”. Sfătuiesc toți oamenii care trec prin momente grele în viață să nu își piardă speranța și să lupte pentru zilele mai bune ce vor veni”, spune Dorian Popa.

De luni, „Xtra Night Show intră în casele dumneavoastră în formula de bază, gândită în momentul în care Silviu și Anisia au ales alte proiecte personale. Sunt un om de echipă și un veteran al echipelor. Fie că vorbim de perioada cu Mircea N. Stoian și celebrul band al emisiunii din acea vreme, condus de Stefan Ciobanu, sau de formula cu Bordea și Silviu, apoi și Anisia, fie că vorbim de această nouă formulă cu Bordea, Dorian Popa și Vika Jigulina, spiritul rămâne același. Telespectatorii noștri fideli, care ne-au purtat în această aventură de 22 de sezoane și cărora le mulțumesc din postura de ultim mohican, vor regăsi aceeași stare de bună dispoziție. Dorian este un tip care te poate contamina cu optimismul său și cu pofta lui de viață, chiar și dintr-un scaun cu rotile, așa cum se va prezenta în platou, începând de luni. Așa că, putem spune că totul va merge ca pe roate… (râde). Trebuie doar să deschideți larg televizoarele. Dorian va porni pe primul lui drum profesional, după „Ultimul Trib”. Hâtz, Johnule, să te ții!!!”, spune prezentatorul show-ului, Dan Capatos.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending