HomeALL MEDIAVizită de studiu în Spania (Madrid), 21-26 ianuarie 2013

Vizită de studiu în Spania (Madrid), 21-26 ianuarie 2013

 

Ministerul Educaţiei Naționale anunță organizarea în perioada 21-26 ianuarie a.c. la Madrid (Spania) a unei vizite de studiu în vederea realizării unui studiu comparativ cu privire la situația actuală din domeniul calificărilor profesionale și privind schimbul de bune practici în acest sector între cele 2 state.

Evenimentul se adresează în exclusivitate reprezentanților Autorităților competente din cadrul sectoarelor Transporturi, General și Educație și Administrație (sectoare identificate în cadrul proiectului strategic IMI PQ NET România), care participă la acest schimb de bune practici în calitate de membri ai Grupului de Lucru IMI PQ NET România.

Grupul de Lucru IMI PQ NET România este o structură formală cu rol consultativ creată în cadrul proiectului strategic POSDRU Rețeaua Autorităților Competente pentru Calificările Profesionale din România (IMI PQ NET România).

Acțiunea se desfățoară în cadrul activității SA3.5. Realizarea de studii comparative cusituația din alte State Membre UE – implică  realizarea unor study-visit-uri în State Membre UE participante la implementarea Sistemului IMI, în vederea identificării celor mai bune practici în domeniu și realizării de studii comparative, în cadrul proiectului POSDRU  “Rețeaua Autorităților Competente pentru Calificările Profesionale din România (IMI PQ NET România)”, proiect co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Pe agenda vizitei de studiu sunt prevăzute o serie de întâlniri cu oficiali spanioli din cadrul următoarelor instituții: coordonatorul național IMI din Spania, Ministerul Dezvoltării, Institutul Național pentru Calificări, Fundația Tripartidă de Ocupare, Help-Desk IMI și Ministerul Transporturilor.

 

Tematica specifică abordează aspecte din domeniul calificărilor profesionale și  sistemului IMI – PQ:

  • Cadrul European al Calificărilor vs Cadrul Național al Calificărilor
  • Privire de ansamblu asupra sistemului de educație spaniol
  • Structura instituțională de implementare a sistemului IMI în Spania
  • Utilizarea sistemului IMI PQ
  • Schimbul de informații – disponibilitatea datelor privind lucrătorii
  • Schimb de bune practici
  • Revizuirea listei de întrebări IMI – necesitate sau oportunitate

 

Informații privind evenimentele și acțiunile organizate în cadrul proiectului strategic IMI PQ NET România sunt disponibile la adresa: www.imipqnet.ro .

Lasa un comentariu aici!

Post Tags
Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns