HomeALL MEDIAVladimir Putin a decis inchiderea unei agentii de presa din Rusia

Vladimir Putin a decis inchiderea unei agentii de presa din Rusia

Presedintele Vladimir Putin a luat decizia de a inchide agentia de presa RIA Novosti si sa infiinteze in locul ei Rossia Segodnia, o agentie internationala de stiri, a anuntat Biroul de presa de la Kremlin, citat de Mediafax .

Agentia de presa RIA Novosti a fost infiintata in 1941, dar printr-un decret prezidential , presedintele Vladimir Putin a decis inchiderea acesteia.  Pe structura fostei agentii va lua nastere agentia de informatii internationale, Rossia Segodnia (Rusia de astazi).

Presedintele Putin  a dat termen o luna de zile Guvernului rus, pentru infiintarea noii agentii si pentru includerea acesteia in randul companiilor strategice din tara.

Noua agentie Rossia Segodnia, va avea ca scop principal reflectarea in strainatate a politicii si vietii sociale din Federatia Rusa, se anunta in decretul prezidential.

Putin l-a numit pe Dmitri Kisselev in functia de director general al noii agentii Rossia Segodnia, acesta fiind prezentatorul jurnalului de stiri de la televiziunea publica.

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

adrian.popa@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns