HomeALL MEDIAWork in progress – un program in premiera la TVR Cultural

Work in progress – un program in premiera la TVR Cultural

Din 10 octombrie, in fiecare vineri, la ora 20.00, noua emisiune Work in progress va surprinde un artist sau o lucrare la debut sau in prima faza a carierei, urmarind cursul procesului de creatie, cu diversele sale interpretari.

Se spune despre o piesa de dans ca este „work in progress” atunci cand se prezinta publicului intr-o forma nefinisata, in cursul procesului de creatie. De multe ori, piesele raman in acest stadiu, neterminat, lasand loc unei viitoare re-interpretari. In noua productie TVR Cultural, zona experimentala a domeniului respectiv va fi in centrul atentiei iar emisiunea nu se va preocupa de artisti consacrati decat ocazional (in situatia unei schimbari radicale de stil, a unei innoiri de limbaj etc).
Prima editie a emisiunii, realizata de Bogdana Pascal, va prezenta pe larg Proiectul international Migrant body (Corpul migrator). Acest proiect include operatori culturali, dansatori si coregrafi, jurnalisti si cercetatori din Estonia, Italia, Olanda, Marea Britanie si Romania. Organizatorii sunt interesati in dezvoltarea unei cercetari aprofundate despre fenomenul migratiei si emigratiei in contextul largirii Uniunii Europene, dar si oferirea de oportunitati de formare si colaborare artistica pentru tinerii dansatori. Reportajul din 10 octombrie, intitulat Migrant body in Bucharest documenteaza rezidenta artistica a acestor artisti in Romania.

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns