Connect with us

Spectacole

“Despre frumuseţea uitată a vieţii”, noua carte semnată Andrei Pleşu

Published

on

“Despre frumuseţea uitată a vieţii” este noua carte lansată de scriitorul, eseistul, esteticianul şi istoricul de artă Andrei Pleşu, apărută la Editura Humanitas, în seria dedicată autorului.

 
Volumul apărut, potrivit scriitorului, „în urma unei iniţiative prieteneşti” a lui Gabriel Liiceanu, reuneşte în cele 280 de pagini, o serie de articole publicate de acesta în ultimii ani în „Dilema Veche” şi „Adevărul”.

„Sunt încercări de a ieşi din vârtejul actualităţii sau de a lua temele actuale drept puncte de plecare către orizonturi aflate dincolo de tranzitoriu şi conjunctural. E vorba, în fond, de câteva gânduri rapide asupra unor subiecte esenţiale, la care, în ‘clipa cea repede’ a vieţii zilnice nu mai apucăm să reflectăm”, mărturiseşte Pleşu în Notă asupra ediţiei.

Pentru eseist, textele reunite în „Despre frumuseţea uitată a vieţii” sunt „nu expuneri sistematice şi pretenţioase, ci provocări de moment, sugestii de parcurs”.

„Veacul nu ne mai lasă răgazuri nici să citim tratate, nici să le scriem. Dar nota fulgurantă, reflexia frugală, schiţa de demaraj sunt încă posibile şi utile. Cel puţin aşa sper”, mai notează autorul.

Volumul este structurat în opt capitole: “Ce facem cu viaţa noastră”, “Despre lucrurile cu adevărat importante”, “Ordinea subtilă a lumii”, “Perplexităţi şi indispoziţii cotidiene”, “Feluri de a fi”, “Cetitul cărţilor”, “Martirajul limbii române” şi “Cum stăm la televizor”.

Cartea va putea fi achiziţionată la preţul de 35 de lei.

Sursa & Foto credit: Agerpres

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending