Connect with us

Emisiuni

“La hotarul dintre viata si moarte”, un film de 7x nominalizat la Oscar, la “CineTePrinde”

Published

on

“Cel mai bun film despre razboi”, dupa cum au spus criticii, unul dintre filmele preferate ale lui Martin Scorsese, “La hotarul dintre viata si moarte” (“The Thin Red Line”) este propunerea pe care Cristian Tudor Popescu o face telespectatorilor Pro Cinema pentru editia din 19 noiembrie a emisiunii “CineTePrinde” difuzata de la ora 22:00.

Regizat de Terrence Malick, filmul a fost nominalizat la sapte categorii ale premiului Oscar, printre care cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu, imagine, sunet si cea mai buna coloana sonora, realizata de Hans Zimmer. “La hotarul dintre viata si moarte” reprezinta primul film pe care Malick l-a realizat dupa o pauza de 20 de ani. Scenariul este o adaptare realizata de regizor a romanului lui James Jones.

Nick Nolte, Jim Caviezel, Sean Penn si Elias Koteas se numara printre protagonistii acestei drame. Malick insa si-a dorit ca in film sa apara si vedete precum Billy Bob Thornton, Martin Sheen, Mickey Rourke, Viggo Mortensen, George Clooney sau Jason Patric, insa in varianta finala secventele cu acestia au fost taiate.

“Terry s-a temut ca, daca o super vedeta de talia lui Clooney, spre exemplu, va aparea intr-o secventa aproape de finalul filmului, lucrul acesta ii va distrage pe spectator.”, a explicat unul dintre producatori decizia lui Malick. “Da-mi un dolar si spune-mi unde trebuie sa-mi fac aparitia!”, i-a spus Sean Penn, mai mult decat entuziasmat sa apara in acest film, lui Malick.

“La hotarul dintre viata si moarte” urmareste povestea unor combatanti interpretati de Sean Penn, Jim Caviezel, Nick Nolte si Elias Koteas implicati in confruntarile armate din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Pusi in fata unor situatii limita, de viata si de moarte, soldatii inceteaza sa mai lupte pentru tara lor. Supravietuirea si omul de alaturi, doar aceasta conteaza in momentul cand toate discursurile politice isi dovedesc inutilitatea, iar combatantul este prins intr-o situatie de viata si de moarte.

La hotarul dintre viata si moarte este un film despre modul in care creatia poate aparea din terenul arid al dezastrului, despre dragoste intalnita acolo unde te astepti mai putin si despre ingeri, mai ales despre cei cazuti, care uneori, din pura intamplare, sunt oameni.”, scria Michael O’Sullivan in Washington Post. Filmul lui Malick a fost castigatorul premiului Ursul de Aur la festivalul de film de la Berlin si a primit o nominalizare la premiul Cesar pentru cel mai bun film strain.

Facebook Comments Box

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending